Aten-Ra Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2016 Από Core i5 και επάνω θα ανταγωνιστούν οι ZEN οπότε αναμένεται και αντίστοιχα τις τιμές τους.
BabisTs Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2016 Ας έχουν το ελάχιστο ipc Haswell και απλά θα ταράξουν τα νερά τα zen cpus (εννοείται ότι και ακόμα μεγαλύτερο ipc να έχουν π.χ. skylake ευπρόσδεκτο θα είναι για μένα ).Ένας 8core/16threads με αυτό το ipc και με καλή τιμή θα αφήσει το αντίστοιχο χιλιάρικο που θέλει η intel για να αερίζεται! 3
Heatspreader Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2016 Από Core i5 και επάνω θα ανταγωνιστούν οι ZEN οπότε αναμένεται και αντίστοιχα τις τιμές τους. Δύσκολο...
Καϊάφας Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2016 Με τον 7700 στα 4,2 / 4,5 δύσκολο το βλέπω να μην απογοητευτεις στην πρώτη ματιά ... Δεν καταλαβες, επιτηδες το εγραψε, ξερει ηδη οτι το IPC δεν θα ειναι ισο με Kaby Lake + τα περιπου 1ghz παραπανω με τον 7700, δεν ειναι κανενας βλακας, απλα δειχνει δηθεν ενδιαφερον για να δημιουργησει κλιμα απογοητευσης αργοτερα, ηδη το εχει πει "Κριμας", κλασσικη τακτικη "trolling" στo γηπεδο intel vs amd και πλεον ξεπερασμενη, αστον να νομιζει οτι ειμαστε τιποτα σανοφαγοι εδω μεσα και διασκεδασε με τις φτηνες τακτικες. 2
Psycho_Warhead Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2016 Είπε ο χρήστης με τα 189 μηνύματα..Οι απαιτήσεις για τους ZEN είναι πολύ υψηλές και όλοι περιμένουμε μπας και γίνει το θαύμα και μπορεί και παίζει στα ίσια έστω με την mainstream πλατφόρμα της Intel. Τώρα διαρρέουν σιγά σιγά οι επιδόσεις του και το που θα βρίσκεται, αν ήταν τακτική trolling θα ήμουν όντως βλάκας, αφού σύμφωνα με τα λεγόμενά σου μ' αρέσει να αυξάνει κάθε χρόνο τις τιμές η Intel στους i5/i7 για ένα 10% επειδή δεν υπάρχει ανταγωνισμός. 2
Heatspreader Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2016 (επεξεργασμένο) Είπε ο χρήστης με τα 189 μηνύματα..Οι απαιτήσεις για τους ZEN είναι πολύ υψηλές και όλοι περιμένουμε μπας και γίνει το θαύμα και μπορεί και παίζει στα ίσια έστω με την mainstream πλατφόρμα της Intel. Τώρα διαρρέουν σιγά σιγά οι επιδόσεις του και το που θα βρίσκεται, αν ήταν τακτική trolling θα ήμουν όντως βλάκας, αφού σύμφωνα με τα λεγόμενά σου μ' αρέσει να αυξάνει κάθε χρόνο τις τιμές η Intel στους i5/i7 για ένα 10% επειδή δεν υπάρχει ανταγωνισμός. Αυτά με τον ανταγωνισμό τα βλέπεις εσύ και μερικοί άλλοι Intelάκιδες. Ο λόγος είναι αυτός που περιγράφω στο ίδιο θέμα, λίγο πιο πίσω. Δεν είναι θέμα ανταγωνισμού ως προς την απόδοση, είναι θέμα ανταγωνισμού ως προς το Marketing. Σέβεσαι περισσότερο όταν κάτι σου ζητάει πολλά χρήματα. Είναι λογικό, δεν σου ρίχνω φταίξιμο. Βλέπω όμως ότι οι περισσότεροι πήγατε και χτυπήσατε πανάκριβες EVGA και ASUS κάρτες γραφικών και έχετε τρελαθεί στο Coil Whine. Δύο ( ; ) άτομα που έχουν πάρει Gainward / Palit σε χαμηλότερη τιμή και αν θες με λιγότερο prestige, δεν αντιμετώπισαν τέτοια προβλήματα. Μπορεί να είναι τυχαίο. Αξίζει όμως να το σημειώσουμε. Δεν θέλω να το παίξω έξυπνος. Έτοιμος ήμουν και εγώ για EVGA λόγω της ποιότητας που διαφημίζει πως έχει. Μήπως τελικά πρέπει να αναθεωρήσετε κάποιοι κάποια στιγμή; Εγώ το έκανα. Η EVGA τη μία το σύστημα ψύξης δεν πάταγε σε όλο το GPU, μετά είχαν Coil Whine και μετά είχα προβλήματα υπερθέρμανσης μοιράζοντας Thermal Pads. Την ASUS την ξεχνάμε; http://www.dvhardware.net/article40449.html Δεν θυμάμαι η Asrock να είχε ποτέ σκουριασμένα Chokes. Δεν την έχετε σε υπόληψη παρόλα αυτά. Θυμάμαι που ένα παιδί είχε πάρει τότε τον FX 8150, όταν είχε πρωτοβγεί. Ήμουν σε φάση τότε να πάρω τους τότε i5 έχοντας φύγει από τον Q6600* τον οποίο τον είχα με Custom νερό στα 3.4Ghz (1.1GHz πάνω το ρολόι 24/7 - πέρασα φοβερά με αυτό το CPU). Τους AMD δεν τους είχα πολύ σε εκτίμηση. Πριν είχα βέβαια κάποιον XP από ότι θυμάμαι. Και πιο πριν πάλι κάποιον AMD και πιο πριν Intel. Τέλος πάντων. Μου είχε πει ότι τον έχει βάλει αγγελία και πως θα απογοητευτώ. Ότι δεν αξίζει και πως είναι ψόφιος. Μόνο και μόνο που το είπε αυτό σε συνδυασμό με έναν φίλο που μου πρότεινε AMD, τον πήρα γιατί λέω κάτι δεν πάει καλά. Κάποια μαλακία θα έχει πιστέψει για να λέει τόσο κακά λόγια. Με τον κοινό νου, χωρίς να ξέρεις από Hardware, δεν μπορεί προϊόντα που έχουν κυκλοφορήσει σε κοντινό χρονικό διάστημα να απέχουν τόσο πολύ μεταξύ τους. Το ένα θα κερδίζει κάπου αλλού, το άλλο αλλού. Απλά πράγματα. http://www.insomnia.gr/topic/610330-amd-zen-am4-socket/?p=54888521 Δεν νομίζω ότι είσαι το άτομο που θα πάρει ποτέ AMD όσο καλό CPU και να βγάλει. Ή μάλλον για να το θέσω καλύτερα, δεν θα πάρεις ποτέ AMD γιατί σίγουρα δεν θα είναι καλύτερος από Intel, αλλά ακόμα και αν αξίζει, δηλαδή έχει καλύτερη τιμή με ελάχιστα χειρότερες επιδόσεις (όπως είχαν οι FX με τους αντίστοιχους i5 δηλαδή σε γενικές γραμμές - δεν βάζω ότι έπιαναν σε μερικά σενάρια i7 και σε κάποια άλλα έχαναν από i3), πάλι θα πήγαινες προς Intel. Είπες σε κάποια φάση πως θέλεις να δεις απόδοση στα παιχνίδια. Δεν το σχολίασα. Ακόμα και σε παιχνίδια που παίζει ρόλο το CPU δεν θα είναι πιο γρήγορος ο AMD και πάλι δεν θα έχει σημασία γιατί ακόμα και εγώ με τον 8320 (πες τον 8350 και λίγο παραπάνω λόγω OC), στα παιχνίδια που είναι να έχω 60FPS Constant τα έχω. Χωρίς Vsync μπορεί να είχα παραπάνω, αλλά στο τέλος της ημέρες δεν έχει νόημα. Κοινή λογική λοιπόν, ένας νέος AMD θα παίζει καλύτερα από έναν παλιότερο ειδικά από έναν 8350 που είναι πολύ παλιός και μετά οι διαφορές θα είναι μόνο στα νούμερα τρέχοντας αλλεπάλληλα benchmarks. No offence mate, αλλά δεν σε ενδιαφέρουν τα AMD συστήματα. Αυτό τουλάχιστον καταλαβαίνω εγώ. Αν κάνω λάθος ζητώ προκαταβολικά συγγνώμη. Υ.Γ.: Αν ζητάς τις απόλυτες επιδόσεις είναι λογικό να μην σ' ενδιαφέρουν τα AMD συστήματα και λογικό να αλλάζεις κάρτα γραφικών σε κάθε γενιά. Υ.Γ.2: Intel και nvidia φτιάχνουν τα τελευταία χρόνια τα καλύτερα προϊόντα. Με το αζημίωτο πάντα. Αν τα έχεις, go for it. Επεξ/σία 1 Νοεμβρίου 2016 από Heatspreader 7
alldaynews Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2016 Εχω τον 8370.Μου βγήκε πολύ καλό τσιπάκι μιας και σε Overclock μπενσάρει στα 5.3 όλα βέβαια με νερό.Οι Amd είναι αρκετά καλοί και κάνουν και καλά σκορ στα benchmarks,Υστερούν σε single core που θέλουν τα mmo.Εντάξει προσωπικά δεν θα πεθάνω κι`ολας αν δεν είναι όλα σούπερ ντούπερ.Αν στον ΖΕΝ καταφέρει να έχει μικρότερες θερμοκρασίες μεγαλύτερο single core νομίζω πως όλοι θα είναι ευχαριστημένοι.Αν είχε το marketing της Intel θα ήταν αλλιώς τα πράγματα 2
Heatspreader Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2016 μικρότερες θερμοκρασίες Πόσο χαμηλότερες; Ούτε 55C δεν πάνε οι FX σε Full Load! 4
Mult1C0r3Cpu Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2016 Πόσο χαμηλότερες; Ούτε 55C δεν πάνε οι FX σε Full Load! Εγώ κάνω πάρτι με θερμοκρασίες Σιβηρίας στον apu . Ειδικά χειμώνα με undervolt 1.176v 3.9 ghz σε prime95 ούτε 40 βαθμούς δεν πιάνει socket με τον ανεμιστήρα της cnps10x optima στις 1000 στροφές από τις 1800, συν την igpu και συν ότι ο apu δεν είναι soldered αλλά έχει tim, τι άλλο να ζητήσει κανείς απο value cpu του 2012 . Πάντως μακάρι να δούμε και καλές θερμοκρασίες στους zen, καλές θερμοκρασίες + ipc κοντά σε haswell + αν παίξει το 8c/16t μοντέλο στο 300αρι θα είναι πολύ καλό value, εννοείται πως κρατώ μικρό καλάθι αλλά κατά βάθος ελπίζω ότι θα γίνει δυναμική αρχή. 1
cabdik Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2016 Πόσο χαμηλότερες; Ούτε 55C δεν πάνε οι FX σε Full Load! ναι, αλλα με καλες ψυξεις, οχι το εργοστασιακο...!! 1
Mult1C0r3Cpu Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2016 Το εργοστασιακό πλάκα πλάκα με undervolt και lapping αν κάποιος έχει γυαλόχαρτα δουλεύει καλά, συν ρύθμισμα στροφών από το bios και στρώνει ! 2
Heatspreader Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2016 ναι, αλλα με καλες ψυξεις, οχι το εργοστασιακο...!! Όπως και να έχει είναι καλύτερες από Intel. 1
alldaynews Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2016 Πόσο χαμηλότερες; Ούτε 55C δεν πάνε οι FX σε Full Load! Με εργοστασιακό cooler γιατι εγώ στα 5ghz full load έχω 48 βαθμους με 1.4 βολτ με νερό βέβαια 1
cabdik Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2016 Με εργοστασιακό cooler γιατι εγώ στα 5ghz full load έχω 48 βαθμους με 1.4 βολτ με νερό βέβαια??????? πως γινεται αυτο? το εργοστασιακο ειναι με αερα και 2 heatpipes. το νερο που το βρηκες?
Προτεινόμενες αναρτήσεις