Προς το περιεχόμενο

AMD Zen, AM4 socket

tmjuju

Προτεινόμενες αναρτήσεις

εσυ πετας την ιρωνια σου για ποιο λογο?επειδη σε χαλαει που παιζι καλη μπαλιτσα πλεον η amd???ξεχνας την ιντελς με τα B3 revision και κατη σατα προωληματα που ειχαν στο 1155 σοκετ η γαργαρα???ποσο τραγικη ειστε μερικη....!!!

μην μου συγχίζεσαι!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

εσυ πετας την ιρωνια σου για ποιο λογο?επειδη σε χαλαει που παιζι καλη μπαλιτσα πλεον η amd???ξεχνας την ιντελς με τα B3 revision και κατη σατα προωληματα που ειχαν στο 1155 σοκετ η γαργαρα???ποσο τραγικη ειστε μερικη....!!!

Official from AMD

Ryzen memory support

Dual Channel/Dual Rank/4 DIMM: 1866

Dual Channel/Single Rank/4 DIMM: 2133

Dual Channel/Dual Rank/2 DIMM: 2400

Dual Channel/Single Rank/2 DIMM: 2667

https://drive.google.com/file/d/0By7_TCzoyL9oejlBV1R0WVdKMkU/view

Πέστα, φτάνει πια η παραπληροφόρηση από τυχαίους αλεξιπτωτιστές, τουλάχιστον όσοι σε αυτό το φόρουμ ξέρουμε πέντε πράγματα και να πούμε μια κουβέντα θα τα βρούμε επειδή θα συζητήσουμε, με δαύτους άκρη δεν θα βγει μιας και λόγω ημιμάθειας ουδείς διάλογος είναι εφικτός. Λέει ο άλλος πιο πρίν value for money τον 7700k, ναι τι ώρα είναι να ξέρουμε και εμείς...και μετά ήρθε η άνοιξη, γενικά ειπώθηκε πιο πριν οι zen είναι χειρότεροι και ακριβότεροι από τον 7700k. Ήθελα να ήξερα όσο περνάει ο καιρός τι άλλο θα δουν τα ματάκια μας σε αυτό το ρημάδι το φόρουμ, η παραπληροφόρηση πάει σύννεφο και η ημιμάθεια δίνει και παίρνει τώρα τελευταία. Να πω ότι δεν υπάρχει το ρημάδι το google θα πω ψέμματα, im speechless που λένε και οι αγγλόφωνοι  :-(

• Like 8

Δώστε πόνο στους αλεξιπτωτιστές, φτάνει πια η παραπληροφόρηση από τυχαίους, τουλάχιστον όσοι σε αυτό το φόρουμ ξέρουμε πέντε πράγματα και να πούμε μια κουβέντα θα τα βρούμε επειδή θα συζητήσουμε, με δαύτους άκρη δεν θα βγει μιας και λόγω ημιμάθειας ουδείς διάλογος είναι εφικτός. Λέει ο άλλος πιο πρίν value for money τον 7700k, ναι τι ώρα είναι να ξέρουμε και εμείς...και μετά ήρθε η άνοιξη. 

οσο υπαρχουν παρωπίδες και απλα ουγκ κατάστασης ετσι θα ειναι.αντι να χαιρόμαστε που πλεον εχουμε την δυνατότητα να παρουμε επίδοσης ιντελ σε τιμη amd βγενουν τα γατακια και λενε τα δικα τους.παρε ιντελ ρε φιλε δεν σου ειπε κανεις μην σκασεις λεφτα στην ιντελ αφου το θες.

• Like 1

πολλοι σοστως.αντε με τα αγραματα φανμπογια

Ο άνθρωπος κάνει ορθογραφικά αλλά τουλάχιστον τόσα χρόνια στο φόρουμ δεν πετάει τούβλα και δεν τρολλάρει, σε κάλυψα νομίζω  :-).

Τα πράγματα είναι απλά, οι zen είναι το και το σε απόδοση, ήδη από early στάδιο τα πάνε καλά, με bios fix θα στρώσουν. Προσφέρουν απόδοση αντίστοιχων πολυπύρηνων intel στα μισά χρήματα με σημαντικό όμως μειονέκτημα το πολύ κακό oc potential τους, λογικά με 6c/12t και ειδικότερα με 4c/8t τα πράγματα θα είναι πολύ καλύτερα στο oc. Σε όσους καλύπτουν τις ανάγκες τους οι ryzen όλα οκ, όσοι πάλι δεν θέλουν πάνε σε intel, κανείς δεν ανάγκασε κανέναν να μην επιλέξει intel, δεν καταλαβαίνω προς τι όλη αυτή η μανούρα.

• Like 1

Μια χαρά οι Ryzen , έχουμε και πάλι derby στις cpu. 

Μια σημείωση μόνο , επειδή βλέπω πολλούς να αναφέρονται σε αναλύσεις και cpus , να υπενθυμίσω πως ότι ανάλυση και να βάλεις στο παιχνίδι , η απόδοση του cpu είναι η ίδια. Οπότε το να λες πως θα πάρεις 8πύρηνο επειδή θες να παίζεις σε 4k είναι εντελώς άστοχο.

Επίσης το ότι βάζουν χαμηλές αναλύσεις στα reviews είναι γι αυτόν ακριβώς τον λόγο , στο gaming μετράει ο συνδυασμός cpu+gpu οπότε για να μετρήσεις τις απόλυτες επιδόσεις του cpu , πρέπει να "αφαιρέσεις" τον παράγονται gpu , κάτι το οποίο επιτυγχάνεται χαμηλώνοντας την ανάλυση.

Όσον αφορά τα ρεαλιστικά σενάρια gaming , οι amd πλέον δεν έχουν κάποιο θέμα από ότι φαίνεται , κι ας είναι λίγο χαμηλότερα σε ΜΜΟ κλπ ίσως , δε μιλάμε για χαοτικές διαφορές που υπήρχαν με τους fx μιας και το ipc ανέβηκε αρκετά. Αναμένουμε απάντηση από την intel και γενικότερα το πως θα κινηθούν οι devs από δω και πέρα.

• Like 3

Περιμένω απάντηση για τις ram, που το έκαναν γαργάρα όλοι οι reviewers

και οταν η ιντελ εβγαζε πατατες και προβληματακια οχι μονο γαργαρα αλλα και πολλα αλλα.θες την οδοντοκρεμα που βαζει σε cpu τον 350 ευρω;;;;;;;

Τι GPU εχεις? Αν μπορεις να περιμενεις 6-8 μηνες θα σου ελεγα τελος της χρονιας με 6πυρηνους intel στη mainstream πλατφορμα να κανεις την επιλογη σου τοτε αναμεσα σε AMD και Intel αναλογα με το budget σου.

Εαν παλι χρησιμοποιεις απο GTX1070 και κατω διαφορα αναμεσα σε Ryzen και Ιντελ δε θα δεις.

Σε καμια περίπτωση πάντως δε θα πρότεινα να πας τωρα σε Ζ270. Ειναι πολλοί λίγοι οι 4 πυρήνες και τέλος του χρόνου αλλάζει και και το socket στην Intela. Εαν κρατας το CPU σου πανω απο 2-3 χρόνια εχε σαν minimum τους 6 πυρηνες και εαν υπαρχει option αργοτερα στο ιδιο Mobo 8 ακομα καλυτερα.

RX480

Ελεος σε τεχνολογικο forum ειμαστε και ανεβαινουν benchmarks για πανακριβους επεξεργαστες σε αναλυσεις που ο αλλος παιζει με επεξεργαστες κατω των 100ευρω(720p).

Οχι μόνο στο insomnia. Μου έκανε εντύπωση σε 4 - 5 reviews σε πολύ γνωστά site ότι γίνονται κυρίως ( ή αποκλειστικά στην περίπτωση του Anand) συγκρίσεις σε 1080p με 1080 - Titan και τα frames στην ευχή του Θεού. 

Πάρε και quote να μην τα ξαναγράφω

2017 μου βγάζεις 8πύρηνη cpu, για να επενδύσω στο μέλλον, όταν τα games θα τρέχουν με 8 πυρήνες = ποτέ, με κόβεις στις ram, πρέπει να χρησιμοποιώ 2 slot για maximum απόδοση, δεν μου δίνεις το δικαίωμα να βάλω τις παλιές μου ddr3 ram, δεν μπορείς ούτε με τον 1800x να πιάσεις την απόδοση του 7700k κτλ, και αν γράψω κάτι για όλα αυτά ή δεν αγοράσω AMD, είμαι fanboy, και αν είμαι γιατί έγινα ? Με έκανε η INTEL.

Που είναι η μεταβατικότητα ? Αυτό το παραμύθι που δεν χρειάζεσαι να αλλάζεις μητρική, ραμ κτλ, αλλά μόνο cpu, πάει τώρα με την αρπαχτή που κάνει, να σου πάρει όλα τα λεφτά που υποτίθεται κέρδισες, με κόστος την μειωμένη απόδοση.

Έστω ότι αγοράζω τον 1700x, παίρνω και 2 x 8 gb corsair στα 3000 = 130 $, αν θέλω να επενδύσω στο μέλλον, πρέπει να πάρω 2 x 16 gb = 270 $. Γιατί αν πάρω 2 x 8 και αργότερα άλλες 2 x 8, θα τρέχουν (αν τρέχουν) στα 2166. Για ποιο λόγο να πληρώσω όλα αυτά τα ποσά ? Γιατί δεν μου δίνει το δικαίωμα να μην αγοράσω καθόλου ραμ ? Και που ξέρω τι θα γίνει αν κάνω o/c ? Αν υπάρχει θέμα με τις συχνότητες κτλ, που θα βρω άκρη αν φταίει η μητρική ή το cpu ? Γιατί να μπω σε αυτή την διαδικασία ?

Πως μου δίνεις κάτι για το μέλλον, όταν δεν μου αφήνεις περιθώρια για o/c. Αν μου πουλούσες zen με λίγο χαμηλότερη απόδοση, χαμηλότερη τιμή, tpd, ddr3/ddr4, περιθώριο για o/c κτλ, χωρίς πολλά πολλά λόγια, θα έκανες μια αξιοπρεπή εμφάνιση για τα κυβικά σου. Μου πουλάς ryzen = max zen, μου κόβεις όλα τα υπόλοιπα και περιμένεις να σε αγοράσω ?

Παίξε μπάλα να έρθω στο γήπεδο και να κόψω εισιτήριο, δεν παίζεις μπάλα και το γήπεδο είναι και θα είναι άδειο :P

• Like 1

Πολυ ωραιος ο Ryzen

Θα περιμενω το μοντελο με 6c/12T..... θα με βγαλει παλικαρι σε Premiere-Lightroom-Photoshop

Το τρεχων PC με FX8320 θα μετατραπει σε file server ή θα πωληθει ολο το κουτι....θα δειξει.

• Like 1

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...