Προς το περιεχόμενο

AMD Zen, AM4 socket

tmjuju

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Προσωπικά τα όσα είδαμε μέχρι σήμερα μας δείχνουν ότι η AMD το παλεύει. Μόνο υπερ μας μπορεί να βγει όλο αυτό. Στο BF1 που με ενδιαφέρει ( στο οποίο η engine του είναι optimize για παραπάνω από 4 cores , είδαμε τι κάνει ο ryzen ) μια χαρά τα βρήκα τα αποτελέσματα. Περιμένουμε τον 6πύρηνο ryzen.....

• Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εκατσα και ειδα καποια reviews.

Τι πιστευω εγω.

Λιγο πολυ αυτο που περιμεναμε ειδαμε.

Σε οτι χρησιμοποιει πυρηνες τα παει αψογα και ειναι η τυφλη επιλογη.

Ακομα και στα benchmarks τα παει πολυ καλα,αλλα και στα test που δουλευουν ενα πυρηνα.

Αρα η δυναμη ειναι εκει και υπαρχει και χτυπαει ιντελ στα ισα.

Παρολα αυτα στα games κατι γινεται και χανει.

Αρα πιστευω οτι θελει βελτιστοποιηση η δουλεια και με το χρονο θα ερθει και αυτο.

Βελτιωση στο SMT,στις μνημες και κυριως στο κωδικα.

Νομιζω οτι εαν κανουν τα ιδια benchmark σε παιχνιδια σε 6 μηνες,τα πραγματα θα ειναι αρκετα διαφορετικα.

Παντως ναι,ακομα και με αυτες τις επιδοσεις αξιζει,ενω η διαφορα 1700 με 1800Χ δε δικαιολογειται (εκτος και εαν παιρνεις επεξεργαστη και τον βαζεις πανω και δε τον πειραζεις καθολου),οποτε θεωρω οτι ο 1700 στο 300αρι ειναι αριστη επιλογη.

Οπως φυσικα και εναε 1500Χ με κανα 200αρι.Ισως για αυτο τους καθυστερουν,ωστε να βγουν πιο προετοιμασμενοι,μιας και ο πολυς κοσμος ψωνιζει στα 200-250Ε και κατω.

Παντως καλη δουλεια η amd,πραγματικα εκανε αλμα απο τη προηγουμενη γενια.

• Like 9

Μάλλον οι περισσότεροι εδώ είναι αετοματιδες gamers που καταλαβαίνουν την διαφορα από 120 σε 140 fps και δεν κάνουν τπτ άλλο σε έναν υπολογιστή :whistle:

Όταν αυτή η διαφορά είναι υπέρ 4 πυρήνων στα 380€ έναντι 8 στα 480€, σε περιπτώσεις που αξιοποιούνται τα άπειρα θρεντ, τότε ναι υπάρχει θέμα.

• Like 1

RX480

Για 1080P 60fps εισαι καλα και με Phenom 955 που λεει ο λογος (παρον συστημα μου σπανια εχω CPU bottleneck)

Τωρα 2 ειναι τα δεδομενα για σενα. Τα benchmarks που βλεπεις ειναι με 1080GTX το λιγοτερο οποτε στην περιπτωση μας (κι εγω 480) πρωτα θα μας κανει bottleneck η GPU και μετα η CPU. Και 2 σε 2-3 χρονια που θα αναβαμησεις και την GPU σου σε μια καρτα που θα εχει την αποδοση της σημερινης 1080GTX τι ειναι ποιο πιθανο? Να εχουν βελτιωθει τα παιχνιδια για περισσοτερους πυρήνες ή να σου φτανει ενα CPU που σημερα εχει τοσο μεγαλο utilization?

Μπορεις επισης εαν πας σε AMD να παρεις εναν 1400Χ ή 1600Χ να σου βγει και φθηνα, και μελλοντικα να αλλαξεις σε εναν 8πυρηνο Zen+ ή οπως θα λεγετε κρατοντας το ιδιο mobo κτλ.

• Like 1

Η γνώμη μου και οι απορίες μου μέχρι τώρα, ας απαντήσει όποιος ξερει.

Η AMD και διάφοροι άλλοι διέρρευσαν ότι τους συνέφερε πριν το NDA μάλλον για να πουλήσουν πέντε κομμάτια παραπάνω. Δεν καταλαβαίνω το λόγο ύπαρξης του XFR, πέρα από φθηνό μαρκετινιστικο τρικ δε χρειάζεται + 0.1GHz. Αν κατάλαβα καλά ψιλοζεματανε. Αν ο 1700 υπερχρονιζεται στα επίπεδα 1800X δεν υπάρχει λόγος αγοράς του δεύτερου ή του 1700X. Οχτώ πυρήνες δεν υπερχρονιζονται εύκολα. Οι reviewers στα γνωστά site παίζουν μπάλα εναντίον της AMD, με μετρήσεις στα 1080p και frames άνω των 100 για να βγάλουν συμπεράσματα ότι τα chip της Intel υπερτερούν, who cares!! Τα chip της AMD χρειάζονται optimization. Δε συνιστώ σε κανεναν, αν μπορεί να περιμένει, να αγοράσει τετραπύρηνο αυτή τη στιγμή, Intel η AMD. Μεταξύ 6700/7700 και 1700 σίγουρα ο δεύτερος. Αν μπορεί κάποιος να περιμένει, για πρώτη φορά μετά από χρόνια συνιστάται η αναμονή πριν οποιαδήποτε αναβάθμιση: για εξα τετρα AMD και εξα Intel. Στο τέλος της χρονιάς η εικόνα θα είναι καθαρότερη

• Like 2

απορω τοσο καιρο πως 3-4 ατομα  που δεν ειχαν γραψει ποτε  και ξαφνικα  εμφανιζονται με 10-40 μηνυματα ο καθενας και πατανε ο ενας στον αλλον like και κανουν φανμποισμο  για την ιντελα .... πισω στις σπηλιες αιντε!

p.s μπραβο στην amd επιτελους   αξιζε η αναμονη! 

• Like 4

Μην φοβάσαι καθόλου,ξέρω πολύ καλά πότε να της πουλήσω, πριν ~1 χρόνο πέρσι τον φεβ. αγόρασα ό,τι μετοχή της amd μπορούσα μιας και είναι γνωστό το πως χρυσώνει τα προϊόντα της η amd ήξερα το τι φούσκα θα φτιάξει,έκαναν καλό κέρδος μέχρι τώρα και 1 εβδομάδα πριν βγουν οι ZEN θα της πουλήσω όλες γιατί ξέρω επίσης πόσο άσχημα πατώνουν τα χρυσωμένα προϊόντα της στην αγορά. 

3dzLPGs.jpg

http://seekingalpha.com/symbol/AMD

Και αύριο μέρα είναι. (Συνεχίζει να πέφτει αν και είναι κλειστή η αγορά) 

• Like 5

απορω τοσο καιρο πως 3-4 ατομα  που δεν ειχαν γραψει ποτε  και ξαφνικα  εμφανιζονται με 10-40 μηνυματα ο καθενας και πατανε ο ενας στον αλλον like και κανουν φανμποισμο  για την ιντελα .... πισω στις σπηλιες αιντε!

p.s μπραβο στην amd επιτελους   αξιζε η αναμονη! 

Υπάρχουν και από τα δυο στρατόπεδα αν ψάξεις "αυτοί"

το ίδιο είπα και εγώ πολλές σελίδες πριν.

Απλά σκέψου ότι ήσουν 20? και έφτασες 30?  :P

• Like 1

Απλά θα πάρω μια Vega για τον phenom ιι 1090τ  και καθαρισα με το 4κ! Δεν είναι ακριβώς έτσι πιστευτώ!!!

Όσο αποδοτικός είναι ένας επεξεργαστής σε 4κ άλλο τόσο είναι και σε 1080p. Ανάλυση και φίλτρα είναι καθαρά θέμα κάρτας.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπερα σε ολους.

Παρακολουθω το νημα απο την πρωτη παραγραφο που γραφτηκε. Απο τους σιωπηλους αναγνωστες που πολες φορες εκνευριζομουν αλλες θυμωνα αλλες χαιρομουν κτλ. Ποτε δεν μπηκα στην διαδικασια να γραψω ομως την σκεψη μου.

Φτανοντας στο σημερα και περνοντας απο τα χερια μου περιπου 5 επεξεργαατες ιντελ pentium 4, core 2duo, quad core,4690, 4770 εxω να πω τα εξης με μια ποιο ψυχραιμη ματια.

Οποιος εχει καταλαβει τι εχει κανει η amd σημερα ειναι χαρουμενος, μαλλον λαθος, σημερα ειναι εξτασιασμενος.

Η απολυτη ανατροπη και επικρατηση στο high end computing.

Για οσους παραπονιεστε μην ξεχνατε οτι ο 1800x ΔΕΝ προοριζετε καθαρα για παιχνιδομηχανη αλλα για βαριες εφαρμογες multitasking και ισως 4κ gaming.

Δυστηχως στην παγιδα που πεσατε εσεις ολοι επεσαν και οι φιλοι του youtube που εκαναν τις οποιες δοκιμες τους απεναντι ΚΑΙ στους λαθος επεξεργαστες.

Η amd ηταν ΞΕΚΑΘΑΡΗ απο την αρχη ως προς το που τοποθετει τον εν λογο επεξεργαστη και τα αποτελεσματα πανω κατω ηταν αυτα τα οποια μας ειχε παρουσιασει.

Δεδομενου λοιπον οτι ο συγκεκριμενος
Ειναι στα ΜΙΣΑ χρηματα απο τον ξεκαθαρο αντιπαλο του αλλα και στις περισσοτερες των φορων καλυτερος αυτο ειναι σκανδαλο!!

Τωρα το οτι καποιο πονηριδιδες πηραν σαν price target και τον συνεκριναν με επεξεργαστες που ειναι για παιχνιδια αυτο ειναι σαφως ΜΕΓΑ λαθος!

ΚΙ εδω κακος που η amd επετρεψε να συμβει κατι τετοιο!

Οταν με το καλο βγουν οι 4πυρινοι της amd 1500 τοτε θα πρεπει να γινει η σωστη συυκριση με της intel.

Σας ευχαριστω για τον χρονο της αναγνωσης

Επεξ/σία από βασίλης33
  • Like 23

Παιδια χωρις να ξερω πολλα, ενας απλος χρηστης ειμαι ουτε gamer ουτε τιποτα, απλα εχω να πω τα εξης

Γενικες παρατηρησεις:

Η amd με τους ryzen εδωσε  επιδοσεις στον κοινο θνητο, που η ιντελ κοροιδευει με τρελλα τοσα χρονια, σε πολυ καλες τιμες.

Η ιντελ μετα απο αυτο ειναι σε πολυ δυσκολη θεση γιατι πρεπει να απαντησει (και θα απαντησει θελει δε θελει) με καλυτερες επιδοσεις πραγμα που σημαινει οτι θα εκτεθει ανεπανορθωτα φανερωνοντας οτι ειχε στο συρταρι τα "διαμαντια" και τα απεκρυπτε τρολλαροντας συνεχεια και κοροιδευοντας.

Μετα απο ολα αυτα υποχρεωνεται η κυρια να προχωρησει την τεχνολογια 

*Μην τρελενεστε οι intel fun γιατι αυτο συμφερει περισσοτερο εσας !!!

*Η AMD πρεπει να υποστηριχθει ! 

• Like 8

Η γνώμη μου και οι απορίες μου μέχρι τώρα, ας απαντήσει όποιος ξερει.

Η AMD και διάφοροι άλλοι διέρρευσαν ότι τους συνέφερε πριν το NDA μάλλον για να πουλήσουν πέντε κομμάτια παραπάνω. Δεν καταλαβαίνω το λόγο ύπαρξης του XFR, πέρα από φθηνό μαρκετινιστικο τρικ. Αν κατάλαβα καλά ψιλοζεματανε. Αν ο 1700 υπερχρονιζεται στα επίπεδα 1800X δεν υπάρχει λόγος αγοράς του δεύτερου ή του 1700X. Οχτώ πυρήνες δεν υπερχρονιζονται εύκολα. Οι reviewers στα γνωστά site παίζουν μπάλα εναντίον της AMD, με μετρήσεις στα 1080p και frames άνω των 100 για να βγάλουν συμπεράσματα ότι τα chip της Intel υπερτερούν, who cares!! Τα chip της AMD χρειάζονται optimization. Δε συνιστώ σε κανεναν, αν μπορεί να περιμένει, να αγοράσει τετραπύρηνο αυτή τη στιγμή, Intel η AMD. Μεταξύ 6700/7700 και 1700 σίγουρα ο δεύτερος.

Ανα πρόταση

Ναι, οπως και η ιντελ εδειχνε +15% βελτιωση για τον Kaby σε σχεση με τον skylake. Ειναι συνηθες στην βιομηχανια να παρεις ενα bench κατω απο οτι να ναι συνθηκες και να πεταξεις ενα νουμερα για να εντυπωσιασεις.

Το Boost των AMD δουλευει για ολα τα cores αντιθετα με της intel to turbo, απο εκει και περα με το XFR 2 πυρηνες πανε 100Mhz παραπάνω απο το boost εαν χρειαστει.

Με εναν 1800Χ εχεις σιγουρα τα 4Ghz, Με τους αλλους οχι, μπορει και να τα φτασεις αλλα τιποτα σιγουρο ναι ειναι δυσκολο το OC σε 8 πυρηνες.

Δεν ψηλοζεματανε, εχουν λιγοτερη κατανάλωση απο τους 8πυρηνους την ιντελας. Για την ακριβια, peak εχουν λιγοτερα απο 8πυρηνο intel περισσοτερο απο 4πυρηνο. Minimum εχουν λιγοτερο και απο 4πυρηνο intel οποτε σα μεσος ορος βγαινει ισος με ενα 4πυρηνο intel χοντρικα και λογο κατασκευης ειναι ποιο κρυοι απο τους 7χχχ. Ναι θα γινει optimization οπως γινεται ακομα στο Z270 chipset εχουμε δρομο και, ναι και παλι, να πας σημερα σε 4πυρηνο -εκτος εαν εχεις πολυ συγκεκριμενες αναγκες- δεν εχει νοημα.

• Like 1

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...