Προς το περιεχόμενο

AMD Zen, AM4 socket

tmjuju

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Μητρικές στην ελλάδα γιατί δεν βλέπω σε AM4 ?, amazon, newegg κτλ έχουν.

Oσο για τα cooler/waterblock που έχουν δικές τους βάσεις για τις τρύπες ο tech yes city λέει πώς δέν τις έχουν όλες η μητρικές ίδιες με ΑΜ3. Ξέρω θα πούν μερικοί πως με τρύπες ασχολούμε, αλλά δέν θέλω να πετάξω το waterblock μου άν πάω σε αυτή την πλατφόρμα.

https://www.youtube.com/watch?v=L9fGxbyiECM

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 6,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Παιδιά πάντως απο τα άπειρα βιντεάκια και Leaks πιστεύω ότι χάνουν πολύ με το Turbo οι ryzen σε games κυρίως, σε σχέση με το να χουν καρφωτά τα maximum ρολόγια σε όλους τους πυρήνες για παράδειγμα αν είναι έγκυρο το παρακάτω δείτε πόσο καλά κρατάει σε single core o Ryzen 7 1700 στα 4 GHz oced σε σχέση με τον i7-7700Κ που έχει base 4.2 ghz και turbo στα 4,5 ghz στο cpu-z bench http://cdn.wccftech.com/wp-content/uploads/2017/03/n7fhFAf.jpg όσο για το multicore είναι >100%+ σε απόδοση απο τον i7. Κοντός ψαλμός αλληλούια, απλά πιστεύω ότι θα δούμε πολλά μαργαριτάρια σε Reviews με μεγάλες αποκλίσεις ανάλογα τις ρυθμίσεις, ταχύτητες Ram που χρησιμοποιούνται, μητρικές κλπ.

• Like 1

Η ram λογικά δεν θα παίζει μεγάλο ρόλο γιατί έχουν μειωθεί πολύ τα cache misses. Εκείνο που θέλω να δω εγώ είναι αν στα games, τα οποία δεν στρεσσάρουν ιδιαίτερα τις cpu, κρατάνε το turbo. Δηλαδή, στο gtaV έχω περιέργεια κατά πόσο είχαμε μια σταθερή συχνότητα και ποια. Προσωπικά δεν βρίσκω λόγο ένα 4 threaded game να ρίχνει ρολόγια μέχρι τα 3Ghz. Μιλάμε για φορτίο λιγότερο και από το μισό απ'όσο αντέχει ο 1700.

Η ram λογικά δεν θα παίζει μεγάλο ρόλο γιατί έχουν μειωθεί πολύ τα cache misses. Εκείνο που θέλω να δω εγώ είναι αν στα games, τα οποία δεν στρεσσάρουν ιδιαίτερα τις cpu, κρατάνε το turbo. Δηλαδή, στο gtaV έχω περιέργεια κατά πόσο είχαμε μια σταθερή συχνότητα και ποια. Προσωπικά δεν βρίσκω λόγο ένα 4 threaded game να ρίχνει ρολόγια μέχρι τα 3Ghz. Μιλάμε για φορτίο λιγότερο και από το μισό απ'όσο αντέχει ο 1700.

Και όμως κάπου είχα δεί σε leaked benchmarks σημαντική διαφορά με μεγαλύτερες ταχύτητες μνημών,δε τα χω πρόχειρα αυτή τη στιγμή, θα δείξει αύριο. Αυτό φοβάμαι ότι το Turbo από μόνο του δε θα ναι πολύ σταθερό και θα ρίχνει τις επιδόσεις σε σχέση με καρφωτές υψηλές συχνότητες..

Το θέμα έχει αναλυθεί παγκοσμίως από τους καλύτερους ψυχολόγους! Οι καταναλωτές όταν πληρώνουν premium τιμή για τα προϊόντα που αγοράζουν, νιώθουν περιστασιακά πάντα, πιο υψηλή την ικανοποίηση τους κορεσμού! Επίσης οι καταναλωτές που δεν αγοράζουν υποκατάστατα προϊόντα και πληρώνουν αυτά που η συνείδηση τους έχει δημιουργήσει σαν έβλημα της επιτυχίας και καταξίωσης διατυμπανύζουν στους υπόλοιπους την ορθότητα της επιλογής τους έστω και με μη ώριμους τρόπους. Αυτή η συμπεριφορά δίνει στους εν λόγω καταναλωτές ένα αίσθημα ανωτερώτητας όσον αφορά την επίτευξη των στόχων τους! Τέλος για τους καταναλωτές που παρόλο πληρώνουν τα ακριβότερα προϊόντα από τα υποκατάστατα και νιώθουν κάποια δυσφορία έχει επιστημονικώς και ανυπερβλήτως αποδειχθεί ότι η πίεση που νιώθουν συμβάλει στη καλύτερη εκκένωση του εντέρου κατα την οποία νιώθουν μιας μορφής ικανοποίησης η οποία συμβάλει στη συνέχιση της εν λόγου συμπεριφοράς! Φυσικά υπάρχουν και επιστήμονες που δεν βρίσκουν τρανταχτά και αδιάλειπτα και φυσικά επιστημονικώς ορθά τα εν λόγω συμπεράσματα των ανωτέρω μελετών και πορισμάτων που αναφέρθηκαν και εν συντομία αναλύθηκαν!

Άρα μένουμε με Phenom/Fx, γιατί τα ακριβότερα μοντέλα(συμπεριλαμβανομένων και των νέων ΖΕΝ) είναι απλά μάρκετινγκ(για αίσθημα ανωτερότητας) και τα frame drops είναι στη φαντασία ορισμένων. Τα πες όλα σε ένα ποστ. 

Ένας απλός ανθρωπάκος κάτι προσομοιώσεις του σύμπαντος θέλει να τρέξει. Σιγά μην παίξει ποτέ του games.

υ.γ: Κάτι μου θυμίζουν βέβαια όλα αυτά. Κάτι που άκουγα πέντε χρόνια πίσω. Πάω στη τουαλέτα για κένωση να τα θυμηθώ καλύτερα.

Και όμως κάπου είχα δεί σε leaked benchmarks σημαντική διαφορά με μεγαλύτερες ταχύτητες μνημών,δε τα χω πρόχειρα αυτή τη στιγμή, θα δείξει αύριο. Αυτό φοβάμαι ότι το Turbo από μόνο του δε θα ναι πολύ σταθερό και θα ρίχνει τις επιδόσεις σε σχέση με καρφωτές υψηλές συχνότητες..

Νομίζω ήταν το witcher 3 και είναι fake.

Μια χαρα...   Απο τις 9 που σας αφησα, μεχρι τωρα ακομα για το γραφημα μαλωνετε... :-D

Εγω παιδια το καθηκον μου το εκανα, απολυομαι κι επισημα πλεον, καλο μυαλο σε ολους σας στις αγορες που θα κανετε και καλες μετρησεις τις οποιες φυσικα θα δουμε στο νεο νημα " AMD  RYZEN BENCHMARKS" κτλ κτλ κτλ...

JAMBA(πραμα!)

00 ημερες.......... Καλα Ryzenουγεννα!!!

Και AMD ανεστη!

https://www.youtube.com/watch?v=DMtqFg8WLA0

post-255868-0-14709000-1488413352_thumb.jpg

• Like 13

6.5% IPC κάτω από Skylake. Μια χαρά! Καλύτερα απ' όσο περιμέναμε τόσους μήνες.

Άντε Zen+ με παρεμφερές IPC, συν βελτιώσεις στις RAM, συν καλύτεροι χρονισμοί, συν ΠΥΡΗΝΕΣ! Η κυρα-Ιντελ είμαι πολύ περίεργος πώς θα αντιδράσει.

Αναμένουμε τα review...

Κιαλλους? Δυνατους 8/16 σε τετοιες τιμες σου δινει.Εδω οι αλλοι ακομα λενε μας φτανουν οι 4 πραγματικοι της ιντελ...εχεις να διαβασεις πολλα στα fora...αλλα αν ισχυουν τα περισσοτερα για Ryzen πολλοι θα συνειδητοποιησουν τι γινεται εν καιρω.

Βλεπεις και εσυ τον 1700 8C/16T στα 65W και σκεφτεσαι για 10C/20T αργοτερα με πιο ωριμο process tech ή μεγαλο Zen APU με VEGA στην ιδια πλατφορμα και δεν εισαι ο μονος...

Εντωμεταξυ καλυτερα να μη πω τι κανει η intel γιατι θα λογοκριθω.

• Like 5

Μια χαρα...   Απο τις 9 που σας αφησα, μεχρι τωρα ακομα για το γραφημα μαλωνετε...

Συγνώμη ρε zelo αλλά με τρελάινουν θεωρίες συνομοσίας του τύπου "είπε η intel ματι-Σόρον βάλτε μεγαλύτερη μπαρίτσα να μή φανώ κακή, γιατί θα στείλω το γκολουμ να σας φάει"

Αντε  καλά Ryzenουγενα, και άν πάρω τον r71700 που χω στο μάτι θα ποστάρω και benchmarks.

esU7B.jpg

• Like 1

Παρε γραπτο like ρε cpc464 γιατι παλι μου τελειωσανε! Πολλοι τσιγκουνιδες αυτοι οι modηδες! Αστε ελευθερα τα like για τον λαο! Κλειδωμενα και τα like?Με οριο κι αυτα? Καντε like X να κλοκαρουμε οσα θελουμε! :P

• Like 1

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...