Προς το περιεχόμενο

AMD Zen, AM4 socket

tmjuju

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Τελικα η ιντελ εκτος απο εργοστασιο cpu εχει γινει εργοστασιο παραγωγης haters χοχοχο ειναι αστειο το ποσο μισος υπαρχει εναντιον της.

Ε μην το βλεπεις κι εσυ ετσι... Ειπαμε υπαρχουν πολλες αποψεις και απο τις 2 πλευρες και υπαρχουν και λογικοι αλλα και πιο "φανατισμενοι"... Ετσι ειναι παντα και παντου γιατι ετσι λειτουργει ο ανθρωπος γενικα...

Απλα παντα θα καιγονται με τα ξερα και καποια χλωρα απο την αποψη οτι  ενω εγω λεω "αντε γ@μησου ιντελ" που θελω εναν σκασμο λεφτα για μια "οχι xtreme" cpu  και αυτο συνεπαγεται οτι υποστηριζω amd για να βγαλει ανταγωνισμο(ειτε παρω στο τελος amd ειτε intel), ο αλλος που εχει ηδη ιντελ  δεν βλεπει τους λογους που το κανω αλλα μονο το οτι ειμαι εναντια σε αυτο που εχει αυτος, αρα ειμαι εχθρος!!!  Ο,τι να΄ναι δηλαδη, διανοητικη στεριση, οξια κοντοφθαλμια και και ......

Και με τον Elf που παντα καταληγει σε χαζοεπιθετικο το κλιμα, αυτο εχω προσπαθησει να του εξηγησω κι αλλες φορες... Οτι θα ηταν νορμαλ να μην ειναι τοσο επιθετικος και αρνητικος σε καθε τι καινουργιο γιατι αμα παρουν την κατιουσα οι τιμες η΄ η amd εχει πραγματικο vfm και γενικα παει ο ανταγωνισμος σε τρελα καλα  επιπεδα, αμα παρει τον i7 που ονειρευεται με 50-100 ευρω λιγοτερα η΄ παρει ξαναβαπτισμενο ι7 σε ι5( ι5 με ht) , δεν θα το παρει επειδη αρεσε στην ιντελ η φατσα του αλλα επειδη η amd το καταφερε!!!

Με λιγα λογια κοψτε την προκαταλλειψη και δειτε τα δρωμενα με λογικη και ψυχραιμια... Δεν μας αναγκαζει κανενας με το πιστολι να παρουμε κατι αλλα αυτο που θα παρουμε θα πρεπει να ειναι οσο καλυτερο και οσο πιο φθηνο γινεται για τον καθεναν μας... ;)

Κι εγω ψηνομαι για 1400χ οπως εχω ξανα πει αλλα αμα η ιντελ κανει αυτο που πρεπει και βγαλει τον αποκριατικο ι7 ντυμενο σε ι5 η΄ ριξει σε καλα επιπεδα ι7 κτλ κτλ κτλ πιθανο να παω εκει! Υποστηριζω AMD πανω απόλα για την τσεπουλα μου(οπως εχει 1000υποθει πλεον) κι οχι γιατι ειναι καλυτερη, εχει πιο ωραια χρωματα, εχει 2.000 πυρηνες και θα'χει και φωτακι η ψυκτρα! Και βασικο  παλικαρια, οποιος μπορει ας κατσει τουλαχιστον 2-3 μηνες χωρις να κανει κινηση...Το μονο σιγουρο θα ειναι οτι δεν θα χασει... :-)

• Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κι εγω ψηνομαι για 1400χ οπως εχω ξανα πει αλλα αμα η ιντελ κανει αυτο που πρεπει και βγαλει τον αποκριατικο ι7 ντυμενο σε ι5 η΄ ριξει σε καλα επιπεδα ι7 κτλ κτλ κτλ πιθανο να παω εκει! Υποστηριζω AMD πανω απόλα για την τσεπουλα μου(οπως εχει 1000υποθει πλεον) κι οχι γιατι ειναι καλυτερη, εχει πιο ωραια χρωματα, εχει 2.000 πυρηνες και θα'χει και φωτακι η ψυκτρα! Και βασικο  παλικαρια, οποιος μπορει ας κατσει τουλαχιστον 2-3 μηνες χωρις να κανει κινηση...Το μονο σιγουρο θα ειναι οτι δεν θα χασει... :-)

Εγώ με 1600X , 1650X σε κόβω.....  

Η AMD άλλαξε την κλίμακα ισχύος CPU που απευθύνεται στο ευρύ κοινό τοποθετώντας 8C/16T σε τιμές 4C/8T .

Αυτό σημαίνει πως συμπαρασύρει σε χαμηλότερες κλίμακες όλα τα μικρότερα μοντέλα , όχι μόνο του ανταγωνιστή της, αλλά και τα δικά της συνάμα .  Από την στιγμή που ένα overkill προϊόν μπαίνει στις επιλογές του κοινού όντας χαμηλά κοστολογημένο, τις περισσότερες φορές είναι και το προϊόν επιλογής του μιας και έχει υψηλό VFM. 

https://www.youtube.com/watch?v=425XavsUdXQ

αυτο το τσιρκο με τα φωτακια ακομα δεν το καταλαβαινω....

Το δαχτυλίδι που φωτίζει το cooler της AMD, αν ήταν μόνο του θα έλεγα πως είναι όμορφο και κάτι που τραβάει μέσα στην γενική λιτότητα.

Αυτό που έχει κάνει ο άλλος με τα 100 λεντάκι είναι καραγκιοζιλίκι .

Εκτός και αν θέλει να μας δείξει πως ήρθαν νωρίς εφέτος τα Χριστούγεννα και η πρωτοχρονιά με τα αγιοβασιλιάτικα τα δώρα ...  :-D  :-D  :-D

• Like 8

DRelectric για να πάει κάποιος να πάρει intel πλέον πρέπει κάτι να μην πηγαίνει καλά. Εντάξει κάποιος μπορεί να έχει χιλιάρικα για ξόδεμα ενώ κάποιος άλλος να είναι απλά θύμα marketing ή παραπληροφόρισης.

Είναι δυνατόν όσο διαρρέουν και benchmarks από ryzen να πας να πάρεις i7 με 1000 ευρώ επιπλέον για να πιάσεις 5-10fps παραπάνω?

Άντε γειά!!! Τουλάχιστον όσοι τα κάνουν αυτά να μην διαμαρτύρονται ούτε για τις τιμές της intel ούτε για το ότι η AMD δεν είναι ανταγωνιστική γιατί πολύ απλά δεν την ενισχύουν.

Τότε τι θα γίνει;

Θα κλείσει η AMD και η Intel θα μας πιάνει τον κώλο. Όσοι συντηρούν μια τέτοια κατάσταση καλό θα ήταν να προσέχουν λίγο τι λένε.

και ξέρεις αυτό που ξεχνάνε όλοι .. και ιδίως ίσως οι Fanboys της ίντελ και που είναι πολύ σοβαρό είναι το εξής :

ότι το να φτιάξει για παράδειγμα η Νισσαν ένα αμ]άξι 700 άλογα μπορεί.. η Dodge μπορεί.. h BMW μπορεί..

το θέμα όμως δεν είναι εκεί..

το θέμα είναι θέμα RESOURCES.. και όσο πιο ακαδημαικά κοιτάξεις ένα θέμα (ιδίως αν γνωρίζεις τον τομέα - σσ. Δεν είμαι ακαδημαικός δε το λεω για αυτο΄το λόγο).. τόσο περίσσότερο το έργο πάει αλλού..

στο ποια εταιρία έφτιαξε ενα Energy Efficient προιον Φτηνό.. που θα σαρώσει την αγορά.. ποια εταιρία είναι Customer Friendly ας μου

επιτρεπει να πω κλπ..

Η οικονομία είναι ματωμένη.. σήμερα στον πλανήτη.. δεν μπορεί να λέμε πως δεν είναι παράμετρος..

υπάρχουν εταιρίες που θεωρούμε κολοσσους .... με 1000δες άτομα προσωπικό και ανάγκες πχ. σε PC

και δεν παίρνουν νέα PC εδώ και χρόνια... μένουν με 775.. λέτε να μην τους  ενδιαφέρει... αν πάνε σε μια αναβάθμιση

οι τιμές ?? έτσι κλείνονται η συμφωνίες... αυτό είναι ελεύθερη αγορά.. (μιας λέγανε σε προηγούμενα ποστς.. πως καλά έκανε..η ίντελ..

μαγκιά της που είχες τις τιμές.. στο θεό..) ΟΚ...  Αφού έβγαλε και ΧΟΝΤΡΑ φράγκα και εις βάρον των θυμάτων πελατών της(με μένα μέσα).. Ας ετοιμάσει τα μπούτια της.. τώρα γιατί θα το πληρώσει !!

και μην γελιόμαστε πως δεν θα πέσουν οι τιμές.. των ίντελ.. ας ξυπνήσουμε.. ΗΔΗ συμβαίνει.. βούηξε ου τόπους..

και θα πέσουν κι άλλο....

• Like 1

Εισαι amd μου πειρασμος! Σεισμος!... Ααααααααϊιι....αϊιι...αϊιιι αϊιιιιι....αααααϊιιιιιιιι!

Πυρηνες, κλοκια, tdp.... καλοιιιιιιιιιι....     Ααααααααϊιι....αϊιι...αϊιιι αϊιιιιι....αααααϊιιιιιιιι! :P

ΥΓ:  Ε στα κλοκια θελουμε λιγο  ακομα αλλα παει ωραια στον στιχο! :-D

• Like 11

Παιδια αν δε το χετε καταλαβει τη τελευταια βδομαδα τις ιδιες 3 ειδησεις απο 15 διαφορετικα site συζητατε.

Ενα 5,2 που επιασε και κανα δυο cinebench.

Το μονο που θα ελεγα οτι αξιζει το κοπο ειναι το κινεζικο παραπισω.

Πουθενά δεν συμφωνείτε.

IPC core vs IPC core+HT/SMT.

Τόσο απλό.

Σε κάθε δεδομένα προτυποποιημένο σενάριο (αυτό είναι το κάθε bench).

Επειδή κάνεις πως δεν καταλαβαίνεις, μασημένα:

Ο 7700 που έχει αναλάβει όλο το βάρος ξαφνικά, στα 5 μάλιστα όπου πάει αέρα με αέρα, για πλάκα, παίρνει από το ΗΤ επιπλέον 30% (εντελώς τυχαίο νούμερο) σε κάθε bench και μεσοσταθμικά.

Ο αντίστοιχος πυρήνας Ryzen στα 3.6 που πεισματικά δεν θα πηγαίνει παραπάνω κι ούτε θα πάει ποτέ, πόσο? Αν παίρνει 10% αντίστοιχα ανά σενάριο και μεσοσταθμικά...ξαφνικά μειώνεται αρκετά η "συνολική" διαφορά (cores+threads+ipc+Hz). Αν παίρνει +50% (+-20% παίζω, εντελώς τυχαία), αλλάζει πάλι άρδην η εικόνα.

Μόνο εγώ πχ έχω ακούσει ότι μέχρι και κάποιες γενιές i7 συστήνεται η απενεργοποίηση του ΗΤ, ειδικά σε gaming, γιατί περισσότερο κακό κάνει, παρά καλό (κάποιος κάπου εδώ έχει αναφέρει frametimes+percentiles προκειμένου να δούμε πως τρέχει το κάθε παιγνίδι, όχι μόνο min/max/av)?

Δεν έχω καταλάβει ακριβώς τι προσπαθείς να πεις, αλλά τα πράγματα έχουν ως εξής.

Περίπου 30% είναι το κέρδος από ΗΤ στα προγράμματα που επεκτείνονται σε 6 και πλέον cores(υπάρχουν αρκετά bench να δεις). Ο 1600Χ λογικά, βάσει ανάλογων bench με ίντελ, θα βλέπει μείωση από τα 6 στα 12 θρεντ σε games που αξιοποιούν μόνο μέχρι 6 άντε και 8 cores. Για τους ίδιους λόγους που οι 4c/8t ίντελ έβλεπαν μειώσεις σε κάποια από τα παλιά games.

Δηλαδή για gaming μας ενδιαφέρει κατά πόσο ο 7700Κ φτάνει τον 1600Χ ή τον 1700 με HT κλειστό. Ο 1700 βγαίνει εκτός συναγωνισμού γιατί προβλέπεται να έχει κακό oc potential(θα τον φτάνει μέχρι και 3770Κ με ακραίο oc). Ο 1600Χ όμως έχει αρκετά ανταγωνιστικό IPS(ipc+clocks). Στη σύγκριση 1600Χ και 7700Κ υπάρχει 50% διαφορά στους φυσικούς πυρήνες η οποία πρέπει να καλυφθεί από το ΗΤ, το ελαφρώς καλύτερο ipc και τα ρολόγια. Αν κάνεις τους υπολογισμούς θα δεις ότι ο 7700Κ στέκεται πολύ καλά απέναντι στον 1600Χ με εξαίρεση τα games που αξιοποιούν πάνω από 6 φυσικούς πυρήνες όπως το watch dogs 2(νομίζω και το BF1 σε μικρότερο βαθμό). Εκεί το SMT του 1600Χ θα προσθέτει και θα τον βγάλει μπροστά.

Απλά μην περιμένετε όλες οι κατηγορίες games, όλων των δημιουργών, να έχουν την εικόνα των προαναφερθέντων.

Τελικα η ιντελ εκτος απο εργοστασιο cpu εχει γινει εργοστασιο παραγωγης haters χοχοχο ειναι αστειο το ποσο μισος υπαρχει εναντιον της.

Ντάξει. Σε κάποιος ανθρώπους, αρέσει τα λεφτά τους να πηγαίνουν σε δωροδοκίες κατασκευαστών έτοιμων pc, αντί για βελτίωση της τεχνολογίας. Καθένας αυτό που γουστάρει.

• Like 1

Παιδια αν δε το χετε καταλαβει τη τελευταια βδομαδα τις ιδιες 3 ειδησεις απο 15 διαφορετικα site συζητατε.

Ενα 5,2 που επιασε και κανα δυο cinebench.

Το μονο που θα ελεγα οτι αξιζει το κοπο ειναι το κινεζικο παραπισω.

α μπράβο και εγω πιστεύω οτι αμα ισχυει αυτο στο κινέζικο τοτε μιλάμε για πολυ καλα αποτελέσματα για τα λεφτα που θα δωσεις,τα νούμερα φαίνονται οκ απο εμένα.

Με LN2..

Ναι αλλα με ολους τους πυρηνες νομιζω... Αρα κατι ειναι κι αυτο...  Εννοειται οτι στο overclocking δεν δινουν πολυ ομως, να τα λεμε κι ολα... Απ΄ο,τι φαινεται τουλαχιστον, γιατι δεν ξερουμε τι θα παιχτει με τους πιο μικρους που εχουν λιγοτερους πυρηνες..

• Like 2

3 Φλεβάρη μέχρι το τέλος της μέρας η Asus crosshair στα χέρια μου

Από mindfactory

Καλορίζικο το κτήνος glazos ! ! ! Από 8350 πας σε ryzen, κοινώς ryzen-ική ανανέωση, όπως λένε ριζική ξέρεις αλλά λόγω ryzen αξίζει να ειπωθεί έτσι :D.

• Like 4

3 Φλεβάρη μέχρι το τέλος της μέρας η Asus crosshair στα χέρια μου

Από mindfactory

Δηλαδη την εχεις  ηδη 24  μερες και δεν ειπες τιποτα? :P  Καμια συγγενια με την LIsa μας? Μην μου πεις! Εισαι Κινεζος! :-D

• Like 4

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...