Προς το περιεχόμενο

AMD Zen, AM4 socket

tmjuju

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Λένε ότι ήδη επηρεάζει τα games.

δεν το αποκλείω απλά στα games εμπλέκονται πολλοί παράγοντες οπότε θα πρέπει να δούμε πως θα εξελιχθεί

αν όντως είναι αυτό το πρόβλημα πάντως, σε ανάλυση της αρχιτεκτονικής είχε ειπωθεί ότι δεν πρόκειται να δούμε βελτίωση σε αυτά τα σημεία

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 6,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Eαν προσεξεις καλα καλα, θα παρατηρησεις οτι στον 1800Χ υπαρχουν μονο 7 samples ενω στους ιντελ απο 150 στον καθενα. Επισης για τους 1700 υπαρχουν 2..... 

AMD releases AM4/Ryzen drivers 

​​​Supports Windows 10/7 (​64-bit)

http://support.amd.com/en-us/kb-articles/Pages/am4-chipset-driver.aspx

Χμμμμ.... Θυμαμαι καποιους να λενε πιο πανω οτι drivers και patches δεν θα ερθουν ποτε και οτι μας ελεγε ψεματα η Su και αλλα τετοια..... Χμμμμ αναρωτιεμαι ποιοι ειναι τα πραγματικα fanboys...

• Like 2

Ανταγωνισμός υπάρχει και τώρα. Μέχρι στιγμής δεν βλέπω κάποια μείωση τιμών από τη μεριά της ίντελ. Πιστεύω ότι η εξήγηση δίνεται από προσεκτική μελέτη των benchmarks.

Αν η ίντελ φέρει φθηνό 6 core, για να σε κάνει να χρειάζεσαι αναβάθμιση μελλοντικά, πιθανόν να τον έχει κλειδωμένο.

Η intel είναι μεγάλη εταιρία με σοβαρούς μηχανικούς και μάνατζερ. Φυσικά και θα αντιδράσει, μη ξεγελιέσαι.

Παίδες τελευταίο comment από μένα πάνω στα games για τους ryzen....μην τρελένεστε και μην πιστεύετε ότι βέπετε σε fps.Έχουν ipc broadwell + και μιλάτε όλη την ώρα για fps σε games.Οι 8 core ryzen σκοτώνουν απλά (σε εφαρμογές και games) και εσείς κοιτάτε αν έχουν 1-2-5 fps παραπάνω ή λιγότερα.....ακόμα και το smt να έχει κάποιο θέμα σε κάποια games και ελαφρώς να ρίχνει την απόδοση ενεργοποιημένο, νέα τεχνολογία είναι, κλάϊν-μάϊν από μένα θα ωριμάνσει και θα αξιοιείται πλήρως και αυτό! Πάντως δυνατά fps έχουν ....όποιος έχει το budjet και κοιτάει σε πολυπύρηνη λύση πάει με κλειστά μάτια από μένα!

• Like 21

Η intel είναι μεγάλη εταιρία με σοβαρούς μηχανικούς και μάνατζερ. Φυσικά και θα αντιδράσει, μη ξεγελιέσαι.

Μα ακριβως αυτο ειναι το ζητουμενο φιλε μου! Να υπαρχουν καλα προιοντα ωστε να υπαρχει ανταγωνισμος κι αυτο συνεπαγεται πιο γρηγορη αναπτυξη και καλυτερες τιμες! :-) 

• Like 2

Έχουν ipc broadwell + και μιλάτε όλη την ώρα για fps σε games.

Συγνώμη που το λέω. Αλλά το ipc broadwell+ δεν το έχω δει παντού. Οι broadwell είναι broadwell σε όλες τις εφαρμογές.

Πιστεύω να γίνομαι κατανοητός.

Παίδες τελευταίο comment από μένα πάνω στα games για τους ryzen....μην τρελένεστε και μην πιστεύετε ότι βέπετε σε fps.Έχουν ipc broadwell + και μιλάτε όλη την ώρα για fps σε games.Οι 8 core ryzen σκοτώνουν απλά (σε εφαρμογές και games) και εσείς κοιτάτε αν έχουν 1-2-5 fps παραπάνω ή λιγότερα.....ακόμα και το smt να έχει κάποιο θέμα σε κάποια games και ελαφρώς να ρίχνει την απόδοση ενεργοποιημένο, νέα τεχνολογία είναι, κλάϊν-μάϊν από μένα θα ωριμάνσει και θα αξιοιείται πλήρως και αυτό! Πάντως δυνατά fps έχουν ....όποιος έχει το budjet και κοιτάει σε πολυπύρηνη λύση πάει με κλειστά μάτια από μένα!

Ακριβώς, Όποιος καταλαβαίνει από SMT ξέρει και τα αρνητικά του. Ακόμα και για gamers λέγαμε τόσα χρόνια το SMT μη απαραίτητο και κάποιες φορές κακό. Όσο για τον scheduler των win7 vs win10 και linux, είναι πραγματικά μεγάλη συζήτηση και θαύματα δε γίνονται με την MS. Γενικά σε πιο εξωτικές SMT όπως σε IBM, οπού μπορούμε να έχουμε μέχρι και 8 threads symmetric -> Εννοείται ότι δουλειά του admin είναι να επιλέξει τι επίπεδο smt θέλει.

• Like 2

εγώ δεν προβλέπω καμμία αναπάντεχη αντίδραση από intel πάντως, καταρχήν δεν μπορείς να αλλάξεις κάτι δραματικά γιατί ότι βλέπουμε τώρα αναπτύσεται εδώ και 5-10 χρόνια, δεν γίνεται να το αλλάξει σε μερικούς μήνες

νομίζω ότι η x299 θα είναι πάλι ακριβή πλατφόρμα, με αρκετά + σε θέματα pci-e, connections κτλ αλλά θεωρώ απίθανο να δούμε 6πύρηνο ή πόσο μάλλον 8 πύρηνο με καλύτερο single thread performance από τον 7700k για παράδειγμα και σε λογική τιμή

δεν μιλάμε για woodcrest/glovertown που έπιανες τον ένα, τον διπλασίαζες και έπαιρνες διπλές επιδόσεις

Πρώτα απ'όλα αντιδρά η ίδια αγορά και ρίχνει τις τιμές. Αν δει ο πελάτης π.χ. ότι ο 7700Κ δεν αξίζει πια απέναντι στον 1700 δεν θα τον προτιμήσει. Αυτό θα αφήσει απούλητο στοκ και οι τιμές θα πέσουν. Προσωπικά, πιστεύω ότι θα πέσουν, αφού ο 7700Κ ήταν και πριν κακό vfm, αλλά όχι στο βαθμό που περιμέναμε παλιότερα.

Μόνο εμένα μου φαίνεται παλαβό το γεγονός ότι δεν υπάρχουν διαθέσιμες μητρικές?

Έχει δύο το Πλαίσιο, και στο skroutz εμφανίζεται άλλο ένα μαγαζί μόνο.

Κάποια άλλα καταστήματα, έχουν τουλάχιστον τους επεξεργαστές (κι όχι άμεσα διαθέσιμους, αλλά πες αυτό παλεύεται).

Θα πάω δλδ εγώ να αγοράσω επεξεργαστή από ελληνικό κατάστημα (για οποιοδήποτε ψυχοπαρανοϊκό λόγο) και θα τον κάνω, τί?

Θα του βγάλω τα παραπάνω πινάκια και θα τον βάλω στην ΑΜ3+ (που έγραψε κάποιος παραπίσω)?

Είναι νέα πλατφόρμα η οποία στήνεται από την αρχή...με τί?

Πουλάνε δηλαδή τα "σοβαρά" καταστήματα τον επεξεργαστή χωρίς να μπορεί να τον χρησιμοποιήσει ο αγοραστής, κι αυτό με καπέλο?

Πιστεύουν δλδ πως αν εγώ καίγομαι/ενδιαφέρομαι πραγματικά, θα πάω να τους τα σκάσω για επεξεργαστή με τα κερατιάτικα που ζητάνε και θα πάρω μητρική από έξω?

Θεωρούν πως δεν θα πάρω combo CPU+Mobo+RAM από έξω για να γλιτώση στη χειρότερη των περιπτώσεων κανένα 100ρι€, με τις τιμές που εδώ έχουν (ναι, έχω υπολογίσει και τα μεταφορικά μαζί)?

Περιμένουν τη ζήτηση για να αποφασίσουν?

Ποιά ζήτηση? Μπαίνω στο site ή στο skroutz, δεν έχουν μητρικές για να αποφασίσω (κι όχι 1-2...έλεος), δεν ασχολούμαι μαζί τους, τα χρήματά μου αλλού.

• Like 5

AMD Socket AM4/AMD Ryzen™ Processor Software Drivers
Article Number: N/A
 ​​​​​​​​​​NAME​  FILE SIZE   REVISION NUMBER    RELEASE DATE​ DOWNLOAD LINK   Ryzen Driver Package​ 491 MB 16.50.2601​​ 3/2/2017 *DOWNLOAD ​​​​​​ ​ ​ ​ ​Description:

​​​Supports Windows 10/7 (​64-bit)

Package Includes:

AMD 16.50.2601 Graphics Driver

AMD Chipset Drivers

AMD AHCI Driver​

AMD USB ​3.0 Driver

RAID Drivers

AMD RAIDXpert Utility​​

Packages contains all required AMD software drivers for AM4 AMD Ryzen™​​ Processors.

http://support.amd.com/en-us/kb-articles/Pages/am4-chipset-driver.aspx

εγω προσωπικα περιμενα στην ακρη του μυαλου μου οτι θα εχουμε το ιδιο φιασκο με fx. Αφηνω στην ακρη οσους ασχολουνται με cores ή ghz και αλλα τρικ του μαρκετινγ για ασχετους.

-Η ουσια ειναι οτι η αγορα του desktop ειναι οι gamers και η amd μεχρι στιγμης εχει χειροτερο vfm απο intel και ταυτοχρονα ειναι πισω 10-15% σε επιδοσεις..

-Η αρχιτεκτονικη της εχεις θεματα με μνημες , Instruction sets και software optimisation. Οποιος εχει δουλεψει σε science ή engineering workstation ξερει οτι κανεις δεν προκειται αν δωσει τα λεφτα που βγαζει με κοπο ή τον ελευθερο του χρονο για να λυσεις τα προβληματα που θα επρεπε να λυσει η amd ή να κανει ταρζανιες. Για να δωσω ενα παραδειγμα matlab δεν τρεχει σε amd gpu (παρα το compute) λογω cuda με οσα βλεπουμε μεχρι τωρα ειναι πολυ πιθανο οι ryzen να εχουν την ιδια αντιμετωπιση ασχετα τα threads.

-Επειδη πολλοι ασχετοι λενε για τα 1080 p και 720p μαγκες τα review γινονται εκει για να μετραει οσο δυνατον λιγοτερο η gpu στο τεστ. Σε gpu bound καταστασεις δεν θα δειτε διαφορα αλλα εκει δεν εχει νοημα το review.

-καταναλωση και θερμοκρασιες μετρια πραγματα ισως οχι καλα αν θες υδροψυξη για να εισαι κατω απο throttle σε ορισμενες καταστασεις.

-το χειροτερο απ' ολα η AMD δεν εχει φραγκα και οπως με fx θα αφησει για 5 χρονια την ιδια αρχιτεκτονικη και παραλλημα θα μεινει συμφωνα με την ιδια στα 14nm. Αντιθετα  η intel θα πεσει στα 10 και  ισως 7 nm . Ενω θα βγαλει και 2 καινουργες αρχιτεκτονικες μεχρι να ανανεωθει ο ryzen. Αυτο σημαινει οτι το παραθυρο κερδους της ειναι παρα πολυ μικρο και δεν θα μου εκανε εντυπωση να δουμε αλλαεγς στην εταιρια.

Υγ αυτα που λεει το λιζακι μου θυμιζουν κατι λαικιστες πολιτικους που μιλουν σε προβατα.

• Like 1

-το χειροτερο απ' ολα η AMD δεν εχει φραγκα και οπως με fx θα αφησει για 5 χρονια την ιδια αρχιτεκτονικη και παραλλημα θα μεινει συμφωνα με την ιδια στα 14nm. Αντιθετα  η intel θα πεσει στα 10 και  ισως 7 nm . Ενω θα βγαλει και 2 καινουργες αρχιτεκτονικες μεχρι να ανανεωθει ο ryzen. Αυτο σημαινει οτι το παραθυρο κερδους της ειναι παρα πολυ μικρο και δεν θα μου εκανε εντυπωση να δουμε αλλαεγς στην εταιρια.

Υγ αυτα που λεει το λιζακι μου θυμιζουν κατι λαικιστες πολιτικους που μιλουν σε προβατα.

Eχεις πληροφορίες εκ των εσω?

• Like 2

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...