Προς το περιεχόμενο

AMD Zen, AM4 socket

tmjuju

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Το βίντεο από το witcher 3 που λες στο άλλο θέμα το ανέβασες; (Novigrad θέλω να πιστεύω ότι θα δείχνει)

Εγώ πάλι αντίθετα δεν μπορώ να είμαι idle στα windows και να βλέπω ότι νάνε στης θερμοκρασίες μου δίνει την αίσθηση του χαλασμένου,βγήκε ο επεξεργαστής;Ξεκόλλησε το probe;

Ευτυχώς που είσαι τόσο άσχετος και το δείχνεις ώστε να καταλαβαίνουν όλοι.

Το ίδιο είναι το Chip να ψήνεται από το να μην διαβάζει σωστά σε Idle;

Οι "λάθος" μέτρηση της θερμοκρασίες σε Idle δεν ισχύει μόνο για τους AMD.

https://www.techpowerup.com/realtemp/docs

Δε ξέρουμε αν είναι χειρότερες ή όχι , ακριβώς για το λόγο του ότι οι ενδείξεις του fx είναι μη αξιόπιστες. Αφού το overdrive δείχνει σωστά την απόσταση από το ανώτατο όριο θερμοκρασίας ακόμα και σε χαμηλή χρήση , τότε και οι μετρήσεις που δείχνουν τα προγράμματα όπως το hwinfo θα έπρεπε να είναι σωστές ,αφού το μόνο που κάνουν είναι να αφαιρούν από τη μέγιστη θεωρητική θερμοκρασία , την απόσταση που δείχνει και το overdrive. Αν λοιπόν το πραγματικό όριο δεν είναι οι 70 αλλά οι 80 βαθμοί πχ. , τότε αλλάζοντας την μέγιστη τιμή στο hwinfo , θα μας δείξει 10 βαθμούς παραπάνω τόσο σε idle όσο και σε load. Αυτό σε συνδυασμό με το cpu temp sensor της μητρικής που είναι πάντα ψηλότερο κατά 10-15 βαθμους συν το γεγονός οτι η ίδια η AMD έβαλε στο overdrive το margin και όχι τη "θερμοκρασία" όπως είχε παλιά , με κάνει να αμφιβάλλω πολύ για το αν οι θερμοκρασίες των fx είναι τόσο χαμηλές.

Είναι πάρα πολύ αξιόπιστες.

Δεν συγκρίνεις ποτέ θερμοκρασίες επεξεργαστών με βάση την μέτρηση της μητρικής. Ο αισθητήρας μέτρησης θερμοκρασίας που έχουν οι μητρικές αλλάζει από μητρική σε μητρική.

Μετράς θερμοκρασία πυρήνα.

Αρχίσανε πάλι οι φανφάρες. Άσε τα i7, δεν μίλησε κανείς ΕΙΔΙΚΑ για i7, λες και οι i5 ΔΕΝ ζεσταίνονται; Ε;

Επίσης μάλλον δεν έχεις ιδέα απο δυναμική υγρών και αερίων. Άκου εδώ λοιπόν. Η θερμοκρασία ΠΡΕΠΕΙ να απάγεται. Αν δεν απάγεται, ακόμα και αν έχεις μια πηγή θερμότητας μικρότερη σε σχέση με τον FX, τι θα γίνει; Ξέρεις;

Εγώ να μιλήσουμε για τους i3 που βαράνε 80άρια με την Stock και να τους δώσουμε και τους i5 που είναι τόσο γρήγοροι με αποτέλεσμα να ζεσταίνονται.

• Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ευτυχώς που είσαι τόσο άσχετος και το δείχνεις ώστε να καταλαβαίνουν όλοι.

Το ίδιο είναι το Chip να ψήνεται από το να μην διαβάζει σωστά σε Idle;

Οι "λάθος" μέτρηση της θερμοκρασίες σε Idle δεν ισχύει μόνο για τους AMD.

https://www.techpowerup.com/realtemp/docs

Δυό ώρες το έψαχνα το άρθρο σήμερα!!!!!

Τελικά όπως είπα και πριν οι σωματοφύλακες της Intel δεν είχαν ποτέ AMD.

Αυτό βέβαια από τα δικά τους λεγόμενα, τώρα το πώς μπορεί κάποιος να είναι τόσο απόλυτος με κάτι που δεν έχει δοκιμάσει τι να πώ.....

Στο θέμα μάς τώρα.

Μιας και με ενδιαφέρει ή εξέλιξη των Zen άσχετα που παρακολουθώ και σε άλλα site τι γίνεται θα παρακαλούσα να μην γράφει ο καθένας την εξυπνάδα του.

Δεν νομίζω να είπε κανείς με το ζόρι να πάρει Intel ή AMD ο καθένας παίρνει ότι θέλει.

Τώρα ποιός είναι ο "έξυπνος" και ποιος όχι.... αυτό σηκώνει μεγάλη κουβέντα που ΔΕΝ είναι του παρόντος.

PS δεν θέλω και ούτε θα μπω στην διαδικασία να απαντήσω σε άτομα που έχουν άποψη από άρθρα ;)

• Like 1

επισης καλο θα ηταν ενας MOD να "καθαρισει" λιγο το θεμα απο ασχετα ποστ..!!!!   εχουμε ξεφυγει λιγουλακι..., παλι με το VS.....!!!  

Τελικά σε αυτό το φόρουμ μόνο όσοι έχουμε δοκιμάσει fx ξέρουμε τι εστί fx και πόσο μα πόσα πολλά προσφέρουν στα λεφτά που κάνουν, οι υπόλοιποι εκεί πιστοί στα λεγόμενα των intel fanboys, να αναπαράγουν τα λεγόμενά τους και να εθελοτυφλούν μπροστά στο τείχος του hype και της καλοστημένης προπαγάνδας της intel και αυτό δεν το λέω κακοπροαίρετα αλλά το λέω επειδή αυτό βλέπω. Λέτε άραγε να μην ξέρουμε σε τι υστερεί ένας fx 83xx και απλά να το καλύπτουμε και να τονίζουμε μόνο τα θετικά του ; Γνωρίζουμε ότι σε single core υστερεί αρκετά και πως έχει λίγο μεγαλύτερη κατανάλωση από τα αντίστοιχα intel, ωστόσο προσφέρει πολύ καλή συνολική ισχύ γενικότερα ισχύ που σε αυτά τα λεφτά δύσκολα θα έβγαζε η intel κάτι αντίστοιχο, περισσότερη από έναν 4690k σε clock to clock και φυσικά με χαμηλότερη τιμή και καλύτερες θερμοκρασίες από έναν 4690k. Είπαμε, όποιος θέλει all around cpu και χρησιμοποιεί εφαρμογές που θέλουν δυνατό single core και παίζει κακογραμμένα dx9 παιχνίδια που χρησιμοποιούν 1 ή 2 threads ή θέλει μόνο gaming δίχως να ανοίγει προγράμματα καθώς παίζει ας πάει σε έναν i5 6400 ή 6500, όποιος όμως θέλει συνολική ισχύ με το χαμηλότερο δυνατό κόστος, ένα cpu που σηκώνει και oc για προγράμματα που χρησιμοποιούν threads και δεν παίζει mmorpg, θέλει streaming, παράλληλα προγράμματα ανοιχτά μαζί με gaming, τότε ο fx 83xx είναι η λύση. Με τον 8320 μαζί με μια 212 evo να έρχεται στα λεφτά ενός i5 6400 σκέτου δεν νομίζω να υπάρχει καλύτερο deal συνολικής επεξεργαστικής ισχύος σε αυτά τα λεφτά. Μαζί με μια m5 a97 r2.0 που κοστίζει κάτω από 100 ευρώ το setup πετάει και άνετα σηκώνει και ένα oc στα 4.4 απροβλημάτιστα.

Δεν είναι άσπρο η μαύρο, δεν είναι ο fx μαμεί και ο i5 όχι, είναι το εξής, ανάλογα με το τι θες θα πάρεις και το ανάλογο cpu, δεν θα πάρεις fx αν θες single core και όπως επίσης δεν θα πάρεις i5 αν θες ένα cpu γομάρι για να ανοίγεις ένα κάρο προγράμματα καθώς παίζεις για παράδειγμα και να ανταποκρίνεται δίχως να τρώει ταβάνι, όλα είναι θέμα αναγκών. Απλά έχω κουραστεί να βλέπω ένα μένος απέναντι στους fx, δίχως καν να τους έχουν δοκιμάσει όσοι εναντιώνονται στα τσιπάκια αυτά, απλά αναπαράγουν ότι βλέπουν στα reviews.

Γνωρίζω πως δεν γίνεται όλοι να δοκιμάσουν όλους τους επεξεργαστές της αγοράς, αλλά θαρρώ πως είναι προτιμότερο να κρατάμε μια πιο ουδέτερη και αποστασιοποιημένη στάση για cpu που δεν έχουμε δοκιμάσει παρά να ρίχνουμε χαντάκωμα και να υποστηρίζουμε μία εταιρεία μόνο και μόνο για το όνομά της και αυτό ισχύει και για τις δύο εταιρείες. Σε καμία περίπτωση από μέρους μου πάντα δεν υπάρχει "η εταιρεία της καρδιάς" και "η εταιρεία του πεταματού" μιας και άλλωστε η επιλογή cpu γίνεται σύμφωνα με το τι θέλουμε και τι προσφέρουν τα cpu της κάθε εταιρείας, εννοείται πως δεν θα επιλέξουμε ένα cpu που δεν μας κάνει μόνο και μόνο επειδή είναι της τάδε εταιρείας, μιας και στην ουσία έτσι είναι σαν να πετάμε τα λεφτά μας, αφού δεν παίρνουμε κάτι που θα καλύπτει τις ανάγκες μας.

• Like 17

Βρε και Dx9 και 11 και 12 και ότι θες να είναι το παιχνίδι,η ταχύτητα εξαρτάτε από το core/το πόσο γρήγορα θα τρέξει το νήμα με το μεγαλύτερο φόρτο.

http://www.tekgrains.com/best-features-directx-12-vulkan-explained/

Και με Dx11 το core 0 κρίνει τα ms

dx11-cmdbuffer.jpg

και σε dx12 πάλι τα ίδια,απλά φεύγει ο νταλγκάς του driver.

dx12-cmdbuffer.jpg

Δεν είναι τα ms κάπου ενδιάμεσα στο πρώτο και το τελευταίο νήμα (με σχέση την χρήση) αλλά καθορίζονται από τον core 0.

Αλλά είπαμε τι ξέρουν τώρα οι amd και οι υπόλοιποι που κάνουν review...

http://www.insomnia.gr/topic/610330-amd-zen-am4-socket/?p=54889852

Και εντάξει το μισή ταχύτητα μόνο ένας fanboy μπορεί να το πει «υστερεί αρκετά» όταν στα 4,2 είσαι στα ίδια επίπεδα single με έναν υποτιθέμενο skylake στα 2,2 που τόσο αργός skylake δεν υπάρχει στο mainstream.

Από C2Q πηγε σε i5 του 2011, εκτός αν κράτησε τον C2Q 10 χρόνια..

Για πες μου, πόσοι έχουν ακόμα intel του 2011;;;;;;;;;;;;;;

<~ πρόσφατα τον άλλαξα με ι7 3770κ αλλά το ίδιο καλά (στα παιχνίδια / desktop) πήγαινε και ο 2500k, αμφότεροι κλοκαρισμένοι στα 4Κ

Elf πραγματικά πότε θα βαρεθεις; Να πω είχες και κάνα τέρας να πω.....

Με αυτά και με αυτά μας είπες ότι βγάζουν τα διπλά fps και ξανά λέω είχες ποτέ σου ή απλά ποσταρεις;

Εδώ και καιρό δεν έχω AMD αλλά δεν βγαίνω να λέω χαζα ότι τα Intel μαμανε, ίσα ίσα έχω πει ότι τραγικές διαφορές δεν είδα με μέγιστο στο Arma 10-12 fps.

Οπότε άντε ποσταρε λινκ εσύ και άσε τους "χαζους" στην χαζομαρα μας.

• Like 1

Το γράφω και εδώ όπως και στις ειδήσεις του φόρουμ.

Ή ουσία είναι μία:

Τα δεδομένα πάντως είναι άκρως θετικά αν ισχυουν.

Παραπάνω μας λένε πως

Α) ο Zen σε αυτό το σενάριο είναι 38% δυνατότερος από έναν fx8350

Β) Με ταυτόχρονα 33% χαμηλότερη συχνότητα !!!!

Γ) Και με 33% χαμηλότερο TDP !!!!

Δ) Είναι πίσω από έναν Ι7 κατά 12% αλλά με χαμηλοτερους χρονισμού κατα 13% ....

Αν αυτά δεν σας δείχνουν το θετικό της υπόθεσης για ένα απλό es , τι άλλο να πω ...

• Like 5

Elf πραγματικά πότε θα βαρεθεις; Να πω είχες και κάνα τέρας να πω.....

Με αυτά και με αυτά μας είπες ότι βγάζουν τα διπλά fps και ξανά λέω είχες ποτέ σου ή απλά ποσταρεις;

Εδώ και καιρό δεν έχω AMD αλλά δεν βγαίνω να λέω χαζα ότι τα Intel μαμανε, ίσα ίσα έχω πει ότι τραγικές διαφορές δεν είδα με μέγιστο στο Arma 10-12 fps.

Οπότε άντε ποσταρε λινκ εσύ και άσε τους "χαζους" στην χαζομαρα μας.

Οι μετρήσεις 6600K και FX8320 είναι του Heatspreader προσωπικά δικές του και όχι από κάποιο site και δεν είναι και κάνας οπαδός των Intel να πεις ότι μαγείρεψε τα νούμερα υπέρ της Intel.

Οι εικόνες για το πως δουλεύουν τα dx11-12 παιχνίδια είναι της AMD που έπαιξε τον μεγαλύτερο ρόλο στην ανάπτυξη του dx12 οπότε την θεωρώ σχετικά αξιόπιστη πυγή.

Ε, αν δεν εμπιστεύεστε ούτε της γνώσεις των κατασκευαστών των επεξεργαστών για τους οποίους μιλάμε τότε δεν έχει νόημα η όποια συζήτηση,έχετε βγάλει πόρισμα και νομίζετε ότι τα ξέρετε καλύτερα και από την AMD. 

• Like 1

Διαβάζοντας το νήμα απο την αρχή, θα ήθελα να παραθέσω την μη gaming γνώμη που έχω, βγαίνοντας και λίγο off topic.

Χρησιμοποιώ συγκεκριμένα προγράμματα, τα οποία δουλεύουν τον επεξεργαστή στο full για πάνω απο 10 ώρες την ημέρα (cpu grid κτλ).

Έχω δοκιμάσει τους περισσότερους i5, fx, pentium,phenom,Athlon και έχω να πω το εξής με benchmarks πάντα για συγκεκριμένα project που όπως είπα είναι cpu usage 100%, ο 8320 είναι best value for money για την δουλειά αυτή.

Ανώτερος απο i5 καθώς τρέχει 8 projects συνολικά δίνοντας πάνω απο 22 την ημέρα.

Φυσικά και ένας i7 θα ήταν καλύτερος, αν υπήρχε η οικονομική δυνατότητα.

• Like 5

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...