mcrae13 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2017 Share Δημοσ. 3 Μαρτίου 2017 εγω προσωπικα περιμενα στην ακρη του μυαλου μου οτι θα εχουμε το ιδιο φιασκο με fx. Αφηνω στην ακρη οσους ασχολουνται με cores ή ghz και αλλα τρικ του μαρκετινγ για ασχετους. -Η ουσια ειναι οτι η αγορα του desktop ειναι οι gamers και η amd μεχρι στιγμης εχει χειροτερο vfm απο intel και ταυτοχρονα ειναι πισω 10-15% σε επιδοσεις.. -Η αρχιτεκτονικη της εχεις θεματα με μνημες , Instruction sets και software optimisation. Οποιος εχει δουλεψει σε science ή engineering workstation ξερει οτι κανεις δεν προκειται αν δωσει τα λεφτα που βγαζει με κοπο ή τον ελευθερο του χρονο για να λυσεις τα προβληματα που θα επρεπε να λυσει η amd ή να κανει ταρζανιες. Για να δωσω ενα παραδειγμα matlab δεν τρεχει σε amd gpu (παρα το compute) λογω cuda με οσα βλεπουμε μεχρι τωρα ειναι πολυ πιθανο οι ryzen να εχουν την ιδια αντιμετωπιση ασχετα τα threads. -Επειδη πολλοι ασχετοι λενε για τα 1080 p και 720p μαγκες τα review γινονται εκει για να μετραει οσο δυνατον λιγοτερο η gpu στο τεστ. Σε gpu bound καταστασεις δεν θα δειτε διαφορα αλλα εκει δεν εχει νοημα το review. -καταναλωση και θερμοκρασιες μετρια πραγματα ισως οχι καλα αν θες υδροψυξη για να εισαι κατω απο throttle σε ορισμενες καταστασεις. -το χειροτερο απ' ολα η AMD δεν εχει φραγκα και οπως με fx θα αφησει για 5 χρονια την ιδια αρχιτεκτονικη και παραλλημα θα μεινει συμφωνα με την ιδια στα 14nm. Αντιθετα η intel θα πεσει στα 10 και ισως 7 nm . Ενω θα βγαλει και 2 καινουργες αρχιτεκτονικες μεχρι να ανανεωθει ο ryzen. Αυτο σημαινει οτι το παραθυρο κερδους της ειναι παρα πολυ μικρο και δεν θα μου εκανε εντυπωση να δουμε αλλαεγς στην εταιρια. Υγ αυτα που λεει το λιζακι μου θυμιζουν κατι λαικιστες πολιτικους που μιλουν σε προβατα. Μόλις διάβασα την πρώτη παράγραφο και ...σταμάτησα εκεί.. 17 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
adtakhs Δημοσ. 3 Μαρτίου 2017 Share Δημοσ. 3 Μαρτίου 2017 -το χειροτερο απ' ολα η AMD δεν εχει φραγκα και οπως με fx θα αφησει για 5 χρονια την ιδια αρχιτεκτονικη και παραλλημα θα μεινει συμφωνα με την ιδια στα 14nm. Αντιθετα η intel θα πεσει στα 10 και ισως 7 nm . Ενω θα βγαλει και 2 καινουργες αρχιτεκτονικες μεχρι να ανανεωθει ο ryzen. Αυτο σημαινει οτι το παραθυρο κερδους της ειναι παρα πολυ μικρο και δεν θα μου εκανε εντυπωση να δουμε αλλαεγς στην εταιρια. -Η αρχιτεκτονικη της εχεις θεματα με μνημες , Instruction sets και software optimisation. Οποιος εχει δουλεψει σε science ή engineering workstation ξερει οτι κανεις δεν προκειται αν δωσει τα λεφτα που βγαζει με κοπο ή τον ελευθερο του χρονο για να λυσεις τα προβληματα που θα επρεπε να λυσει η amd ή να κανει ταρζανιες. Για να δωσω ενα παραδειγμα matlab δεν τρεχει σε amd gpu (παρα το compute) λογω cuda με οσα βλεπουμε μεχρι τωρα ειναι πολυ πιθανο οι ryzen να εχουν την ιδια αντιμετωπιση ασχετα τα threads. Υγ αυτα που λεει το λιζακι μου θυμιζουν κατι λαικιστες πολιτικους που μιλουν σε προβατα. Καλά η iNTEL έχει να βγάλει νέα αρχιτεκτονική από sandy , και θα βγάλει 2 απανωτά τώρα ..... ΟΚ ... Από εκεί και πέρα , η AMD θα προχωρήσει σε αναβάθμιση των ZEN σε ZEN+ , οπότε προβλέπεται εξέλιξη της αρχιτεκτονικής της, ιδια περίπου με αυτό που βλέπεις σήμερα μεταξύ KABY και SANDY. Έχει ήδη ανακοινωθεί πως πάει κατευθείαν για 7nm στα τέλη του 2018 .... Σε τι έχει πρόβλημα είπαμε ? Για ποια instuction set μιλάς ? 7 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
glazos Δημοσ. 3 Μαρτίου 2017 Share Δημοσ. 3 Μαρτίου 2017 Μόλις διάβασα την πρώτη παράγραφο και ...σταμάτησα εκεί.. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Andreas231 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2017 Share Δημοσ. 3 Μαρτίου 2017 Καλά η iNTEL έχει να βγάλει νέα αρχιτεκτονική από sandy , και θα βγάλει 2 απανωτά τώρα ..... ΟΚ ... Από εκεί και πέρα , η AMD θα προχωρήσει σε αναβάθμιση των ZEN σε ZEN+ , οπότε προβλέπεται εξέλιξη της αρχιτεκτονικής της, ιδια περίπου με αυτό που βλέπεις σήμερα μεταξύ KABY και SANDY. Και τέλος , έχει ήδη ανακοινωθεί πως πάει κατευθείαν για 7nm στα τέλη του 2018 .... source? ειδικα οτι δεν εχει βγαλει αλλη αρχιτεκτονικη μετα απο sandy source? AMD’s CEO and President, Lisa Su, also confirmed that Zen will last three to five years with itself and its ZEN+ successors. This also confirms that AMD will be sticking with 14nm for a while. AMD will stick with the 14nm node and jump ship to the 7nm process after 2020 http://wccftech.com/amd-zen-ryzen-naples-processors-four-years-roadmap/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 3 Μαρτίου 2017 Share Δημοσ. 3 Μαρτίου 2017 Με βάση τα δεδομένα οπως ειναι σήμερα παντος, το μόνο που κρατάει την Ιντελ είναι το per core performance της. Σε ολα τα υπόλοιπα η AMD την έσκισε Μακαρι να εξομαλυνθούν οι τιμές των Ryzen σιγα σιγα και να αναγκαστεί και η Ιντελ να κανει τους 8core/16thread πιο mainstream (φθηνούς). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Alithinos Δημοσ. 3 Μαρτίου 2017 Share Δημοσ. 3 Μαρτίου 2017 http://support.amd.com/en-us/kb-articles/Pages/am4-chipset-driver.aspx Δηλαδή για 8 και 8.1 δε θα κάνουν ? Δε θα υποστηρίζουν αυτές τις εκδόσεις με drivers ? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Πέτρος Δημοσ. 3 Μαρτίου 2017 Share Δημοσ. 3 Μαρτίου 2017 http://support.amd.com/en-us/kb-articles/Pages/am4-chipset-driver.aspx Ελπίζω να έχουν διορθώσει την "Εξυπνάδα" του installer που αρνείται πεισματικά να βάλει τους AMD USB/SATA/AHCI κλπ οδηγούς στο 990FX στα 10ρια και μένουμε αμανάτι με τους σάπιους της Intel εκτός κι αν τους ψάχνουμε 1-1 και τους αναβαθμίζουμε χειροκίνητα. *Να τα λέμε κι αυτά. 5 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nikos1982 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2017 Share Δημοσ. 3 Μαρτίου 2017 source? ειδικα οτι δεν εχει βγαλει αλλη αρχιτεκτονικη μετα απο sandy source? AMD’s CEO and President, Lisa Su, also confirmed that Zen will last three to five years with itself and its ZEN+ successors. This also confirms that AMD will be sticking with 14nm for a while. AMD will stick with the 14nm node and jump ship to the 7nm process after 2020 http://wccftech.com/amd-zen-ryzen-naples-processors-four-years-roadmap/ αυτη την στιγμη περνεις επιδοσης 6900κ με πολυ λιγοτερο απο 1000 ευρω και σε προγραματα που μεχρι τωρα ο 6900 ηταν μπροστα κατα πολυ;;;;που εχει θεμα η amd σε εντολες μου λες; 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Andreas231 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2017 Share Δημοσ. 3 Μαρτίου 2017 Μόλις διάβασα την πρώτη παράγραφο και ...σταμάτησα εκεί.. εχεις δικιο για αυτο το 95% του κοσμου αγοραζει i3 , pentium και i5 γιατι ειχε αναγκη 8πυρηνους 2011-2017. Οπως τωρα χρειαζεσαι 16 threads. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
glazos Δημοσ. 3 Μαρτίου 2017 Share Δημοσ. 3 Μαρτίου 2017 είδα μια κριτική στο skroutz για τους ryzen ... ένα δάκρυ έτρεξε... 15 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pirmen56 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2017 Share Δημοσ. 3 Μαρτίου 2017 -Η ουσια ειναι οτι η αγορα του desktop ειναι οι gamers και η amd μεχρι στιγμης εχει χειροτερο vfm απο intel και ταυτοχρονα ειναι πισω 10-15% σε επιδοσεις.. Στο Far Cry primal είναι περίπου 25% μπροστά ένας kaby lake ρολόι με ρολόι(αφού βγάλεις την επίδραση των Ghz) στο canned benchmark του παιχνιδιού. Το Far Cry primal δείχνει ipc γιατί τα περνάει όλα από ένα core κυρίως. Tech City. Με κλειστό το SMT(όπως φαίνεται από το afterburner). Στο 03:20 το βιντεάκι της δοκιμής. Καθαρό προβάδισμα, λόγω ομαλότητας, έχουν οι ΖΕΝ στο BF1. ΚΑι λίγο στα min του WD 2 απένατι στον 7700Κ, όχι στους Χ99. Άλλο καλό highlight δεν θυμάμαι. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
seithan Δημοσ. 3 Μαρτίου 2017 Share Δημοσ. 3 Μαρτίου 2017 Τώρα το γυρίσαμε, περιμένουμε τον gaming 1600x, αν και αυτός είναι πατάτα, τότε θα πάμε παρακάτω -ντ- Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Psaris Δημοσ. 3 Μαρτίου 2017 Share Δημοσ. 3 Μαρτίου 2017 είδα μια κριτική στο skroutz για τους ryzen ... ένα δάκρυ έτρεξε... κουράγιο!!! 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
imoaix Δημοσ. 3 Μαρτίου 2017 Share Δημοσ. 3 Μαρτίου 2017 για πολυ κλαμα ρεεεε http://www.skroutz.gr/s/11139193/AMD-Ryzen-7-1800X.html#reviews 0 5 2 στους 2 χρήστες τη βρήκαν χρήσιμη TheELF1 στις 03/03/2017 Ήμουν για χρόνια φανατικός με την intel , στην αρχή ήμουν πολύ επιφυλακτικός πλέον όμως μπορώ να πω οτι η amd εκανε το θαύμα της!! μπορεί να μην το παραδέχομαι στους φίλους μου και τα φόρα αλλά τον εχω παραγγείλει ήδη!! Ταχύτητα Multitasking Θερμοκρασία Σχέση ποιότητας τιμής 21 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Andreas231 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2017 Share Δημοσ. 3 Μαρτίου 2017 αυτη την στιγμη περνεις επιδοσης 6900κ με πολυ λιγοτερο απο 1000 ευρω και σε προγραματα που μεχρι τωρα ο 6900 ηταν μπροστα κατα πολυ;;;;που εχει θεμα η amd σε εντολες μου λες; διαβασε το review tomshardware καποια τεστ δεν μπορουσε καν να τα τρεξει χωρις crash. Σε αλλα ηταν ισαξια αλλα πουθενα ξεκαθαρη κυριαρχεια της amd. Κανενας επαγγελματιας δεν αγοραζει κατι που κρασαρει κλπ. κυριως ελλειψη avx2 οταν εχεις intel 40% μπροστα(οσα προγραμματα το χρησιμοποιουν) σε workstation ειναι πληγμα ασχετα αν κονταροχτυπιεστε σε αλλα . Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις