Προς το περιεχόμενο

Γνώμη δίκυκλου για αρχάριο..

Liakos1987

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα σας,

Μετά από πολύ καιρό και πόσα χρόνια πηξίματος στην κίνηση αποφάσισα στα 29 μου να βγάλω δίπλωμα δίκυκλου, και λόγω ηλικίας είπα μια και καλή να βγάλω το μεγάλο ανεξαρτήτων κυβικών μιας που έχει πήξει το μυαλό και δεν είμαι για χαζομάρες στο δρόμο.. 

Θέλω να ρωτήσω το εξής.. Τι είναι κατάλληλο για αρχάριο που έχει ανέβει μόνο σε z125 στα 16 του, ένα honda crf στα 25 του, και ένα honda cbf 600 που είναι της σχολής οδηγών.. 

Το μηχανάκι / σκούτερ / μηχανή ούτε και εγώ δεν ξέρω τι, το θέλω μέσα στην πόλη, μέσα στον πειραιά, άντε και κάνα μαρούσι από πειραιά. Να τραβάλει λιγουλάκι με καμιά μάνα μου / κοπέλα μου επάνω σε καμία ανηφόρα και να είναι ( ΕΥΚΟΛΟΠΕΡΝΟΥΣΑ - καινούρια λέξη )  ανάμεσα στα αυτοκίνητα.

To budget είναι μέχρι 2.800 max για το δίκυκλο, διότι έχω και στο μυαλό μου τα extra χρήματα για την ασφάλεια μου σωματικά κτλπ. 

'Ολες οι γνώμες καλοδεχούμενες. Ευχαριστώ πολύ το φόρουμ για αυτή την ευκαιρία πολλών ερωτήσεων.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

εγω απο την σχολη με μηδεν εμπειρια(ουτε καν ποδηλατο) οδηγησα λιγους μηνες ενα σκουτερ και μετα πειρα κατευθειαν μηχανη.Θεμα ικανοτητας δεν τιθεται.Ειναι το τι θελεις και κατα ποσο ξερεις να κινηθεις.Τα παντα συνηθιζονται τα παντα μαθαινονται.

Θα σου ελεγα να κοιτας για μινιμουν 250κυβικα απο εκει και περα να πας σε εμπορικα μοντελα ειτε σε μηχανη ειτε σε σκουτερ (πρωτον γιατι συνηθως τα εμπορικα πετυχημενα σημαινει πως ειναι σχετικα αξιοπιστα και δευτερο οτι τα ανταλλακτικα που ισως να χρειαστεις να σου βγουν φθηνοτερα).

Απο μηχανη σε αυτο το budget νομιζω πας για fazer 600,gsr 600,er6n.

Apo scooter θα προτυνα beverly η gts ].

Θελεις μηχανη η σκουτερ? Εγω θα σου ελεγα για κανενα cbr 125 -250 η για crypton x / kawasaki zx. Για αρχη με περισσοτερο γκαζι θα εισουν επικινδυνος. Το παπι ειναι μεγαλο σχολειο και θα μαθεις ευκολα για να κανεις και την αλλαγη σε συμπλεκτη αργοτερα, αλλιως κοιτα σε μοτοσυκλετακι 125/250κκ.

Θελεις μηχανη η σκουτερ? Εγω θα σου ελεγα για κανενα cbr 125 -250 η για crypton x / kawasaki zx. Για αρχη με περισσοτερο γκαζι θα εισουν επικινδυνος. Το παπι ειναι μεγαλο σχολειο και θα μαθεις ευκολα για να κανεις και την αλλαγη σε συμπλεκτη αργοτερα, αλλιως κοιτα σε μοτοσυκλετακι 125/250κκ.

Ναι ξεχασα να αναφερω πως εαν παρεις μεγαλου κυβισμου μηχανη το γκαζι θα το χαιδευεις οπως χαιδευες την πρωτη σου κοπελα(πολυ απαλα και πολυ διστακτικα) καθως δεν εχει σχεση με οτιδηποτε εχεις οδηγησει μεχρι τωρα.

Προτινω οτι παρεις να εχει συμπλεκτη καθως η ταχυτητα και το κοψιμο ειναι ποιο ελεγχομενα (με κατεβασια θα μπορεσεις να κοψεις πολυ ευκολα ταχυτητα και επισης για τον ιδιο λογο ελεγχεις ποιο ευκολα με ποσο πηγαινεις)

Αν είσαι σίγουρος ότι δεν θες παπί ώστε να συνηθίσεις στις 2 ρόδες, τουλάχιστον ότι πάρεις κοίτα να έχει ABS. Μέσα στην πόλη ειδικά και λόγω της απειρίας σου, σίγουρα θα υπάρξουν στιγμές που θα σε σώσει από πτώσεις.

Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις.. Με 0 εμπειρία παντελώς άσχετος ο δάσκαλος με έβαλε κατευθείαν πάνω στην CBF 600 και όντως το γκάζι το χαιδεύω ίσα ίσα, απλώς δεν μπορώ πιστεύω να κουνηθώ εύκολα από σπίτι σε σπίτι που θα είναι η καινούρια μου δουλειά που θα κάνω. Επίσης σκούτερ δεν έχω οδηγήσει ποτέ και είμαι ανάμεσα σε SYM HD 2 / SYM SYMPHONY ST 200 / SYM CITYCOM..   To ninja που είπατε επίσης δεν βολέυει πιστεύω.. Καλύτερα κάνα on/off / naked παρά το Ninja νομίζω.. Και πάλι τα λέω όλα αυτά χωρίς ιδέα.. 

Αν καταλαβαίνω καλά, θέλεις κάτι ώστε να μετακινήσαι άνετα εντός πόλεως.  Εύκολο σε χρήση, πρακτικό και οινομικό είναι ένα scooter. Ένα με μεγάλους τροχούς και απο 200cc και πάνω, θα σε καλύψει απόλυτα.

Μωρέ θα μου άρεσε και ένα ER6-N  / Z-750 και ας πήγαινα και με 60 αλλά άμα είναι να μπουκώνει να σηκώνει θερμοκρασίες και να του κάνω κακό ας μην τα πάρω καθόλου :P  Είναι πανέμορφα πάντως, θα τα ήθελα για απλά μία καθημερινή βολτίτσα κάθε μέρα και για τη δουλειά μου.

Ταπεινή μου άποψη,σ΄αυτή την ηλικία να μην πάρεις μηχανάκι, πάλεψε με το αυτοκίνητο,το καταλαβαίνω έξοδα,χρόνος,ευκολία,αλλά φίλε η υγεία δεν πληρώνεται με τίποτα.

Υπάρχει και η ψυχική υγεία, οπότε να πάρει μηχανάκι να κυκλοφορεί ανθρώπινα. Αν είναι να μην κάνουμε οτιδήποτε διατρέχει κίνδυνο, ας κάτσουμε σπίτι να κοιμόμαστε.

Επίσης, είμαστε στο 2016, δεν μπουκώνουν οι κινητήρες αν τα πηγαίνεις σιγά. Δεν είναι δίχρονα  :-)

Το CBF600 επειδή είναι η μηχανή μου, είναι υπερβολικά user friendly. Παρόλαυτά, ξεκίνα απο τα χαμηλά κυβικά και ανεβαίνεις σταδιακά αν δεις οτι δεν σε καλύπτει. Επιμένω σε scooter, μέσα στην πόλη δεν έχουν αντίπαλο. Έχω κι ένα Sh150 και δεν το έχω μετανιώσει καθόλου που ακύρωσα την αρχική μου παραγγελία (CBF250).

Ταπεινή μου άποψη,σ΄αυτή την ηλικία να μην πάρεις μηχανάκι, πάλεψε με το αυτοκίνητο,το καταλαβαίνω έξοδα,χρόνος,ευκολία,αλλά φίλε η υγεία δεν πληρώνεται με τίποτα.

Δεν καταλαβαίνω όμως το λόγο να μην ξεκινήσει κάποιος να οδηγάει μηχανάκι στα 29 με μυαλό και σύνεση για να ξεφύγει από την ψυχική υγεία που είπε και ο φίλος από κάτω στην κίνηση καλοκαιριάτικα που είναι χάλια μαύρα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...