Προς το περιεχόμενο

AMD Zen, AM4 socket

tmjuju

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Panoc δεν είπαμε ότι ο 8370 είναι καλύτερος κοιτώντας αυτά τα link απλά είναι εμφανές ότι ακολουθά τον 5960x σε απόδοση λόγω ότι το dx12 επωφελεί τους fx στο bf1, πόσο δύσκολο να γίνει αντιληπτό το αυτονόητο ; 

Μα ειναι λογικο να τον ακολουθα οταν η gpu τερματιζει, αυτονοτητοτατο ειναι :P οποιος δε το δεχεται αυτο ειτε ειναι βλακας ειτε εθελοτυφλει.

Aλλα η φραση "κάνουν χαβαλέ" δεν υπονοεει καθολου τα παραπανω.

Αλοιμονο εαν ενας 8370 δε μπορουσε να τερματισει μια 1070 σε 1080/1440/2160p, ποσο μαλλον σε συγχρονα παιχνιδια.

Αλλα αλλο το ακολουθω τη lambo στα 180klm με τερμα γκαζια με το clio μου και αλλο της κανω χαβαλε.

ΥΓ. Δεν φταιει το DX γιάυτο, βοηθαει αλλα δεν ειναι ο κυριος υπαιτιος, τερματιζει η καρτα, ειναι πασιφανες αυτο.

• Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Χ@στήκαμε για το single core του zen.   8C/16T θα παρουσιάσουν κι όχι sempron ....

Το performance μας ενδιαφέρει κυρίως καθώς και το performance/watt και το performance / €  ...

Σε άλλο φόρουμ κάνουν χαβαλέ με το I7 5960 VS FX 8370 του guru ..... σε σύγχρονα games .... και εδώ κοιτάτε το IPC ... :fear:

http://www.guru3d.com/articles-pages/battlefield-1-pc-graphics-benchmark-review,10.html

http://www.guru3d.com/articles-pages/gears-of-war-4-pc-vga-graphics-performance-benchmark-review,8.html

https://www.guru3d.com/articles_pages/call_of_duty_infinite_warfare_pc_graphics_benchmark_review,8.html

Sry κιολας..αλλα αν δεν μας νοιαζει το ipc τοτε δεν τους χρειαζομαστε του zen..σωστα?Μιας και οι τωρινοι FX τα πανε πολυ καλα σε <συνολικη δυναμη>- performance οπως λετε..Λαθος κανει η amd και τους βγαζει..Τι οχι??

Οσο για τα wannabe CPU bench του guru ας μην μιλησουμε..δες λιγο bf1 singleplayer?rly?

γκουχου http://www.techspot.com/review/1263-gears-of-war-4-benchmarks/page4.html

Ασχετα με το techspot,

Δεν εχει επαφη ο 5960 με τον 8370 σε πραγματικα cpu intensive game και καταστασεις..

Στο θεμα μας τωρα..Περιμενω να δω 3 πραγματα για τον zen:

1)ipc

2)ποσο ψηλα ρολογια ανεβαζει

3)καταναλωση

Ελπιζω.Αυτο.

• Like 1

Μα ειναι λογικο να τον ακολουθα οταν η gpu τερματιζει, αυτονοτητοτατο ειναι :P οποιος δε το δεχεται αυτο ειτε ειναι βλακας ειτε εθελοτυφλει.

Aλλα η φραση "κάνουν χαβαλέ" δεν υπονοεει καθολου τα παραπανω.

Αλοιμονο εαν ενας 8370 δε μπορουσε να τερματισει με 1070 σε 1080/1440/2160p, ποσο μαλλον σε συγχρονα παιχνιδια.

Αλλα αλλο το ακολουθω τη lambo στα 180klm με τερμα γκαζια με το clio μου και αλλο της κανω χαβαλε.

ΥΓ. Δεν φταιει το DX γιάυτο, βοηθαει αλλα δεν ειναι ο κυριος υπαιτιος, τερματιζει η καρτα, ειναι πασιφανες αυτο.

Αν το δεις το τεστ στα χαμηλά εκεί που μπορεί να δώσει ή κάρτα ναι έχουν 20-25fps διαφορά. Ευχαριστώ πολύ.

Επίσης για πες μου τι oc έχει ο ένας και τι ο άλλος, εκτός εάν νομίζεις ότι ο 5960 παίζει εκεί πάνω.

Και τέλος κανείς δεν είπε ότι κερδίζει ο 8370 τον 170€ CPU που κοστίζει 1100€.

Για πες μου όμως εκείνα τα 25fps θα τα πληρωνες εσύ;

Και για το παράδειγμα με τα αυτοκίνητα αν με περνάει με το ζόρι ή Ferrari χαλαλι της θα έχω 10 Fiat να αλλάζω χρώματα :)

• Like 3

Όλα εξαρτώνται αν έχεις τα ευρά. Εγώ προσωπικά αν τα είχα και μου περίσσευαν έναν i7-6800k θα τον έπαιρνα. Αλλά υπάρχουν άλλες προτεραιότητες δεν είναι το πάν τα PC.

• Like 4

Αν το δεις το τεστ στα χαμηλά εκεί που μπορεί να δώσει ή κάρτα ναι έχουν 20-25fps διαφορά. Ευχαριστώ πολύ.

Επίσης για πες μου τι oc έχει ο ένας και τι ο άλλος, εκτός εάν νομίζεις ότι ο 5960 παίζει εκεί πάνω.

Και τέλος κανείς δεν είπε ότι κερδίζει ο 8370 τον 170€ CPU που κοστίζει 1100€.

Για πες μου όμως εκείνα τα 25fps θα τα πληρωνες εσύ;

Και για το παράδειγμα με τα αυτοκίνητα αν με περνάει με το ζόρι ή Ferrari χαλαλι της θα έχω 10 Fiat να αλλάζω χρώματα :)

Ολα αυτα που αναφερεις ειναι ασχετα, εγω οχι δε πληρωνω 800Ε για 25fps, αλλοι τα πληρωνουν, οπως δε πληρωνω για λαμπο και κανω τη δουλεια μου με το clio. Αλλοι τα πληρωνουν.

Θα πληρωσω ομως +800Ε για να κερδισω το μισο χρονο στο compiling που κανω στο CK (βλεπε υπογραφη skyrim) οπως και πληρωσα +8000 παραπανω για το gsxr για να το βαζω στη πιστα και δε μπαινω με DL650 που το εχω για ταξιδακια και τη πολη.

Αυτο δε κανει κανονα ομως οτι καποιος δε θα βαλει σε ταξιδακια και σε πολη το gsxr ουτε οτι δε θα βαλει καποιος το dl650 στη πιστα.

Οπως γουσταρει ο καθενας και τι προτεραιοτητες εχει.

Καποτε πληρωσα 550Ε για τον Χ2 4400+ για να εχω διπλασιες επιδοσεις σε παιχνιδια που δεν εβλεπαν καν 2 πυρηνες :P Και οταν αρχισαν να τους "βλεπουν" ο 4400+ ειχε γινει σκονη απο τους C2D/Q.

Καποτε πληρωσα 550Ε για τον Χ2 4400+ για να εχω διπλασιες επιδοσεις σε παιχνιδια που δεν εβλεπαν καν 2 πυρηνες :P Και οταν αρχισαν να τους "βλεπουν" ο 4400+ ειχε γινει σκονη απο τους C2D/Q.

Και όλως τυχαίως άρχισαν να βλέπουν 2 πυρήνες όταν βγήκαν οι C2D. Να δείς που όταν γίνουν προσιτοί οι 6πύρηνοι intel θα συμβεί κάτι παρόμοιο...

• Like 1

Και όλως τυχαίως άρχισαν να βλέπουν 2 πυρήνες όταν βγήκαν οι C2D. Να δείς που όταν γίνουν προσιτοί οι 6πύρηνοι intel θα συμβεί κάτι παρόμοιο...

Ετσι ακριβως...

Σε καθε περιπτωση, για τη τρεχουσα ασχολια μου περιμενω πως και πως εναν zen 8/16 με ipc εστω και sandy. Στην ουσια εαν τα υπολογιζω σωστα θα ειμαι +50-75% σε επιδοσεις σε σχεση με τον 6700Κ -παντα για τη δουλεια που κανω τωρα-.

Εαν εχει και τιμη στο -500 μιλαμε για μανα εξ ουρανου.

Sry κιολας..αλλα αν δεν μας νοιαζει το ipc τοτε δεν τους χρειαζομαστε του zen..σωστα?Μιας και οι τωρινοι FX τα πανε πολυ καλα σε <συνολικη δυναμη>- performance οπως λετε..Λαθος κανει η amd και τους βγαζει..Τι οχι??

Οσο για τα wannabe CPU bench του guru ας μην μιλησουμε..δες λιγο bf1 singleplayer?rly?

γκουχου http://www.techspot.com/review/1263-gears-of-war-4-benchmarks/page4.html

Ασχετα με το techspot,

Δεν εχει επαφη ο 5960 με τον 8370 σε πραγματικα cpu intensive game και καταστασεις..

Στο θεμα μας τωρα..Περιμενω να δω 3 πραγματα για τον zen:

1)ipc

2)ποσο ψηλα ρολογια ανεβαζει

3)καταναλωση

Ελπιζω.Αυτο.

Εγώ λέω :

1) Από πολλά τεστ φαίνεται πως οι νέες μηχανές γραφικών δεν είναι του single αλλά του multi. Εκεί πάνε ή θα πανε όλα τα games . 

2) Λέω πως με βάση τα παραπάνω, όταν με cpu των 150€ τερματίζεις μια κορυφαία κάρτα τι να το κάνεις το παραπάνω.

3) Λέω πως το IPC δεν είναι αυτοσκοπός.

Ο ZEN χρειάζεται γιατί 

1) Για το ίδιο TDP θα δίνει διπλάσια ισχύ περίπου. Δεν μιλώ για games.

2) Για την καλύτερη προσαρμοστικότητά του στις παράξενιές των εφαρμογών.

3) Για να μπει το north στην CPU . (Σύγχρονη πλατφόρμα.)

4) Για την μεγαλύτερη FPU του.

5) Για τις νέες εντολές που θα φέρει.

6) Για την καλύτερη ενεργειακή διαχείριση της cache του.

7) Για τον νέο IMC του με DDR4

8) Για τα 14nm.

• Like 11

Τώρα ποια όλα κρέμονται από της κονσόλες για αυτές γράφονται όλα τα παιχνίδια,ακόμα και τα «PC exclusives» μιας και δουλεύουν της ίδιες μηχανές.

Εγώ λέω :

1) Από πολλά τεστ φαίνεται πως οι νέες μηχανές γραφικών δεν είναι του single αλλά του multi. Εκεί πάνε ή θα πανε όλα τα games . 

2) Λέω πως με βάση τα παραπάνω, όταν με cpu των 150€ τερματίζεις μια κορυφαία κάρτα τι να το κάνεις το παραπάνω.

3) Λέω πως το IPC δεν είναι αυτοσκοπός.

1)Συμφωνώ,αλλά δυστυχώς ή μάλλον ευτυχώς τα παιχνίδια δεν είναι μόνο γραφικά.

2)Με αυτά τα κριτήρια μπορείς να τερματίσεις μια κορυφαία κάρτα και με 50€ CPU απλά βάζεις το παιχνίδι σε supersampling 8k με Ultra/extreme settings και είσαι έτοιμος.

3)Δεν είναι αυτοσκοπός,είναι για να έχεις καλά FPS και σε δύσκολα σημεία ενός παιχνιδιού.

• Like 2

κατι αλλο που μου κανει εντυπωση κ διαβαζω σε πολλα threads, 

κραζουμε intel γτ αρμεγει λεει μονο 10% καθε χρονο αυξηση επιδοσεων κλπ...

ρε μαγκες επισημα η amd τι λεει? 40% αυξηση ipc μετα απο 4 χρονια που θα βγαλει καινουριο chip,

αρα αν εβγαζε καθε χρονο κ αυτη 10% δε θα ταν?

Η διαφορά είναι ότι η Intel δίνει 5-10% κάθε χρόνο με τον ίδιο αριθμό Threads στα ίδια η περισσότερα χρήματα από την προηγούμενη χρονιά.

Το 40% παραπάνω IPC που λέει η AMD δεν σημαίνει απαραίτητα 40% παραπάνω ΜΤ performance στα ίδια λεφτά, μπορεί στους ΖΕΝ το ΜΤ Performance στα ίδια λεφτά  να είναι πολύ παραπάνω από 40% αν συνδυάσουμε IPC+ παραπάνω Threads.

Για αυτό ας περιμένουμε να δούμε τι performance θα δώσουν και σε τι τιμές και μετά το ξανασυζητάμε.

Όσο για το IPC, στην εποχή μας πλέον δεν πρέπει να είναι ο καθοριστικός παράγοντας, τα παιχνίδια πλέον θέλουν και παραπάνω Threads.

wd2_proz_2.png

b1_proz_12.png

• Like 1

Το watchdogs 2 (όπως και το πρώτο) απλά απίστευτο το πόσο χάλια τρέχει για αυτά που δείχνει.

Το BF1 όμως τι το έβαλες;

i5-2500

fx-8150

fx-6300

i3-6100

i5-4670

Από δυο μέχρι 8 πυρήνες όλοι πάνω κάτω τα ίδια...

Όπως το βλέπω, οι Summit Ridge θα 'ναι καλύτεροι από τους περισσότερους i5(Λογικά πίσω από τους Kaby Lake i5 στα παιχνίδια λόγω IPC), αλλά overall θα 'ναι προτιμότεροι λόγω τιμής και λόγω πολλών πυρήνων/threads.

Το είπε και ο Aten Ra ξέχασε μόνο το IPC.

Το έχω πει ξανά υπήρχε λόγος που πολλά παιχνίδια δεν έβλεπαν πολλούς πυρήνες, στα παλιά πλέον ακόμη και ivy bridge IPC να είχε θα ήταν υπέρ αρκετό για τα νέα δείτε το σύνολο.

Δες πχ το BF πλέον λιώνει τον i5 γιατί απλά δεν έχει έστω και αυτό το έρημο HT.

Μην αρχίζουν πάλι τα χαζα ένα Google αρκεί, οι κλασικοί γραφικοί του site δεν χρειάζεται καν να απαντήσουν υπάρχει ολόκληρο θέμα εδώ για την θεαματική βελτίωση 1% στο IPC (δηλαδή το λες και στατιστικό λάθος) να βγάλουν τα απωθημένα τους.

Μετοχές δεν έχω.

Μισθό δεν μου δίνει κανείς.

Intel έχω.

Παρωπιδες δεν έχω.

Σημαία δεν σηκώνω.

• Like 4

Δες πχ το BF πλέον λιώνει τον i5 γιατί απλά δεν έχει έστω και αυτό το έρημο HT.

Τα 90 fps μίνιμουμ από πότε θεωρούνται λιώσιμο;

Πόσο μάλλον με ~700€ GPU και πόσο μάλλον όταν αυτή η GPU των ~700€ στα 1440p τερματίζει σε αυτά τα FPS.

2560_11.png

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...