Προς το περιεχόμενο

AMD Zen, AM4 socket

tmjuju

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ρε συ ειναι πολυ παλιο αυτο και απο ο,τι θυμαμαι η ιντελ εφαγε ηδη το κραξιμο της και το πηρε πισω μετα απο καποιο διαστημα.Και 7αρια 8αρια θα παιζουν κανονικα οι kaby.Τωρα τα ξανα γυρνανε?

Κάτι παίζει με τα 10αρια......

Πάντως ότι και να είναι, είναι εναντίον μας...

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εννοειται οτι ειναι εναντιων μας! Στα παντα εκβιασμος πλεον! Μας βαζουν σε μια γραμμη σαν στρατιωτακια και σιγα σιγα χωρις να το καταλαβουμε πεφτουμε ολοι στα σκατα.

Δεν λεω, αμα δεν γουσταρεις δεν παιρνεις αλλα σε αναγκαζουν σιγα σιγα αλλιως με αλλα μαμησιατικα.  Π.χ δεν γουσταρω 10αρια αλλα γουσταρω dx12 γιατι ειμαι τρελος gamer.Τι κανω?  Τον μ@λ@κ@ ως συνηθως και μετα απο καιρο λεω και στους αλλους τι ωραια που ειναι τα windows 10, βαλτε κι εσεις!!! Νομιζουμε οτι ειμαστε ελευθεροι! Καλοοοο........

• Like 4

Ρε παιδες με τα 10 σε ΖΕΝ/ Kaby Lake , εγω μπορω να πω οτι εν μερη συμφωνω, καθως οι εταιριες σταματανε να παρεχουν Updates για το hardware tων μητρικων μετα απο ενα σημειο, δεν γινεται να καθονται να δημουργουν drivers για καθε λειτουργικο απο ενα σημειο και μετα (κακως βεβαια). μπορει μερικες φορες να χρειαζονται πχ σε καποιες εταιριες, αλλα γενικα καλο ειναι να βλεπουμε μπροστα (αν και τα 7 εχουν σαν τελος υποστηριξης το 2020, και τα 8 το 2023) . Το μονο που θα ηθελα να δω ειναι τις εταιριες αυτες να παρεχουν περισσοτερα πραγματα για linux, καθως η MS αρχιζει και το παρακανει σιγα σιγα.

Είναι δυνατόν να πάρει κάποιος Kaby Lake/Zen και να μην έχει Win10 ; Αφού τέτοιους επεξεργαστές θα πάρουν οι παιχνιδάδες που θα έχουν τα 10άρια γιατί θέλουν το DX12.

• Like 4

Ρε παιδες με τα 10 σε ΖΕΝ/ Kaby Lake , εγω μπορω να πω οτι εν μερη συμφωνω, καθως οι εταιριες σταματανε να παρεχουν Updates για το hardware tων μητρικων μετα απο ενα σημειο, δεν γινεται να καθονται να δημουργουν drivers για καθε λειτουργικο απο ενα σημειο και μετα (κακως βεβαια). μπορει μερικες φορες να χρειαζονται πχ σε καποιες εταιριες, αλλα γενικα καλο ειναι να βλεπουμε μπροστα (αν και τα 7 εχουν σαν τελος υποστηριξης το 2020, και τα 8 το 2023) . Το μονο που θα ηθελα να δω ειναι τις εταιριες αυτες να παρεχουν περισσοτερα πραγματα για linux, καθως η MS αρχιζει και το παρακανει σιγα σιγα.

Ναι μην πάθουν τίποτα.

• Like 1

Καθε εταιρια πρεπει να τιμα και να σεβεται τους πελατες της.Και αυτους που θελουν συνεχεια την  τελευταια λεξη της τεχνολογιας αλλα και αυτους που κανουν πιο αργα τις αναβαθμισεις τους κτλ.

Αμα γουσταραν θα κρατουσαν περισσοτερο ζωντανα τα προιοντα τους(μεσω drivers) αλλα πως θα πουλησουν τα καινουργια αν δεν σε αφησουν ξεκρεμαστο...

Πρεπει να θυμουνται ομως οι εταιριες  οτι αυτοι που  μενουν ξεκρεμαστοι και γενικα οι παλιοτεροι πελατες, αυτοι ειναι που θα βγαλουν την καλη η΄την κακη φημη της καθε εταιριας προς τους νεοτερους που ψαχνονται..

• Like 3

Άντε να πεις ότι για λόγους εξέλιξης και άρσης των περιορισμών που συνοδεύουν την υποστήριξη πολύ παλαιών τεχνολογιών (π.χ. BIOS->UEFI), πρέπει να εγκαταλειφθούν παλαιά λειτουργικά όπως XP, Vista, άντε και τα 7. Γιατί τα 8.1; Γιατί όχι παλαιές εκδόσεις του Linux;

Μα θέλουν τα παλαιά συστήματα να μπορούν να αναβαθμίζονται σε καινούρια λειτουργικά. Άρα θα βγάζουν οδηγούς για τα παλαιά συστήματα για νέα λειτουργικά.

Επίσης οι μητρικές πολλές φορές φέρουν στις νεότερες πλατφόρμες chips τα οποία υπάρχουν και στις παλαιότερες.

Συμπερασματικά άκρη δεν θα βγει ....

Μονο για την προώθηση στα win 10 γίνεται αυτό και για κανένα άλλο λόγο.

Επίσημη ανακοίνωση των AMD Bristol Ridge APUs για το AM4 Socket

Η AMD ρίχνει φως στη νέα mainstream οικογένεια επεξεργαστών του AM4 socket.

Η AMD ρίχνει και επίσημα φως στη νέα της πλατφόρμα Bristol Ridge που για την ώρα αποτελείται από οκτώ μοντέλα, μεταξύ των οποίων και ένας επεξεργαστής της σειράς Athlon χωρίς ενσωματωμένα γραφικά. Η νέα οικογένεια APU βασίζεται στην αρχιτεκτονική Excavator των 28nm και τα μέλη της έρχονται να προσφέρουν υψηλότερες επιδόσεις από τους προκατόχους τους, ενώ θα είναι τα πρώτα chips που θα τοποθετούνται στη πλατφόρμα AM4 και στα δύο νέα chipsets που ανακοίνωσε η εταιρία.

Ο λόγος για τα AMD A320 και B350, δύο chipsets για την "essential και mainstream" αγορά αντίστοιχα ενώ χαρακτηρίζονται από την υποστήριξη για USB 3.1-Gen1 και Gen2 υποδοχές, SATA Express, SATA RAID 0,1,10 συνδεσιμότητα. Το B350 αποτελεί επί της ουσίας τον αντικαταστάτη του τωρινού mainstream chipset 970 ενώ το μικρότερο A320 θα αντικαταστήσει το αντίστοιχο A68H από τη πλατφόρμα των APUs. Στη λίστα, διακρίνεται με γκριζαρισμένα γράμματα και αυτό που θα κυκλοφορήσει μαζί με τους επεξεργαστές AMD Zen στις αρχές του έτους. Όλες οι μητρικές του εν λόγω socket πλην του high end θα έρχονται με dual channel DDR4 μνήμες.

Στον τομέα των SKUs, το μεγαλύτερο μοντέλο της λίστας A12-9800 θα εφοδιάζεται με 4 πυρήνες και 4 threads στα 3.8GHz base και τα 4.2GHz σε κατάσταση boost ενώ θα ενσωματώνει μια Radeon R7 GPU με 8 CUs και χρονισμούς 1108MHz. Παράλληλα θα υποστηρίζει DDR4 μνήμες με εγγενή συχνότητα λειτουργίας 2400MHz, όλα αυτά σε ένα power envelope 65W. Αναφορικά με τις επιδόσεις, η AMD τοποθετεί έναν από τους παρακάτω επεξεργαστές (δείτε τη σχετική φωτό από το δελτίο τύπου) "απέναντι" από τον Core i5 6500 αλλά και τον 6600K "κλειδωμένο" στα 91W δείχνοντας αρκετά βελτιωμένο efficiency στο PCMark 8 και αρκετά καλύτερες επιδόσεις στα γραφικά στο μετροπρόγραμμα 3DMark 11 Performance preset. Για την ώρα δεν έχουμε κάποια πληροφορία για τη διαθεσιμότητα των επεξεργαστών, όμως θα μάθουμε αρκετά σύντομα.

2195-albums570-picture69354.png

2195-albums570-picture69353.png

2195-albums570-picture69352.png

2195-albums570-picture69351.png

2195-albums570-picture69350.png

*******  Αστερίσκο στο ότι το AM4 ήρθε για να μείνει !!!!!

2195-albums570-picture69349.png

2195-albums570-picture69348.png

http://www.hwbox.gr/news-motherboards/45425-episimi-anakoinosi-ton-amd-bristol-ridge-apus-gia-am4-socket.html

• Like 13

Πολύ ενδιαφέροντα όλα αυτά αλλά αυτό που μας καίει περισσότερο εδώ μέσα, νομίζω δηλαδή, είναι ο αντικαταστατης του 990fx και προς τα εκεί δεν ανακοίνωσαν τίποτα ακόμα.

Πολύ ενδιαφέροντα όλα αυτά αλλά αυτό που μας καίει περισσότερο εδώ μέσα, νομίζω δηλαδή, είναι ο αντικαταστατης του 990fx και προς τα εκεί δεν ανακοίνωσαν τίποτα ακόμα.

Εμένα εντύπωση μου κάνει το γεγονός του ότι έχουν κατεβάσει πολύ τις καταναλώσεις με ταυτόχρονη αύξηση της επεξεργαστικης ισχύος, χωρίς να έχουν κάν αλλάξει λιθογραφία σε αυτά τα APU.

Επίσης αν ισχύουν τα παραπάνω φαίνεται πως την IGP την κρατούσε αρκετά πίσω η DDR3 μνήμη. 30% παραπάνω ισχύ στα γραφικά δεν είναι και λίγο πράγμα όταν μιλάμε για ίδια αρχιτεκτονική με τις κάρτες που φορούν οι προηγούμενοι ...

Θέλω να δω επιτέλους πως τα πάνε τα excavator σε DESKTOP ωστε να καταλάβω και που περίπου θα κυμανθεί το performance των ZEN , αν υποθέσουμε πως θα είναι 40% πάνω για τα ίδια ρολόγια.

Τέλος νομίζω πως δεν δείχνουν τον αντικαταστάτη του AM3+ (990FX) λόγω του ότι προορίζεται για τα πολυπύρηνα ZEN .

Οι μικρές πλατφόρμες θα παίζουν με τα APU που έρχονται τώρα.

Και άλλο ένα.

Οι πρώτες AM4 Μητρικές τον Οκτώβριο σύμφωνα με φήμες

http://www.hwbox.gr/news-motherboards/45338-oi-protes-am4-mitrikes-ton-oktobrio-simfona-me-fimes.html

• Like 6

Ξέρει κανεις για ποιο λογο η amd εκανε την L3 cache στους zen , victim cache και δεν την εχει και για prefetch , κλπ? Kερδίζει κάτι σε εξοικονομιση ενεργειας ή ειναι τοσο απλουστερη η υλοποιηση της ωστε να μην αξίζει τον κόπο/χρονο αναλογικα με τις εξτρα επιδοσεις που θα προσφερε?

Αντε ρε ZENεοι θα βγειτε ποτε στην αγορα να δουμε λιγο αλλαγη,λιγο σασπενς,λιγο κοντραρισμα και FULL VS να γινει χαμος?Η αληθεια παντως ειναι οτι δειχνουν πολυ καλα στοιχεια μεχρι στιγμης απλα αυτη η αποψη θα ολοκληρωθει και στις καταλληλες τιμες εννοειται...

Και λιγο πισω να ειναι απο INTELεους αν ειναι σωστη η τιμη, σαν να΄ναι μπροστα θα' ναι! :devil: 

Ειμαι λιγο AMDακιας απο την αποψη οτι συνηθως σε κοντρες υποστηριζω τον αδυναμο και δυστυχως παντα ο δυνατος που κανει κουμαντο, ειναι και αλαζωνας και την ψωνιζει αρα χρειαζεται καποιον αλλο (AMD συγκεκριμενα) για να επανερχεται στην πραγματικοτητα και να κατεβαινει απο τον θρονο... :) 

Εχω παιξει και με τις 2 πλατφορμες σε αρκετες συνθεσεις κι εννοειται οτι η INTEL ειναι μπροστα τα τελευταια χρονια.Απλα επειδη οταν κοιταζε πισω της εδω και καμια 10ρια χρονια δεν εβλεπε κανεναν, σταματαγε για τσιγαρο χαλαρα(κι εμεις της πληρωναμε και τα τσιγαρα,εννοειται...).  Τωρα ομως που βλεπει καποιον και μαλιστα αρκετα κοντα, κομμενο το τσιγαρο!!!Τρεχατε ποδαρακια μου!!! :P

• Like 2

Και οι FX όταν βγήκαν (πολύ ποιο πρόσφατα από ότι 10 χρόνια πριν) ήταν πολύ κοντά στους τότε (αλλά και αμεταποίητους) i7 σε ειδικευμένες περιπτώσεις αλλά δεν είδαμε την Intel να ιδρώνει,τι σε κάνει να πιστεύεις ότι θα αλλάξει κάτι η Intel (ή η αγορά γενικά) με τους zen;

Εχω παιξει και με τις 2 πλατφορμες σε αρκετες συνθεσεις κι εννοειται οτι η INTEL ειναι μπροστα τα τελευταια χρονια.Απλα επειδη οταν κοιταζε πισω της εδω και καμια 10ρια χρονια δεν εβλεπε κανεναν, σταματαγε για τσιγαρο χαλαρα(κι εμεις της πληρωναμε και τα τσιγαρα,εννοειται...).  Τωρα ομως που βλεπει καποιον και μαλιστα αρκετα κοντα, κομμενο το τσιγαρο!!!Τρεχατε ποδαρακια μου!!! :P

κατσε πρωτα να δουμε πραγματικα αποτελεσματα...!  μην βιαζομαστε......

Και οι FX όταν βγήκαν (πολύ ποιο πρόσφατα από ότι 10 χρόνια πριν) ήταν πολύ κοντά στους τότε (αλλά και αμεταποίητους) i7 σε ειδικευμένες περιπτώσεις αλλά δεν είδαμε την Intel να ιδρώνει,τι σε κάνει να πιστεύεις ότι θα αλλάξει κάτι η Intel (ή η αγορά γενικά) με τους zen;

η ιντελ θα ταρακουνηθει ΜΟΝΟ οταν πεσει αρκετα το market share που κατεχει. το οποιο ειναι πολυ υψηλοτερο απο της AMD...! 

• Like 1

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...