Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα.

Το σπίτι που μένω βρίσκεται σε ψηλό σημείο με πανοραμική θέα.

Πως μπορώ να χρησιμοποιήσω μια τέτοια κεραία

http://www.skroutz.gr/s/2826715/OEM-25dBi-Yagi-Wireless-Antenna.html

ή μια τέτοια

https://www.amazon.co.uk/TP-Link-TL-ANT2424B-2-4GHz-Parabolic-Antenna/dp/B002EIF2OK/ref=sr_1_3?ie=UTF8&qid=1464164754&sr=8-3&keywords=yagi

για να συνδεθώ σε κάποιο μακρυνό δίκτυο wifi;

Τι άλλο χρειάζομαι; Πως γίνεται η συνδεσμολογία;

Το έχει κάνει κανείς; Έχει κάποιος να μου προτείνει κάποιο προιόν;

Υπάρχει κάποιος οδηγός;

Ευχαριστώ.

Δημοσ.

Για πόση απόσταση μιλάμε; Υπάρχει οπτική επαφή;

Η άλλη θέση έχει εξωτερική κεραία ή απλά θέλεις να συνδεθείς στο ασύρματο δίκτυο κάποιου γνωστού, που χρησιμοποιεί εσωτερική συσκευή;

Οι παραπάνω κεραίες που δείχνεις, συνδέονται με καλώδιο RF με την εσωτερική ασύρματη συσκευή, αρκεί αυτή να έχει αποσπώμενη κεραία. Όμως επειδή υπάρχουν απώλειες, γίνεται χρήση καλωδίου το πολύ ενός μέτρου.

Καλύτερη λύση είναι η χρήση εξωτερικού Access Point που συνδέεται με καλώδιο δικτύου και έως 100 μέτρα.

Δημοσ.

Σε ευχαριστώ που ασχολείσαι και συγνώμη που άργησα να απαντήσω.

Ναι, η ιδέα είναι επειδή έχω άμεση οπτική επαφή με μεγάλο αριθμό πιθανών σημείων που έχουν wi-fi, να συνδεθώ στο ασύρματο δίκτυο κάποιου που χρησιμοποιεί εσωτερική συσκευή. Σε ευθεία απόσταση μέχρι 2-3 χλμ. απο το μπαλκόνι μου παίζει να εχω 100 - 150 διαφορετικά δίκτυα wi-fi.

Το μοντεμάκι που εχω είναι αυτό

http://www.e-shop.gr/linksys-wag200g-e1-wireless-g-adsl-home-gateway-adsl-over-isdn-p-PER.615103?gclid=CMabj6f69cwCFYZuGwodwp4CzQ

και δεν έχει αποσπώμενη κεραία.

Θα ήθελα να βρώ ενα τρόπο να κόψω το σταθερό ΟΤΕ. Το κρατάω μόνο γιατί εδω που μένω μόνο οτε παίζει για internet και απο τα  μέχρι 24 εγω πιάνω 5.5.

Τι χρειάζομαι; Αν καταφέρω να εχω ιντερνετ απο αλλού θα κόψω τον ΟΤΕ. Δεν με ενδιαφέρει το σταθερό.

Ευχαριστώ.

Δημοσ.

Απο τους 150 ολος και καποιος λακαμας θα υπαρχει ε;

Μιση μιση την πηρατε τη συνδεαη φιλε;

Οχι με αυτα δε νονμιζω να κανεις δουλεια

Πηγαινε σε πλεγμα με εξωτερικο ap η airgrid

το ιδιο πραγμα ειναι λιγο πιο αδυνατο

Δημοσ.

Απο τους 150 ολος και καποιος λακαμας θα υπαρχει ε;

Μιση μιση την πηρατε τη συνδεαη φιλε;

Οχι με αυτα δε νονμιζω να κανεις δουλεια

Πηγαινε σε πλεγμα με εξωτερικο ap η airgrid

το ιδιο πραγμα ειναι λιγο πιο αδυνατο

Δεν είναι ανάγκη να είναι κάποιος λακαμάς φίλε. Υπάρχουν ξενοδοχεία, καφετέριες, δημόσιες υπηρεσίεςκαι άλλα σημεία που ίσως θα μπορούσα να συνδεθώ.

Άν σου σου καθησύχασα τις ηθικές σου αναστολές θα μπορούσες να γίνεις πιο συγκεκριμένος ή να με κατευθύνεις σε κάποια ενδεικτικά προιόντα αν ξέρεις πως γίνεται αυτό που θέλω να κάνω;

Σε ευχαριστώ.

Δημοσ.

Προσωπικά θα πήγαινα σε κανονικό εξωτερικό ΑΡ. Όμως να έχεις υπόψιν ότι θα λαμβάνεις από ένα τόξο, προς το σημείο που κοιτά η κεραία και όχι περιμετρικά. Θα πρέπει δηλαδή να την γυρίζεις χειροκίνητα για να έχεις την βέλτιστη λήψη.

Μπορείς βέβαια να πάρεις και ΑΡ με Omni κεραία, ώστε να έχεις περιμετρική κάλυψη αλλά για μικρότερες αποστάσεις.

Και πάμε τώρα στο κύριο θέμα. Έγραψες για συνδέσεις σε αποστάσεις έως 3 χιλιόμετρα.

Αν η άλλη θέση δεν έχει και αυτή εξωτερική κεραία, απλά το ξεχνάς. Μην περιμένεις να κάνεις αξιοπρεπή ζεύξη με εκπομπές που γίνονται από τις εσωτερικές συσκευές πάνω από 200-300 μέτρα και χωρίς εμπόδια. Μαγικές λύσεις στα ασύρματα δίκτυα δεν υπάρχουν.

Όποια εξωτερική κεραία κι αν βάλεις, με όσο το δυνατόν μεγαλύτερο κέρδος, αυτό που κάνεις είναι να μεγαλώνεις την ισχύ της δικιάς σου εκπομπής. Δηλαδή να φθάνει το δικό σου σήμα μακρύτερα.

Πως όμως θα γίνει το ανάποδο; Δηλαδή με ποιον τρόπο θα μπορέσει να καλύψει την ίδια απόσταση το σήμα από μια μικρή σε ισχύ εσωτερική κεραία, που μάλιστα πρέπει να ξεπεράσει και τα εμπόδια των τοίχων;

Η καλή λήψη έχει να κάνει με την ισχύ της άλλης θέσης και την ευαισθησία του δέκτη της δικιάς μας συσκευής.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...