Προς το περιεχόμενο

AMD Zen, AM4 socket

tmjuju

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δεν μου αρεσει.. Περιμενα τουλαχιστον 3.8 - 4.00 ghz με turbo στα 4.2 - 4.4 αντιστοιχα... Να φαινεται οτι οσο λιγοστευουν οι πυρηνες, ανεβαινει ο χρονισμος...Δηλαδη λογικα οπως παει...

Πρώτη φουρνιά ειναι.

Όπως στους fx....

Θα δούμε κ αλλά θαύματα με την συνταγή ryzen.

Μην ασχολείσαι με το oc, τα σετ εντολών να σε απασχολούν......

Εκεί είναι το ρεζουμε.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 6,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Ρε παίδες μπαίνω να διαβάσω τίποτα και προχωράει το θέμα με τρελό ρυθμό, περιορίστε λίγο όμως αν μπορείτε τα 'παρε λικε, δώσε λικε, μου τελείωσαν τα λικε κτλ'

Πάντως εμένα μια χαρά μου φαίνονται σε πρώτη ανάγνωση οι ryzen, θα περιμένω λίγο βέβαια γιατί δε βιάζομαι και αυτή τη φορά με βλέπω για το κόκκινο στρατόπεδο. Λογικά όσο περνάει ο καιρός θα βελτιωθούν αρκετά, οπότε μόνο καλύτερα μπορούν να γίνουν τα πράγματα.

• Like 3

Ρε παίδες μπαίνω να διαβάσω τίποτα και προχωράει το θέμα με τρελό ρυθμό, περιορίστε λίγο όμως αν μπορείτε τα 'παρε λικε, δώσε λικε, μου τελείωσαν τα λικε κτλ'

Πάντως εμένα μια χαρά μου φαίνονται σε πρώτη ανάγνωση οι ryzen, θα περιμένω λίγο βέβαια γιατί δε βιάζομαι και αυτή τη φορά με βλέπω για το κόκκινο στρατόπεδο. Λογικά όσο περνάει ο καιρός θα βελτιωθούν αρκετά, οπότε μόνο καλύτερα μπορούν να γίνουν τα πράγματα.

Έχεις δίκιο σε αυτό, ωστόσο να τονίσω πως το αναφέρουμε συχνά μιας και τελειώνουν γρήγορα τα διαθέσιμα likes που μπορείς να κάνεις μιας και το θέμα προχωράει ταχύτατα. Δεν κάνουμε διαγωνισμό like, απλά είναι ένας γρήγορος τρόπος για να συμφωνήσεις με τα λεγόμενα κάποιου αν έχουν πραγματικά βάση, είναι γρήγορο και γλυτώνει το συνεχόμενο σπαμ τύπου +1, συμφωνώ κλπ, αλλά δυστυχώς δεν μπορούμε να το περιορίσουμε το σπαμ μιας και τελειώνουν τα likes γρήγορα και γράφονται ταυτόχρονα πράγματα από συμφορουμίτες που πραγματικά λένε τα πράγματα με το όνομά τους.

Αν έχεις παρατηρήσει τώρα τελευταία έχουμε γεμίσει αλεξιπτωτιστές, πετάνε την μπαρούφα τους με επιχειρήματα από τα Lidl και φεύγουν, κάνουν το thread μπάχαλο, όσοι ελάχιστοι έχουμε μείνει πρέπει να περιορίσουμε κάπως αυτό το φαινόμενο και κυρίως για νέα μέλη που δεν ξέρουν πολλά από pc και δίνουν βάση στο τι γράφεται, τουλάχιστον να διαβάζουν πράγματα που αξίζουν και όχι αρλούμπες εμπλουτισμένες με ημιμάθεια και φανμποϊσμό ;). Εν έτει 2017 δεν θα έπρεπε να έχουμε τέτοια φαινόμενα, δεν λέω υπάρχουν και σε φόρουμ του εξωτερικού τέτοια φαινόμενα αλλά σε λιγότερο βαθμό, εδώ στην Ελλαδάρα όσο προχωράνε τα χρόνια πάμε πίσω δυστυχώς.

Όπως μου ήρθαν τα σημερινά likes τα τελείωσα, εφιάλτης αυτό το πράγμα  :ph34r:.

• Like 2

Δεν μου αρεσει.. Περιμενα τουλαχιστον 3.8 - 4.00 ghz με turbo στα 4.2 - 4.4 αντιστοιχα... Να φαινεται οτι οσο λιγοστευουν οι πυρηνες, ανεβαινει ο χρονισμος...Δηλαδη λογικα οπως παει...

Οι 6-core προκύπτουν από ελαττωματικά 8-core

Οπότε δε προβλέπω να πηγαίνουν παραπάνω από τον 1800Χ

Οι x4 μπορεί κάποιοι να προέρχονται από ελαττωματικά 8-core, αλλά περιμένουμε και άλλα προϊόντα χ4 + GPU στον ίδιο πυρήνα. Δε ξέρω μπορεί να υπάρχει και MCM με καθαρό 4core + gpu module. Στην τελική αν κάποιος θέλει 4core μπορεί να δει τους intel. Αλλά ΙΜΗΟ πάνε οι εποχές των 4-core.

O 1700 (χωρίς χ) είναι ΙΜΗΟ ότι καλύτερο υπάρχει σήμερα. Με κόστος όσο ένα intel 4-core, παίρνεις 8 πυρήνες.

Να πω την αλήθεια όσοι έχουμε intel Κ 3ετίας, τόσο καιρό δεν είχαμε κανένα λόγο να αναβαθμίσουμε. Σιγά δλδ για 200-400 ΜΗζ παραπάνω να μην ξαναδίναμε τα ίδια λεφτά. Μικρές οι διαφορές των Κ intel τα τελευταία χρόνια. Και λ.χ. σιγά μην αναβάθμισε κανείς από 4670Κ/4770Κ -> 7700Κ (αν δεν βρήκε ξάδελφο για δικαιολογία). Την συζήτηση την έχουμε κάνει πολλές φορές ότι δεν άξιζε αυτή η αναβάθμιση.

Και να πω την αλήθεια το IPC δεν ήταν το πρόβλημα μας σε όσους είχαμε αυτά τα cpu τα τελευταία χρόνια. Το πρόβλημα μας ήταν οι multithreaded επιδώσεις τους.

Σήμερα λοιπών μας δίνεται η δυνατότητα να πάρουμε ένα [email protected] με εφάμιλλο IPC, και διπλάσιους πυρήνες. Πραγματικά αυτός είναι λόγος αναβάθμισης.

• Like 6

Έχεις δίκιο σε αυτό, ωστόσο να τονίσω πως το αναφέρουμε συχνά μιας και τελειώνουν γρήγορα τα διαθέσιμα likes που μπορείς να κάνεις μιας και το θέμα προχωράει ταχύτατα. Δεν κάνουμε διαγωνισμό like, απλά είναι ένας γρήγορος τρόπος για να συμφωνήσεις με τα λεγόμενα κάποιου αν έχουν πραγματικά βάση, είναι γρήγορο και γλυτώνει το συνεχόμενο σπαμ τύπου +1, συμφωνώ κλπ, αλλά δυστυχώς δεν μπορούμε να το περιορίσουμε το σπαμ μιας και τελειώνουν τα likes γρήγορα και γράφονται ταυτόχρονα πράγματα από συμφορουμίτες που πραγματικά λένε τα πράγματα με το όνομά τους.

Αν έχεις παρατηρήσει τώρα τελευταία έχουμε γεμίσει αλεξιπτωτιστές, πετάνε την μπαρούφα τους με επιχειρήματα από τα Lidl και φεύγουν, κάνουν το thread μπάχαλο, όσοι ελάχιστοι έχουμε μείνει πρέπει να περιορίσουμε κάπως αυτό το φαινόμενο και κυρίως για νέα μέλη που δεν ξέρουν πολλά από pc και δίνουν βάση στο τι γράφεται, τουλάχιστον να διαβάζουν πράγματα που αξίζουν και όχι αρλούμπες εμπλουτισμένες με ημιμάθεια και φανμποϊσμό ;). Εν έτει 2017 δεν θα έπρεπε να έχουμε τέτοια φαινόμενα, δεν λέω υπάρχουν και σε φόρουμ του εξωτερικού τέτοια φαινόμενα αλλά σε λιγότερο βαθμό, εδώ στην Ελλαδάρα όσο προχωράνε τα χρόνια πάμε πίσω δυστυχώς.

Ούτε μένα μ'αφήνει να κάνω like....

+1 λοιπόν!

Δεν υπάρχει αυτό

πως εξηγείς τότε οτι τόσο καιρό που στο master of orion/stellaris late-game έπιανα 99% use σε έναν μόνο πυρήνα από τους 8 και κόλλαγε ,όταν την ίδια στιγμή στο battlefield έχω 50%-60% σε όλους και πάει νεράκι?

μην λεμε και οτι θέλουμε παιδιά αυτά είναι βασικά πράγματα που τα ξέρουν όλοι(είχα ελπίδα).

Με στοκ ψύκτρα θα τον κουμπώσεις? Ή θα χρειαστείς backplate και θα αναγκάζεσαι να ξηλώνεις πάλι?

Πιστεύω ότι έχει σύγχρονο κουτί με άνοιγμα στο πίσω μέρος της μητρικής

• Like 1

Like στον Mult111 για την εξηγηση των like που οπως φαινεται λειπουν απο ολους...  

Κι επισης γραφοντας τα οπως, τωρα, ξεχνας κιολας και καποια αλλα που θες να δωσεις γιατι ειναι πολα τα post πατριοοοοοτ....

Α! Και στον glazos που ειναι στην γραμμη εκκινησης και περιμενει για το εργαλειο! :-D

Φιλε tmjuju ναι οκ αλλα εννοειται οτι εχουμε λιγοτερους πυρηνες σε λειτουργια αρα κατι παρα πανω επρεπε να δωσουν!

Επισης αυτο το ειχα απορια και καποια αλλη στιγμη που λες... Γιατι η amd φτιαχνει ολα της τα chip φουλ και απλα κοβει πυρηνες,cache κτλ  και η ιντελ δεν το κανει? Γιατι ο 7700κ που φυσικα παει στον Θεο(δεν το συζηταμε) ειναι διαφορετικο chip απο τον 6900κ?

Και αν κλεισουμε 4 πυρηνες του 6900κ, θα φτασει στα επιπεδα του 7700κ?(ρολογια)

Δηλαδη να υποθεσουμε οτι η amd σαν πιο "φτωχη" εταιρια βγαζει μια κοψια cpu φουλ και μετα κοβει αναλογως πως θα το πουλησει και η ιντελ βγαζει καθε τσιπ ξεχωριστα πολυ απλα επειδη μπορει?

Αν ισχυει το τελευταιο τοτε αυτο ειναι και το προβλημα της ισως... Επαναλαμβανω, αν... και ισως...

ΥΓ   Οι mods στανταρ ειναι ιντελακηδες γι αυτο δεν  αφηνουν κανα like παρα πανω και μας τυραννανε! :P

• Like 3

Με στοκ ψύκτρα θα τον κουμπώσεις? Ή θα χρειαστείς backplate και θα αναγκάζεσαι να ξηλώνεις πάλι?

Μονο εγω βλεπω το AIO ηδη στη θέση του?

• Like 2

6 ανεμιστήρια push-pull και μια ψυγειάρα να με το συμπάθιο δεν είναι εύκολο να μην τα δεις... :-D ...εδώ βέβαια δεν βλέπουν ότι οι R7 είναι μια χαρά τερατάκια...

• Like 1

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...