Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Η εμένα μου φαίνεται χαζό η εγώ δεν τα υπολογίζω καλά...

Πιστεύω ότι να υπολογίζουμε στα + το oc από ένα επεξεργαστή ειναι τελείως άκυρο σκεπτικό.

Γιατί κάτι τέτοιο ξεφεύγει κ στο γενικό σύνολο αγοράς .

Κ εκτως αυτού το βλέπουν κ οι εταιρείες κ αυξάνουν τις τιμες σύμφωνα με τις υποθετικές επιδώσεις που υπολογίζουν ότι πιάνουν....

• Like 3
Δημοσ.

Καλορίζικο το κτήνος glazos ! ! ! Από 8350 πας σε ryzen, κοινώς ryzen-ική ανανέωση, όπως λένε ριζική ξέρεις αλλά λόγω ryzen αξίζει να ειπωθεί έτσι :D.

Χαχαχαχα !!! Άντε να δούμε τ ψάρια πιάνουν τα ρύζια!!!

Δημοσ.

Εσυ άπλα συνεχίζεις το spaming χάριν εντυπώσεων,

Τι είμαι ο CEO της AMD και τα παίρνω ? τι λες τώρα ?

και ποιο spamming κάνω? ( και γιατί δεν κάνεις spamming εσύ δλδ με τονη τρόπο που γράφεις? σωστά? βλέπουν όλοι

τις τάσεις και διαθέσεις..) και ξεκάθαρα θέλω ΤΙΜΩΡΙΑ της ΙΝΤΕΛ για την πολιτική της τόσα χρόνια (κάτι που κανείς δεν έπρεπε

να διαφωνεί μαζί μου μέχρι και fanboys..)

Αυτό που πρέπει να καταλάβεις αλλά και να δηλώσω για μένα προσωπικά είναι πως ΝΑΙ τα έχω πάρει με την ίντελ και την συμπεριφορά της

στους καταναλωτές και Fan της..  και πρέπει να τιμωρηθεί και της Αξίζει.. και θα γίνει φίλε μου μόνόδρομος είναι ! και θα

φανεί τους επόμενους μηνές.. Ακόμα και ίδιες επιδόσεις να'χει με ;intel (που δεν θα'χει.. απ'οσο φαίνεται θα'χει διπλάσιες αν υπολογίσεις κόστος επεξ.)

θα ναι ideal ... για να έχουν την ευκαιρία άνθρωποι να φτιάξουν PC που ποτέ δεν φαντάστηκαν καν.

Τώρα για τον χωροχρόνο που λες.. οκ έχουμε δει πολλά απ΄την AMD,  Barton XP και βάλε.. δεν είναι πρώτη φορά που βλέπουμε Δραματικές

αναβαθμίσεις -δώρο- στους καταναλωτές της και μη.

Δεν θα πάρεις μόνο εσύ.. Ryzen όπως έγραψες.. όλοι θα πάρουν.. και γιατι δεν πετάν τα λεφτά τους άδικα..

και το λιγότερο για να πιάσουν στα χέρια τους νέα τεχνολογία..  προβλέπεται μεγάλη βουτιά στην Intel

απλά θα χαρώ πολύ.. πάρα πολύ που θα τιμωρηθεί... ελπίζω να βάλει και μυαλό.

Και να σημειώσω μια μεγάλη διαφορά INTEL / AMD ... η AMD φαίνεται να εισακούει τους καταναλωτές και φαν της

σε αντιδιαστολή με την Intel που κωφεύει υπερφύαλα...

anyways ... με τα πολλά.. δεν είναι και τόσο ωραίο να ειρωνεύεσαι τα reviews και λες πως κάνουμε ταξίδι.. στον χωροχρόνο

και πως οι υπόλοιποι συνομιλήτές σου.. είναι spammers.. δεν έχω κανέναν προσωπικό όφελος απ-'την AMD.

πέραν των καλών τιμών της.. τόσα χρόνια αλλά ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ που φαίνεται να'χει διάθεση να συνεχίσει να μου προσφέρει,

όπως επίσης ούτε κάτι προσωπικό με σένα έχω.

anyways..  Τις επόμενες μέρες θα δούμε και πιο απτά παραδείγματα.. που δεν θα'ναι αναδιπλώσεις χωροχρόνου..

ελπίζω να είσαι αντικειμενικός τότε.. και αμερόληπτος τότε.

( για μένα αμερόληπτο δε, θα ήταν να παραδεχθείς και ΤΩΡΑ.. πως είναι Π@$@$άνα εταιρία η INTEL υπερφύαλη και νταβατζίδικα

μας καρφώνει αστρονομικές τιμές.. για προιόντα που ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΣΤΑΝ απ΄το 1999-2000 πως θα τα'χουμε στην διάθεσή μας Νωρίτερα ήδη, αλλά και φθηνότερα...)

Τεσπα no offence σου λέω και πάλι.. έκαστος την γνώμη την θέση του κι οι συμφορουμιτες .. αμερόληπτοι fanboys και μη κλπ εδω είναι

καλή συνέχεια !

Την γνώμη μου για τους οπαδούς την έγραψα πιο πάνω δεν έχω να προσθέσω απολύτως τίποτα στο κατεβατό σου..

Απλά να ξέρεις ότι υπάρχουν άνθρωποι εκεί έξω που δεν έχουν την λόξα μας και θέλουν να πατάνε το κουμπί και να βγάζουν δουλειά,

για αυτούς τα 300 ευρώ είναι μια τρίχα από τα @@ τους.

Αλλά δεν μπορείς καν να σκεφτείς το εξής απλό, για αυτόν τον άνθρωπο τα 300 ευρώ είναι λύση,τα 150 ευρώ είναι καταδίκη..

και αυτό γιατί κανείς οπαδός δεν μπορεί να δει πέρα από το "υπέρμετρο εγώ του".

Γι'αυτο η Intel μπήκε σε κάθε σπίτι - γραφείο κλπ.. 

Τώρα μου λες να μισήσω την intel επειδή ως μονοπώλιο μου έδωσε ακριβή λύση ?

#Fuck_the_system 

Σκέφτομαι απλά αν δεν υπήρχε τι επιλογή θα είχα στο αδιέξοδο..

Φιλικά αν θέλεις να κάνεις την επανάσταση σου ξεκίνα την από κάπου αλλού,ξεκίνα από αυτούς που σου χτίζουν το αδιέξοδο,όχι από αυτούς που σου δίνουν λύση έστω και ακριβή.

• Like 1
Δημοσ.

Αρα την εχεις εδω και 3,5 βδομαδες? :P

Από την χαρά μου ντε!!

Δηλαδη την εχεις ηδη 24 μερες και δεν ειπες τιποτα? :P Καμια συγγενια με την LIsa μας? Μην μου πεις! Εισαι Κινεζος! :-D

Με φάγατε!!!! Ντροπή!!!! Χαχαχα

• Like 4
Δημοσ.

δες το AMD Ryzen 1800X Overclocked Bundle που είναι overclocked μέχρι το stage 4 (4.2Ghz) και όχι στο stage 11 (4.4Ghz).

Και έκανες 22/2/17 προφίλ για να γράψεις τι ακριβώς είπαμε;

Και μετά σου λέει ο άλλος ήρθαν στο θέμα με αλεξίπτωτο....

Βρε ελεύθερη πτώση και προσγειώθηκαν με το κεφάλι λέω εγώ μερικοί!!!

• Like 12
Δημοσ.

Και έκανες 22/2/17 προφίλ για να γράψεις τι ακριβώς είπαμε;

Και μετά σου λέει ο άλλος ήρθαν στο θέμα με αλεξίπτωτο....

Βρε ελεύθερη πτώση και προσγειώθηκαν με το κεφάλι λέω εγώ μερικοί!!!

Καλως τον Fallen τον κουλη! :-D

• Like 1
Δημοσ.

Φιλικά αν θέλεις να κάνεις την επανάσταση σου ξεκίνα την από κάπου αλλού,ξεκίνα από αυτούς που σου χτίζουν το αδιέξοδο,όχι από αυτούς που σου δίνουν λύση έστω και ακριβή.

Οι πρακτικές αθέμιτου ανταγωνισμού πιάνονται για αδιέξοδο;

Δημοσ.

Την γνώμη μου για τους οπαδούς την έγραψα πιο πάνω δεν έχω να προσθέσω απολύτως τίποτα στο κατεβατό σου..

Απλά να ξέρεις ότι υπάρχουν άνθρωποι εκεί έξω που δεν έχουν την λόξα μας και θέλουν να πατάνε το κουμπί και να βγάζουν δουλειά,

για αυτούς τα 300 ευρώ είναι μια τρίχα από τα @@ τους.

Αλλά δεν μπορείς καν να σκεφτείς το εξής απλό, για αυτόν τον άνθρωπο τα 300 ευρώ είναι λύση,τα 150 ευρώ είναι καταδίκη..

και αυτό γιατί κανείς οπαδός δεν μπορεί να δει πέρα από το "υπέρμετρο εγώ του".

Γι'αυτο η Intel μπήκε σε κάθε σπίτι - γραφείο κλπ.. 

Τώρα μου λες να μισήσω την intel επειδή ως μονοπώλιο μου έδωσε ακριβή λύση ?

#Fuck_the_system 

Σκέφτομαι απλά αν δεν υπήρχε τι επιλογή θα είχα στο αδιέξοδο..

οκ φίλε.

Δεν χρειάζομαι καμιά επανάσταση.. παράτα τα προσωπικά καλύτερα ;)

και απάντησε αν θες σε αυτο :

Οπότε η AMD είναι χαζή εταιρία..

και χαρίζει τους επεξεργαστές της ?

Μάλλον όχι λέω εγώ. Απλά δεν είναι ασύδοτη.. και ακούει

το κοινό της και προσέχει/αποκωδικοποιεί ακόμα και  το κράξιμο από Reviewers και αναβαθμίζεται μάλλον...

Δημοσ.

Δεν έχω καταλάβει ακριβώς τι προσπαθείς να πεις, αλλά τα πράγματα έχουν ως εξής.

Περίπου 30% είναι το κέρδος από ΗΤ στα προγράμματα που επεκτείνονται σε 6 και πλέον cores(υπάρχουν αρκετά bench να δεις). Ο 1600Χ λογικά, βάσει ανάλογων bench με ίντελ, θα βλέπει μείωση από τα 6 στα 12 θρεντ σε games που αξιοποιούν μόνο μέχρι 6 άντε και 8 cores. Για τους ίδιους λόγους που οι 4c/8t ίντελ έβλεπαν μειώσεις σε κάποια από τα παλιά games.

Δηλαδή για gaming μας ενδιαφέρει κατά πόσο ο 7700Κ φτάνει τον 1600Χ ή τον 1700 με HT κλειστό. Ο 1700 βγαίνει εκτός συναγωνισμού γιατί προβλέπεται να έχει κακό oc potential(θα τον φτάνει μέχρι και 3770Κ με ακραίο oc). Ο 1600Χ όμως έχει αρκετά ανταγωνιστικό IPS(ipc+clocks). Στη σύγκριση 1600Χ και 7700Κ υπάρχει 50% διαφορά στους φυσικούς πυρήνες η οποία πρέπει να καλυφθεί από το ΗΤ, το ελαφρώς καλύτερο ipc και τα ρολόγια. Αν κάνεις τους υπολογισμούς θα δεις ότι ο 7700Κ στέκεται πολύ καλά απέναντι στον 1600Χ με εξαίρεση τα games που αξιοποιούν πάνω από 6 φυσικούς πυρήνες όπως το watch dogs 2(νομίζω και το BF1 σε μικρότερο βαθμό). Εκεί το SMT του 1600Χ θα προσθέτει και θα τον βγάλει μπροστά.

Απλά μην περιμένετε όλες οι κατηγορίες games, όλων των δημιουργών, να έχουν την εικόνα των προαναφερθέντων.

Ντάξει. Σε κάποιος ανθρώπους, αρέσει τα λεφτά τους να πηγαίνουν σε δωροδοκίες κατασκευαστών έτοιμων pc, αντί για βελτίωση της τεχνολογίας. Καθένας αυτό που γουστάρει.

Επακριβώς έχεις καταλάβει τί λέω, και το εξηγείς και μια χαρά.

Στο μόνο που "διαφωνούμε", είναι ακριβώς το θέμα με ΗΤ/SMT on/off.

Εξηγώ:

Μου λες πως το iHT έχει μέχρι +30%. Χοντρικά, κάνει τους 4 πυρήνες 5.5 (μπακαλίστικη λογική, εντελώς). Αφού η συχνότητα πάει αναλογικά, με 25% oc που πιάνουν ας πούμε οι 7700, γίνονται 7, 8 αν συνυπολογίσουμε τη διαφορά μέγιστου oc (κάπου 4-4.2, ας πούμε) με τον Ryzen. Δεν ισχύει σε καμμία περίπτωση τόσο απλουστευμένα, αλλά υψηλή μπακαλιστική κάνουμε.

Το IPC μεταξύ 7700/Ryzen βλέπουμε πως είναι το ίδιο ουσιαστικά (με τις μέχρι τώρα διαρροές, μην τα ξαναλέμε).

Ο 1700κλπ, "ξεκινά" με 8 πυρήνες ισάξιους πια (όλους τους άλλους παράγοντες τους έχουμε βάλει υπέρ του 7700) και κερδίζει όσο του δώσει το SMT. 10, 20, 50%?

Πέρα από αυτό, η διαφορά που έχουν μεταξύ τους οι δύο υλοποιήσεις SMT, έχει να κάνει με το σκηνικό που γράφεις "θα βλέπει μείωση από τα 6 στα 12 θρεντ σε games που...".

Βγάλε το games σαν στείρα λογική, και βάλε προγράμματα. Το 6/12, γίνεται 8/16 ή και 4/8.

Όταν το ΗΤ "χάνει" επειδή μπορεί να δώσει μόνο 30% σε ιδανικά σενάρια, αν έχει παραπάνω (και πόσο, και σε ποιά σενάρια) ο R, θα χάνει πολύ λιγότερο ή αν θέλεις θα κερδίζει πολύ περισσότερο.

Btw, ο διαμοιρασμός γίνεται από OS, από drivers, από f/w-microcode του επεξεργαστή? Πώς κατανέμεται το φορτίο?

Γεμίζουν οι φυσικοί πυρήνες και μετά τα νήματα (σαφές προβάδισμα οι Ryzen αφού στη χειρότερη περίπτωση oc έχουν +2-3 παραπάνω πυρήνες) ή 1ος πυρήνας+1ο νήμα, μετά 2ος+2ο κλπ (εδώ οι διαφορές είναι συνάρτηση της ισχύος της κάθε SMT υλοποίησης)?

Μπακαλίστικα τα παραπάνω, το ξανατονίζω. Σε αληθινά-καθημερινά σενάρια, πιθανότατα γοργόνες και μονόκερους γράφω.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...