cabdik Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2016 Share Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2016 Γιατί είτε θα αποδεχτείτε την ανωτερότητα της Intel είτε θα κλειδωθεί το topic... καλυτερα να "καθαριστει" απο τους MODS, αυτο το τελευταιο κομματι περι 3D Xpoint, καθως.. ουτε αμεση σχεση εχει με το θεμα, ουτε ειναι ενα θεμα που θα μας απασχολησει το 2017....τουλαχιστον....(κι αν θα μας απασχολησει ποτε..!!!)..! μεχρι να βγει αυτη η τεχνολογια (αν βγει τελικα), και μεχρι να γινει εμπορικα διαθεσιμη σε ευρεια κλιμακα, θα εχουν βγει οι NEXT ZEN CPU....!!!! 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
NT1G Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2016 Share Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2016 Hi all! I went into the forest recently and birds have tweeted something again. They spoke about 2 new SKUs that have just hit the post-boxes of the mainboard manufacturers. They are both A0 revisions and Engineering Samples, so there is no improvement since my last post. The first one is an 8-core design with AMD's HT implementation and it's got a 3150 MHz base clock, it's all-core turbo is 3300 MHz and the max turbo for 1 core is 3600 Mhz. Yes, here are some improvements regarding the previous 8-core SKU under the same TDP envelope. The second SKU is a 4-core one with AMD's HT. It's got a 65W TDP and the base clock is still 2900 MHz. All-core turbo is 3100 MHz, max turbo is 3400 MHz. I don't know if it's only an SKU for testing mainboards or something is not okay with the clock-wattage correlation. I mean on higher clocks the 4-core SKU steps into the 95W TDP envelope, AMD can't keep the wattage low. Maybe GloFo's 14nm process needs some maturing... Frankly I don't have a clue what's in the background. Retail AM4 mainboards are under production. The whole platform will be ready to have a paper-launch at the end of the year with a real availability in February of 2017. Performance wise the Zen uarch will be around Haswell and Broadwell (except for FMA), it seems it won't catch Skylake clock for clock. It's not a big deal, but if the clocks can't go higher until the start it won't fulfill the expectations. And we all know that expectations in this case are very high... 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Psycho_Warhead Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2016 Share Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2016 ''it seems it won't catch Skylake clock for clock'' Κρίμα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Αστροβασίλης Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2016 Share Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2016 Ε γι αυτο σχεδιαζουν τον ΖΕΝ+ για να τον ξεπερασει.Όταν λεει SKU εννοεί διαφορετιό τσιπάκι ή το ίδιο αλλά με κομμένους πυρήνες; Παντως ο 6900Κ στα 3.2 και με ενα πυρήνα 3.7GHZ είναι με 20ΜΒ L3 όμως ο ΖΕΝ θα έχει 16ΜΒ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Καϊάφας Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2016 Share Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2016 ''it seems it won't catch Skylake clock for clock'' Κρίμα. Κανεις δεν δινει δεκαρα φιλε oυτε και υποσχεθηκε η AMD κατι τετοιο, εκτος απο ενα 1% enthusiasts. Ολοι την τιμη του προιοντος θα κοιταξουν. 7 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Psycho_Warhead Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2016 Share Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2016 Σοβαρά ; Enthusiast του 1% είναι αυτός που θα πάρει τον 7600Κ με τα 200-250 ευρώ και θα 'ναι καλύτερος ; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Καϊάφας Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2016 Share Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2016 Σοβαρά ; Enthusiast του 1% είναι αυτός που θα πάρει τον 7600Κ με τα 200-250 ευρώ και θα 'ναι καλύτερος ; Κανεις δεν κλοκαρει πλεον, εκτος απο ενα μικρο ποσοστο χρηστων διοτι οι επιδοσεις απο τα 3.2ghz και πανω σε στοκ ρολογια ειναι υπεραρκετες για το 90% των χρηστων. Το κοστος του Overclocking ειναι μεγαλυτερου των επιδοσεων, ποιο ακριβες μητρικες, ψηκτρες, μνημες και ουτω καθεξης συν νεα πλατφορμα καθε 1.5 με 2 χρονια, απλα δεν αξιζει ουτε το χρημα ουτε τον κοπο. Τα 200-250 ευρω που αναφερεις για εναν Core i5 7600K ξεκλειδωτο ειναι παραπλανητικα, συμφωνα με την τιμολογιακη πολιτικη της Intel, ο 7600K θα παρουσιαστει πιο ψηλα και θα κλειδωσει στα 250 ευρώ οπως και ο 6600K, τα 200 ευρώ που αναφερεις σαν τιμη εκκινησης ανηκουν στην σφαιρα της φαντασιας, ξεκαθαρα. Το τι θα προσφερει η AMD σε αυτες τις κατηγοριες τιμης δεν το ξερουμε ακομη, ουτε SKUs ουτε τιποτα δεν γνωριζουμε, προσωπικα με ενδιαφερει η κατηγορια των 100+ ευρώ σε Zen APUs με ενα 2c/4thread και ενα δυνατο 4core/8thread FX cpu στα 250 ευρώ, εαν τα δωσει θα κερδισει πολυ κοσμο στην πλατφορμα της. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
adtakhs Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2016 Share Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2016 ''it seems it won't catch Skylake clock for clock'' Κρίμα. Αυτό σχεδόν το γνωρίζαμε. Το θέμα όμως δεν είναι το IPC αυτό καθεαυτό αλλά το σύνολο της επεξεργαστικής ίσχύος ανά τιμή. Δεν θα πρέπει να έχει IPC bulldozer βέβαια , αλλά ένα αξιοπρεπές μείγμα single και multi ισχύος χωρίς να προκαλεί υστέρηση σε κάποιο σενάριο εργασιών. Από εκεί και πέρα πρέπει δούμε τον ZEN με υψηλά ρολόγια. Γιατί βλέπω αν αναφέρονται αρκετά χαμηλοι χρονισμοί. Η GLOFO φαίνεται πως δεν το πολυ έχει ακόμα με τα 14nm (δείτε polaris και το νέο rev. που βγάζει με -100watt κατανάλωση) . Όλα θα φανούν στο χειροκρότημα βέβαια , αλλά αν καταφέρουν να φέρουν broadwell IPC μαζί με 8C/16T στα 3,8/4,2Ghz σε τιμή γύρω στα 400-450€ θα είναι προιόν που θα μπει σε πολλά πολλά pc. Πάντως θεωρώ κάπως δύσκολο για την AMD, να πετύχει ταυτόχρονα και σε αρχιτετκοντική και σε καταναλώσεις και σε υψηλούς χρονισμούς σε μια λιθογραφία που πρώτη φορά μπαίνει και με συναίτερο την GLOFO. Ισως για αυτό, απ ότι έχει διαρρεύσει, ετοιμάζονται για γρήγορη αντικατάσταση με ZEN+. Σε κάθε νέο βήμα σε αρχιτεκτονική και λιθογραφία, το AMD προιόντα πάντα έδιναν αυτό που έπρεπε από την δεύτερη γενιά και μετά. Δείτε Agena/Deneb/Thunan, Bulldozer/Piledriver, Winsor/Brisbane.... 4 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
cabdik Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2016 Share Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2016 Αυτό σχεδόν το γνωρίζαμε. Το θέμα όμως δεν είναι το IPC αυτό καθεαυτό αλλά το σύνολο της επεξεργαστικής ίσχύος ανά τιμή. Δεν θα πρέπει να έχει IPC bulldozer βέβαια , αλλά ένα αξιοπρεπές μείγμα single και multi ισχύος χωρίς να προκαλεί υστέρηση σε κάποιο σενάριο εργασιών. Από εκεί και πέρα πρέπει δούμε τον ZEN με υψηλά ρολόγια. Γιατί βλέπω αν αναφέρονται αρκετά χαμηλοι χρονισμοί. Η GLOFO φαίνεται πως δεν το πολυ έχει ακόμα με τα 14nm (δείτε polaris και το νέο rev. που βγάζει με -100watt κατανάλωση) . Όλα θα φανούν στο χειροκρότημα βέβαια , αλλά αν καταφέρουν να φέρουν broadwell IPC μαζί με 8C/16T στα 3,8/4,2Ghz σε τιμή γύρω στα 400-450€ θα είναι προιόν που θα μπει σε πολλά πολλά pc. Πάντως θεωρώ κάπως δύσκολο για την AMD, να πετύχει ταυτόχρονα και σε αρχιτετκοντική και σε καταναλώσεις και σε υψηλούς χρονισμούς σε μια λιθογραφία που πρώτη φορά μπαίνει και με συναίτερο την GLOFO. Ισως για αυτό, απ ότι έχει διαρρεύσει, ετοιμάζονται για γρήγορη αντικατάσταση με ZEN+. Σε κάθε νέο βήμα σε αρχιτεκτονική και λιθογραφία, το AMD προιόντα πάντα έδιναν αυτό που έπρεπε από την δεύτερη γενιά και μετά. Δείτε Agena/Deneb/Thunan, Bulldozer/Piledriver, Winsor/Brisbane.... γι αυτο κι εγω θα περιμενω τον ZEN+, οπως εκανα και με τον Piledriver.....!!! 4 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Aten-Ra Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2016 Share Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2016 Σοβαρά ; Enthusiast του 1% είναι αυτός που θα πάρει τον 7600Κ με τα 200-250 ευρώ και θα 'ναι καλύτερος ; Κάτσε να δούμε τι θα έχει στα 200-250 Ευρώ σε ZEN η AMD πρώτα και μετά το συζητάμε. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Heatspreader Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2016 Share Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2016 Ένας Skylake με έναν σημερινό FX 8370, έχουν μεγάλες διαφορές Το ότι δεν θα πιάνει ο νέος Zen τους Skylake clock per clock για εμένα είναι ευχάριστη είδηση καθώς αυτό σημαίνει επιδόσεις χαμηλότερες, αλλά κοντά σε Skylake, σε χαμηλή τιμή. Διαφωνώ ότι το Overclock είναι εκτός εξίσωσης και διαφωνώ ότι η αγορά μια ακριβής μητρικής είναι μόνο για Overclock. Προσωπικά πάντα έπαιρνα πολύ καλές μητρικές ανεξαρτήτου πλατφόρμας. Οπότε είτε πάω σε Intel, είτε πάω σε Zen, το πιο πιθανό είναι να πάρω High End μητρική. Την υδρόψυξη την έχω, οπότε γιατί να μην κάνω Overclock; Το Clock per Clock τέλος δεν έχει ιδιαίτερη σημασία. Σημασία έχει πόσο μπορεί να πιάσει το κάθε CPU σε ένα λογικό σενάριο για 24/7. Σκοπός είναι για μένα να παίζει με τους νέους i5 όπως και οι παλιότεροι FX και σε Multithreaded να είναι καλύτεροι (όπως οι παλιότεροι FX). Μία φυσική εξέλιξη δηλαδή. Δεν θα ήθελα να είναι καλύτεροι από τους i7 όπως είχα πει ότι δεν θα είναι κιόλας, γιατί θα είναι ακριβοί. Όποιος θέλει επιδόσεις i7, να τα σκάσει και να τις πάρει. Μην το βλέπετε οπαδικά, ποια εταιρία θα βγάλει το καλύτερο προϊόν. Δείτε το ποια εταιρία θα βγάλει το καλύτερο προϊόν στην κλίμακα που θέλετε να παίξετε μπάλα. 4 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
adtakhs Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2016 Share Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2016 Ένας Skylake με έναν σημερινό FX 8370, έχουν μεγάλες διαφορές Το ότι δεν θα πιάνει ο νέος Zen τους Skylake clock per clock για εμένα είναι ευχάριστη είδηση καθώς αυτό σημαίνει επιδόσεις χαμηλότερες, αλλά κοντά σε Skylake, σε χαμηλή τιμή. Διαφωνώ ότι το Overclock είναι εκτός εξίσωσης και διαφωνώ ότι η αγορά μια ακριβής μητρικής είναι μόνο για Overclock. Προσωπικά πάντα έπαιρνα πολύ καλές μητρικές ανεξαρτήτου πλατφόρμας. Οπότε είτε πάω σε Intel, είτε πάω σε Zen, το πιο πιθανό είναι να πάρω High End μητρική. Την υδρόψυξη την έχω, οπότε γιατί να μην κάνω Overclock; Το Clock per Clock τέλος δεν έχει ιδιαίτερη σημασία. Σημασία έχει πόσο μπορεί να πιάσει το κάθε CPU σε ένα λογικό σενάριο για 24/7. Σκοπός είναι για μένα να παίζει με τους νέους i5 όπως και οι παλιότεροι FX και σε Multithreaded να είναι καλύτεροι (όπως οι παλιότεροι FX). Μία φυσική εξέλιξη δηλαδή. Δεν θα ήθελα να είναι καλύτεροι από τους i7 όπως είχα πει ότι δεν θα είναι κιόλας, γιατί θα είναι ακριβοί. Όποιος θέλει επιδόσεις i7, να τα σκάσει και να τις πάρει. Μην το βλέπετε οπαδικά, ποια εταιρία θα βγάλει το καλύτερο προϊόν. Δείτε το ποια εταιρία θα βγάλει το καλύτερο προϊόν στην κλίμακα που θέλετε να παίξετε μπάλα. To Clock to Clock δεν λέει τίποτα απολύτως. Η AMD δεν νομίζω να φέρει επεξεργαστή χωρίς SMT στην αγορά. Στην ουσία πιστεύω πως θα αντισταθμίζει την έλλειψη IPC στα chip της σε σχέση με τους SK/KE είτε με φουλ chip 4c/8t ενάντια στους I5, είτε με εξτρά πυρήνες 6C/12T απέναντι στους I7 4C/8T. Εως εκεί είναι που κοιτά και ο πολύς κόσμος. Δεν γνωρίζω πολλούς που διατίθενται να πληρώσουν πάνω από 300+€ για CPU . Από εκεί και πέρα ένα IPC broadwell σε ένα 6C/12T chip , το καθιστά ικανό για κάθε εργασία και δεν του δημιουργεί κανένα μπουκάλι σε καμιά εφαρμογή. Στα 300€ το βλέπω ένα τέτοιο chip. Νομίζω πως το έχω ξαναπεί. Από ένα σημείο και μετά, το IPC δεν είναι το πρώτο πράγμα που κοιτάς σε μια CPU. Απλά θες να έχει τέτοιο single.t performance που να μην υπάρχει υστέρηση σε παλαιές, παράξενες εφαρμογές. Ελπίζω η AMD να μπορέσει να ανεβάσει ρολόγια σε τέτοιο επίπεδο, που να μην πάει χαμένη η αυξηση του IPC σε σχέση με τους moduλάτους επεξεργαστές προηγούμενης γενιάς της . Εκεί πιστεύω πως πλέον είναι και το μεγάλο στοίχημα. Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι γιατί δεν έδωσε προδιαγραφές για 125-140watt TDP στην AM4, μιας και για να ανέβει ένα 8C/16T chip θέλει και το ανάλογο τάισμα. Το σίγουρο πάντως είναι πως στις κατηγορίες των 200-250-300€ θα γίνει σφαγή σε θέματα ανταγωνισμού με το τι δίνει ο κάθε ένας και πόσο ζητά. Εγώ πάντως είμαι έτοιμος για ZEN 8C/16T + ASUS SABERTOOTH AM4 + 16GB DDR4 + VEGA. Αν αξίζουν, πολύ ευχαρίστως να της τα σκάσω της AMD, αν και εφόσον δεν έχει τρελές απαιτήσεις για αυτό που δίνει όπως πχ η nvidia .. 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pano Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2016 Share Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2016 .. πολύ ευχαρίστως να της τα σκάσω της AMD.. Tάκη δεν το περίμενα αυτό από σένα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
adtakhs Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2016 Share Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2016 Tάκη δεν το περίμενα αυτό από σένα. Για να ξέρεις, στην intel έχω σκάσει περισσότερα χρήματα σε σχέση με την amd, σε εποχές κιόλας που η δυναμική της ήταν μικρότερη απ`ότι σήμερα. Από εποχές PIII 800 EB εως και εποχές CONROE, PENRIN όπου έσκαγα 350€ για τον E6600 και ακόμα περισσότερα για τον Q9450 , τις P5W DH DELUXE των 240€ και τις Asus Rampage Χ48 των 270€ .... Απλά μετά έβαλα μυαλό. :-D Αυτή που δεν έχω σκάσει χρήμα είναι η nvidia, από την εποχή των 5800 και μετά, όπου μου έδωσε μια πατάτα ολικής .... δεν ξαναασχωλήθηκα.... Μόνο καμιά μεταχειρισμένη. Ούτε τα μάτια μου δεν σεβάστηκε τότε... 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nick0lis Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2016 Share Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2016 Για να ξέρεις, στην intel έχω σκάσει περισσότερα χρήματα σε σχέση με την amd, σε εποχές κιόλας που η δυναμική της ήταν μικρότερη απ`ότι σήμερα. Από εποχές PIII 800 EB εως και εποχές CONROE, PENRIN όπου έσκαγα 350€ για τον E6600 και ακόμα περισσότερα για τον Q9450 , τις P5W DH DELUXE των 240€ και τις Asus Rampage Χ48 των 270€ .... Απλά μετά έβαλα μυαλό. :-D Αυτή που δεν έχω σκάσει χρήμα είναι η nvidia, από την εποχή των 5800 και μετά, όπου μου έδωσε μια πατάτα ολικής .... δεν ξαναασχωλήθηκα.... Μόνο καμιά μεταχειρισμένη. Ούτε τα μάτια μου δεν σεβάστηκε τότε... Δεν νομίζω να ήσουν μόνος. Αρχές ευρό η ίντελ μου είχε πάρει ένα πεντοχίλιαρο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις