Προς το περιεχόμενο

AMD Zen, AM4 socket

tmjuju

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δηλαδή λες οτι ένας επεξεργαστής 8C/16T (με χαμηλότερους χρονισμούς) είναι πίσω από έναν άλλον επεξεργαστή με 4C/8T αλλά όλα καλά;

Μιλάμε για es, που δεν ξέρουμε τι μπορεί να είναι απενεργοποιημένο και τι όχι.

Από εκεί και πέρα εγώ βλέπω πρόοδο ως προς τους προκατόχους πολύ μεγάλη, αν όλα τα παραπάνω ισχύουν .

Αν τον χρονισουν ψιλά ή παίζουν με περισσότερα cores σε έως και 140watt TDP chips σίγουρα θα πιάσουν ακόμα και S2011 v3 πολύπυρήνα της intelas.

Σε ότι αφορά το IPC προσωπικά με ένα IPC sandy θα είμαι απόλυτα καλυμμένος. Από εκεί και πέρα ή συνολική ισχύς ανά TDP ενδιαφέρει περισσότερο και αυτό μπορεί να τo πάρει από τα cores αν το κάθε core είναι αρκετά en. Ef.

Από εκεί και πέρα στο συγκεκριμένο και ο 5960x πίσω είναι από 4770k ... Αλλά ο 5960 είναι ανώτερος .

Επεξ/σία από adtakhs
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 6,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Οποιοσδήποτε βγάζει συμπέρασμα για τις επιδόσεις του cpu από το Ashes of the singularity είναι γραφικός. Μιλάμε για ένα bench που βγάζει τον 8320 ταχύτερο από 5960Χ, δεν κάνει scaling σε πάνω από 8 πυρήνες σωστά, και προτιμάει ρολόγια γενικώς. Έλεος.

Μετά μιλάμε για ES το οποίο δεν ξέρει κανείς ΤΙΠΟΤΑ για δαύτο, πέρα απο το base clock. Ούτε καν αν τα σετ εντολών π.χ. ειναι enabled, ούτε καν αν έχει cache ή όχι ακόμα, αν έχει turbo, αν είναι optimized η τοπολογία των transistor, είτε, είτε, είτε.... 

Και θέλει ο άλλος να βγάλει συμπέρασμα. Δουλειά δεν είχε ο διάολος..... 

Και κράζουνε μερικοί κιόλας, για ένα προϊόν που ΔΕΝ έχει μπει σε παραγωγή, δεν είναι καν έτοιμο, και παρόλα αυτά -θεωρητικά- ΑΝ πιάνει τα 4Ghz, με βάσει το τι βλέπουμε ως τώρα, θα περνάει άνετα τον 4770Κ.

Αϊντε... διϋλίζετε τον κώνωπα και καταπίνετε την κάμηλον μερικοί δω μέσα.

Επεξ/σία από Formation
  • Like 3

Διαβάζοντας το νήμα απο την αρχή, θα ήθελα να παραθέσω την μη gaming γνώμη που έχω, βγαίνοντας και λίγο off topic.

Χρησιμοποιώ συγκεκριμένα προγράμματα, τα οποία δουλεύουν τον επεξεργαστή στο full για πάνω απο 10 ώρες την ημέρα (cpu grid κτλ).

Έχω δοκιμάσει τους περισσότερους i5, fx, pentium,phenom,Athlon και έχω να πω το εξής με benchmarks πάντα για συγκεκριμένα project που όπως είπα είναι cpu usage 100%, ο 8320 είναι best value for money για την δουλειά αυτή.

Ανώτερος απο i5 καθώς τρέχει 8 projects συνολικά δίνοντας πάνω απο 22 την ημέρα.

Φυσικά και ένας i7 θα ήταν καλύτερος, αν υπήρχε η οικονομική δυνατότητα.

Που να δεις διαφορά που έχει ένας Ι5 6500 με τον fx 8350 κάνοντας επεξεργασία βίντεο και παίζοντας παιχνίδι!!!

Είναι να βγάλεις τον Ι5 και να τον κάνεις μπρελόκ. Και θέλει και μία 200αρα € να τον πάρεις !!!

Πάντως δεν πολύ ενθουσιαστηκα με τα δείγματα των zen....

Ήθελα μετά από τόσα χρόνια να δω κάτι ενθουσιώδες!!

Cpu με 8 cores zen θα έπρεπε να είναι τουλάχιστον 10% πάνω απ τον Ι7 με 4 cores......

Ήθελα μετά από τόσα χρόνια να δω κάτι ενθουσιώδες!!

Cpu με 8 cores zen θα έπρεπε να είναι τουλάχιστον 10% πάνω απ τον Ι7 με 4 cores......

Μα ο σκοπός δεν είναι ποιος επεξεργαστής είναι καλύτερος. Είναι δεδομένο ότι τους καλύτερους επεξεργαστές τους φτιάχνει η Intel με το αζημίωτο πάντα.

Αν ήταν πιο γρήγορος ο Zen από i7, θα θέλαμε παραπάνω χρήματα από i7.

Εγώ θέλω περισσότερη ή ίδια δύναμη ανά πυρήνα από i5 και λίγο χειρότερο σε multithreaded από i7.

Με λίγα λόγια κάτι σαν τους σημερινούς FX, αλλά βελτιωμένο όπως αρμόζει στην εποχή με κόστος λίγο πάνω από 200€. Αν είναι να έχει ένα 30άρι λιγότερο από i7, παίρνω i7 και τέλος.

• Like 3

Μα ο σκοπός δεν είναι ποιος επεξεργαστής είναι καλύτερος. Είναι δεδομένο ότι τους καλύτερους επεξεργαστές τους φτιάχνει η Intel με το αζημίωτο πάντα.

Εγώ θέλω περισσότερη ή ίδια δύναμη ανά πυρήνα από i5 και λίγο χειρότερο σε multithreaded από i7.

Με λίγα λόγια κάτι σαν τους σημερινούς FX, αλλά βελτιωμένο όπως αρμόζει στην εποχή με κόστος λίγο πάνω από 200€. Αν είναι να έχει ένα 30άρι λιγότερο από i7, παίρνω i7 και τέλος.

Μετά από τόσα χρόνια έπρεπε να βγάλει κάτι δυνατό ! Από αυτή την άποψη το λέω. Ή τιμολογικη πολιτική είναι άλλο θέμα. Για το 30αρι που λες παίζει ρόλο και ή μητρική......

Στα λεγόμενά σου αγοράζουμε οι περισσότεροι cpu.

Αλλά μέχρι στιγμής ή ιντελ έχει αρκετά δυνατούς επεξεργαστές απ την άποψη ότι από μόνος του κάνει και hardweare acceleration με την igp.

Έχει φουλ δύναμη στα cores, και αν ή εφαρμογή βλέπει και την igp οι επιδώσεις εκτοξεύονται για πλάκα !!

Κάτι τέτοιο δεν παίζει στους zen !

Γιατί μαζι με zen cpu θες και κάρτα!

Και στο διαστημόπλοιο δεν έχει κλιματισμό αλλά ποιος νοιάζεται.

Βάλε πιο πολλά θαυμαστικά την επόμενη φορά, αποκτά πιο πολύ κύρος αυτό που γράφεις. :-)

• Like 1

συγνωμη..., αλλα δεν καταλαβαινω το σκεπτικο σου. 

εγω θεωρω οτι δεν υπαρχει τιποτα δεδομενο...!!  

1. πριν 10+ χρονια, ηταν δεδομενο οτι οι καλυτεροι επεξεργαστες ηταν οι AMD..μακραν!!

2. μονο και μονο, που λες οτι αν ηταν καλυτεροι οι ZEN, θα ηταν ακριβοτεροι απο της INTEL, προτου καν δεις τεστ απο ολοκληρωμενο προιον, και οχι ES, σημαινει οτι εισαι ηδη προκατειλλημενος  εναντιον..!   δλδ αν βγουν ισοδυναμοι, τι θα κανεις?  παλι INTEL θα αγορασεις, επειδη (υποτιθεται) θα εχει τον καλυτερο επεξεργαστη...??????? 

3 αν οι ZEN ειναι βελτιωμενοι οπως αρμοζει στην εποχη (???), και 50€ φθηνοτεροι να ειναι απο i7, εσυ θα τον προτιμησεις...? 

Αν κάποιος έχει παρακολουθήσει 1-2 launch της AMD τα τελευταία χρόνια και ακόμα περιμένει από τους Zen να είναι κάτι το ανατρεπτικό τότε imo είναι τουλάχιστον αφελής.Το hype που δημιουργείται κάθε φορά είναι εξωπραγματικό.Να θυμίσω ότι πολλοί περίμεναν την rx480 να είναι κοντά στην 1070 και τελικά είναι πίσω και από την 1060.Αποτελεί προς το παρόν όμως μια decent επιλογή στο budget της.Κάτι τέτοιο περιμένω και απο τους Zen.Όταν και αν αρχίσει πάλι η AMD να βγάζει κανα ψιλό μπορεί να δούμε λίγο ανταγωνισμό.Αλλά μέχρι τότε αμφιβάλλω οτι θα μπορέσει να πιέσει.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

To hype έχει να κάνει ~συνήθως~ με τα δεδομένα της αγοράς. Η intel το χει μονοπώλιο και το αγοραστικό κοινό ενδιαφέρεται να δει ποια θα είναι η απάντηση απ'τη μοναδική αντίπαλο. Τώρα, αν οι αντιδράσεις ξεπερνάνε το κανονικό επίπεδο οφείλεται στα..χαρακτηριστικά του κοινού.. .

Μιλώντας για κόσμο, αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι η τάση κάποιων να προσκυνάνε την ίντελ ανεξάρτητα των πολιτικών της. Τους είναι αδύνατο να συλλάβουν πως μία δυνατή AMD, θα σπρώξει τις τιμές των cpus προς τα κάτω.

Επεξ/σία από Scatman
  • Like 3

Αν οι zen είναι όντως καλοί και έχουν ταυτόχρονα μια τιμή κοντά στο 250αρι τα 8 core μοντέλα και φτάνουν ή ξεπερνούν την συνολική ισχύ ενός 6 core 2011 haswell-e και έχουν single core κοντά σε haswell τότε τα πράγματα θα είναι καλά, αν όμως έχουν την ίδια απόδοση και τιμολογηθούν στα 300 ή περισσότερα ευρώ τότε άμεσα η amd το έχασε το παιχνίδι μιας και όπως είπε και ο heatspreader αν είναι έτσι παίρνεις i7 και τέλος.

• Like 2

Μιλώντας για κόσμο, αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι η τάση κάποιων να προσκυνάνε την ίντελ ανεξάρτητα των πολιτικών της. Τους είναι αδύνατο να συλλάβουν πως μία δυνατή AMD, θα σπρώξει τις τιμές των cpus προς τα κάτω.

Lol,πότε είδες να συμβαίνει κάτι τέτοιο για να συμβεί τώρα;

Πάρε σαν παράδειγμα αυτό που έγινε πρόσφατα στης κάρτες γραφικών,πιέστηκε η σειρά 9 της nvidia από της κάρτες της amd και λόγου dx12 και απλά μετά από μερικούς μήνες έβγαλε νέα σειρά και όχι μόνο δεν έριξε της τιμές αλλά της ανέβασε κιόλα και όλα μέλι γάλα.

• Like 1

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...