Προς το περιεχόμενο

AMD Zen, AM4 socket

tmjuju

Προτεινόμενες αναρτήσεις

το ignore list βοηθάει αρκετά στην ομαλότητα της ενότητας..βάζεις λίγες κοκκινοσκουφίτσες και μερικά στρουμφάκια..

ΒΟΥΑΛΑ ένα ήσυχο thread

η αντίθετη άποψη και η δική σου προς εμένα και η δική μου προς εσένα δημιουργεί εξέλιξη,αλλιώς "πάνε" Αριστοτέλους για καφέ να σε δει και ο ήλιος.. ;) :P :lol:

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εχω ενα λαπτοπ με i5 6200u.

Θελω να φτιαξω ενα desktop για illustrator photoshop (ερασιτεχνικη χρηση αλλα επι πληρωμης)

για ριπαρισμα και για καθε αλλου ειδους καθημερινη χρηση.

Παιχνιδια εκτος απο pes δεν παιζω.

Και ρωταω εσας που λετε οτι οι ryzen ειναι αποτυχια.

Γιατι θα πρεπει να προτιμησω εναν i7 απο τον ryzen 1700???

Το θέμα δέν είναι να προτιμίσεις τον Α απο τον Β, το θέμα είναι το εάν κανει για αυτο που εσύ το θές και εάν αξίζει πχ 100 ευρώ παραπάνω γιατί κάνει την δουλειά 2 δευτερόλεπτα γρηγορότερα,εγώ έχω συνεργασίες που έχουν athlon και pentiumd630 , για office-intranet μια χαρά τους κάνουν, σιγά μην αλλάξουν.

http://www.idealo.de/preisvergleich/OffersOfProduct/5309136_-core-i7-7700k-intel.html

δεν ηταν δυσκολο να το βρεις αν σε ενδιεφερε..

Τι σχέση έχει ο 7700k με τον 1800x; Ο αντίστοιχος CPU είναι ένας από τους παραπάνω, δηλαδή 6900k/6950x. Δεν βρήκα πουθενά στην τιμή που λες.

• Like 1

αυτος που εχει πλατφορμα απο haswell κ μετα δε θα παρει ryzen,

πιο σοφο ειναι να αναβαθμισει σε i7,

οποτε για ποιους απευθυνεται η 3αδα επεξεργαστων

σκεφτειτε το λιγο,

ο πραγματικος ανταγωνισμος θα υπαρξει στα χαμηλα 

τι θα καταφερει να αντιπαραταξει η amd σε 4560 και i5 και με τα apu

Τι σχέση έχει ο 7700k με τον 1800x; Ο αντίστοιχος CPU είναι ένας από τους παραπάνω, δηλαδή 6900k/6950x. Δεν βρήκα πουθενά στην τιμή που λες.

συμφωνα με τα gaming bench ειναι πανω απο καθε εκδοση ryzen και ειναι φθηνοτερος αναλογα τι αγοραζεις. Ο 6900κ ειναι για επαγγελματια που εκει το κοστος εχει αλλες παραμετρους και το αν ενας ryzen ειναι πιο vfm εχει σχεση την εργασια που κανει καποιος.

Το θέμα δέν είναι να προτιμίσεις τον Α απο τον Β, το θέμα είναι το εάν κανει για αυτο που εσύ το θές και εάν αξίζει πχ 100 ευρώ παραπάνω γιατί κάνει την δουλειά 2 δευτερόλεπτα γρηγορότερα,εγώ έχω συνεργασίες που έχουν athlon και pentiumd630 , για office-intranet μια χαρά τους κάνουν, σιγά μην αλλάξουν.

Καταλαβαινω αυτο που λες αλλα οταν φτιαχνεις κατι κοιτας τις αναγκες του τωρα αλλα επενδυεις και λιγο στο μελλον. Δλδ μπορεις να σωσεις 100 παραπανω ωστε θεωρητικα να εχεις ενα συστημα που θα σε καλυψει για περισσοτερα χρονια.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

συμφωνα με τα gaming bench ειναι πανω απο καθε εκδοση ryzen και ειναι φθηνοτερος αναλογα τι αγοραζεις. Ο 6900κ ειναι για επαγγελματια που εκει το κοστος εχει αλλες παραμετρους και το αν ενας ryzen ειναι πιο vfm εχει σχεση την εργασια που κανει καποιος.

ενταξει, αν καποιος σου ζητησει τρακτερ για να οργωνει τα χωραφια, να του προτεινεις ενα honda s2000, επειδη ειναι πιο γρηγορο στις κοντρες στα λιμανακια

Επεξ/σία από Ntinaras
  • Like 8

Εγώ μετά από 7 χρόνια (όπως είπα και νωρίτερα) ψάχνω να αναβαθμίσω τον i5 750 κυρίως για δουλειά (VMs, PS, PP) και σαν δευτερεύον για 1440p gaming. Προς το παρόν περιμένω γιατί οι μεν είναι πανάκριβοι και οι δεν είναι καινούργιοι..

Καταλαβαινω αυτο που λες αλλα οταν φτιαχνεις κατι κοιτας τις αναγκες του τωρα αλλα επενδυεις και λιγο στο μελλον. Δλδ μπορεις να σωσεις 100 παραπανω ωστε θεωρητικα να εχεις ενα συστημα που θα σε καλυψει για περισσοτερα χρονια.

Να στο πώ και αλλιώς, οι επαγγελματίες αγοράζουν εξιδεικευμένα προγράμματα με licence και maintanance fee που κοστίζουν μερικές δεκάδες χιλιάδες ευρώ, δέν θα τους νοιάξει το futureproof του pc, τώρα ο απλός χρήστης μπορεί να αγοράσει και ένα g4560 με μια μέση μητρική me 200 euro και αργότερα να αλλάξει cpu.

ενταξει, ανα καποιος σου ζητησει τρακτερ για να οργωνει τα χωραφια, να του προτεινεις ενα honda s2000, επειδη ειναι πιο γρηγορο στις κοντρες στα λιμανακια

Πιο παραστατικά δεν γινόταν να το πεις...Η AMD έχει ξεκαθαρίσει ότι οι R7 ΔΕΝ είναι gaming cpus για 1080p αλλά κρατάνε χαλαρά σε 4k...στόχος τους είναι τα 2011 της Intel σε πιο σοβαρές δουλειές multithreading...Τι ΝΤΕΝ ΚΑΤΑΛΑΜΠΑΙΝΕΙΣ; Με την λογική μερικών εδώ μέσα και ο i7 6800k δεν είναι καλός επεξεργαστής γιατί είναι κάτω από i7 7700k σε games...τι διαβάζουμε εδώ μέσα...Μερικές φορές νομίζω ότι είμαστε από άλλη χώρα και δεν καταλαβαίνουμε ελληνικά...το τρακτέρ και το s2000 τέλειο!!!

• Like 4

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Huhu τα windows κάνουν adress τον Ryzen σαν να ειναι 16πυρηνος με 16ΜΒ cache ανα πυρηνα! 
https://www.reddit.com/r/Amd/comments/5xgths/smt_configuration_error_in_windows_found_to_be/
Αναρωτιέμαι πως τρέχει, ως έχει!

Also αρχιζει και φαινεται πως σε CPU heavy games* ο ryzen βγάζει πολυ καλύτερα minimum FPS γιατι δεν κάνει throtle την game engine, κι ας μη μπορει να βγάλει τα highest FPS.
https://www.reddit.com/r/Amd/comments/5xgqa5/for_honor_sure_runs_well_on_ryzen_inner_bar_is/
*Καθαρα game specific, με ενδείξεις για battlefield, overwatch, GTA V προς το παρόν που ειναι γνωστές ρουφήχτρες στο CPU.
https://youtu.be/zRAuZUJF68I?t=8m30s
+Tomb Rider

Επεξ/σία από Lied

Δεν μιλησα για κανενα επαγγελματια μιλησα για εμενα ,και σου εγραψα και την χρηση ακριβως. Θελω να παω σε i7 4/8 η 6/12 η 8/16 σαν πλατφορμα,δλδ θα αναβαθμισω μνημες μητρικη και cpu. Θα μου ελεγες παρε i7 η θα μου ελεγες κοιτα και τους ryzen?

Έχεις άδικο δεν θα σου πώ γιατί καθώς δεν μιλάω με άτομα που κατευθείαν προσβάλουν τον άλλον λέγοντας τον troll επηδεί έτσι σου ήρθε,απο την άλλη παραδέχομαι οτι το thread ειναι όντων για τους ryzen oπότε σας αφήνω να τα πέιτε μεταξύ σας στον μικρό αυτό πηγαδάκι που έχετε δημιουργήσει.

Εγγραφή χθες, απαντήσεις μόνο στο θέμα για τους ryzen, πρώτη απάντηση, ευτυχώς έχω i7 και gtx980 και είμαι κομπλέ γιατί για να δω τι κάνουν οι ryzen πρέπει να κάτσω και να το ψάξω,

δεύτερη απάντηση,

...αντί να βλέπετε τα θετικά της amd ασχολείστε περισσότερο με την intel...

δηλαδή γελάει ο κόσμος,

αυτές τις μέρες συζητιέται για τον ryzen εδώ τι καλά έχει, τι κακά έχει τι γίνεται και στα παιχνίδια είναι ή του ύψους ή του βάθους ενώ όλα στα άλλα είναι συγκρίσιμος με την intel και το σχόλιο είναι ότι ασχολούνται σε αυτό το θέμα με την intel αντί να σχολιάζουν τον ryzen...

Που όταν βγαίνουν ειδήσεις για επεξεργαστές της intel ανάθεμα και αν φτάνουν τις 10 σελίδες,

όταν βγαίνει κάτι νέο για amd ξαφνικά την θυμούνται όλοι με τα 10 μηνύματα που έχουν και όσοι διαβάζουν Insomnia χωρίς να έχουν κάνει εγγραφή αλλά ξαφνικά πρέπει να κάνουν γιατί τα θέματα της amd είναι τα πιο σημαντικά μάλλον

και όταν κάποιος κάνει αναφορά στο παραπάνω, νιώθουμε και αδικημένοι ότι μας είπαν troll... :mellow:

Βέβαια μπορεί σε όλα αυτά να είμαι και λάθος, δεν είναι η πρώτη φορά, αλλά όταν συμβαίνει 8 φορές στις 10 και ίσως λέω και λίγο, ε παραπάει να είμαστε και θιγμένοι.

• Like 7

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...