Προς το περιεχόμενο

AMD Zen, AM4 socket

tmjuju

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Θα είναι τελείως κουλό για παράδειγμα αν όντως δούμε το 8c/16t flagship να χτυπά 5960x σε επιδόσεις, να κάνει κάτω από 500 ευρώ εδώ Ελλάδα και στο τέλος να μην δέχεται και κλοκάρισμα. Αν όντως πετύχει τιμή και απόδοση η amd θα είναι σε πολύ μα πολύ καλό δρόμο αλλά αν συνάμα κόψει και το κλοκάρισμα θα είναι τεράστιο foul μετά από τόσα χρόνια μελέτης και την δημιουργία ενός σούπερ τσιπ να μην παίρνει oc. Είδωμεν, λίγος καιρός έμεινε πια, θυμάμαι που είχαμε το άγχος 2 χρόνια πριν για το τι θα είναι οι zen, έφτασε το πλήρωμα του χρόνου λοιπόν ! 

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

γιατι σου φενεται περιεργο;

Έχω να πάρω AMD από εποχές Αthlon 64 (με dfi lanparty και κάτι opteron 939, ωραίες εποχές...  B) ) και νόμιζα ότι μόνο της intel λέγονται k οι ξεκλείδωτοι

Από την εποχή του A10-5800K (Introduction date 2 October, 2012) οι περισσότεροι unlocked έχουν ένα Κ στο τέλος...

My bad... 

• Like 1

Το K το χρησιμοποιεί ως επί το πλείστον η intel για τα μοντέλα με ξεκλείδωτο πολλαπλασιαστή, η amd το εφάρμοσε στα apu και στους fm2 / fm2+ όπως λέει και ο nt1g και γενικότερα από εποχές phenom μέχρι και στους fx δηλώνει τα μοντέλα με τον ξεκλείδωτο πολλαπλασιαστή με την ονομασία black edition.

• Like 1

εγω θα τον αγοραζα παντως με 85 δολλαρια..... :-)  και οχι δεν εχω χρηματα για αναβαθμιση σε ΖΕΝ.... :cry:  :cry:  :cry:  :cry:

κάποιοι ζουν στα ροζ συννεφάκια τους εδώ πέρα και νομίζουν ότι μας τρέχουν από τα μπατζάκια και ότι αν δε βάλουμε ζεν το 2017 ή caby lake είναι και ντροπή να αναφέρεις cpu του 2012.

• Like 3

Κακές ειδήσεις βλέπω. 

Κλειδωμένα chip.

Μοντέλα χωρίς Zscaling = HTing

Χαμηλά ρολόγια

Χαμηλό TDP ....

Ας ευχηθούμε να μην είναι ακριβώς έτσι. 

Προσωπικά θα ήθελα έναν 8C/16T και έναν 6C/12T στα 120/14Watt TDP με υψηλότερους χρονισμούς , κοντά στα 3,8Ghz/4Ghz...

• Like 1

Κοιτα εγω και με εναν κλειδωμενο 6core/6thread στα 250 Ευρω βολευομαι, οχι οτι δεν θα μου κακοφανει, αλλα καλο θα ηταν για να σπασει το φραγμα των 4 cores επιτελους.

Μένει να δούμε πόσο θα ανεβαίνουν με το cTdp...

2 μοντέλα θα αξίζουν απ ο,τι βλέπω...

3 είναι που αξίζουν

1) ο 8/16 ο ξεκλείδωτος

2) ο 6/12 ο ξεκλείδωτος

3) ο 4/8 ο ξεκλείδωτος με IGP RX ....

Καλά και unlocked να μην είναι όλοι δεν χάθηκε ο κόσμος. Ένας 3.4 GHz Locked SR3 4C/8T 65W στα 160~200€ με IPC Haswell/Broadwell και μια απλή AM4 B350 των ~70€ δεν νομίζω να χάλαγε ακόμα και τα σκληροπυρηνικά budget ιντελ φανμποις. Ούτε στις αγγελίες οι i7-4790/4770 δεν παίζουν τόσο (160-200€) Το OC είναι πολύ μέτριο λένε και μάλλον έχει να κάνει με το glo-fo process, κάπου στα ~4.2 GHz με high end air/liquid και 1.45-1.5V. Η ίντελ θα αβαντάρει τα κλόκια της αυτή τη φορά και την προοπτική του OC (i3-Unlocked κτλ)

εγω βλεπω πολυ καλες επιλογες και cpu για ολα τα γουστα. οι τιμες - αν ισχυουν βεβαια - ειναι λογικες για αρχη, λογικα θα πεσουν μετα οπως και με τον 8150 που κυκλοφορησε στα 250$ περιπου(με διαφορετικη ισοτιμια βεβαια). τα ρολογια εναι νορμαλ για νεα αρχιτεκτονικη, ενω το smt θα δουμε ποσο αποδωτικο ειναι σε σχεση με το cmt.

http://www.anandtech.com/show/5279/the-opteron-6276-a-closer-look/6

• Like 1

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...