Psaris Δημοσ. 2 Μαρτίου 2017 Share Δημοσ. 2 Μαρτίου 2017 παιδια το CPU-Z είναι biased υπέρ των amd λόγω αρχιτεκτονικής μην το βλέπετε .... το firestrike ειναι μια χαρα όμως Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pnick Δημοσ. 2 Μαρτίου 2017 Share Δημοσ. 2 Μαρτίου 2017 Όλοι έτοιμοι να ρενταρουν είναι εδώ μέσα .. δεν τους βλέπεις ? :lol: Καταλαβαίνω πώς το λές, αλλά αυτό είναι το θέμα, το "εδώ μέσα", που σημαίνει για τα Ελληνικά δεδομένα. Ένα κλασσικό λάθος που θεωρώ ότι γίνεται στα Ελληνικά fora είναι ότι μιλάμε πάντα με... δεδομένα Ελλάδος. Τους επεξεργαστές και γενικά τα τεχνολογικά προϊόντα τα κρίνεις τοποθετώντας τα μέσα στην παγκόσμια αγορά, για την οποία η Ελλάδα είναι μια "ψειρούλα" στον χάρτη. Το έχω ξαναπεί και για την τιμολογιακή πολιτική της Intel (που ουσιαστικά έπαιζε μόνη της μέχρι τώρα), το λέω τώρα και για τους καινούργιους AMD που φαίνονται αξιόλογοι (ειδικά ο 1700 είναι εξαιρετικό vfm, ειδικά αν κλοκάρει καλά). Οι τιμές που βλέπουμε δημιουργούν εντελώς διαφορετική αίσθηση στην Ελλάδα από ό,τι στο εξωτερικό, λόγω της οικονομικής μας κατάστασης φυσικά. Εδώ παζαρεύουν αφορολόγητο όριο στις 6-7.000€ ετησίως και στην Β. Ευρώπη οι κατώτεροι μισθοί είναι κοντά στα 1500€ το μήνα... Οι καινούργιοι Ryzen δίνουν λύση σε χιλιάδες χρήστες στο εξωτερικό που θέλουν ένα αξιόλογο σύστημα για επαγγελματική χρήση και έχουν ένα budget γύρω στα 1000-1500$. Εκεί πιστεύω ότι οι Ryzen πλέον θα μονοπωλήσουν το ενδιαφέρον, γιατί μέχρι τώρα η επιλογή ήταν ανάμεσα σε ένα "πλούσιο" 7700Κ/6700K based σύστημα ή ένα πολύ "φτωχό" 2011-3. Ήταν μονόδρομος, δηλαδή, σε αυτό το budget. Ή πολύ καλή single core, αλλά μέτριο rendering, ή κάπως καλύτερο multi με χειρότερο single. Οϋτως ή άλλως, για συστήματα με μεγαλύτερο budget, που πάλι είναι πολύ συχνά στο εξωτερικό αν και εμάς μας φαίνονται παραμυθένια (σε fora περί computer graphics που συμμετέχω ενεργά τα τελευταία χρόνια σπάνια βλέπεις θέμα για pc configuration με budget κάτω από 2-2.5Κ$, πολλοί δίνουν και 4-5Κ$ για τα συστήματά τους και δεν τους κάνει και αίσθηση με 70-80Κ ετήσιο εισόδημα σαν minimum), θεωρώ ότι η Intel θα συνεχίσει να παίζει μόνη της, μέχρι να δούμε τί δυνατότητες 2P πλατφόρμας θα δώσει η AMD (αν δώσει, δεν έχω δεί αν υπάρχει πλάνο για αντικατάσταση των Opteron). Το μόνο θέμα για εμένα, όπως ανέφερα και πριν, είναι να δούμε τις μητρικές λίγο. Κάποια πράγματα δεν μου πολύ-αρέσουν (όπως οι διαθέσιμοι πόροι π.χ.), και δεν ξέρω πόσο αληθεύουν οι φήμες για καλό oc. Επίσης, παρ' όλα όσα λέγονται από πρώιμα τεστ, για μένα είναι λιγάκι μυστήριο ακόμα η single threaded απόδοση. Θέλω να δώ τί προσφέρει το Hyper Threading στην πράξη και σε πολλά τεστ για να καταλάβω περίπου τί γίνεται. Λίγο υπομονή γενικά. Αυτά στην πράξη θα φανούν. Όπως είπες και σε κάποιο προηγούμενο μήνυμα, σε κανά 6μηνο θα έχουν φανεί οι παιδικές αρρώστιες. 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Millennium Δημοσ. 2 Μαρτίου 2017 Share Δημοσ. 2 Μαρτίου 2017 Ειλικρινά, το ότι εξακολουθούμε να συζητάμε για 8/16 επεξεργαστές των 400+€ (οκ, ας πούμε 350 ο "μικρός" σε 2 μήνες) με αποκλειστικό γνώμονα το gaming, με ξεπερνά πολύ...με ανησυχεί πραγματικά. Απο anandtech παντως χθεσινο poll που κανανε στο twitter (με μικρο δειγμα) εβγαλε αυτο: 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Lied Δημοσ. 2 Μαρτίου 2017 Share Δημοσ. 2 Μαρτίου 2017 Καταλαβαίνω πώς το λές, αλλά αυτό είναι το θέμα, το "εδώ μέσα", που σημαίνει για τα Ελληνικά δεδομένα. Ένα κλασσικό λάθος που θεωρώ ότι γίνεται στα Ελληνικά fora είναι ότι μιλάμε πάντα με... δεδομένα Ελλάδος. Τους επεξεργαστές και γενικά τα τεχνολογικά προϊόντα τα κρίνεις τοποθετώντας τα μέσα στην παγκόσμια αγορά, για την οποία η Ελλάδα είναι μια "ψειρούλα" στον χάρτη. Το έχω ξαναπεί και για την τιμολογιακή πολιτική της Intel (που ουσιαστικά έπαιζε μόνη της μέχρι τώρα), το λέω τώρα και για τους καινούργιους AMD που φαίνονται αξιόλογοι (ειδικά ο 1700 είναι εξαιρετικό vfm, ειδικά αν κλοκάρει καλά). Οι τιμές που βλέπουμε δημιουργούν εντελώς διαφορετική αίσθηση στην Ελλάδα από ό,τι στο εξωτερικό, λόγω της οικονομικής μας κατάστασης φυσικά. Εδώ παζαρεύουν αφορολόγητο όριο στις 6-7.000€ ετησίως και στην Β. Ευρώπη οι κατώτεροι μισθοί είναι κοντά στα 1500€ το μήνα... Οι καινούργιοι Ryzen δίνουν λύση σε χιλιάδες χρήστες στο εξωτερικό που θέλουν ένα αξιόλογο σύστημα για επαγγελματική χρήση και έχουν ένα budget γύρω στα 1000-1500$. Εκεί πιστεύω ότι οι Ryzen πλέον θα μονοπωλήσουν το ενδιαφέρον, γιατί μέχρι τώρα η επιλογή ήταν ανάμεσα σε ένα "πλούσιο" 7700Κ/6700K based σύστημα ή ένα πολύ "φτωχό" 2011-3. Ήταν μονόδρομος, δηλαδή, σε αυτό το budget. Ή πολύ καλή single core, αλλά μέτριο rendering, ή κάπως καλύτερο multi με χειρότερο single. Οϋτως ή άλλως, για συστήματα με μεγαλύτερο budget, που πάλι είναι πολύ συχνά στο εξωτερικό αν και εμάς μας φαίνονται παραμυθένια (σε fora περί computer graphics που συμμετέχω ενεργά τα τελευταία χρόνια σπάνια βλέπεις θέμα για pc configuration με budget κάτω από 2-2.5Κ$, πολλοί δίνουν και 4-5Κ$ για τα συστήματά τους και δεν τους κάνει και αίσθηση με 70-80Κ ετήσιο εισόδημα σαν minimum), θεωρώ ότι η Intel θα συνεχίσει να παίζει μόνη της, μέχρι να δούμε τί δυνατότητες 2P πλατφόρμας θα δώσει η AMD (αν δώσει, δεν έχω δεί αν υπάρχει πλάνο για αντικατάσταση των Opteron). Το μόνο θέμα για εμένα, όπως ανέφερα και πριν, είναι να δούμε τις μητρικές λίγο. Κάποια πράγματα δεν μου πολύ-αρέσουν (όπως οι διαθέσιμοι πόροι π.χ.), και δεν ξέρω πόσο αληθεύουν οι φήμες για καλό oc. Επίσης, παρ' όλα όσα λέγονται από πρώιμα τεστ, για μένα είναι λιγάκι μυστήριο ακόμα η single threaded απόδοση. Θέλω να δώ τί προσφέρει το Hyper Threading στην πράξη και σε πολλά τεστ για να καταλάβω περίπου τί γίνεται. Λίγο υπομονή γενικά. Αυτά στην πράξη θα φανούν. Όπως είπες και σε κάποιο προηγούμενο μήνυμα, σε κανά 6μηνο θα έχουν φανεί οι παιδικές αρρώστιες. Το βλεπεις μονο απο μια πλευρα θα ελεγα. Υπαρχουν και αυτοι, που δεν αλλαζουν το PC καθε 2-3 χρονια. Εγω πχ κανω αναβάθμηση απο τον Phenom2 955X. Εναν 4πυρηνο του 2011. Και ξερεις τι βλεπω εν ετη 2017? Οτι εαν ειχα αφησει να με επηρεάσουν στην επιλογη μου, θα ειχα παρει εναν 2πυρηνο intel στα ιδια λεφτα τοτε, γιατι "τα games δε χρησιμοποιουν 4 πυρηνες" επισης τοτε δεν επαιζα καν με lightroom και premier. Ο 4πυρηνος με υποστηριξε αρκετα περισσοτερα χρονια τελικα. Με την ιδια λογικη θα ειχα αναβαθμισει καρτα γραφικων σε 960 2GB περιση "Γιατι τα 4 ειναι παρα πολλα για την καρτα αυτη" Οποτε που καταλήγω για αλλη μια χρονία? Οτι εαν δε σκοπευεις να αλλάξεις το PC σου σε 3 χρονια MAX, παρε 6+ core CPU, Intel, AMD δεν εχει σημμασια, αλλα οχι 4core/8thread. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pnick Δημοσ. 2 Μαρτίου 2017 Share Δημοσ. 2 Μαρτίου 2017 Το βλεπεις μονο απο μια πλευρα θα ελεγα. Υπαρχουν και αυτοι, που δεν αλλαζουν το PC καθε 2-3 χρονια. Εγω πχ κανω αναβάθμηση απο τον Phenom2 955X. Εναν 4πυρηνο του 2011. Και ξερεις τι βλεπω εν ετη 2017? Οτι εαν ειχα αφησει να με επηρεάσουν στην επιλογη μου, θα ειχα παρει εναν 2πυρηνο intel στα ιδια λεφτα τοτε, γιατι "τα games δε χρησιμοποιουν 4 πυρηνες" επισης τοτε δεν επαιζα καν με lightroom και premier. Ο 4πυρηνος με υποστηριξε αρκετα περισσοτερα χρονια τελικα. ε την ιδια λογικη θα ειχα αναβαθμισει καρτα γραφικων σε 960 2GB περιση "Γιατι τα 4 ειναι παρα πολλα για την καρτα αυτη" Οποτε που καταλήγω για αλλη μια χρονία? Οτι εαν δε σκοπευεις να αλλάξεις το PC σου σε 3 χρονια MAX, παρε 6+ core CPU, Intel, AMD δεν εχει σημμασια, αλλα οχι 4core/8thread. Ευχαριστώ για το σχόλιο, αλλά τί ακριβώς βλέπω λάθος; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Angelcrow Δημοσ. 2 Μαρτίου 2017 Share Δημοσ. 2 Μαρτίου 2017 Άρα μένουμε με Phenom/Fx, γιατί τα ακριβότερα μοντέλα(συμπεριλαμβανομένων και των νέων ΖΕΝ) είναι απλά μάρκετινγκ(για αίσθημα ανωτερότητας) και τα frame drops είναι στη φαντασία ορισμένων. Τα πες όλα σε ένα ποστ. Ένας απλός ανθρωπάκος κάτι προσομοιώσεις του σύμπαντος θέλει να τρέξει. Σιγά μην παίξει ποτέ του games. υ.γ: Κάτι μου θυμίζουν βέβαια όλα αυτά. Κάτι που άκουγα πέντε χρόνια πίσω. Πάω στη τουαλέτα για κένωση να τα θυμηθώ καλύτερα. Νομίζω ήταν το witcher 3 και είναι fake. Προσωπικά σε όλο το συγκεκριμένο θέμα μιλάω για το ότι η σειρά R7 των ryzen απευθύνεται σε συγκεκριμένη κατηγορία καταναλωτών Streamers, 4k gamers, creator contents!Αυτοί θέλουν Cores/threads...Συνεπώς έχω απαίτηση για 4k gaming benchmarks και gaming+streaming benchmarks από τα επαγγελματικά site και επαγγελματίες youtubers Ο καθένας αγοράζει με βάση την τσέπη του και τις ανάγκες του! Προσωπικά πάντα προσπαθώ να συμβουλευσω οποιονδήποτε με βάση τις δικές μου γνώσεις και αν θέλεις προαισθήσεις για το μέλλον πάντα σε συνάρτηση με τις ανάγκες του καθενώς! Προσπαθώ να αντισταθώ στη πρωτόγονη ορμή επιβολής των απόψεων και επιλογών μου στους άλλους! Αυτό ουσιαστικά είναι που τόνισα-σατήρισα με αυτή τη παράγραφο και πίστεψε με δεν απέχει πολύ από την πραγματικότητα πολλές φορές αυτή η νοοτροπία! 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
MoviemakerGr Δημοσ. 2 Μαρτίου 2017 Share Δημοσ. 2 Μαρτίου 2017 Καταλαβαίνω πώς το λές, αλλά αυτό είναι το θέμα, το "εδώ μέσα", που σημαίνει για τα Ελληνικά δεδομένα. Ένα κλασσικό λάθος που θεωρώ ότι γίνεται στα Ελληνικά fora είναι ότι μιλάμε πάντα με... δεδομένα Ελλάδος. Τους επεξεργαστές και γενικά τα τεχνολογικά προϊόντα τα κρίνεις τοποθετώντας τα μέσα στην παγκόσμια αγορά, για την οποία η Ελλάδα είναι μια "ψειρούλα" στον χάρτη. Το έχω ξαναπεί και για την τιμολογιακή πολιτική της Intel (που ουσιαστικά έπαιζε μόνη της μέχρι τώρα), το λέω τώρα και για τους καινούργιους AMD που φαίνονται αξιόλογοι (ειδικά ο 1700 είναι εξαιρετικό vfm, ειδικά αν κλοκάρει καλά). Οι τιμές που βλέπουμε δημιουργούν εντελώς διαφορετική αίσθηση στην Ελλάδα από ό,τι στο εξωτερικό, λόγω της οικονομικής μας κατάστασης φυσικά. Εδώ παζαρεύουν αφορολόγητο όριο στις 6-7.000€ ετησίως και στην Β. Ευρώπη οι κατώτεροι μισθοί είναι κοντά στα 1500€ το μήνα... Οι καινούργιοι Ryzen δίνουν λύση σε χιλιάδες χρήστες στο εξωτερικό που θέλουν ένα αξιόλογο σύστημα για επαγγελματική χρήση και έχουν ένα budget γύρω στα 1000-1500$. Εκεί πιστεύω ότι οι Ryzen πλέον θα μονοπωλήσουν το ενδιαφέρον, γιατί μέχρι τώρα η επιλογή ήταν ανάμεσα σε ένα "πλούσιο" 7700Κ/6700K based σύστημα ή ένα πολύ "φτωχό" 2011-3. Ήταν μονόδρομος, δηλαδή, σε αυτό το budget. Ή πολύ καλή single core, αλλά μέτριο rendering, ή κάπως καλύτερο multi με χειρότερο single. Οϋτως ή άλλως, για συστήματα με μεγαλύτερο budget, που πάλι είναι πολύ συχνά στο εξωτερικό αν και εμάς μας φαίνονται παραμυθένια (σε fora περί computer graphics που συμμετέχω ενεργά τα τελευταία χρόνια σπάνια βλέπεις θέμα για pc configuration με budget κάτω από 2-2.5Κ$, πολλοί δίνουν και 4-5Κ$ για τα συστήματά τους και δεν τους κάνει και αίσθηση με 70-80Κ ετήσιο εισόδημα σαν minimum), θεωρώ ότι η Intel θα συνεχίσει να παίζει μόνη της, μέχρι να δούμε τί δυνατότητες 2P πλατφόρμας θα δώσει η AMD (αν δώσει, δεν έχω δεί αν υπάρχει πλάνο για αντικατάσταση των Opteron). Το μόνο θέμα για εμένα, όπως ανέφερα και πριν, είναι να δούμε τις μητρικές λίγο. Κάποια πράγματα δεν μου πολύ-αρέσουν (όπως οι διαθέσιμοι πόροι π.χ.), και δεν ξέρω πόσο αληθεύουν οι φήμες για καλό oc. Επίσης, παρ' όλα όσα λέγονται από πρώιμα τεστ, για μένα είναι λιγάκι μυστήριο ακόμα η single threaded απόδοση. Θέλω να δώ τί προσφέρει το Hyper Threading στην πράξη και σε πολλά τεστ για να καταλάβω περίπου τί γίνεται. Λίγο υπομονή γενικά. Αυτά στην πράξη θα φανούν. Όπως είπες και σε κάποιο προηγούμενο μήνυμα, σε κανά 6μηνο θα έχουν φανεί οι παιδικές αρρώστιες. Σε πολλά συμφωνώ κ το ξέρεις απλά βρίσκω λίγο πρώιμα τα συμπεράσματα σου. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pnick Δημοσ. 2 Μαρτίου 2017 Share Δημοσ. 2 Μαρτίου 2017 Σε πολλά συμφωνώ κ το ξέρεις απλά βρίσκω λίγο πρώιμα τα συμπεράσματα σου. Το μόνο θέμα για εμένα, όπως ανέφερα και πριν, είναι να δούμε τις μητρικές λίγο. Κάποια πράγματα δεν μου πολύ-αρέσουν (όπως οι διαθέσιμοι πόροι π.χ.), και δεν ξέρω πόσο αληθεύουν οι φήμες για καλό oc. Επίσης, παρ' όλα όσα λέγονται από πρώιμα τεστ, για μένα είναι λιγάκι μυστήριο ακόμα η single threaded απόδοση. Θέλω να δώ τί προσφέρει το Hyper Threading στην πράξη και σε πολλά τεστ για να καταλάβω περίπου τί γίνεται. Λίγο υπομονή γενικά. Αυτά στην πράξη θα φανούν. Όπως είπες και σε κάποιο προηγούμενο μήνυμα, σε κανά 6μηνο θα έχουν φανεί οι παιδικές αρρώστιες. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Millennium Δημοσ. 2 Μαρτίου 2017 Share Δημοσ. 2 Μαρτίου 2017 https://www.youtube.com/watch?v=-_zqhtpIwQM Προσωπικά σε όλο το συγκεκριμένο θέμα μιλάω για το ότι η σειρά R7 των ryzen απευθύνεται σε συγκεκριμένη κατηγορία καταναλωτών Streamers, 4k gamers, creator contents!Αυτοί θέλουν Cores/threads...Συνεπώς έχω απαίτηση για 4k gaming benchmarks και gaming+streaming benchmarks από τα επαγγελματικά site και επαγγελματίες youtubers Ο καθένας αγοράζει με βάση την τσέπη του και τις ανάγκες του! Προσωπικά πάντα προσπαθώ να συμβουλευσω οποιονδήποτε με βάση τις δικές μου γνώσεις και αν θέλεις προαισθήσεις για το μέλλον πάντα σε συνάρτηση με τις ανάγκες του καθενώς! Προσπαθώ να αντισταθώ στη πρωτόγονη ορμή επιβολής των απόψεων και επιλογών μου στους άλλους! Αυτό ουσιαστικά είναι που τόνισα-σατήρισα με αυτή τη παράγραφο και πίστεψε με δεν απέχει πολύ από την πραγματικότητα πολλές φορές αυτή η νοοτροπία! Σωστος,αλλα το υπογραμμισμενο δε νομιζω να το δεις απο τους περισσοτερους reviewers. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
glazos Δημοσ. 2 Μαρτίου 2017 Share Δημοσ. 2 Μαρτίου 2017 Μου ήρθε μαιλ από Newegg ότι η παραγγελία μου ακυρώθηκε χωρίς να αναφέρει γιατί. Ευτυχώς μου έκαναν άμεσα refund. Και μπήκα στον πειρασμό να πάρω από πλαίσιο.... Τελειώνω την παραγγελία και μου στέλνουν μαιλ ότι θα με καλέσουν μέσα σε 24 ώρες γιατί το προϊόν είναι μόνο κατά παραγγελία ... Καλώ εγώ και με ενημέρωσαν ότι θα έρθει σε 3 με 4 Εβδομάδες!!!! Και ότι θέλουν 30℅ προκαταβολή.... Ακύρωσα και πήρα από mindfactory... 8 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Angelcrow Δημοσ. 2 Μαρτίου 2017 Share Δημοσ. 2 Μαρτίου 2017 AMD RGB Cooler https://www.youtube.com/watch?v=ovFK4pmB_jU Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tmjuju Δημοσ. 2 Μαρτίου 2017 Μέλος Share Δημοσ. 2 Μαρτίου 2017 θεωρώ ότι η Intel θα συνεχίσει να παίζει μόνη της, μέχρι να δούμε τί δυνατότητες 2P πλατφόρμας θα δώσει η AMD (αν δώσει, δεν έχω δεί αν υπάρχει πλάνο για αντικατάσταση των Opteron). Το Η2, το δεύτερο μισό του ’17 θα δούμε την πλατφόρμα ‘naples’. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Angelcrow Δημοσ. 2 Μαρτίου 2017 Share Δημοσ. 2 Μαρτίου 2017 Σωστος,αλλα το υπογραμμισμενο δε νομιζω να το δεις απο τους περισσοτερους reviewers. Είμαι σίγουρος! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pnick Δημοσ. 2 Μαρτίου 2017 Share Δημοσ. 2 Μαρτίου 2017 Το Η2, το δεύτερο μισό του ’17 θα δούμε την πλατφόρμα ‘naples’. Σε ευχαριστώ. Έχεις κανένα ενημερωτικό link για πληροφορίες; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Lied Δημοσ. 2 Μαρτίου 2017 Share Δημοσ. 2 Μαρτίου 2017 Ευχαριστώ για το σχόλιο, αλλά τί ακριβώς βλέπω λάθος; Οτι δεν ειναι μονο οι "hi-end" χρηστες που θα χρησιμοποιησουν τους πολλους πυρηνες, αλλα και οι "average" users σε βαθος χρονου. Δεν το βλεπεις λαθος γιαυτο και εκανα edit καπακια, αλλα πιανεις μονο το ενα case. Σε καμια περιπτωση δε διαφωνω με τα λεγομενα σου. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις