Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Απλα προσπαθω να σκεφτω αν που αξιζει να παω 1700 1700x τι εχει να μου δωσει ο ενας και τι ο αλλος. Ειναι πολυ νωρις βεβαια αλλα καπως πρεπει να περασω την ωρα μου :P

ο 1700 εχει πολύ μικρο stock ρολόι για έμενα... και πες αντε να τον κάνω overclock θες μια καλή μητρική που στο τελος το κόστος θα σου πάει 1-1 με τον 1700Χ και μπορεί να μην ανέβεις και πολύ,ξέρω τον πηγανε 4-4,05ghz αλλά μιλάμε για guru τύπους με μητρική 300 ευρω και υδρόψηξη 150ευρω....χωρίς να εχουν και ελληνικό καλοκαίρι

γιαυτό θα παω σε μια normal Β350 με τον 1700χ 

• Like 3
  • Απαντ. 6,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Κι εγώ ακριβώς το ίδιο,λογικά ο 1700 δεν θα ανεβαίνει πολύ,μακάρι να κάνω λάθος,στον χ θέλουμε και έξτρα ψύξη.

Και εγω αυτα σκεφτομαι ... Αξιζουν τα σχεδον 100 ευρω παραπανω συν την ψυξη για τον 1700x θα μου προσφερει πολλα παραπανω? Συνηθως επαιρνα τον πιο ψηλα χρονισμενο amd αλλα μετα τον 9590 που με ξενερωσε αρχισα να το σκεφτομαι αλλιως το πραγμα... Δεν ειμαι gamer δεν παιζω σχεδον κανενα παιχνιδι. Με μια μητρικη γυρω στα 200 ευρω που θεωρω οτι θα ειναι mid to high αν ο 1700 μπορει να ανεβει γυρω στα 3700 - 3800 σταθερα τοτε δεν εχω λογο να παω σε 1700x

ο 1700 εχει πολύ μικρο stock ρολόι για έμενα... και πες αντε να τον κάνω overclock θες μια καλή μητρική που στο τελος το κόστος θα σου πάει 1-1 με τον 1700Χ και μπορεί να μην ανέβεις και πολύ,ξέρω τον πηγανε 4-4,05ghz αλλά μιλάμε για guru τύπους με μητρική 300 ευρω και υδρόψηξη 150ευρω....χωρίς να εχουν και ελληνικό καλοκαίρι

γιαυτό θα παω σε μια normal Β350 με τον 1700χ

εχει 3000 1700x εχει 3400 και turbo εχουν 3700 και 3800 αντιστοιχα οποτε στο turbo η διαφορα ειναι 1000mhz. Βεβαια και η λογικη φθηνη μητρικη καλυτερα χρονισμενο cpu ειναι και αυτη καλη
Δημοσ.

Ξέρουμε τιμές στα skroutzομάγαζα ή είναι πολύ νωρίς;

Το σκέφτομαι για την φθηνότερη μητρική mATX που θα βρω + 1700, αλλά αν υπάρχει διάθεση γδυσίματος θα πάω αναγκαστικά σε Intel από αγγελίες (αν και εκεί η κατάσταση είναι λίγο αστεία ακόμα).

Δημοσ.

Ξέρουμε τιμές στα skroutzομάγαζα ή είναι πολύ νωρίς;

Το σκέφτομαι για την φθηνότερη μητρική mATX που θα βρω + 1700, αλλά αν υπάρχει διάθεση γδυσίματος θα πάω αναγκαστικά σε Intel από αγγελίες (αν και εκεί η κατάσταση είναι λίγο αστεία ακόμα).

Ισως θα πρεπει να περιμενεις να βγουν και ryzen 5 να δουμε και αποδοση /τιμη εκει γιατι ενας 1600x με τα τωρα δεδομενα φανταζει καλη αγορα.

• Like 3
Δημοσ.

Ισως θα πρεπει να περιμενεις να βγουν και ryzen 5 να δουμε και αποδοση /τιμη εκει γιατι ενας 1600x με τα τωρα δεδομενα φανταζει καλη αγορα.

Καλά, δεδομένης της χρήσης που θα κάνω (2560x1080 gaming, κάποια VMs) το ιδανικό θα ήταν 6c/12t και τα υπόλοιπα χρήματα σε RAM/GPU, αλλά το θέμα είναι πως θέλω να στήσω σύστημα τους επόμενους 1-2 μήνες και φοβάμαι πως η AMD θα τους καθυστερήσει μέχρι την τελευταία μέρα του παραθύρου που έδωσε.

Οπότε με τον 1700 να κοστίζει λίγο παραπάνω δεν ξέρω αν θα μπορέσω να περιμένω.

• Like 1
Δημοσ.

Εγω θα σου ελεγα να κανεις ενα μηνα παραπανω υπομονη ,την τσεπη σου θα οφελησεις, αλλα οτι και να πω εγω εσυ ξερεις τις αναγκες σου καλυτερα...

• Like 7
Δημοσ.

εχει 3000 1700x εχει 3400 και turbo εχουν 3700 και 3800 αντιστοιχα οποτε στο turbo η διαφορα ειναι 1000mhz. Βεβαια και η λογικη φθηνη μητρικη καλυτερα χρονισμενο cpu ειναι και αυτη καλη

Εαν ηταν 1000 φιλε μου, δεν θα υπηρχε νοημα να το σκεφτουμε!! :P Παντως εγω μιας και κανω gaming, η θα αναβαθμισω με τους Zen+, η εαν μου την βαρεσει θα παρω τα Χριστουγεννα εναν 1600X ,γιατι ο FX 8350 καλα κρατει ακομα και αφου μου δινει απο 60 και πανω fps minimum εγω ευχαριστιμενος ειμαι. Επισης στο λιγο video editing που κανω πια, παλι καλος ειναι.

Οποτε θα περιμενω να δω εαν θα πιασουν υψηλοτερα κλοκια, η γενικα τι improvements θα δουμε στην καινουργεια σειρα.

Δημοσ.

Εαν ηταν 1000 φιλε μου, δεν θα υπηρχε νοημα να το σκεφτουμε!! :P Παντως εγω μιας και κανω gaming, η θα αναβαθμισω με τους Zen+, η εαν μου την βαρεσει θα παρω τα Χριστουγεννα εναν 1600X ,γιατι ο FX 8350 καλα κρατει ακομα και αφου μου δινει απο 60 και πανω fps minimum εγω ευχαριστιμενος ειμαι. Επισης στο λιγο video editing που κανω πια, παλι καλος ειναι.

Οποτε θα περιμενω να δω εαν θα πιασουν υψηλοτερα κλοκια, η γενικα τι improvements θα δουμε στην καινουργεια σειρα.

Με εφαγε ο δαιμον του πληκτρολογιου... :D

Δημοσ.

Καλά, δεδομένης της χρήσης που θα κάνω (2560x1080 gaming, κάποια VMs) το ιδανικό θα ήταν 6c/12t και τα υπόλοιπα χρήματα σε RAM/GPU, αλλά το θέμα είναι πως θέλω να στήσω σύστημα τους επόμενους 1-2 μήνες και φοβάμαι πως η AMD θα τους καθυστερήσει μέχρι την τελευταία μέρα του παραθύρου που έδωσε.

Οπότε με τον 1700 να κοστίζει λίγο παραπάνω δεν ξέρω αν θα μπορέσω να περιμένω.

Ο ακοινονητος εχει δικιο! Το να πας σε 8πυρηνο με πιο χαμηλα ρολογια απο τον 1600Χ ας πουμε, για την χρηση που τον θες ειναι λιγο χαζο. Ο 1600Χ ειναι ιδανικος για gaming μιας και εχει υψηλοτερη συνχοτητα, χαμηλοτερη τιμη και ακριβως τους πυρηνες που χρειαζονται για αυτον τον τροπο χρησης. Οποτε σαν gamer θα σε συμφερε πιο πολυ να περιμενεις λιγο και perfomance wise αλλα και value wise!

• Like 1
Δημοσ.

Καλά φαίνονται τα νούμερα και με nvidia 1070 &1080! Άντε και στα 4κ με 1080ti! Εγω προσωπικά έχω εξτασιαστεί με τις επιδόσεις Sniper Elite 4 σε Crossfire 480x 8gb! Μακάρι όλοι οι developers να κάνανε μία αρχή σαν και αυτούς να είχαμε σοβαρούς τίτλους σε crossfire και SLI!

• Like 2
Δημοσ.

Άρα κανένα game δεν "δουλεύει" πάνω από 4 πυρήνες;

Πάνω από 6 πυρήνες.. (σε μια ελεύθερη μετάφραση).

Το BF 1 τα πάει περίφημα στους 6

• Like 1
Δημοσ.

Άρα κανένα game δεν "δουλεύει" πάνω από 4 πυρήνες;

άμα ήταν ετσι τότε ο 7700κ θα πηγαινε πολύ ψιλά..στο 7700κ/1700 διάγραμμα μαλλον τα games πάνε μεχρι 6 cores.

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...