kalogeros Δημοσ. 28 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2016 το χειροτερο με τα φλας ειναι στην εθνικη... πηγαινεις τερμα αριστερα με 180 και ξαφνικα κ@υλωνει ο/η θειος/θεια και θεωρει πως με 110 θα βγαλει φλας κ θα προσπερασει εκεινον τον αργο στη μεσαια λωριδα που τοση ωρα καθεται πισω του, ετσι...επειδή μπορεί ! αφου αναψε φλας, μπαινει κ οτι γινει... Είδες ρε ο καραγκιόζης; Βγήκε να οδηγήσει στην εθνική χωρίς να έχει το απαραίτητο ρανταρ εισερχόμενων πυραύλων για κάτι κάγκουρες σαν και του λόγου σου. Να σταλεί στο εκτελεστικό απόσπασμα άμεσα. Ο αλήτης. Ο τεντυμπόυς. με τη λογικη οτι τα 130κμ/ωρα ειναι λιγα για τον εθνικο δρομο της χωρας. δε λεω για εθνικη κορινθου πατρων αλλα εγνατια πχ οπου και 170-180 με 2λιτρο αμαξι ή μεγαλυτερο, μπορεις να πας ανετα στην αριστερη λωριδα..(οπως γερμανια ή ντουμπάι) ! περιμενα τους νεοελληνες που πηγαιναν με 110-120 στην αριστερη να κανουν στην ακρη να περασω. η εμπειρια μου κ οι γνωσεις μου, μου επιτρεπουν να εχω σφαιρικη αποψη του δρομου κ των καταστασεων που επικρατουν. βλεπω και το μηχανακι που ερχεται με 180 απο τερμα δεξια στα τερμα αριστερα κ τον περιμενω που λεει ο λογος. προφανως κι εχω κανει λαθος εκτιμησεις & θα κανω κ στο μελλον. σιγουρα ομως δεν ειμαι καθυστερημενος κ ακομη πιο σιγουρα, δεν εχω πληρωσει για να εχω χαρτι οδηγικης ικανοτητας. Αυτή η αλλαζονία σου και η υπεροψία σου είναι που θα σε φέρουν αγκαλιά με την κολώνα. Συμβουλευτικά σου το λέω. ελπιζω να οδηγεις προσεκτικοτερα απ'ότι διαβαζεις. εγραψα οτι απαγορευεται να βγαλει φλας κ να χωθει. ΠΡΕΠΕΙ Ο ΗΛΙΘΙΟΣ ΝΑ ΚΟΙΤΑΞΕΙ ΤΟΥΣ ΚΑΘΡΕΠΤΕΣ ΤΟΥ, αυτον που ειναι επανω απ'το δεξι του χερι κ αυτόν που ειναι στο αριστερο και αφου δει οτι δεν ερχεται κανενας ταχυτερος του...μπορει να ξεκινησει την επελαση του και οχι να σταματησει ή ανακοψει τον ερχομενο με 140 (αφου δε σου κανει το 180) για να περασει εκεινος με 110 τον πηγαινοντα με 100 σε 10'. ΔΕΝ ΜΥΡΙΖΕΙΣ ΤΑ ΝΥΧΙΑ ΣΟΥ, ΚΟΙΤΑΖΕΙΣ ΤΟΥΣ ΚΑΘΡΕΠΤΕΣ Κ ΟΤΑΝ ΕΙΣΑΙ 101% ΒΕΒΑΙΟΣ ΠΡΟΧΩΡΑΣ ΣΕ ΠΡΟΣΠΕΡΑΣΗ. τα ιδια κανετε και με τους μηχανοβιους που τους ριχνετε οταν σας προσπερνουν μεσα στην πολη απο αριστερα με φλας και μετα λετε : "ωχ συγγνωμη, δε σε ειδα" !!!! επαναλαμβανω για να μην μπερδευομαστε, προσπερναμε οταν μπορουμε κ οταν εχει δυνατοτητες το καρο μας. οταν εγω βγαινω στην εθνικη με το 1000αρι και πηγαινω για εργασια φορτωμενος, πηγαινω δεξια κι ας πηγαινω με 90 κι ας πρεπει να προσπερασω 10 φορες μεχρι την Κορινθο. καθομαι στ'αυγα μου. νεοελληνες. Νομίζεις ότι ο δρόμος σου ανήκει, πηγαίνεις στις εθνικές οδούς μαλλιοκούβαρα γράφοντας στα παπάκια σου τον ΚΟΚ και τους γύρω σου και αντί να παραδεχτείς το λάθος σου, βγαίνει και το υπερασπίζεσαι δημόσια, αλλά οι άλλοι είναι οι νεοέλληνες. Μάιστα! Αδερφέ, μάλλον έχεις λάθος άποψη για τον όρο του νεοέλληνα. υγ - αν ησουν ο κυριος με τη φερραρι προφανως δε θα ειρωνευοσουν, ουτε θα εβαζες σχολια για νεοπλουτισμους κλπ. αλλα ειπαμε, ελλαδαρα ! Συμπέρασμα: Όλοι είναι λάθος και εγώ σωστός. Ε ναι, ρε φίλε! Εννοείται! Τι πιο φυσιολογικό από το να πηγαίνεις με 200 στο δρόμο. Ενώ τα άλλα τα ταγάρια που πηγαίνουν στο όριο είναι νεοέλληνες και ηλίθιοι. δεν εχει νοημα να προσπαθησω να σε πεισω. εχω κανονικο διπλωμα, αγωνιστικο διπλωμα, εχω περασει σεμιναρια ασφαλους οδηγησης σε γερμανια κ ελλαδα και εχω 2 κλησεις για οριο ταχυτητας σε 15 χρονια οδηγησης κι αυτα εξω απ'το αιγιο που το οριο ειναι 70κμ για καποιο περιεργο λογο, οταν ο δρομος γινεται ευθεια. Προφανώς -και σύμφωνα με τα δικά σου λεγόμενα- το γεγονός ότι έχεις μόνο δύο κλήσεις για όριο ταχύτητας είναι καθαρά θέμα τύχης και όχι δείγμα του πόσο σουπερουάου οδηγάρα είσαι. Γι' αυτό μην το λες πολύ-πολύ γιατί υπάρχουν και οδηγοί χωρίς καμία απολύτως κλήση. προφανως ειναι "λαθος" να υπερβαινουμε το οριο αλλα καταλαβαινεις οτι η αριστερη λωριδα ειναι για τους πολυ γρηγορους, η δεξια για τους πολυ αργους ή νεους ή αυτους που θελουν καφε κ τσιγαρο και η μεσαια για τους κανονικους. Μιας που έχεις τόσα διπλώματα, παπλώματα και λοιπές πιστοποιήσεις που δηλώνουν το μεγαλείο σου, μπορείς να μου πεις σε ποιο άρθρο του ΚΟΚ αναφέρεται αυτό που λες; Επίσης, επειδή τα σκυλιά, τα γατιά και τα υπόλοιπα ζωντανά δεν έχουν διαβάσει τον ΚΟΚ, σε ποια λωρίδα να τους πούμε να κάθονται; Όχι τίποτα άλλο, αλλά εάν με 180 σου πεταχτεί κανένα αδέσποτο, θα το λερώσεις το βρακάκι σου. και αν παραβλεψω τα παντα, ο θειος με τα 80 έως 120 ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να βγαλει φλας και να χωθει αριστερα για προσπεραση οταν πηγαινει στη μεσαια επι 5 λεπτα...κι εγω ερχομαι με 140. φρεναρω ή αφηνω γκαζι = αυξηση καταναλωσης αναιτια + οτιδηποτε αλλο μπορει να συμβει. Όπως, επίσης, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να πηγαίνεις με 180 σε δρόμο που το όριο είναι 130. Οι απαγορεύσεις ισχύουν για ΟΛΟΥΣ και όχι για όλους τους άλλους. Τι δεν καταλαβαίνεις. 3
mclein Δημοσ. 28 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2016 καλαχαν, αραξε στο περιπολικο ή τη νεκροφόρα σου. δεν απαντω σε τιποτα απ'οτι εγραψες γιατι με χαρακτηριζεις χωρις να με ξερεις. ειμαι παρανομος κ ολα καλα. α) https://www.google.gr/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwjMmOqTysrNAhUI0RQKHVq_D7MQFggcMAA&url=http%3A%2F%2Fwww.glavopoulos.gr%2Fkok%2Fkok029.php&usg=AFQjCNE1J0Gb0SkBn8VPFDUwsNQzsPTN9g&sig2=OjuIjxDOMoApsdHHiscEBA β) https://www.google.gr/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=2&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwjMmOqTysrNAhUI0RQKHVq_D7MQFggiMAE&url=http%3A%2F%2Fwww.glavopoulos.gr%2Fkok%2Fkok017.php&usg=AFQjCNFiCHDG1gGFs6zSOvfipLlKIJBjXQ&sig2=80hA7hVKz6XdNvVoFuqNyA
HALF EVIL Δημοσ. 28 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2016 Παιδιά τουλάχιστον στο θέμα της προσπέρασης από τα αριστερά ο mclein έχει δίκιο. Δεν τον ξέρω ούτε ξέρω αν αυτά που λέει τα εφαρμόζει, ούτε αν είναι τρελάρας. Πηγαίνεις στην μεσαία λωρίδα με 90-100 ας πούμε. Συναντάς μπροστά σου κάποιον πιο αργό. Το πρώτο που κάνεις πριν ακόμα τον πλησιάσεις είναι να κοιτάξεις τον αριστερό καθρέπτη αν έρχεται άλλος από αριστερά. Και όχι στα 20 μέτρα αλλά στα 100 μέτρα. Αφού λοιπόν βεβαιώνεσαι ότι η λωρίδα είναι καθαρή βγάζεις φλας, επιταχύνεις για να περάσεις όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και μετά με δεξί φλας πάλι επανέρχεσαι στη μέση. Αν η αριστερή λωρίδα δεν είναι καθαρή αλλά βλέπεις κάποιον να έρχεται εκτιμάς την ταχύτητα του και περιμένεις να περάσει αυτός πρώτα. Τώρα αν πηγαίνει με 280 κακό του κεφαλιού του , εσύ για να μην δημιουργήσεις δυστύχημα οφείλει να περιμενεις, όχι να βγεις αριστερά έτσι κι αλλιώς για να προσπεράσεις και να τον αναγκάσεις να πέσει στα φρένα με απρόβλεπτες συνέπειες. 8
..MementoMori.. Δημοσ. 28 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2016 Προφανως και πρεπει να ελεγξεις πριν αλλαξεις λωριδα. Το θεμα ειναι ομως οτι αν γινει μαλακια, οι ασφαλιστικες και η αστυνομια μπορουν πολυ ευκολα να καταλαβουν τι εγινε. Μαντεψτε ποιον θα βγαλουν οτι φταιει. Αυτος που αλλαξε λωριδα μπορει να πει χιλιεςδυο δικαιολογιες, οπως οτι του πεταχτηκε ενα αδεσποτο. Αυτος που ετρεχε με 200 τι θα πει? Οτι εχει αγωνιστικο διπλωμα? Θα γελανε και οι πετρες. Και στην τελικη, μετα απο τοσα διπλωματα, δεν σου ειπε κανενας δασκαλος οτι στον δρομο οδηγεις και υποθετεις οτι ολοι οι αλλοι ειναι ηλιθιοι? 3
akpe Δημοσ. 28 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2016 Και στην τελικη, μετα απο τοσα διπλωματα, δεν σου ειπε κανενας δασκαλος οτι στον δρομο οδηγεις και υποθετεις οτι ολοι οι αλλοι ειναι ηλιθιοι? QFE. Και όχι, αυτό δεν πάει σε κανέναν συγκεκριμένο. Πάει σε όλους μας.
mclein Δημοσ. 28 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2016 (επεξεργασμένο) Μαντεψτε ποιον θα βγαλουν οτι φταιει. Αυτος που αλλαξε λωριδα μπορει να πει χιλιεςδυο δικαιολογιες, οπως οτι του πεταχτηκε ενα αδεσποτο. Αυτος που ετρεχε με 200 τι θα πει? Οτι εχει αγωνιστικο διπλωμα? Θα γελανε και οι πετρες. Και στην τελικη, μετα απο τοσα διπλωματα, δεν σου ειπε κανενας δασκαλος οτι στον δρομο οδηγεις και υποθετεις οτι ολοι οι αλλοι ειναι ηλιθιοι? κι ο 200 εχει δικαιολογιες. που να δεις αμα φερει τιποτα χαρτια γιατρου οτι πεθαινε ή οτι εμφανιστηκαν εξωγηινοι. εχετε χασει ομως το νοημα της τοποθετησης κ επιχειρηματολογουμε, εγω γιατι πηγαινω τερμα γκαζι (μεσαιο πενταλ) κ οι αλλοι πολυ αργα (δεξι πενταλ)... το θεμα ειναι η ανικανοτητα (γενικη) χρησιμοποιησης των οργανων του οχηματος + η ορθολογικη χρηση τους. το αν πηγαινω εγω με 10 ή 1000....ας το αφησουμε να με κρινει το γραφειο τελετων. Επεξ/σία 28 Ιουνίου 2016 από mclein
stelios18120 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2016 (επεξεργασμένο) Πωπωπω όλοι οι γρήγοροι εδώ μέσα μαζεύτηκαν... Λες και άμα πας με 180 ή 130 έχει μεγάλη διαφορά αν φτάσεις με 10-20 λεπτά αργοπορία στον προορισμό σου. Απλά επειδή ο κάθε καυλωμενος ελληναρας πάει με 200 εθνική όλοι οι άλλοι είναι νεκροί ή έχουν σαραβαλα ή δεν ξέρουν να οδηγανε. Το θέμα δεν είναι να πηγαίνουμε τελικές το αμάξι το θέμα είναι ή ασφάλεια μας και ή ασφάλεια των συνανθρώπων μας.γιατι όταν θα γίνει ή στραβη και θα σκοτωσει ο κάθε ένας καυλωμενος γκαζιαρης μία οικογένεια τότε θα κάτσει να το σκεφτεί. Και επειδή τυχαίνει να έχω 2000cc αμάξι και αρκετά αλογακια λόγω του ότι ήμουν στον χώρο αρκετά χρόνια της βελτίωσης του αυτοκινήτου οποίος έχει τρέλα και έχει δυνατό να ανέβει πολυκαστρο να το βάλει στην πίστα dragster ή να πάει λιθακια ζακυνθο στην πίστα drift για τους πισωκουνες να του φεύγει ή όρεξη.. Φιλιά και όποιος βιάζεται σκοντάφτει... Το πλήρωσα ακριβα όταν ήμουν πιτσιρικας και εγώ και έμαθα μην πληρωσετε και εσεις κρίμα ειναι.. Επεξ/σία 28 Ιουνίου 2016 από stelios18120 4
..MementoMori.. Δημοσ. 28 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2016 κι ο 200 εχει δικαιολογιες. που να δεις αμα φερει τιποτα χαρτια γιατρου οτι πεθαινε ή οτι εμφανιστηκαν εξωγηινοι. εχετε χασει ομως το νοημα της τοποθετησης κ επιχειρηματολογουμε εγω γιατι πηγαινω τερμα γκαζι (μεσαιο πενταλ) κ οι αλλοι πολυ αργα (δεξι πενταλ)... το θεμα ειναι η ανικανοτητα (γενικη) χρησιμοποιησης των οργανων του οχηματος + η ορθολογικη χρηση τους. το αν πηγαινω εγω με 10 ή 1000....ας το αφησουμε να με κρινει το γραφειο τελετων. Δεκτα ολα αυτα, αλλα δεν παιζεις μονο με το δικο σου κεφαλι. Κανατε και οι δυο μαλακια, και αν ησασταν μονοι σας στον δρομο, κλαιν, κακο του κεφαλιου σας. Πισω απο τον γερο ομως, μπορει να πηγαινα εγω με 100-120 και να με επαιρνε και εμενα η μπαλα. 2
mclein Δημοσ. 28 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2016 γι'αυτο λοιπον, στην εθνικη οδο που απαγορευεται η διελευση οχηματων με ταχυτητα μικροτερη των 50κμ/ω και μεγαλύτερη των 140κμ/ω...εσυ να πηγαινεις δεξια ή στο κεντρο ωστε να μη σκοτωθουμε χωρίς λόγο. η αριστερη λωριδα ειναι για προσπερασεις κ οχι για να κοιμηθουμε πηγαινοντας στο χωριο.
stelios18120 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2016 Ο ποιο γρήγορος κλειδαράς. Mclein βράζει το αίμα σου
Alchemist` Δημοσ. 28 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2016 Τέρμα εκνευριστικοί, πέρα από τους καθαρά παράνομους:1) οδηγοί που πηγαίνουν κάτω από το όριο ταχύτητας (προκαλούν εκνευρισμό σε όλους τους υπόλοιπους τους οποίους "αναγκάζουν" σε παράνομες ενέργειες για να συνεχίσουν κανονικά την πορεία τους). Ιδίως οδηγοί που πηγαίνουν αργά και δεν έχουν αντίληψη του περιβάλλοντος μιας και αυτοί κινούνται "κανονικά" και με "ασφάλεια". 2) οδηγοί που ανάβουν φλας/αλαρμ την ώρα που έχουν ήδη ξεκινήσει να στρίβουν/φρενάρουν3) οδηγοί που στην περίπτωση της εικόνας ακολουθούν την χρωματισμένη με μαύρο πορεία και όχι την σωστή με πράσινο: 4) οδηγοί ποδηλάτων με κρίση ταυτότητας (μία βρίσκονται στο πεζοδρόμιο, μία μπαίνουν στην λωρίδα κυκλοφορίας του δρόμου) 5) οδηγοί ποδηλάτων που οδηγούν εντός πόλης αλλά σε λεωφόρους (βλ. Κηφισίας και δε συμμαζέυεται)6) οδηγοί μηχανών που σταματάνε στο φανάρι όπως φαίνεται στην εικόνα και δεν μπαίνουν μπροστά από το πρώτο αυτοκίνητο αλλά είναι σε άλλη πλάγια θέση και θέλουν να στρίψουν. (χωρίς φυσικά να κοιτάνε πλάγια-πίσω τους, ο οδηγός του αυτοκινήτου πρέπει να προσέξει και για αυτούς) 2
Tenshi Δημοσ. 28 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2016 (επεξεργασμένο) Επειδή δέν ακολούθησα όλο το θέμα με τις προσπεράσεις,για τον κόπανο που σου "επιβάλει" να πατήσεις ΛΕΑ τι γίνεται; Πχ η Κορίθνου-Πατρών στο μεγαλύτερο μέρος της είναι μία λωρίδα ανα κατεύθυνση+ΛΕΑ. Κινείσαι πάνω απο τα όρια, στύλ 80+20 ή 100+20,άλλα ο πάπαρος της ασφάλτου πάει να σε προσπεράσει γιατί θέλει να κινηθεί πιο γρήγορα/έχει momentum και δέν θέλει να το χάσει/δέν γουστάρει να είναι άλλος μπροστά του ξέρω γώ. Για τη συγκεκριμένη μορφή παρενόχλησης τι γνώμη έχετε; Προσωπικά δέν θέλω να πατήσω ΛΕΑ,γιατί: -το οδόστρωμα είναι σε χειρότερη κατάσταση. -υπάρχουν πέτρες/σκουπίδια. -υπάρχουν κουφάρια ζώων (ή ζώα που ΘΑ γίνουν κουφάρια ) -επειδή είναι ΛΕΑ και το αμάξι μου δέν έχει δουλειά εκεί. Και θέλοντας να προλάβω άτομα με τα οποία έχουμε συζητήσει (και διαφωνήσει) στο παρελθόν...όχι,δέν επιβάλλω σε κανέναν με τι ταχύτητα θα κινηθεί.Γι αυτό το λόγο υπάρχουν και οι πινακίδες.Οχι,δέν επιβάλλω σε κανένα πού και πότε θα προσπεράσει.Γι αυτό το λόγο υπάρχουν οι διακεκομμένες γραμμές,ίσως σε μικρότερη έκταση απο το επιθυμητό,άλλα υπάρχουν πάραυτα. Είμαι υποχρεωμένος όμως να ανεχτώ το bullying,για να μήν σκοτωθούμε και οι δύο; Επεξ/σία 28 Ιουνίου 2016 από Tenshi 5
Nightshady Δημοσ. 28 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2016 Μια μικρή λίστα με τις πιο εκνευριστικές κατηγορίες οδηγών: 1) Hλικιωμένοι. Η χειρότερη κατηγορία οδηγών. Που πας ρε χούφταλο με τον καταρράχτη στα μάτια και τα Αλτσχάϊμερ; 2) Αυτοί που σου κορνάρουν ενώ έχεις βγάλεις εγκαίρως φλας για να παρκάρεις. 3) Αυτοί που πάνε πιο μπροστά από το φανάρι με την πεποίθεση ότι θα γλυτώσουν εξτρά χρόνο αλλά και κινδυνεύουν να προκαλέσουν ατύχημα και καθυστερούν τους άλλους οδηγούς όταν έχει ανάψει πράσινο κι αυτός δεν το 'χει πάρει χαμπάρι. 4) Τα "μπρίκια". Έτσι αποκαλώ τα μηχανάκια με ηχορύπανση που ξυπνάνε και νεκρό. 5) Οι ντελιβάδες - καμικάζι 6) Όσοι παρκάρουν σε γωνία 7) Όσοι οδηγούν τσιπ στην πόλη 8) Τα σαράβαλια που γεμίζουν τον δρόμο με τα λάδια που τρέχουν 2
mclein Δημοσ. 28 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2016 Ο ποιο γρήγορος κλειδαράς. Mclein βράζει το αίμα σου χαχα, υπερβολες. το αιμα μου βραζει αλλα δε θα χυθει στην ασφαλτο. μπορει σε κανενα μπαντζι ή κανενα φρι φολλ αλλα οχι με αμαξι ή μοτο !!! 1
adi32 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2016 Σε διαδρομες οπως Αθηνα Θεσσαλονικη τα 130 ειναι ελάχιστα και μπορει να σε παρει και ο υπνος Δεν υπαρχει περιπτωση να τηρησεις αυτο το οριο εκτος και εχεις σαραβαλακι ή εισαι τελειως κοτα ή παππους Σχεδον ολοι βλεπεις να πηγαινουν 150-170....... και σπανιοτατα γινονται δυστυχηματα γιατι ειναι καλος ο δρομος Το προβλημα ειναι στις αλλες εθνικες
Προτεινόμενες αναρτήσεις