Προς το περιεχόμενο

AMD Zen, AM4 socket

tmjuju

Προτεινόμενες αναρτήσεις

attachicon.gifimage4.png

Αλλά η αλήθεια είναι, ναι, ότι δεν το τρέχει τόσο γρήγορα όσο η intel και αυτό το είχε δηλώσει κιόλας νομίζω η amd ότι ήταν επιλογή τους να θέλουν 2 κύκλους για 1 εντολή avx2 για να μειώσουν τον χώρο στο die νομίζω.

btw, τώρα ξαφνικά τα avx2 προγράμματα θα γίνουν το νέο hit του καλοκαιριού που όλοι τα χρησιμοποιούν ασταμάτητα καθημερινά και είναι από τα πιο αναγκαία, μιας και δεν τα πάει τόσο καλά η amd.

(avx2 υπάρχουν από τους haswell, 2013, και είδαμε πόση χρήση έχει γίνει...)

Η Ίντελ το χρησιμοποιεί (αθέμιτα, τολμώ) για να μειώσει τους Ryzen:

«It is worth noting that Intel, as you would expect any competitor, went through each open source project AMD had used an implemented updates to assist dead/bad code (e.g. coalescing read/writes to comply with AMD/Intel design guidelines) or offer improvements (adding in 256-bit vector codes to combine consecutive 128-bit compute*), which is why some of the results from the launch today are different from what AMD has shown»

Πηγή: http://www.anandtech.com/show/11170/the-amd-zen-and-ryzen-7-review-a-deep-dive-on-1800x-1700x-and-1700

(πάνω από την φωτό «State of the art comparison»)

Άλλο ένα ανδραγάθημα της Intel.

• Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 6,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

δεν εχω ιδεα τι γραφουνε :P

Ουσιαστικα βλεπει τα threads απο τους λογικους πυρηνες σαν πραγματικους πυρηνες με το δικο τους cache. Ετσι καταληγει το προγραμμα να βλεπει 16 πυρηνες με 16mb cache ο καθενας (πραγμα το οποιο δεν υφισταται, αφου υπαρχουν μονο 8 πραγματικοι στο chip με 20mb cache συνολικα)

• Like 2

αρα ειναι προβλημα του λειτουργικου αυτο?

Ναι, συγκεκριμενα φταιει ο task scheduler των windows, αν και δεν ξερω εαν το πατατρακ εχει τις βασεις του στην μερια του hardware (με το CCX και το πως μοιραζεται η cache/victim cache). Μαλλον θα διορθωθει με drivers.

Λιγο κουλο δεν φαινεται ομως να εχεις φτιαξει εναν επεξεργαστη σαν εταιρια και μην το εχεις δει αυτο?

Και εμενα μου κανει εντυπωση αδερφε.... Ισως να μην το τσεκαρανε ποτε, λογω του οτι βιαστηκαν να τον λανσαρουν.

Edit : "ν" στο βιαστικαν

• Like 3

απο οτι διαβάζω τα windows πρεπει να γίνουν optimized να βλεπουν τους ryzen σα 2 4core/8t cpu οχι σα 1

τα benchmarks για workstations εχουν ήδη δικά τους optimizations για dual xeons γιαυτο δεν δεν κωλώνουν πουθενά (δικιά μου θεωρία).

Βασικά, να βλέπουν το σύνολο core(4) + SMT(4) σωστά.

Αντί να νομίζει ο scheduler των Windows ότι διαθέτει τους πυρήνες όπως της Ίντελ, φυσικός πυρήνας 1, 2, ... 8 και smt/Hyperthreating «πυρήνας» 1,2, ... 8, να τους βλέπει όπως είναι στους Ryzen, δηλαδή πυρήνας 1, smt/Hyperthreating «πυρήνας» 2, ... , πυρήνας 15, smt/Hyperthreating «πυρήνας»16.

Έτσι, δεν θα φορτώνει κάθε πυρήνα με 2 νήματα ενώ θα υπάρχουν πυρήνες δίχως νήματα, που απλώς κάθονται.

Επιπλέον, αν τα νήματα κάθε διεργασίας τα αναθέτει σε ένα Compute CompleX (τετράδα πυρήνων) αντί να τα μοιράζει στα δύο CCX, ακόμη καλύτερα.

Στα παιχνίδια, αυτό μπορεί να γίνει προγραμματιστικά μέσω core locking, δηλαδή επιλογή του πυρήνα όπου θα τρέχει το νήμα, όπως γίνεται ήδη στις παιχνιδομηχανές.

Δεν πιστεύω ότι είναι ιδιαίτερο πρόβλημα, καθώς η επικοινωνία μεταξύ των CCX γίνεται με πολύ μεγάλο εύρος.

Το Neural Net Prediction του Ryzen, είναι εντυπωσιακό.

cinebenchamdseveral.png

Πηγή: http://www.bitsandchips.it/9-hardware/8117-preview-amd-ryzen-la-rinascita-di-amd?start=2

Με το συμπάθειο αλλά πιο εντυπωσιακό είναι το γράφημα!

20 πόντοι στους 1600τόσους δεν με συγκινούν και πολύ.

Όλοι οι cpu κερδίζουν από επαναλβανόμενα runs στο cb.

Αλλού θέλω να ελπίζω θα δούμε τους predictors του ryzen...

• Like 3

Έχεις δίκιο, γι αυτό άλλαξα το κείμενο.

Είναι η εντύπωση που δίνουν οι πειραγμένες μπάρες, που λέγαμε κάποιες σελίδες πιο πίσω.
Δηλώνω θύμα τους...

C6AU031XEAAJ5J8.jpg

Επεξεργασία:C6AU031XEAAJ5J8.jpg
C6AU031XEAAJ5J8.jpg

C6AU031XEAAJ5J8.jpgpfWZ.jpg

παραπληροφορεις χυδαια

αυτη την στιγμη ps4 k xbox one ειναι 8πυρηνοι amd x86

κ οι πληροφοριες λενε οτι τουλαχιστον το xbox scorpio θα φοραει ryzen apu

Τα παράπονά σου στους console devs που διαδίδουν τέτοιες χυδαίες παρα πληροφορίες,όχι σε εμένα.  

http://www.insomnia.gr/topic/610330-amd-zen-am4-socket/?p=55513697

Υπάρχει κανένα review που να τεστάρει τις επιδόσεις των SATA3 ports (Ryzen/Chipset) vs Intel κτλ για SSD ;

εγώ είδα review που έκανε σύγκριση μεταξύ x370 και z270 αλλά δεν θυμάμαι την ιστοσελίδα 

είπε ότι υπήρξε βελτίωση αλλά πάλι είναι πιο χαμηλά από τους intel controllers "όπως ήταν πάντα"

μιλάμε για sata ports συγκεκριμένα έτσι - σε m.2 pci-e νομίζω πως δεν είδε διαφορές

o reviewer είναι γνωστός στα forum ασχολείται μόνο με δίσκους οπότε όταν ξαναπετύχω το review θα το στείλω

edit: έχε υπόψιν σου ότι ο ntinaras μίλησε για review που λέει το αντίθετο, ότι δεν είχαν διαφορές, έτσι;

https://www.reddit.com/r/Amd/comments/5x54ww/my_theory_on_why_ryzen_does_not_perform_in_games/defc6un/

αν ισχύει αυτό τότε τι τσακωνόμαστε ρε πατριώτες!!!!

το ΜΑΤΣ ΑΝΑΒΆΛΕΤΕ για ενα μήνα.

δεν ήξερα ότι το numa χρησιμοποιείται και για ένα επεξεργαστή, κατάλαβα λάθος;

πάντως με πολλούς επεξεργαστές συνήθως το απενεργοποιούμε γιατί έχει χειρότερες επιδόσεις, κάτι σαν το ht/smt δηλαδή

Κάποιος το χρησιμοποίησε για να πέσει με ασφάλεια και το παράτησε στο τοπικ ... Παρακαλώ να το μαζέψει.....

Logo%20-%20Intel.jpg

Τι υποτίθεται ότι θες να πεις με αυτό ;

• Like 1

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...