Aten-Ra Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2017 Share Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2017 το παιδί που γράφει για kaby και του απάντησες... Συγκρίνει ton kaby με sky..... και όχι με FX (συγκεκριμένα δε τον 1ο FX 8πυρηνο που έπινε τα αμπέρ και τα βόλτ..) Στα games μεχρι τωρα ποιος ειναι καλυτερος ο kaby lake ή ο broadwell...? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Angelcrow Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2017 Share Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2017 Η πλάκα παιδιά ξέρετε πια θα είναι τελικά! Πραγματικά συγνώμη αλλά έχω διάθεση να τρολλάρω λίγο και εγώ! Ο RX 1800x να κλοκάρει άνετα στα 5,2 με αέρα και η amd να είχε βάλει τους nytro overclockers να προσπαθούν με το ζόρυ στα 5,2ghz για αποπροσανατολισμό! Να αρθεί το NDA και όλοι οι R7 1800x να ποιάνουν day one τα 5,2 σε όλους του youtubers και να βγαίνει η AMD και να λεέι ότι ο RX 1800x είναι επεξεργαστής cherry picked με προδιαγραφές της εταιρίας και όσοι δεν μπορούν να πιάσουν τα 5,2 Ghz με μητρικές και ψύξεις αυτών τον προδιαγραφών η εταιρία τους δέχεται πίσω με άμεση αντικατάσταση! Σε αυτή τη περίπτωση τι λέτε να γίνει! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Hislasb Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2017 Share Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2017 Οι πυρήνες των Ryzen καταλαμβάνουν περίπου 10% λιγότερη επιφάνεια από αυτούς των Intel Kaby Lake, παρά του ότι αμφότεροι κατασκευάζονται στα 14 nm. Η εταιρεία κατάφερε να το πετύχει αυτό μέσω σχεδιαστικών βελτιώσεων, όπως πχ με τη χρήση πυκνωτών MIM [Metal-Insulator-Metal], που επιτρέπουν στους νέους της επεξεργαστές να λειτουργούν σταθερά με χαμηλότερη τάση τροφοδοσίας. Οι μηχανικοί της AMD εργάζονταν για περισσότερο από ένα χρόνο επάνω στη βελτιστοποίηση των Ryzen. 4 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Heatspreader Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2017 Share Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2017 Μπα, τώρα ο i5 2500K είναι χειρότερος από τον AMD; Εγώ άκουγα τόσο καιρό εδώ πέρα άλλα πράγματα. Τώρα με κάποιον τρόπο παρουσιάζετε άλλη εικόνα για την AMD. 6 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Angelcrow Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2017 Share Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2017 Και θα παραδίδει στον πελάτη ο άγιος Βασίλης αυτοπροσώπως παρέα με τον Ρούντολφ... Μπες και διάβασε όλο το άρθρο, μιλάει για πολύ περισσότερα από ένα παιχνίδια...μην μένεις μόνο στον πίνακα που μπήκε εδώ... Δεν ξέρω τι θα γίνει αλλά προσωπικά δεν με νοιάζει καθόλου μιας και το έχω δηλώσει ξεκάθαρα στον εαυτό μου ότι σε λίγο καιρό θα πάω σε μία rx 480 8gb rev 2! Θα νιώθω το bottleneck στον Phenom για κανά δύο χρόνια και όταν βγει ο ryzen+ θα αποφασίσω! 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
MoviemakerGr Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2017 Share Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2017 Μπα, τώρα ο i5 2500K είναι χειρότερος από τον AMD; Εγώ άκουγα τόσο καιρό εδώ πέρα άλλα πράγματα. Τώρα με κάποιον τρόπο παρουσιάζετε άλλη εικόνα για την AMD. Μπερδευτήκαν με την υπογραφή που έχεις,και εσύ.. τι κάνεις έτσι ? :lol: Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Angelcrow Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2017 Share Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2017 Μπα, τώρα ο i5 2500K είναι χειρότερος από τον AMD; Εγώ άκουγα τόσο καιρό εδώ πέρα άλλα πράγματα. Τώρα με κάποιον τρόπο παρουσιάζετε άλλη εικόνα για την AMD. Ωρίμασε ο 8370 σαν καλό κρασί σε μερικά αλλά όχι σε όλα τα παιχνίδια! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Psycho_Warhead Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2017 Share Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2017 Κατ' αρχάς είναι stock 2500K..Όταν πάει στα 4.5Ghz αλλάζουν τα πάντα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
DRelectric Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2017 Share Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2017 Για όσους δεν έτυχε να το δουν... Από "Intelάκια" κατα τ΄άλλα της Linus .. η παρουσίαση αν δεν απατώμαι !! που προς τιμήν του έλεγε πριν λίγους μηνες.. πως καλό θα'ταν να βγει καλός επεξεργαστης απ'την AMD ... για να κάνει σοβαρή αναβάθμιση επιτέλους κι η Intel 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
TheELF Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2017 Share Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2017 Κατ' αρχάς είναι stock 2500K..Όταν πάει στα 4.5Ghz αλλάζουν τα πάντα. Μα ακόμα και έτσι βγάζει 53fps avg, δηλαδή αν αυτή είναι η επανάσταση του multithreading και ο θάνατος του Ipc τότε καλοδεχούμενοι και οι δύο,όλος ο νορμάλ κόσμος θα μπορεί να παίζει τα παιχνιδάκια του με όλη την άνεση του κόσμου χωρίς να δίνει εκατοντάδες € ούτε στην μία ούτε στην άλλη για επεξεργαστή. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ASDIC Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2017 Share Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2017 παιδια οι ΑΜΔ δεν κανουν για παιχνιδια, μονο ΙΝΤΕΛ να αγοραζετε ...... ασε που μπορεις να ψησεις και κοψιδια επανω τους. αυριο θα βγαλω τον Φενομ εξω να ψησω .... Οποιοι θελετε πειτε μου, ειστε καλεσμενοι, μονο μπλε μπλουζακια να φορατε. Να πεσουν οι τιμες σε κανα 2 εβδομαδες να παρουμε εναν 8370 !@ 6 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Psaris Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2017 Share Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2017 Εχω εναν γνωστο συνοριοφυλακα! Μεχρι στιγμης μου΄πε δεν περασε τιποτα ακομα... χαχαχαχα να σε καλα zelomoth με τα ωραία σου 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ZELOMOTH Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2017 Share Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2017 παιδια οι ΑΜΔ δεν κανουν για παιχνιδια, μονο ΙΝΤΕΛ να αγοραζετε ...... ασε που μπορεις να ψησεις και κοψιδια επανω τους. αυριο θα βγαλω τον Φενομ εξω να ψησω .... Οποιοι θελετε πειτε μου, ειστε καλεσμενοι, μονο μπλε μπλουζακια να φορατε. Να πεσουν οι τιμες σε κανα 2 εβδομαδες να παρουμε εναν 8370 !@ Αν θες για κανα κοκορετσακι εχω κανα 2 athlon ii να φερω( για σιγανο ψησιμο) 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
adtakhs Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2017 Share Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2017 (επεξεργασμένο) Είναι σίγουρα σε πολύ καλύτερη οικονομική κατάσταση από την AMD και ναι οκ δε γίνεται σε ένα χρόνο, αλλά πιστεύω μπορεί να το κάνει η Intel μέσα σε ένα λογικό χρονικό διάστημα. Για την ώρα ας πετσοκόψει τις τιμές που τις έχει στο Θεό και βλέπουμε. Παιχνίδια που θα θέλουν IPC καθαρά και όχι πυρήνες, ένας 7700K@5Ghz θα 'ναι πάνω από Ryzen σίγουρα, αφού απ' ότι έχουμε δει δεν θα χτυπάει με τίποτα τέτοιες συχνότητες ο δεύτερος. Όταν θα θέλει πυρήνες όμως το παιχνίδι(Π.χ. Watch Dogs 2) θα παίρνει το τρίτο το μακρύ ο 7700K από έναν 1700X. Και overall ο 1700X είναι πολύ πολύ καλύτερη επιλογή. Η Intel από το 2006 και μετά έπαιζε πάντα σε μία ή και δύο λιθογραφικες μεθόδους κάτω από την AMD. Αυτό σήμαινε πως είχε κάθε περιθώριο να φτιάξει chip με πολύ καλύτερο συντελεστή απόδοσης/κατανάλωσης και όσο καλή αρχιτεκτονική και να έφτιαχνε η AMD,δεν θα μπορούσε να την κόντραρει. Να θυμηθώ πως η αρχιτεκτονική της AMD με τους K10/K10,5 που παρουσιάστηκε και καταποντίστηκε το 2007 (πυρήνας agena) στα 65nm απέναντι σε Conroe penryn ήταν η ίδια που στα 45nm όταν τα κατάφερε δηλαδή να την πάει λόγω καθυστέρησης της glofo, ήταν αυτή που έδωσε πολύ καλά chip με Phenom II (deneb) και Phenom II x6 (thuban), καλύτερα και από την πλατφόρμα των conroe/penryn . Η συγκεκριμένη λοιπόν αρχιτεκτονική ουσιαστικά δεν είχε να ζηλέψει τίποτα από την conroe, απλά για λόγους παραγωγικών διαδικασιών δεν βγήκε όπως έπρεπε στο σωστό timing .... Σήμερα η AMD είναι σε θέση να τρέξει στα ίδια nm με την intel και να καταφέρει να δώσει όπως πρέπει την αρχιτεκτονική της. Αυτό μας διαβεβαιώνει πως πέρα από μικρές διαφορές δεν θα υπάρξει ξανά αυτή η μεγάλη ψαλίδα επιδόσεων, καταναλώσεων κ.λ.π. Συμπερασματικά πιστεύω πως τα μονοπώλια τελειώνουν εδώ, αφού η AMD θα περάσει στα τέλη του 2018 στα 7nm ακολουθώντας τις εξελίξεις. Τώρα σε ότι αφορά το single thr. performance , γιατί έτσι πρέπει να αναφέρουμε κάτι που έρχεται πλέον από υψηλές συχνότητες, συμφωνώ πως όταν 1) Ryzen και Kaby έχουν παρόμοιο IPC 2) Ο Kaby ανεβάζει περισσότερο ρολογια -----__--_ Τότε το single thr. του kaby θα είναι υψηλότερο 3) και όταν πηγαίνουμε στο συνολικό performance επειδή το συνολικό perfoance είναι ο συνδυασμός IPC + συχνότητα + πυρήνες Ένας Ryzen 8C/16T θα έχει κοντά στο 70-80% περισσότερη επεξεργαστική ισχύ από έναν 4C/8t Kaby. Στο 90% των περιπτώσεων όπου χρησιμοποιούμε μεσαίες κάρτες γραφικών η διαφορά θα είναι μηδενική μεταξύ τους στο gaming Στο 10% των περιπτώσεων, όπου χρησιμοποιούμε μεγάλη ή μεγάλες κάρτες θα έχουμε ανά περίπτωση Α) όπου παίζει ρόλο το single thr. Καλύτερη απόδοση των υψηλα χρονισμένων Kaby . Β) Όπου θέλουμε συνολικό performance υψηλό με χρήση πολλών πυρήνων, ο ryzen να είναι μπροστά . Επεξ/σία 26 Φεβρουαρίου 2017 από adtakhs 12 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
GusGiv Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2017 Share Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2017 Για τσεκάρετε Live built ryzen : https://www.twitch.tv/elmnator 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις