panoc Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2017 Καταπληκτικό άρθρο. Είναι αυτό που λέμε να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι καινούργιοι. 3
Lied Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2017 Η διαφορά είναι ότι μπορώ να κάνω το χόμπι μου άνετα σε αυτόν τον τομέα και όταν κάποια εταιρία προσφέρει επιδόσεις είμαι πρόθυμος να τις πληρώσω, με τα μέχρι τώρα benches του ryzen βλέπω να έρχετε στο επίπεδο των ιντελ αλλά σε καμία περίπτωση να μην τους ξεπερνά έτσι ώστε να παρατούσα το X99 για Χ370..... Οσο αντιπαθείς μου είναι η amd άλλο τόσο είναι και η intel όπως και η οποιαδήποτε εταιρία, αλλά ξέρεις που είναι το πρόβλημα οτι σαν και εσένα έχει πολλούς το μαγαζί εδώ πέρα, όπως εσύ απέκτησες τα ψυχολογικά σου μόλις σου έθιξα την amd και το γύρισες επί προσωπικού(πρόστυχο), ομοίως μου την έπεσαν όταν έκανα κρητική για την gtx 980 που τόλμησα και έγραψα ότι οι επιδόσεις της για την τιμή της ήταν για τον....., ομοίως μου την έπεσαν όταν τόλμησα και έγραψα ότι η intel χρειάζεται νέο arch και όχι βελτιωμένες εκδοχές του 10ετίας nahalem, χαρακτηρίζοντας με amd funboy και λοιπές ανοησίες, τέτοια είναι η φυλή στην οποία ανήκεις και αυτό είναι και το επίπεδό σου...απλά κρίμα Σε καμια περιπτωση δεν αξιζει να φυγεις απο Χ99 για Ryzen ιδιαιτερα εαν χρησιμοποιεις και τα PCIe Lanes, απο την αλλη καποιος που αγοραζει τωρα ,δεν αξιζει να παει σε X99 για κανενα λογο. Ειτε γιατι ενας Ryzen θα του δινει τους πυρηνες που θελει σε χαμηλότερη τιμη, ειτε γιατι το Χ299 chipset απο την Intel και οι αντιστοιχοι Naples απο την AMD ειναι προ των πυλών. Οσο αναφορα το single core performance, ναι με αυτα τα ρολογια δε φτανεις skylake, αλλα απο την αλλη, δεν ειναι και ρεαλιστικο σεναριο να μην εχεις τιποτα σε ενα 2ο πυρηνα ακομα και απο το απλο management των windows. 1
tmjuju Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2017 Ναι ρωτήσω ο Naples θα ειναι ΑΜ4; οχι 1
adtakhs Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2017 Ξαναδιάβασε τι έγραψα και αν έχεις καμία απορία το συζητάμε συγκεκριμένα όμως..... Λοιπόν εδώ και κεί απο τις παρόλες του παραπάνω πόστ σου έχουμε: -Το cinebench ενώ κανείς δεν το ήθελε σε amd γιατί αδικούσε (υποτίθεται τους προηγμένους FX) τώρα ξαφνικά με τον ryzen όλως τυχαίως έχει γίνει παντιέρα...... -Το οc είναι χαρακτηριστικό που όλη η βιομηχανία των επεξεργαστών apo mid high και enthusiast seg ασχολείται και επενδύει εκατομμύρια, τώρα αν εσύ δεν το έχεις πάρει χαμπάρι....... -Οι FX είναι ήταν πλέον ένα αποτυχημένο σχέδιο της amd που θα διαθεχθει μια σωστή και αποδοτικότερη αρχιτεκτονική ryzen, αν ΔΕΝ σου φτάνει η νοητική σου ικανότητα να το καταλάβεις αυτό, τότε να στο κάνω τάληρα: -single core performance (AΛΛΟ ΤΟ IPC δεν ξαναγράφω πάλι τα ίδια), χειρότερο από τους προγενέστερους phenom, και χειρότερο από τον intel conroe, του 2006 -Το multicore performance (που υποτίθεται ότι Και ποιος σου λέει πως δεν αδικεί τον ryzen το cinebench ? Επειδή φαίνεται να έχει καλά νούμερα? Κάποιος θα μπορούσε να σου πει πως θα μπορούσε και καλύτερα. Είναι γνωστό πως το cinebench, cinema 4d είναι κομμένο και ραμμένο για intel. Υπήρχε και ολόκληρη εξτρατρια της maxon σε ότι αφορά τον ειδικό σχεδιασμό του για intel πλατφόρμα. 9
panosdark Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2017 Σαν πληροφορία αναφέρω ότι υπάρχει στον πίνακα κατάταξης στο http://www.cpubenchmark.net/high_end_cpus.html PassMark - CPU Mark High End CPUs - Updated 28th of February 2017 ο AMD Ryzen 7 1800X 3
seithan Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2017 Ρε καθίστε να βγουν μπενζ και τιμές, και μην μαχαιρωνεστε γοα ένα κομμάτι σιλικόνης (εκτός και εάν είναι δύο κομμάτια, προσκολημενα σε θηλυκό θωρακα). 6
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2017 Moderators Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2017 Ρε καθίστε να βγουν μπενζ και τιμές, και μην μαχαιρωνεστε γοα ένα κομμάτι σιλικόνης (εκτός και εάν είναι δύο κομμάτια, προσκολημενα σε θηλυκό θωρακα). Τρελαίνομαι με τις σιλικόνες! 11
Angelcrow Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2017 Το καλο είναι ότι βγήκε μια πλατφόρμα mainstream desktop με σχεδιασμό sock που ακόμα και στην κατηγορία των μητρικών b350 σου δίνει χαρακτηριστικά επαρκη για να μην δημιουργηθεί bottlenck στους βασικούς δισκους με μια κάρτα γραφικων επιπέδου 4κ. Αυτό έχω καταλάβει εγώ προσωπικά και αυτη είναι η ουσιαστική χαρά μου σαν απλός gamer! Αν ήμουν επαγγελματίας θα γλυκοκοίταζα τους napples με vega και θα είχα τα ματια μου προς τα εκει! Η x299 πλατφόρμα θα είναι πιο server- workstation και μπορεί να συγκριθεί μονο με napples! Αλλα κανέναν δεν χαλάει το γεγονός ότι με b350 η non oc x370 και r7 1800x με καλή αεροψυξη έχει κάποιος δυο μηχανηματάκια για 4κ gaming και rendering σε πολύ καλο value for money! Υπάρχουν πολλά σενάρια χρήσης και κοστους. Καλο το oc και αλλα στο vfm χάνει την αξια του και αυτό! Το Xbox Scorpio με vega και ryzen στα 400-500 ευρω αλλάζει πολύ τις ισσοροπιες στο gaming από τη στιγμή που κάποιος μπορεί πλέον να κρατήσει τη βιβλιοθήκη του από Xbox 360 και Xbox one! Τα benchmarks καλά και αγια αλλα το software ειναι πάντα πίσω από το hardware και αυτό φαίνεται στους fx 8370 το τελευταίο καιρό σε πολυνηνατικες μηχανές γραφικων. Δεν ειναι τοπ αλλα αντέχουν στο χρόνο και αυτό έχει σημασία για τους περρισοτερους χρηστες! 2
MoviemakerGr Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2017 Σαν πληροφορία αναφέρω ότι υπάρχει στον πίνακα κατάταξης στο http://www.cpubenchmark.net/high_end_cpus.html PassMark - CPU Mark High End CPUs - Updated 28th of February 2017 ο AMD Ryzen 7 1800X ...και τι ? και είναι καμιά 50ρια Intel επεξεργαστές πάνω από τον κορυφαίο ryzen ? ΚΑΙ ο 6900 !? μα το ανακοίνωσε η ίδια η GEO και τολμάς να το ποσταρεις εδώ μέσα ? μήπως περιμένεις και κανένα Like ? μήπως περιμένεις να σου δώσει κανείς σημασία ? κοίτα κάτι απαιτητικοί άνθρωποι που υπάρχουν εδώ μέσα.. :lol:
Πέτρος Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2017 ...και τι ? και είναι καμιά 50ρια Intel επεξεργαστές πάνω από τον ryzen ? ΚΑΙ ο 6900 !? μα το ανακοίνωσε η ίδια η GEO και τολμάς να το ποσταρεις εδώ μέσα ? μήπως περιμένεις και κανένα Like ? μήπως περιμένεις να σου δώσει κανείς σημασία ? κοίτα κάτι απαιτητικοί άνθρωποι που υπάρχουν εδώ μέσα.. :lol: Capture.PNG Χάνεις και το δίκιο που γενικά έχεις ώρες-ώρες. Βγήκε σε ένα test κάπου 10% παραπάνω ο 6900, και? Ίσα-Ίσα...αν το θεωρούμε και πραγματικό/αξιόπιστο, ακόμα καλύτερα. 1
adtakhs Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2017 Το καλο είναι ότι βγήκε μια πλατφόρμα mainstream desktop με σχεδιασμό sock που ακόμα και στην κατηγορία των μητρικών b350 σου δίνει χαρακτηριστικά επαρκη για να μην δημιουργηθεί bottlenck στους βασικούς δισκους με μια κάρτα γραφικων επιπέδου 4κ. Αυτό έχω καταλάβει εγώ προσωπικά και αυτη είναι η ουσιαστική χαρά μου σαν απλός gamer! Αν ήμουν επαγγελματίας θα γλυκοκοίταζα τους napples με vega και θα είχα τα ματια μου προς τα εκει! Η x299 πλατφόρμα θα είναι πιο server- workstation και μπορεί να συγκριθεί μονο με napples! Αλλα κανέναν δεν χαλάει το γεγονός ότι με b350 η non oc x370 και r7 1800x με καλή αεροψυξη έχει κάποιος δυο μηχανηματάκια για 4κ gaming και rendering σε πολύ καλο value for money! Υπάρχουν πολλά σενάρια χρήσης και κοστους. Καλο το oc και αλλα στο vfm χάνει την αξια του και αυτό! Το Xbox Scorpio με vega και ryzen στα 400-500 ευρω αλλάζει πολύ τις ισσοροπιες στο gaming από τη στιγμή που κάποιος μπορεί πλέον να κρατήσει τη βιβλιοθήκη του από Xbox 360 και Xbox one! Τα benchmarks καλά και αγια αλλα το software ειναι πάντα πίσω από το hardware και αυτό φαίνεται στους fx 8370 το τελευταίο καιρό σε πολυνηνατικες μηχανές γραφικων. Δεν ειναι τοπ αλλα αντέχουν στο χρόνο και αυτό έχει σημασία για τους περρισοτερους χρηστες! Κοίταξε, η AMD ήθελε να κάνει ενοποίηση της πλατφόρμας των APU με αυτή των CPU . Επρεπε λοιπόν να φτιάξει κάτι και για τα δυο. Αν λοιπόν έφτιαχνε τον διάδοχο του 990FX/SB950 με 40Lanes από το CPU + κάποια lanes από το promontory chipset της και πήγαινε να δώσει αυτή την πλατφόρμα για APU, θα έβγαιναν και θα έλεγαν πως δεν είναι power efficient. Αν έφτιαχνε μια πλατφόρμα όπως αυτή των APU (FM2+) θα έβγαιναν και θα έλεγαν πως είναι κουτσουρεμένη. Κοίταξε λοιπόν και καλά έκανε πιστεύω, να φτιάξει μια πλατφόρμα που να μπορει να καλύπτει τις σύγχρονες απαιτήσεις. Έδωσε απευθείας 4X PCI-E V3.0 για NVMe SSD. Έδωσε 16X PCI-E V3.0 lanes για κάρτα γραφικών. Εδώ να πούμε πως ακόμα και οι power users αποφεύγουν τις συστοιχίες καρτών για gaming. Έδωσε πολλαπλές θύρες USB 3.1/3.0 κ.λ.π. όλων των ειδών. Έδωσε από το promontory όλα όσα θα ήθελε σαν I/O συνδέσεις ένα οικιακό ή ένα μικρής επιχείρησης σύστημα. Όταν μπορείς να βάλεις έως 6X SSD SATA III και 1X NVMex4 SSD επάνω , ενώ έχεις και 10X USB 3.1, και έχεις και εξτρά pci-e lanes για λοιπές περιφερειακές συσκευές, δεν νομίζω να θες κάτι άλλο. Με αυτό τον τρόπο μπόρεσε σήμερα να φέρει μια πλατφόρμα που θα την έλεγα "τόσο όσο πρέπει" πλήρη , που να μπορεί να κρατά το κόστος χαμηλά, να μπορεί να είναι efficient να κρατά μην παρουσιάζει bottleneck στα υποσυστήματα που θα παίξουν επάνω της . 7
MoviemakerGr Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2017 Χάνεις και το δίκιο που γενικά έχεις ώρες-ώρες. Βγήκε σε ένα test κάπου 10% παραπάνω ο 6900, και? Ίσα-Ίσα...αν το θεωρούμε και πραγματικό/αξιόπιστο, ακόμα καλύτερα. Έχεις απόλυτο δίκιο ρε Πέτρο.. αλλά καμιά φορά ξεχειλίζει και το ποτήρι.. (γιατί γίνεται συστηματικά). 1
cabdik Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2017 ...και τι ? και είναι καμιά 50ρια Intel επεξεργαστές πάνω από τον κορυφαίο ryzen ? ΚΑΙ ο 6900 !? μα το ανακοίνωσε η ίδια η GEO και τολμάς να το ποσταρεις εδώ μέσα ? μήπως περιμένεις και κανένα Like ? μήπως περιμένεις να σου δώσει κανείς σημασία ? κοίτα κάτι απαιτητικοί άνθρωποι που υπάρχουν εδώ μέσα.. :lol: Μονο 3 Επεξεργαστες -ιδιας κατηγοριας- ειναι απο πανω. Εκτος και αν θεωρεις τους ΧΕΟΝ, "desktop" CPU.. αυτο το συγκεκριμενο πινακακι, θελω πολυ να το δω και μετα τους Naples.......! τουλαχιστον να ειμαστε ακριβεις...... 3
jmirko15 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2017 Μονο 3 Επεξεργαστες -ιδιας κατηγοριας- ειναι απο πανω. Εκτος και αν θεωρεις τους ΧΕΟΝ, "desktop" CPU.. αυτο το συγκεκριμενο πινακακι, θελω πολυ να το δω και μετα τους Naples.......! τουλαχιστον να ειμαστε ακριβεις...... Εγώ το προσπέρασα γιατί και το ίδιο site λέει πως είναι αναξιόπιστο το result λόγο μόνο 1 sample.. 3
Προτεινόμενες αναρτήσεις