Πέτρος Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2017 Share Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2017 Δεν θα σε βοηθήσει σε τίποτα αφού είναι παντελώς άγνωστο το τι θα είναι το smt της amd και το πως θα δουλεύει. ΗΤ μια φορά δεν θα είναι αφού είναι ιδιοκτησία της Intel. Το να εκμεταλλεύεσαι τους πόρους το εκάστοτε core όταν αυτοί δεν δεσμεύονται από το πρώτο νήμα, ρίχνοντας και δεύτερο στον ιδιο κύκλο στο core, είναι μια καλή ιδέα. Και το HT και το SMT λοιπόν στοχεύουν στο ίδιο πράγμα. Στην καλύτερη εκμετάλλευση των πόρων του εκάστοτε core. Ο τρόπος με τον οποίο το πετυχαίνουν θα είναι ανάλογος της γενικότερης αρχιτεκτονικής του πυρήνα που κάθε φορά δημιουργούν. Άρα συμφωνούμε, δεν θα του προσφέρει τίποτα κάποια μέτρηση του HT. Πουθενά δεν συμφωνείτε. IPC core vs IPC core+HT/SMT. Τόσο απλό. Σε κάθε δεδομένα προτυποποιημένο σενάριο (αυτό είναι το κάθε bench). Επειδή κάνεις πως δεν καταλαβαίνεις, μασημένα: Ο 7700 που έχει αναλάβει όλο το βάρος ξαφνικά, στα 5 μάλιστα όπου πάει αέρα με αέρα, για πλάκα, παίρνει από το ΗΤ επιπλέον 30% (εντελώς τυχαίο νούμερο) σε κάθε bench και μεσοσταθμικά. Ο αντίστοιχος πυρήνας Ryzen στα 3.6 που πεισματικά δεν θα πηγαίνει παραπάνω κι ούτε θα πάει ποτέ, πόσο? Αν παίρνει 10% αντίστοιχα ανά σενάριο και μεσοσταθμικά...ξαφνικά μειώνεται αρκετά η "συνολική" διαφορά (cores+threads+ipc+Hz). Αν παίρνει +50% (+-20% παίζω, εντελώς τυχαία), αλλάζει πάλι άρδην η εικόνα. Μόνο εγώ πχ έχω ακούσει ότι μέχρι και κάποιες γενιές i7 συστήνεται η απενεργοποίηση του ΗΤ, ειδικά σε gaming, γιατί περισσότερο κακό κάνει, παρά καλό (κάποιος κάπου εδώ έχει αναφέρει frametimes+percentiles προκειμένου να δούμε πως τρέχει το κάθε παιγνίδι, όχι μόνο min/max/av)? 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
DRelectric Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2017 Share Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2017 Χαχαχα να'σαι καλά.. και έφαγα πολύ ταραμοσαλάτα.. (με αγάπη) Εδώ την προσφορά ενός καταστήματος την έχουν κάνει ρητή εντολή της intel να ρίξει τις τιμές.. Εδώ το spaming που κανονικά τιμωρείται και δεν.. Αυτά τα 137/140 bus speed τα έχουμε δει σε κάθε σελίδα τουλάχιστον μια φορά.. Τουλάχιστον 5 προφίλ έχουν ξεκινήσει το count σε αυτό το νήμα με "αλεξίπτωτο" .. Φαγώθηκες.. ρε παληκάρι μου.. Το μαγαζί που ριξε τιμές είναι κάτι σαν το πλαίσιο της Αμερικής θαρρώ.. το guru3D και το Hothardware.. συμβουλέυει να αγοράσει ο κόσμος που σκοπεύει να πάρει ίντελ ΄τώρα από αυτά τα μαγαζιά για να κάνει Bargain Deal ... Προφανώς όμως και το πλαίσιο εδώ(και άλλα μαγ;αζιά) έχουν στοκάρει τα άντερά τους.. θεωρώντας πως θα βγάλουν πολύ χρήμα.. εξου και τα σπρώχχνει τώρα κοψοχρονιά μη του μείνουν... γιατί θα μπει μέσα άγρια.. ας πούμε την αλήθεια τουλάχιστον τώρα που την βλέπουμε μπροστά μας.. κανείς δεν θα πάρει ίντελ τώρα έτσι όπως έγινε.. το πράμα.. θα πάρει έναν 1600Χ (ιδίως αν είναι 1800Χ με 2 λοκτ πυρήνες) και θα χώσει άπειρα φράγκα σε GPU. ορίστε και μια άποψη απ'την ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΕΝΟΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ όπως λες.. (ΠΡΟΣΦΟΡΑ είναι 300$ έκπτωση.. ή Give Away?) http://www.microcenter.com/site/stores/default.aspx?rd=1 no offence... αλλά δεν ειναι τα πράματα.. όπως επιμένεις να λες.. * Γράψτε INTEL PRICES .. στο google και κάντε μια βόλτα.. να δείτε άρθρα.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
MoviemakerGr Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2017 Share Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2017 Αλλο αφελεια και τασεις συνομωσιολογιας που εχουν μερικοι αλλο διαστρεβλωση της αληθειας. Εκει ξεφευγει το θεμα. Δεν θέλω να το γενικεύσω γιατί έτσι γίνεται συμψηφισμός και χάνετε η ουσία, έχουμε γεμίσει forum και μετρήσεις και όταν αγοράσουμε κάτι που νομίζουμε ότι κάπως το ξέρουμε ανακαλύπτουμε ότι αυτή είναι και η πρώτη γνωριμία.. και στο εξωτερικό είναι χειρότερα λόγω μεγέθους,εδώ την παλεύουμε ακόμα. Αλλά πρέπει και όλοι να το διαφυλάξουμε αλλιώς πάει το μέτρο χάθηκε.. Φαγώθηκες.. ρε παληκάρι μου.. Το μαγαζί που ριξε τιμές είναι κάτι σαν το πλαίσιο της Αμερικής θαρρώ.. το guru3D και το Hothardware.. συμβουλέυει να αγοράσει ο κόσμος που σκοπεύει να πάρει ίντελ ΄τώρα από αυτά τα μαγαζιά για να κάνει Bargain Deal ... Προφανώς όμως και το πλαίσιο εδώ(και άλλα μαγ;αζιά) έχουν στοκάρει τα άντερά τους.. θεωρώντας πως θα βγάλουν πολύ χρήμα.. εξου και τα σπρώχχνει τώρα κοψοχρονιά μη του μείνουν... γιατί θα μπει μέσα άγρια.. ας πούμε την αλήθεια τουλάχιστον τώρα που την βλέπουμε μπροστά μας.. κανείς δεν θα πάρει ίντελ τώρα έτσι όπως έγινε.. το πράμα.. θα πάρει έναν 1600Χ (ιδίως αν είναι 1800Χ με 2 λοκτ πυρήνες) και θα χώσει άπειρα φράγκα σε GPU. ορίστε και μια άποψη απ'την ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΕΝΟΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ όπως λες.. (ΠΡΟΣΦΟΡΑ είναι 300$ έκπτωση.. ή Give Away?) http://www.microcenter.com/site/stores/default.aspx?rd=1 no offence... αλλά δεν ειναι τα πράματα.. όπως επιμένεις να λες.. Εσυ άπλα συνεχίζεις το spaming χάριν εντυπώσεων, δεν είσαι ο μόνος όμως .. δες πόσες φορές εχει παίξει το έργο απο πόσους και καθε φορά που το ανεβάζει άλλη μια σελίδα αλλά απο το ΙΔΙΟ κατάστημα μας σερβίρεται πάλι ζεστό όπως και το tweet .. που είναι 4ων ημερών και εχει παίξει 18 φορές με διάφορους τρόπους.. Εγώ αργά η γρήγορα θα πάρω Rayzen,εκτός αν βγει πάλι πατάτα που πραγματικά κάτι τέτοιο δεν διαφαίνεται αλλά ποτέ δεν ξέρεις.. και ο λόγος είναι ότι δεν με νοιάζει το IPC εμένα αλλά οι πολυνηματικες εφαρμογές. να δω αν συμβεί τι θα έχετε να λέτε τότε και που θα κρύψετε το ... αλεξίπτωτο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Psycho_Warhead Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2017 Share Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2017 Μόνο εγώ πχ έχω ακούσει ότι μέχρι και κάποιες γενιές i7 συστήνεται η απενεργοποίηση του ΗΤ, ειδικά σε gaming, γιατί περισσότερο κακό κάνει, παρά καλό (κάποιος κάπου εδώ έχει αναφέρει frametimes+percentiles προκειμένου να δούμε πως τρέχει το κάθε παιγνίδι, όχι μόνο min/max/av)? Υπάρχουν ακόμα τέτοια παιχνίδια, για παράδειγμα Forza Horizon 3. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Mult1C0r3Cpu Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2017 Share Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2017 Movie κάντο λίγο λιανά αυτό με το 140mhz bus που λες, γιατί ή δεν το έχω καταλάβει επειδή δεν το θυμάμαι αλλά επειδή είτε δεν έχω την γνώση να το καταλάβω, κάνε ένα κόπο και μια διευκρίνηση θα βοηθήσει αρκετά , τόσο για αυτό που θες να πεις και θα φανεί και το αν τελικά είμαι άσχετος . 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
adtakhs Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2017 Share Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2017 Εγώ αργά η γρήγορα θα πάρω Rayzen,εκτός αν βγει πάλι πατάτα που πραγματικά κάτι τέτοιο δεν διαφαίνεται αλλά ποτέ δεν ξέρεις.. και ο λόγος είναι ότι δεν με νοιάζει το IPC εμένα αλλά οι πολυνηματικες εφαρμογές. να δω αν συμβεί τι θα έχετε να λέτε τότε και που θα κρύψετε το ... αλεξίπτωτο. Εδώ είναι το τόπικ για την συζήτηση του ZEN . Δεν μας ενδιαφέρει κάτι άλλο, αλλά επειδή είμαστε καταναλωτές και οι περισσότεροι που ασχολούνται με AMD είναι και άνθρωποι που τους ενδιαφέρει πολύ το VFM (δεν μιλώ για Value ) για αυτό και κοιτάμε την διαμόρφωση των τιμών σε σχέση με τον ανταγωνισμό. Είναι δεδομένο πως με τις τιμές που ανακοίνωσε η AMD , αλλά και το performance που υποστηρίζει πως έχουν τα προϊόντα της, έχει βάλει φωτιά σε όλο το αγοραστικό κοινό. Για πάρα πολύ κόσμο οι επιδόσεις πάνω κάτω ενός 6900Κ σε τιμές πλατφόρμας που φτάνουν δεν φτάνουν τα 500€, ήταν όνειρο θερινής νυκτός. Πως να μην είναι ενθουσιασμένοι ... Με αυτά που έχουν φανεί έως τώρα, ο RYZEN δεν πάσχει ούτε σε IPC , ούτε σε καταναλώσεις, ούτε σε συνολικό performance. Αν κάπου μπορεί να χωλαίνει θα ειναι το υψηλό κλοκάρισμα , κάτι που ενδιαφέρει του overclockers . Αν σου κάνει για αυτά που θες, γιατί να μην τον προτιμήσεις. Πριν κάποιες σελίδες σου είχα ποστάρει ένα υπερπλήρες σύστημα με ότι καλύτερο κυκλοφορεί στην αγορά επάνω δείχνοντας σου πως μια πλατφόρμα AM4 είναι έτοιμη για κάθε απαίτηση μικρής επιχείρησης ή και οικιακής δυνατής χρήσης. Εγώ περιμένω να καθαρίσει λίγο το τοπίο με τις μητρικές και τα συστήματα ψύξης και θα αγοράσω. Τα υπόλοιπα τα έχω ήδη, οπότε και η αλλαγή θα γίνει σχετικά εύκολα/ 8 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
MoviemakerGr Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2017 Share Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2017 Movie κάντο λίγο λιανά αυτό με το 140mhz bus που λες, γιατί ή δεν το έχω καταλάβει επειδή δεν το θυμάμαι αλλά επειδή είτε δεν έχω την γνώση να το καταλάβω, κάνε ένα κόπο και μια διευκρίνηση θα βοηθήσει αρκετά , τόσο για αυτό που θες να πεις και θα φανεί και το αν τελικά είμαι άσχετος . Τώρα το έγραψα για να καταλάβουμε οι περισσότεροι για ποιο screenshot - video λέω. αλλά εξακολουθεί να μου κάνει εντύπωση στο video που έπιασαν 5GHz έχει bus speed 137Mhz. @Adtakhs έχω αποδείξει πολλές φορές οτι εγώ ειμαι με τον καταναλωτή,με εσένα και εμένα, αγοράζοντας και κάρτες όταν μου κάνουν,κάνοντας και παρουσιάσεις στο νήμα Hackint0sh παλιότερα που είχε συμβατές κάρτες κλπ.. Εγώ λοιπόν θέλω συστήματα που ας έχουν και χαμηλότερες λιγο επιδόσεις αλλά στην σταθερότητα δεν βάζω σταγόνα νερό στο κρασί μου.. Αν λοιπόν πληρούνται οι προϋποθέσεις μου εγώ θα το δοκιμάσω όπως εχω κάνει πολλάκις στο παρελθόν.. Αλλά αυτό δεν θα με σταματήσει όταν βλέπω "δράκους" και υπερβολές να μην παρεμβαίνω για τον λόγο που έγραψα πιο πάνω,"πρέπει να το διαφυλάξουμε όλοι μας",και θεωρώ τους οπαδούς σε οτιδήποτε ότι πιο ανεγκέφαλο και καταστροφικό υπάρχει στον πλανήτη.. 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ZELOMOTH Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2017 Share Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2017 Σημασια παιδακια εχει οτι πλεον πρεπει να καταλαβουν και καποιοι πιο δυσπιστοι και ισως κολλημενοι(εννοειται και στα 2 στρατοπεδα) πως φαινεται να τερματιζει η εποχη " @ρχιδι@ AMD " και ξεκιναει μια νεα... " AMD μ΄ @ρχιδι@ "... 13 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Psycho_Warhead Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2017 Share Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2017 Ωραία και καλά όλα αυτά, αλλά θα έχουμε 8c/16t και το AI στα παιχνίδια θα εξακολουθεί να είναι για κλάματα.. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
TheELF Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2017 Share Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2017 Όλος ο κόσμος παίζει στα 1024x768 ? Που βρισκόμαστε, πίσω στο 1998 ? Ελεος ..... Που είπα κάτι τέτοιο; Σε 4K με τον ήρωα να κάθετε μόνος του ακίνητος στην μέση του πουθενά χωρίς να κινείται τίποτα,έτσι παίζει ο κόσμος. Τέλος η AMD δεν έχει καταδικαστεί από κανέναν. Ενας παπάρας δικηγόρος σαν αυτούς που ψάχνουν τρόπο να τα πάρουν από δικαστικές διαμάχες, έχει κάνει μήνυση προσπαθώντας να καρπωθεί χρήμα. Μα αυτό είπα και εγώ,όσο καταδικάστηκε η amd για αυτό άλλο τόσο καταδικάστηκε και η intel. Link or it didn't happen, ότι μας συμφέρει χωρίς καν αποδείξεις, μάλιστα. Κούρασε το όλο ξεφτιλίκι της intel τόσα χρόνια με πληρωμένα benchmarks και πουστιές, αν όντως ισχύουν οι φήμες αυτές περί manipulation ενάντια των zen φάνηκε το ποιόν της εταιρείας για τα καλά, αξιολύπητη κατάσταση. Και πρόσεξε το λέω μιας και έτσι είναι και είναι γνωστό σε όλους αυτό. Αν η amd έκανε τα ίδια μην νομίζεις ότι θα τα αγνοούσαμε και μην νομίζεις ότι δεν θα έτρωγε κράξιμο, αυτό το τονίζω για να εξηγιόμαστε, καμία εταιρεία δεν είναι άγια και καλή και άλλωστε είναι γνωστό ! Ονειρευεσαι η εχεις παρακρουσεις? Η intel εχει ξεφτιλιστει δικαστικα σε ΗΠΑ,Ευρωπη και Βρεττανια.Η AMD δεν εχει καμμια καταδικη,αλλιως δωσε μας λινκ αντι να λες ανοησιες Νομιζω για να διαφυλαχτει το εγκυρο των συζητησεων μας απο εδω και εμπρος παιδια καντε report σε οσους διαδιδουν ψευδη. Λινκ για της καταδίκες της Intel ποιος έχει να μας δώσει;Καταδίκες όμως. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
MoviemakerGr Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2017 Share Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2017 Σημασια παιδακια εχει οτι πλεον πρεπει να καταλαβουν και καποιοι πιο δυσπιστοι και ισως κολλημενοι(εννοειται και στα 2 στρατοπεδα) πως φαινεται να τερματιζει η εποχη " @ρχιδι@ AMD " και ξεκιναει μια νεα... " AMD μ΄ @ρχιδι@ "... Μια εποχή όμως που ακόμα μερικοί δεν έζησαν ποτέ.. έκαναν άπλά πήδημα στο.... χωροχρόνο.. 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ZELOMOTH Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2017 Share Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2017 Μια εποχή όμως που ακόμα μερικοί δεν έζησαν ποτέ.. έκαναν άπλά πήδημα στο.... χωροχρόνο.. Μην σου πω κι οτι ηταν απ΄ το παραθυρο! 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
TheELF Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2017 Share Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2017 Ο αντίστοιχος πυρήνας Ryzen στα 3.6 που πεισματικά δεν θα πηγαίνει παραπάνω κι ούτε θα πάει ποτέ, πόσο? Αν παίρνει 10% αντίστοιχα ανά σενάριο και μεσοσταθμικά...ξαφνικά μειώνεται αρκετά η "συνολική" διαφορά (cores+threads+ipc+Hz). Αν παίρνει +50% (+-20% παίζω, εντελώς τυχαία), αλλάζει πάλι άρδην η εικόνα. Αλλάζει σε σχέση με τι; Οι multithread μετρήσεις που υπάρχουν τώρα για ryzen και για τους intel όλες είναι μαζί με το ht/smt δεν υπάρχει κάτι να προσθέσεις ή να αφαιρέσεις στην "συνολική" διαφορά. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Πέτρος Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2017 Share Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2017 Τί, ισχύουν ξαφνικά? 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ZELOMOTH Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2017 Share Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2017 Τί, ισχύουν ξαφνικά? Μπορει να μην χωνευεται με τιποτα... αλλα καποια στιγμη σιγα σιγα... θα χωνευτει!Χαχα! 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις