Προς το περιεχόμενο

AMD Zen, AM4 socket

tmjuju

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 6,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

2GCJUuB.png

Link.png Site: AMDZen 8 Core SR7 Flagship To Sell For $499, Boost To 3.5Ghz & Outperform Intel’s $999 i7 5960X

95W να τα βάζει με 140W (TDP)..... Παρόλο που θέλω να είμαι αισιόδοξος στο παρελθόν το πιο πάνω site έχει γράψει πολύ χοντρές μ@λ@κίες για CPU της AMD. 

• Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μα έτσι έκαναν πάντα. Και AMD και INTEL. Αυτό που με προβληματίζει με τον πιο πάνω πίνακα (ΑΝ έχει κάποια δόση αλήθειας) είναι η τιμή του μικρού ζεν. Πολύ πολύ χαμηλή - ύποπτα χαμηλή θα έλεγα.

Το 500$ μεταφραζεται σε 600 ευρω στο Ελλαδισταν οπως και το 350$ σε 450 ευρω το λιγοτερο. Τιμες intel μου φαινονται...

Αν δεν σου χρειάζεται 8C/16T παίρνεις 6C/12T στα 300 ....  :-)

• Like 5

Καλα εννοειται 6 πυρηνες ipc ivy bridge-haswell με 12 threads 300 ευρω ειναι καλη τιμη.

Το θεμα ειναι με τις μητρικες ομως και στην mainstream πλατφορμα η intel εχει τρελο πλεονεκτημα οσον αφορα τις μητρικες.

Τι θελω να πω,τωρα με μια μητρικη των 60-70 πετας εναν ι7 και εισαι κομπλε,βεβαια ο ι7 εχει 60-70watt tdp και οι ζεν 95-130.

Αν βγουν φτηνες και καλες μητρικες για στοκ συχνοτητες κατω απο 100 ευρω και παραλληλα εχεις δυναμη αντιστοιχη ενος 4690x με τιμη που παιρνεις τωρα εναν 6700,θα γινει της κακομοιρας.

• Like 1

Καλα εννοειται 6 πυρηνες ipc ivy bridge-haswell με 12 threads 300 ευρω ειναι καλη τιμη.

Το θεμα ειναι με τις μητρικες ομως και στην mainstream πλατφορμα η intel εχει τρελο πλεονεκτημα οσον αφορα τις μητρικες.

Τι θελω να πω,τωρα με μια μητρικη των 60-70 πετας εναν ι7 και εισαι κομπλε,βεβαια ο ι7 εχει 60-70watt tdp και οι ζεν 95-130.

Αν βγουν φτηνες και καλες μητρικες για στοκ συχνοτητες κατω απο 100 ευρω και παραλληλα εχεις δυναμη αντιστοιχη ενος 4690x με τιμη που παιρνεις τωρα εναν 6700,θα γινει της κακομοιρας.

Οι μητρικές θα είναι σχετικά φτηνές έως πολύ φτηνές. Μην τρελαίνεσαι με αυτό. Τιμές S2011 δεν θα δεις .... ενώ απλες μητρικές είμαι σίγουρος πως θα παίζουν από 60€.

• Like 1

Το θέμα δεν είναι αν οι μητικές θα παίζουν από 60 ευρώ.. Και στους fx από εκεί παίζαν και γράφαν πως υποστήριζαν και 83χχ και έχουμε όλοι δει τα αποτελέσματα. throttling ακόμη και σε στοκ συχνότητες.

Μακάρι λοιπόν να βγει ένα πακέτο cpu+mobo (αξιόπιστης μηρικής) σε τιμή  κάτω από intel, με περισσότερους πυρήνες και χαμηλότερο ipc. 

• Like 4

Δηλαδή, αν μια εταιρεία πλασάρει σκάρτο πράμα (ειδικά η Giga έχει μακρά ιστορία με τα revisions σε όλα της τα προϊόντα) το οποίο δεν καλύπτει τις προδιαγραφές του υλικού που θα μπει απάνω, φταίει το υλικό.

Πάει και βάζει ότι σκουπίδι βρίσκει από VRMs/MOSFETS/capacitors κλπ στις μητρικές, φταίει ο επεξεργαστής και η πλατφόρμα.

Πάει η ASUS (για να το επεκτείνω) και πετάει πάνω στις 290(Χ) υλοποιήσεις της μια ψύκτρα η οποία δεν καλύπτει καν όλη τη GPU (για να εξοικονομήσει φράγκα) και φταίει η κάρτα που ζεσταίνεται επειδή είναι προβληματικός ο επεξεργαστής της.

Συνεπώς, είχε δίκιο ο ΤΟΜ όταν έλεγε πως οι AMD καίγονται αν τους αφήσεις χωρίς ψύκτρα...δικαιώνεται πλέον!

• Like 5

2GCJUuB.png

Link.png Site: AMDZen 8 Core SR7 Flagship To Sell For $499, Boost To 3.5Ghz & Outperform Intel’s $999 i7 5960X

95W να τα βάζει με 140W (TDP)..... Παρόλο που θέλω να είμαι αισιόδοξος στο παρελθόν το πιο πάνω site έχει γράψει πολύ χοντρές μ@λ@κίες για CPU της AMD. 

Ξέρω και εγώ να φτιάχνω πινακάκια στο Excel.  :rolleyes:

• Like 7

Δηλαδή, αν μια εταιρεία πλασάρει σκάρτο πράμα (ειδικά η Giga έχει μακρά ιστορία με τα revisions σε όλα της τα προϊόντα) το οποίο δεν καλύπτει τις προδιαγραφές του υλικού που θα μπει απάνω, φταίει το υλικό.

Πάει και βάζει ότι σκουπίδι βρίσκει από VRMs/MOSFETS/capacitors κλπ στις μητρικές, φταίει ο επεξεργαστής και η πλατφόρμα.

Πάει η ASUS (για να το επεκτείνω) και πετάει πάνω στις 290(Χ) υλοποιήσεις της μια ψύκτρα η οποία δεν καλύπτει καν όλη τη GPU (για να εξοικονομήσει φράγκα) και φταίει η κάρτα που ζεσταίνεται επειδή είναι προβληματικός ο επεξεργαστής της.

Συνεπώς, είχε δίκιο ο ΤΟΜ όταν έλεγε πως οι AMD καίγονται αν τους αφήσεις χωρίς ψύκτρα...δικαιώνεται πλέον!

Προφανώς και δεν φταίει η AMD.. το αποτέλεσμα όμως ποιο είναι? Στους fx να χρειάζεσαι μητρική των 90 ευρώ και άνω για να βάλεις 83χχ και να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο ( πολλές φορές κύριως στις gigabyte-msi ακόμη και πιο αρκιβές μητρικές είχαν θέματα) , με αποτέλεσμα το κόστος να ανεβαίνει και άρα να μικραίνει το vfm που προσέφεραν και θα αύξανε τις πωλήσεις τους.

Επιπλέον δημιουργείται και όλος αυτός ο κακός χαμός στο ίντερνετ ότι ρίχνουν ρολόγια κλπ. ενώ δεν φταίει η amd που πάει η κάθε εταιρεία και βάζει ότι κινέζικο πυκνωτή βρει στο όνομα του κέρδους.

Δεν ξέρω τι μπορεί να κάνει η amd από την μεριά της (ίσως να τους τραβήξει το αυτί με κάποιο τρόπο? :P ), πάντως αν και πάλι βγουν μητρικές που λένε ότι υποστηρίζουν zen και ρίχνουν ρολόγια σε στοκ συχνότητες θα είναι πραγματικά τραγικό.

• Like 6

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...