Hael Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2017 Εγώ το προσπέρασα γιατί και το ίδιο site λέει πως είναι αναξιόπιστο το result λόγο μόνο 1 sample.. Για να γίνω και εγω λίγο συνωμοσιολόγος... Ένα μόνο sample. Πιθανόν και να είναι αξιόπιστο, αλλά, κάλλιστα θα μπορούσε να πάρει κάποιος έναν 1800X να τον υπορχρονίσει και να τρέξει ενα passmark για να δημιουργήσει εντυπώσεις. https://www.cpubenchmark.net/cpu.php?cpu=AMD+Ryzen+7+1800X&id=2966 edit: Χώρια ότι επηρεάζεται κι από 1002 άλλους παράγοντες, μνήμες, ssd, OC κτλ. όπως γράφει και ο αντακης παρακάτω.
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2017 Moderators Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2017 Εγώ το προσπέρασα γιατί και το ίδιο site λέει πως είναι αναξιόπιστο το result λόγο μόνο 1 sample.. Όντως, το passmark επηρεάζεται πολύ από το αν κάνεις κάτι άλλο εκείνη την ώρα, αν τρέχει κάτι, ακόμα και αν κουνάς το mouse. Με πάνω από 5-10 samples βγάζεις συμπέρασμα. Γενικά είναι πολύ consistent τα αποτελέσματα αν έχει έστω και ένα μικρό ικανό αριθμό δειγμάτων.
Angelcrow Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2017 Κοίταξε, η AMD ήθελε να κάνει ενοποίηση της πλατφόρμας των APU με αυτή των CPU . Επρεπε λοιπόν να φτιάξει κάτι και για τα δυο. Αν λοιπόν έφτιαχνε τον διάδοχο του 990FX/SB950 με 40Lanes από το CPU + κάποια lanes από το promontory chipset της και πήγαινε να δώσει αυτή την πλατφόρμα για APU, θα έβγαιναν και θα έλεγαν πως δεν είναι power efficient. Αν έφτιαχνε μια πλατφόρμα όπως αυτή των APU (FM2+) θα έβγαιναν και θα έλεγαν πως είναι κουτσουρεμένη. Κοίταξε λοιπόν και καλά έκανε πιστεύω, να φτιάξει μια πλατφόρμα που να μπορει να καλύπτει τις σύγχρονες απαιτήσεις. Έδωσε απευθείας 4X PCI-E V3.0 για NVMe SSD. Έδωσε 16X PCI-E V3.0 lanes για κάρτα γραφικών. Εδώ να πούμε πως ακόμα και οι power users αποφεύγουν τις συστοιχίες καρτών για gaming. Έδωσε πολλαπλές θύρες USB 3.1/3.0 κ.λ.π. όλων των ειδών. Έδωσε από το promontory όλα όσα θα ήθελε σαν I/O συνδέσεις ένα οικιακό ή ένα μικρής επιχείρησης σύστημα. Όταν μπορείς να βάλεις έως 6X SSD SATA III και 1X NVMex4 SSD επάνω , ενώ έχεις και 10X USB 3.1, και έχεις και εξτρά pci-e lanes για λοιπές περιφερειακές συσκευές, δεν νομίζω να θες κάτι άλλο. Με αυτό τον τρόπο μπόρεσε σήμερα να φέρει μια πλατφόρμα που θα την έλεγα "τόσο όσο πρέπει" πλήρη , που να μπορεί να κρατά το κόστος χαμηλά, να μπορεί να είναι efficient να κρατά μην παρουσιάζει bottleneck στα υποσυστήματα που θα παίξουν επάνω της . Δε διαφωνώ καθόλου με αυτά που λες και έχω γράψει αρκετά σχόλια πάνω στο θέμα για το πως αλλάζει το computing σε gpu intensive σε πολλούς τομείς...Θα δούμε και server apu με συστοιχίες vega και hbm2...Θα δούμε και apu sock με descrete gpu vega έστω και mini με hbm2...Τότε θα δούμε σαν gamers την πραγματική αλλαγή στο pc gaming tecknology!
adtakhs Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2017 ...και τι ? και είναι καμιά 50ρια Intel επεξεργαστές πάνω από τον κορυφαίο ryzen ? ΚΑΙ ο 6900 !? μα το ανακοίνωσε η ίδια η GEO και τολμάς να το ποσταρεις εδώ μέσα ? μήπως περιμένεις και κανένα Like ? μήπως περιμένεις να σου δώσει κανείς σημασία ? κοίτα κάτι απαιτητικοί άνθρωποι που υπάρχουν εδώ μέσα.. :lol: Capture.PNG Ναι είναι ο 20C/40T XEON των 200watt TDP E5 2679 V4 , ο 22C/44T XEON E5 2699 V4 των 145Watt TDP κ.λ.π. Από εκεί και πέρα, αν πας στις μετρήσεις των συστημάτων αναλυτικά θα δεις αρκετά σκορ από κάθε επεξεργαστή. Ανάλογα το σύστημα, μνήμες , ssd , μητρική - πλατφόρμα, θα δεις και διαφορές . Επίσης στο αποτέλεσμα σου λέει και το αν υπάρχει υψηλό ποσοστό λάθους μέτρησης δίπλα σε σχέση με το performance. Ρίξε μια ματιά. Ας πούμε, θα δεις μετρήσεις του 6900Κ από 11.500 έως 19.500... Θα δεις μετρήσεις του OPTERON 6380 16/16t με σκορ χαμηλότερο από τον FX 9590 8C/8T .... Τον 4770Κ/4790 με σκορ χαμηλότερο από τον FX9590 κ.λ.π. Όχι ότι λέει κάτι, μιας και το παραπάνω είναι απλά μια σουίτα μετρήσεων. 3
MoviemakerGr Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2017 Ενώ όλα τ'αλλα που ποσταρατε εσείς ήταν απόλυτα αξιόπιστα.. Έχω διαβάσει μέχρι τι χρώμα βρ@κι φορούσε όταν έκανε την ανακοίνωση η GEO (τρόπος του λεγειν) ,αλλά αυτό δεν μας αφορά.. και απλά κοιτάζουμε προς άλλη κατεύθυνση.. Τραγικό.. 1
adtakhs Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2017 Ενώ όλα τ'αλλα που ποσταρατε εσείς ήταν απόλυτα αξιόπιστα.. Έχω δει μέχρι τι χρώμα βρ@κι φορούσε όταν έκανε την ανακοίνωση η GEO (τρόπος του λεγειν) ,αλλά αυτό δεν μας αφορά.. και απλά κοιτάζουμε προς άλλη κατεύθυνση.. Τραγικό.. Κοίταξε , αν η AMD τον 8C/16T τον έίχε κοστολογήσει στα 600€ /750€/900€ , μιλώντας για τα τρία μοντέλα που φέρνει, για εμένα προσωπικά θα ήταν σαν να μην υπήρχε. H όλη βαβούρα δεν γίνεται για το ποιος θα την έχει μακρύτερη, γίνεται γιατί το performance που λέει πως δίνει ο ryzen, μέχρι σήμερα οι κοινοί θνητοί το έβλεπαν μόνο στα όνειρά τους. Η μεγάλη βαβούρα λοιπόν έχει να κάνει γιατί πολύ απλά πλέον μπορούν να το πιάσουν- αγγίξουν , αν όχι όλοι, πολλοί. Επίσης όλοι μας ελπίζουμε σε ένα καλύτερο αύριο στην αγορά των cpu/apu. Χρόνια τώρα έχει βαλτώσει η κατάσταση. 18
MoviemakerGr Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2017 Κοίταξε , αν η AMD τον 8C/16T τον έίχε κοστολογήσει στα 600€ /750€/900€ , μιλώντας για τα τρία μοντέλα που φέρνει, για εμένα προσωπικά θα ήταν σαν να μην υπήρχε. H όλη βαβούρα δεν γίνεται για το ποιος θα την έχει μακρύτερη, γίνεται γιατί το performance που λέει πως δίνει ο ryzen, μέχρι σήμερα οι κοινοί θνητοί το έβλεπαν μόνο στα όνειρά τους. Η μεγάλη βαβούρα λοιπόν έχει να κάνει γιατί πολύ απλά πλέον μπορούν να το πιάσουν- αγγίξουν , αν όχι όλοι, πολλοί. Επίσης όλοι μας ελπίζουμε σε ένα καλύτερο αύριο στην αγορά των cpu/apu. Χρόνια τώρα έχει βαλτώσει η κατάσταση. Αγόρι μου με γεια τους με χαρά τους και να ζήσουν να τους χαίρονται που λένε.. αυτή την στιγμή εγώ μίλησα για την "πρακτική των οπαδών",για τους επεξεργαστές θα περιμένω.. Συμφωνώ οτι το δείγμα είναι μικρο,συμφωνείς οτι είναι όμως το πιο αξιόπιστο απ'ολα όσα έχουμε δει ως τώρα ?
Psaris Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2017 εγώ δεν βλέπω κάτι κακό στο passmark, 17697 o 6900, 15945 o 1800X δηλαδή μόνο 10% πίσω ... για τα μισά λεφτά που κάνει μια χαρά είναι και ποιος ξέρει άμα ανεβεί το σκόρ με καλύτερα BIOS κτλπ..... ακόμα μπορεί το bench να μετράει το quad channel που στην πράξη δεν κάνει μεγάλη διαφορα σε οτι κανει ο μέσος χρήστης στο pc. στο κάτω κάτω thread είναι για την ανερχόμενη πλατφόρμα ΑΜ4 και τους ryzen θα ακουστούν ράδιο αρβύλες από παντού... ο καθένας έχει δικαίωμα να κάνει υποθέσεις δεν θέλουμε αστυνόμευση από κανέναν σας εκτός των moderators. 1
MoviemakerGr Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2017 εγώ δεν βλέπω κάτι κακό στο passmark, 17697 o 6900, 15945 o 1800X δηλαδή μόνο 10% πίσω ... για τα μισά λεφτά που κάνει μια χαρά είναι και ποιος ξέρει άμα ανεβεί το σκόρ με καλύτερα BIOS κτλπ..... στο κάτω κάτω thread είναι για την ανερχόμενη πλατφόρμα ΑΜ4 και τους ryzen θα ακουστούν ράδιο αρβύλες από παντού... ο καθένας έχει δικαίωμα να κάνει υποθέσεις δεν θέλουμε αστυνόμευση από κανέναν σας εκτός των moderators. Αστυνόμευση ? που την είδες ? και ως τι ρόλος ? Εκτός αν νιώθεις και εσύ οπαδός και εφαρμόζεις τακτικές,μόνο τότε θα μπορούσες να υπονοήσεις κάτι τέτοιο.. Νιώθεις ? είσαι ? γιατί αυτό ορίζει και την αντικειμενικότητα όσων γράφουμε ξέρεις σε οποιοδήποτε νήμα.. Για να τελειώνουμε θα ξαναγράψω ότι έχω πει πολλάκις,δικαίωμα του καθενός είναι να αγοράσει ότι θέλει και γουστάρει, δεν είναι όμως δικαίωμα του να αποκρύπτει και να παραπληροφορεί. και μακάρι να ήταν "αφέλεια" όπως είπε ένας καλός φίλος πιο πάνω.. Αν ο ανταγωνισμός κάνει κάλο σε όλους μας,ο οπαδισμος κάνει κακό σε όλους μας,και πολύ περισσότερο σε νέα παιδιά που πρέπει και θέλουν να μάθουν. 2
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2017 Moderators Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2017 Κοντός ψαλμός αλληλούια, σε 2 μέρες θα μάθουμε. 1
Psaris Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2017 Με παρεξήγησες λεω οτι μην γκρινιάζετε αμα πετάμε καμιά ράδιο αρβύλα και απο τις δυο πλευρες ,αμα βγαινει λάθος άπλα συνεχίζουμε δεν χάθηκε και κόσμος και εγω πριν μερες την πάτησα με το ψεύτικο video του gta που δείχνει τον 1700χ να νικάει τον 7700κ πχ. ενώ φενοταν με δευτερη ματια οτι ηταν ψευτικο. 2
ASDIC Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2017 Παιδια ψαχνω να βρω εναν νεο επεξεργαστη για το Πισι μου, αλλα μου λενε οτι οι ΑΜΔ ζεσταινονται τοσο πολυ που αποφασισα να ξηλωσω τον λεβητα πετρελαιου και να βαλω εναν FX σε καθε δωματιο. Αυτα τα Μπεντσες μην τα πολυ δινετε σημασια, οι ΑΜΔ ειναι σαφως καλυτεροι, αφου το ειπε το Λιζακι. Και τωρα που οι μπλε ιδρωνουν συγκρινουν τους ΖΕΝΟΝ με τους 1800 .... τι αλλο θα ακουσουμε ωρε παληκαρια ..... ΥΓ: Μην τα λεει μονο ο ZELO...... 7
Dream420 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2017 Τσώπα, τσώπα...μην φωνάζεις και μην επαίρεσαι για το επίπεδό σου, και μην αγχώνεσαι για το δικό μου. Πέφτω άνετα εκεί κάτω για να είμαστε όμοια, δεν έχω τέτοια θέματα. Ο μόνος "χαρακτηρισμός" που έκανα, είναι ότι "θα μπορούσα...αλλά δεν...". Αντίθετα, παρακοκκινήσαμε επειδή "μου έκανες τη χάρη". Από εκεί και πέρα: 1) Για το CB σου απαντήθηκε και από άλλους. Ξανά: Όσο "αξιόπιστο-αντικειμενικό" (δεν)ήταν, τόσο παραμένει. Επειδή ακριβώς χρησιμοποιούνταν πάντα σα μέτρο σύγκρισης, ακριβώς για αυτό και αναφέρεται. 2) Η βιομηχανία των επεξεργαστών, δεν ασχολείται με OC. Η βιομηχανία των επεξεργαστών-μητρικών-μνημών-συστημάτων ψύξης-κουτιών κλπ, ασχολείται με ledακια αυτή την περίοδο, με άλλες χαριτωμενιές σε άλλες. Με oc ασχολούνται 3 στους 100, κι αν. Δεν αναφέρομαι σε εταιρείες-γραφεία-κλπ, όπου είναι κάτι το άγνωστο-αδιανόητο-απαγορευμένο, αλλά σε οικιακούς χρήστες. Το ότι στο Insomnia, στο HWbot ή στο Χ site που είσαι γραμμένος ασχολούνται μερικοί παραπάνω, δεν αποτελεί δείγμα για την γενικότερη κατάσταση. Για την ακρίβεια, αποτελεί δείγμα και μόνο, ως ελάχιστο μέρος-ποσοστό. 3) Οι FX, με όλες τις ελλείψεις, με όλες τις αδυναμίες τους, με όλα τα προβλήματά τους (τα υπαρκτά, όχι αυτά που αναφέρει το εκάστοτε γραφείο τύπου), ήταν από την 2η στιγμή (χ3χχ) και παραμένουν εξαιρετικά επαρκείς επεξεργαστές για την τιμή τους, για την δουλειά τους (καθημερινές εργασίες, home-small office, gaming με συγκεκριμένες εξαιρέσεις για τις οποίες θα έπρεπε να στηλιτεύονται οι προγραμματιστές-developers και όχι να μένει πίσω όλος ο κλάδος επειδή δεν αξιώνονται να γράψουν ή ξαναγράψουν σωστά έναν κώδικα και ότι άλλο του ρίξει πάνω του ένας χρήστης που θα δώσει 80-130€ για CPU και άλλα τόσα για Mobo). SCP, IPC, HT/SMT, ASYNC, Mitsos, είναι αρχικά, αρτικόλεξα και έννοιες άγνωστες επίσης για το 99% των χρηστών. Η ερώτηση είναι: "Θα κάνω τη δουλειά μου?". Δηλαδή: Με καλύπτει η συνολική του απόδοση (όχι per core, per thread, per watt, per mitsos)? Στο Πλαίσιο κι αλλού, η απάντηση ήταν/είναι: "Όχι", "Όχι γιατί καίγονται", "Όχι γιατί καίνε πολύ", "Όχι γιατί έτσι" κλπ. Το γιατί δίνονται αυτές οι απαντήσεις, το γνωρίζεις, σου αναφέρθηκε και παραπάνω ξανά και ξανά. Αναφέρθηκε και σε δικαστήρια. Όσο για κατανάλωση: Πότε βγήκαν οι FX? Ποιά ήταν τότε η απόδοση-κατανάλωση (συνολική, πάντα) και σε σχέση με ποιούς? Ήταν τόσο πίσω? Ή έμειναν τόσο (κι όχι τόσο όσο ουρλιάζουν κάποιοι) 1-2 λιθογραφίες μετά και πόσες ωριμάνσεις (πρόβλημα της AMD που δεν μπόρεσε να ακολουθήσει, σαφώς)? 4) Το μέγεθος της χαζομάρας μου, δεν μου επιτρέπει να σκάσω 1000κο για επεξεργαστή, τα έχω δεν τα έχω. Ποτέ δεν θα κάνω τέτοια χρήση που να απαιτεί τέτοια ποσά (εκτός κι αν αλλάξω ριζικά τη ζωή μου), οπότε δίνω το 1000κο κάθε 4-5 χρόνια συνολικά. Εσύ, υποθέτω, χρειάζεσαι-απολαμβάνεις αυτά που σου προσφέρει το 1000κο, και καλώς τα δίνεις. Εντελώς επί προσωπικού, τέλος: Η "φυλή που ανήκω", ξέρει στοιχειώδη ορθογραφία-συντακτικό-γραμματική, μπορεί να παρουσιάσει ένα γραπτό κείμενο που να διαβάζεται και να βγάζει νόημα (με όλα τα λάθη και τις ανακρίβειές του) και τουλάχιστον δεν αυτροπαρουσιάζεται αντικειμενική-χαλαρή-υπεράνω με avatar έναν επεξεργαστή συγκρίνοντας "νοητική ικανότητα" με τα χρήματα που δίνει κάποιος για τεχνολογικά προϊόντα. Για οικιακη χρηση οι χρηστες που αγοραζουν επεξεργαστες οπως ο 7700κ 6800κ 6900κ ασχολουνται με το overclock σε ποσοστο που περναει το 80 %. Τωρα αν μιλαμε γενικα για το συνολο των οικακων χρηστων συμπεριλαμβανομενων και κατι intel core duo η κατι amd δεκαετιας ενταξει τοτε τα ποσοστα πλησιαζουν αυτο που λες. Για αυτο καλο ειναι να ξεχωριζουμε σε τι κοινο απευθυνεται ο καθε επεξεργαστης πριν τσουβαλιασουμε κατι ps αυτο το κακο με τα led εχει παραγινει
Bigi444444 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2017 Τελικά σήμερα λήγει το nda ή στις 3 Μάρτη;Δε βγάζω άκρη στο net.
kostas_anes Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2017 Τελικά σήμερα λήγει το nda ή στις 3 Μάρτη;Δε βγάζω άκρη στο net. Kαι στα δυο λαθος . 2 Μαρτη λενε τα περισσοτερα site και αυτο ακουγεται τις τελευταιες μερες. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις