Προς το περιεχόμενο

AMD Zen, AM4 socket

tmjuju

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Στην οποία scythe big shuriken δεν μπορώ να βρω τα max recommended tdp που έχει για επεξεργαστές...βρήκα και Noctua NH-U9S που είναι για μέχρι 95W TDP...δεν θα τους ψύχω οριακά όμως; Ιδέα δεν έχω τι να κάνω σε αυτό το κομμάτι...βλέπω τα Ryzen και μου τρέχουν τα σάλια αλλά τον 1700X όχι τον μικρό...φοβάμαι την ριμαδοβιομηχανία που έχει ξανακάνει πατάτες και ακυρώθηκαν μια χαρά τίμια chip σαν τον 8320 κλπ...τουλάχιστον ο 1700Χ έχει ψηλότερα ρολόγια...Όντως πάντως δεν μπορώ να μην συμφωνήσω ότι η αγορά χάνει τα πατήματά της αν οι Ryzen έχουν τις επιδόσεις που λέγεται...heavy duty cpu σε τέτοιες τιμές...αποπροσανατολισμός στο φουλ!

Από την στιγμή που παρέχεται για S2011 socket καταλαβαίνεις πως κάνει για κάθε έναν από τους παραπάνω .... :-D

Πάντως υπάρχουν και άλλες καλές λύσεις. Κάτσε να έρθει η ώρα και εδω είμαστε. 

Φαντάσου ITX σύστημα με R7 1700X,  μητρική με X300  και με 2X SAMSUNG 960PRO Nvme  + ITX GPU VEGA  και 32GB DDR4 3200Mhz ,

• Like 4
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν λοιπον καποιος θελει καινουργιο i7 αυτη την παρουσα χρονικη στιγμη(και γενικα φετος αν δεν αλλαξει κατι),

τοτε θα παει υποχρεωτικα σε 6πυρηνο i7 6800 και πανω).

Τι να τον κάνει τον 6800 για gaming?

Από την στιγμή που παρέχεται για S2011 socket καταλαβαίνεις πως κάνει για κάθε έναν από τους παραπάνω .... :-D

Πάντως υπάρχουν και άλλες καλές λύσεις. Κάτσε να έρθει η ώρα και εδω είμαστε. 

Φαντάσου ITX σύστημα με R7 1700X,  μητρική με X300  και με 2X SAMSUNG 960PRO Nvme  + ITX GPU VEGA  και 32GB DDR4 3200Mhz ,

Τρελέ φίλτατε δεν έχω τόσα φράγκα μην με κολάζεις :-D ...δεν θέλω τους samsung και με 16 gb και πιο αργά μια χαρά είμαι...αλλά ο R7 1700X στο λευκό μου core v1 που περιμένει στην γωνιά είναι μούρλια...

• Like 2

zelomoth ελπιζω να σε δουμε και στο thread για την VEGA οταν ξεκινήσει το τρενακι του hype για τα καλα!

Καλα να μαστε και να ζησουμε οσα περισσοτερα μπορουμε.... :-)

• Like 2

Είπαμε οι 4 πυρήνες τέλος για gaming. Από 6 και πάνω πλέον (όχι ακόμα αλλά εκεί πάει η δουλειά). Και κάνουμε και άλλα πράγματα εκτός από παιχνίδια στο pc μας.

• Like 1

τιποτα απλα θα τον κοιταει να δει ποσο ωραιος ειναι https://www.computerbase.de/2017-02/cpu-skalierung-kerne-spiele-test/

meanwhile στον υπολοιπο κοσμο θα παρουν εναν 6c επειδη ειναι οντως καλυτερος απο καθε 4c

• Like 1

επομενο επιχειρημα, υποπτο, βαλανε torx βιδες αντι για τις κλασσικες philips ,σιγουρα εχει προβλημα η πλατφορμα

αυτο το επιχειρημα το εχω διαβασει σε μερικα μηχανικα πληκτρολογια που εχουν βαλει torx screws :D

:P :P :P :P :P :P

94099F77441367865FE73D8A5D3EEE81.jpg

• Like 5

ma3stros, on 01 Mar 2017 - 09:42 AM, said:
Τελικα μεχρι τωρα, αν βλεπω σωστα.. Μονο η MSI υποστηριζει 2xM.2 PCIe για RAID.. ή κανω λαθος;

adtakhs, on 01 Mar 2017 - 3:17 PM, said:
Παίρνει μια X300  στο AM4 και εχει 2 X( NVMe 4X PCI-E V3.0 Lanes) 
Το z270 στην ουσία δεν μπορει να δώσει ούτε μια NVMe χωρίς να έχει bottlenecκ όπως είναι τώρα η πλατφόρμα.
δεν έχει κάτι για x300 στο site της msi οπότε δεν ξέρω τι δίνει αλλά διαβάζω ότι θα είναι η sff σειρά άρα δεν νομίζω να δίνει περισσότερα από το x370

η msi x370
- δεν δίνει καν raid σε pci-e
- δεν δίνει δύο θύρες x4 pci-e g3.0 αλλά μία θύρα m.2 x4 pci-e g3.0 και μια δεύτερη m.2 x4 pci-e g2.0
άρα στη δεύτερη θύρα τρως ήδη bottleneck στο read των πιο γρήγορων δίσκων, χωρίς καν raid, χωρίς καν άλλες συσκευές
αν είχε raid δε, θα τρωγες σημαντικό bottleneck
- δεν ξέρεις τι controller φοράνε και άρα δεν ξέρεις αν θα υποστηρίζουν trim ακόμη

η msi z270
- δίνει δύο θύρες που είναι και οι δύο x4 pci-e g 3.0 και υποστηρίζει raid και trim
άρα ξεχωριστοί ή σε raid 1 οι δίσκοι από μόνοι τους δεν τρώνε κανένα bottleneck χωρίς άλλες συσκευές
σε raid 0 τρώνε bottleneck αν είναι δίσκοι άνω των 2 GB/s read έκαστος όπως θα τρώγανε και σε οποιαδήποτε πλατφόρμα πλην x99/xeon/naples (το x99 χρειάζεται expansion κάρτες - δεν ξέρουμε τι γίνεται με το x299)
- το bottleneck που μπορεί να εννοείς εσύ είναι επειδή μοιράζονται το bandwidth με άλλες συσκευές να υποθέσω
άρα μιλάμε για έκτακτο bottleneck και όχι μόνιμο, το οποίο συμβαίνει όταν λειτουργούν ταυτόχρονα διάφορες συσκευές έτσι;
αν περνάς αρχεία από τους m.2 σε sata ή usb ή tb τότε το bottleneck στους m.2 δε σε ενδιαφέρει γιατί τρως bottleneck από την άλλη συσκευή, σωστά μέχρι εδώ
από το internet ούτε με inalan δεν θα αντιληφθείς το bottleneck
άρα η μόνη περίπτωση που θα το δεις είναι όταν θα περνάς αρχεία από sata σε sata και ταυτόχρονα θες να χρησιμοποιεις και τους pci-e δίσκους για εξίσου τεράστια αρχεία, δηλαδή όταν θα κάνεις διπλές μεταφορές και εκτελέσεις... για αυτό το bottleneck μιλάς;

Είπαμε οι 4 πυρήνες τέλος για gaming. Από 6 και πάνω πλέον (όχι ακόμα αλλά εκεί πάει η δουλειά). Και κάνουμε και άλλα πράγματα εκτός από παιχνίδια στο pc μας.

Οχι ακομα οπως το πες:)

Ο τίτλος λέει αυτο που είπα καί εγώ, Price to performance faceoff, όσο για το γράφημα είναι φτιαγμένο έτσι ωστε να ταιριάζει με το συγκριτικό τιμής, όχι για να κάνει την ίντελ να δείχνει καλή. 

Μάλλον πρέπει να ΞΑΝΑ κοιτάξεις  για τρίτη φορά το πρώτο γράφημα.

kbbmfm.jpg

• Like 1

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...