Formation Δημοσ. 12 Αυγούστου 2016 Share Δημοσ. 12 Αυγούστου 2016 Δεν με ενδιαφερει ποσα χρονια ''ασχολεισαι'',τι κανεις στα forum και σε ποια forum γραφεις. Μιλησες γενικα και σου απαντησα. Εσύ αναφέρθηκες πρώτος στο οτι εισαι 4 χρόνια στο insomnia και με βάσει τι έχεις δει μιλάς ("η εμπειρία μου εδώ"). Σου απάντησα αναλόγως. Κι εγώ το ίδιο λοιπόν, απλά είμαι στα φόρα 15 χρόνια. Αντιλαμβάνεσαι τι σου λέω; Οσο για αυτο που λες για το αν ξερουμε αν ο αλλος αγορασε σου εχω την απαντηση επειδη βιαστηκες να μιλησεις. Τους ξαναπετυχαινεις τους ιδιους λιγο καιρο αργοτερα και ξαναανοιγουν αλλα παρομοια θεματα. Οσοι ασχολουνταν με τις αναβαθμισεις θα με ειχαν δει αρκετες φορες να εχω πετυχει κοσμο που το κανει αυτο. Αλλοι παλι ανοιγουν θεματα και μετα εξαφανιζονται,ουτε απαντησεις δινουν ουτε τπτ. Αρα ναι προσωπικα μπορω να εχω αποψη στο θεμα τουλαχιστον για τα τελευταια 4 περιπου χρονια για το insomnia. Για τα περι hype δεν θα απαντησω οχι γιατι διαφωνω αλλα γιατι δεν ειναι του θεματος. Μάλιστα. Υπάρχουν αυτά τα φαινόμενα. Αλλά επικεντρώνεσαι σε αυτούς που απλά τρολλάρουν. Γιατί δεν επικεντρώνεσαι στο ποσοστό αυτών που ΔΕΝ τρολλάρανε και ρωτάγανε σοβαρά (που στην τελική αυτό ειναι το δείγμα που μας ενδιαφέρει); Δεν ειναι αντιπροσωπευτικα τα δειγματα των τεχνολογικων forum για το τι εχει γενικα ο κοσμος. Για τον μεσο χρηστη ενας Apu A8-10 ειναι υπεραρκετος γιατι πολυ απλα δεν προκειται να κανει κατι παραπανω για να ζητησει την παραπανω επεξεργαστικη δυναμη. Για τους υπολοιπους πολυ απλα παιζουν ρολο 3 παραγοντες στο αν αναβαθμισει επεξεργαστη,ποτε και τι θα προτιμησει 1)budget 2)Ψυχολογικο-επιρροη 3)Ερευνα αγορας Οι μέσοι χρήστες δεν μας απασχολούν και πολύ, δεν αναβαθμίζονται συνηθως, απλά αλλάζουν ολο το pc. Μας απασχολεί το μερίδιο της αγοράς που ΚΑΝΕΙ αναβαθμίσεις, και αυτοί ως επι το πλείστον ειναι enthusiasts και όχι ο μέσος χρήστης που δεν ξέρει τι κάρτα γραφικών έχει. Και εγω προσωπικα με Core 2 duo ημουν απο το 2006 μεχρι το 2013 γιατι πολυ απλα παιχνιδια επαιζα στο ps3 και για internet,email καμια ταινια δεν χρειαζομουν κατι παραπανω. Φιλος μου παλι ειναι με Amd Athlon 2 και το μονο που αγορασε για να δει διαφορες ηταν ενα Ssd. Δεν εχει αναβαθμισει ακομα γιατι πολυ απλα δεν χρειαζεται δυνατοτερο/ακριβοτερο επεξεργαστη γιατι ουτως ή αλλως λογω δουλειας και υποχρεωσεων δεν εχει πολυ χρονο να καθεται στο pc. Οκ, θες να κρίνουμε με βάσει τι έχουν οι γνωστοι μας; Να αρχίσω τα κατεβατά τώρα δηλαδή; Ουτως ή αλλως το μονο αξιο αναφορας ως τωρα στις 30σελιδες που λες ειναι οτι θα αργησουν να βγουν οι Zen και αλλο(ακομα δεν γνωριζουμε ποσο ακριβως)και φυσικα το προσφατο θεμα που ανοιχτηκε στις ειδησεις του insomnia που δεν ειναι και οτι πιο αξιοπιστο για να βγουν συμπερασματα. Αρα αν δεν υπαρχει υλικο προς κουβεντα,δυσκολο να γινει σοβαρη κουβεντα οπως λες. Σπέκουλα κάνουμε, όπως όλοι προς το παρον. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Fulgore Δημοσ. 12 Αυγούστου 2016 Share Δημοσ. 12 Αυγούστου 2016 Τελευταια τοποθετηση μου πανω σε αυτο γιατι αν κρινω απο την προηγουμενη απαντηση απο συμφορουμιτη,καποιους δεν τους αρεσει αυτη κουβεντα. Εσύ αναφέρθηκες πρώτος στο οτι εισαι 4 χρόνια στο insomnia και με βάσει τι έχεις δει μιλάς. Σου απάντησα αναλόγως. Κι εγώ το ίδιο λοιπόν, απλά είμαι στα φόρα 15 χρόνια. Αντιλαμβάνεσαι τι σου λέω; Μάλιστα. Υπάρχουν αυτά τα φαινόμενα. Αλλά επικεντρώνεσαι σε αυτούς που απλά τρολλάρουν. Γιατί δεν επικεντρώνεσαι στο ποσοστό αυτών που ΔΕΝ τρολλάρανε και ρωτάγανε σοβαρά (που στην τελική αυτό ειναι το δείγμα που μας ενδιαφέρει); Γραφτηκε τι αγοραζει ο κοσμος στις αναβαθμισεις του insomnia οχι γενικα τι αγοραζει ο κοσμος παγκοσμιως ή στην Ελλαδα με βαση διαφορα forum και αρα αυτο μας ενδιαφερει νομιζω. Στο εξωτερικο που εχουν αλλους μισθους,αλλες προσφορες/καταστηματα(και βεβαια μεγαλυτερη αγορα)ας αγορασει ο καθενας οτι θελει. Ωραια οσον αφορα το δευτερο που αναφερεις,παντα απο την προσωπικη μου εμπειρια στο forum αυτο οι περισσοτεροι με το overclock δεν θελουν να ασχοληθουν(ή λιγοι θελουν αλλα στο μελλον περισσοτερο).Επισης απο αυτους που οντως θελουν να αγορασουν η πλειοψηφια(αναμενομενο και της οικονομικης καταστασης και χωρας που ειμαστε)διαθετουν σε γενικες γραμμες μεχρι 700-800ευρω χοντρικα. Το παραπανω που λεω βασιζεται επισης στο γεγονος οτι η αναλυση που ενδιαφερει τους περισσοτερους παντα ειναι το 1080p ουτως ή αλλως. Αρα ακομα και οι ξεκλειδωτοι i5 ειναι και αυτοι υπερβολη και οπως ελεγα συχνα πεταμενα λεφτα αν δεν υπαρχουν τα χρηματα. Κοινως οι επιλογες σε επεξεργαστες γενικα παιζουν γυρω στα 170-180ευρω οσο δηλαδη εχει ο 8350 και ο φθηνοτερος i5. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Formation Δημοσ. 12 Αυγούστου 2016 Share Δημοσ. 12 Αυγούστου 2016 Οκ , με τη σειρά μου θα σου πω εγώ τώρα λοιπόν να ψάξεις και να βρεις πόσοι εδώ μέσα γράφουν συνεχώς οτι περιμένουν τους ΖΕΝ για να αναβαθμίσουν τους FX τους. Δηλαδή όταν από τη μία λέει κάποιος " με καλύπτει ο fx , δεν αξίζει ο i7 " κλπ , και στο αμέσως επόμενο μήνυμα γράφει για το πόσο ανυπομονεί για τους ΖΕΝ ώστε να αναβαθμίσει επιτέλους , πως ακριβώς να τον χαρακτηρίσεις μετά πέρα από fanboy; Mα ένας που έχει FX 4-5 χρόνια, λογικό είναι να θέλει να αναβαθμιστεί αν είναι να πάρει επιδόσεις π.χ. επιπέδου i7 + νεότερη πλατφόρμα (DDR4), συν νεότερα features οπως pci-e 3.0. Αδυνατείς να αντιληφθείς τι λέμε. Να τα ξαναπώ. Οι FX σήμερα παίζουν με τους i5 στα ίσια. Ειναι μια χαρά επεξεργαστές (προφανώς στην συνάρτηση μπαίνει και η τιμή), ειδικά αν σκεφτείς ότι έχουν τα χρονάκια τους. Η αύξηση του multithreading γενικά συν το DX12 τους κρατάει ψηλά για cpu 4-5 ετών. Οκ ως εδώ; Σαφώς και δεν έχει λογική κάποιος να πάρει FX ΣΗΜΕΡΑ. Αλλά δεν υπάρχει λόγος επίσης να πάει σε π.χ. Skylake i5 που είναι νέα πλατφόρμα. Μια μετάβαση σε i7 ή σε ΑΜD Zen (οταν βγει) θα είχε νόημα απο πλευράς επιδόσεων. Κι υποθέτω όπως κι εγώ, έτσι και άλλοι προτιμάμε να πάμε σε Zen όταν βγει, διότι πρώτον θα είναι ολόφρεσκη πλατφόρμα, σίγουρα θα έχει την γνωστή αναβαθμισημότητα των AMD, σοβαρό heatspreader, overclocking out of the box (unlocked εννοώ), και τα λοιπα. Εννοείται ότι περιμένουμε να δούμε τι θα κάνει σαν επεξεργαστής. Τουλάχιστον εγώ γουρούνι στο σακί δεν παίρνω. Αρα ακομα και οι ξεκλειδωτοι i5 ειναι και αυτοι υπερβολη και οπως ελεγα συχνα πεταμενα λεφτα αν δεν υπαρχουν τα χρηματα. Κοινως οι επιλογες σε επεξεργαστες γενικα παιζουν γυρω στα 170-180ευρω οσο δηλαδη εχει ο 8350 και ο φθηνοτερος i5. Εδώ ρε συ Fulgore ένα σωρό φορές έχω δει (κι εσύ, είμαι σίγουρος) άτομα να λένε "πάρε intel mb+i3 και μετά αναβαθμίζεσαι σε i5". Στην ΙΔΙΑ πλατφόρμα. Και μου λες οτι δεν αναβαθμίζονται σε κάθε γενιά; Εδώ αναβαθμίζονται 1-2-3 φορές στο ίδιο socket. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
KNSM Δημοσ. 12 Αυγούστου 2016 Share Δημοσ. 12 Αυγούστου 2016 Αδικα κανετε τοση κουβεντα για μια φωτογραφια και μονο, οταν θα πλησιασουν οι Zen θα δουμε. Συμφωνω σε γενικες γραμμες με τον Formation, αλλα μην γινεσαι επιθετικος γιατι χανεις το δικιο σου (γραπτος λογος ειναι βεβαια, μπορει να μην εισα επιθετικος και απλα να το λαμβανω εγω ετσι). Εγω με τον 8350 ειμαι υπερευχαριστημενος. Πριν λιγο καιρο λογω hype ψαχνομουν για intel πλατφορμα (6700k) αλλα το κοστος για 15-20 fps (νομιζω) παραπανω ειναι χαζο. Δηλαδη θες 350 για τον επεξ. 200 για την μητρικη (σοβαρη για oc) και 100 για 16gb ddr4, συνολο περιπου 650. Οποτε οπως καθε σοφρων ανθρωπος περιμενω τους Zen να δουμε τι ψαρια πιανουν και σε τι τιμες, μετα να δουμε αν θα κανει καμια μειωση η intel και αν θα βγαλει κατι καινουριο και μετα αλλαζουμε. Μεσες ακρες σε 1μιση χρονο απο τωρα, δεν βιαζομαι αφου ο 8350 μια χαρα αντεχει για αυτο που θελω εγω, τωρα γι'αυτους που ηδονιζονται με τα 10.000 fps τα οποια δεν μπορουν καν να καταλαβουν/δουν μαλλον δεν ειναι καλος επεξεργαστης. Ας εχουν γερη τσεπη να παιρνουν οτι τους ''καλυπτει''. P.S. στο παραπανω κοστος θα βαλω και μια καλη αεροψυξη Noctua NH-D15 στο 100αρικο και αυτη,αρα συνολο 750. ''Αλμυρη'' η μεταβαση σε intel λοιπον... P.S.2 με το παραπανω σκεπτικο θα εχω βγαλει 5-6 χρονια με τον 8350 χωρις να εχει μασησει ιδιαιτερα πουθενα. Τον ειχα παρει 180 ευρω το 2013, αν αυτο δεν ειναι vfm τοτε δεν ξερω τι ειναι... 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Fulgore Δημοσ. 12 Αυγούστου 2016 Share Δημοσ. 12 Αυγούστου 2016 Εδώ ρε συ Fulgore ένα σωρό φορές έχω δει (κι εσύ, είμαι σίγουρος) άτομα να λένε "πάρε intel mb+i3 και μετά αναβαθμίζεσαι σε i5". Στην ΙΔΙΑ πλατφόρμα. Και μου λες οτι δεν αναβαθμίζονται σε κάθε γενιά; Εδώ αναβαθμίζονται 1-2-3 φορές στο ίδιο socket. Κοιτα.Τα περι i3 τα θεωρω κοροιδιες μεχρι αηδιας δεν πα να ξεπερνανε σε καποια παιχνιδια και i7 ή να ειναι στα ιδια.Οπως κοροιδια θεωρω και για την Apple που πουλαει εν ετη 2016 2πυρηνα κινητα(δεν πα ειναι πυραυλος το κινητο)σε τετοια χρηματα,αλλο τοσο κοροιδια θεωρω την αγορα 2πυρηνου εν ετη 2016. Ανεκαθεν το σκεπτικο μου(και για προσωπικη αγορα)και οχι μονο ηταν οτι αν τα χρηματα δεν φτανουν για τον φθηνοτερο κλειδωμενο i5,τοτε αυτοματα μιλαμε για Amd αγορα.Αν τα χρηματα φτανουν και ο αλλος δεν θελει να ασχοληθει με το oc(δεν τον ενδιαφερει,φοβαται,δεν ειναι σιγουρος ή δεν ξερω και εγω τι)τοτε i5 κλειδωμενος με κλειστα ματια. Ποτε αλλωστε δεν ημουν υπερ των συχνων αναβαθμισεων για να προτεινω σε αλλους,ειδικα με το σκεπτικο που λες του να παρει καποιος ειτε σε Intel ενα 2πυρηνο για αρχη μονο και μονο για να αναβαθμισει στον ιδιο χρονο που λεει ο λογος,αλλα και σε Amd απο το να παρει καποιος ενα φθηνο Fx μεχρι 6300 και μετα να αναβαθμισει σε 8350 πχ(γιατι η χρυση τομη ηταν παντα ο 8320). Αδικα κανετε τοση κουβεντα για μια φωτογραφια και μονο, οταν θα πλησιασουν οι Zen θα δουμε. Συμφωνω σε γενικες γραμμες με τον Formation, αλλα μην γινεσαι επιθετικος γιατι χανεις το δικιο σου (γραπτος λογος ειναι βεβαια, μπορει να μην εισα επιθετικος και απλα να το λαμβανω εγω ετσι). Εγω με τον 8350 ειμαι υπερευχαριστημενος. Πριν λιγο καιρο λογω hype ψαχνομουν για intel πλατφορμα (6700k) αλλα το κοστος για 15-20 fps (νομιζω) παραπανω ειναι χαζο. Δηλαδη θες 350 για τον επεξ. 200 για την μητρικη (σοβαρη για oc) και 100 για 16gb ddr4, συνολο περιπου 650. Οποτε οπως καθε σοφρων ανθρωπος περιμενω τους Zen να δουμε τι ψαρια πιανουν και σε τι τιμες, μετα να δουμε αν θα κανει καμια μειωση η intel και αν θα βγαλει κατι καινουριο και μετα αλλαζουμε. Μεσες ακρες σε 1μιση χρονο απο τωρα, δεν βιαζομαι αφου ο 8350 μια χαρα αντεχει για αυτο που θελω εγω, τωρα γι'αυτους που ηδονιζονται με τα 10.000 fps τα οποια δεν μπορουν καν να καταλαβουν/δουν μαλλον δεν ειναι καλος επεξεργαστης. Ας εχουν γερη τσεπη να παιρνουν οτι τους ''καλυπτει''. Σε αυτο ομως δεν φταιει η intel αλλα το λαθος σκεπτικο που εχεις. Για ποιο λογο πχ να κοιταξεις στον πανακριβο i7 6700+ολα αυτα που αναφερεις οταν εχεις απειρα καλυτερο αποτελεσμα στα παιχνιδια με το να παρεις ενα i5(προτειμοτερα κλειδωμενος)και την χρηματικη διαφορα να την δωσεις σε καρτα? Βαλτα κατω και δες εκει με ολα αυτα τα χρηματα που γλυτωνεις ποσα fps παραπανω εχεις στα παιχνιδια αν παρεις πχ μια gtx 1070. Τα ιδια βεβαια και αν ειχαμε τους νεους Zen σε τιμες Intel/επιδοσεις Intel. Αν παλι κοιταζες στο παραπανω λογω overclock τοτε δυστηχως φταιει το οτι εχεις βρει ακριβο hobby(οπως και αυτοι οι λιγοι που θελουν να παιξουν σε 4κ full δεν γινεται να σου λενε μετα οτι ειναι ακριβο.) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Formation Δημοσ. 12 Αυγούστου 2016 Share Δημοσ. 12 Αυγούστου 2016 Κοιτα.Τα περι i3 τα θεωρω κοροιδιες μεχρι αηδιας δεν πα να ξεπερνανε σε καποια παιχνιδια και i7 ή να ειναι στα ιδια.Οπως κοροιδια θεωρω και για την Apple που πουλαει εν ετη 2016 2πυρηνα κινητα(δεν πα ειναι πυραυλος το κινητο)σε τετοια χρηματα,αλλο τοσο κοροιδια θεωρω την αγορα 2πυρηνου εν ετη 2016. Συμφωνώ. Όταν όμως βλέπεις κάποιους να ποστάρουν video απο youtube και να θέλουν να μας πείσουν ότι είναι καλύτερα ένας i3 από έναν 8320 για games, τι έχεις να πεις; Ανεκαθεν το σκεπτικο μου(και για προσωπικη αγορα)και οχι μονο ηταν οτι αν τα χρηματα δεν φτανουν για τον φθηνοτερο κλειδωμενο i5,τοτε αυτοματα μιλαμε για Amd αγορα.Αν τα χρηματα φτανουν και ο αλλος δεν θελει να ασχοληθει με το oc(δεν τον ενδιαφερει,φοβαται,δεν ειναι σιγουρος ή δεν ξερω και εγω τι)τοτε i5 κλειδωμενος με κλειστα ματια. Δεν θεωρείς γελοίοτητα να κλειδώνει Multiplier μια εταιρία για να σου "χρεώνει" το overclocking σαν... extra feature πουλώντας σου ουσιαστικά το ίδιο chip? Ανεξάρτητα αν κάνεις o.c. ή οχι. Γιατί για μένα όποιος επικροτεί αυτή την λογική, είναι συνυπεύθυνος όταν θα γυρίσουμε σε εποχές 1989 που η Intel χρέωνε ακόμα και το.... fpu. Ποτε αλλωστε δεν ημουν υπερ των συχνων αναβαθμισεων για να προτεινω σε αλλους,ειδικα με το σκεπτικο που λες του να παρει καποιος ειτε σε Intel ενα 2πυρηνο για αρχη μονο και μονο για να αναβαθμισει στον ιδιο χρονο που λεει ο λογος,αλλα και σε Amd απο το να παρει καποιος ενα φθηνο Fx μεχρι 6300 και μετα να αναβαθμισει σε 8350 πχ(γιατι η χρυση τομη ηταν παντα ο 8320). Ναι αλλά ο 6300 στέκεται μια χαρά και σήμερα (έχει ο ανηψιός μου έναν με 8gb ram, GTX 950 και ssd και πετάει το μηχανάκι). Ένας όμως με i3 θα τα βρει μπαστούνια αν τον ζορίσεις λίγο σε multithreading, περισσότερο από τον ταπεινό 6300. Συμφωνώ περί 8320. Σε αυτο ομως δεν φταιει η intel αλλα το λαθος σκεπτικο που εχεις. Για ποιο λογο πχ να κοιταξεις στον πανακριβο i7 6700+ολα αυτα που αναφερεις οταν εχεις απειρα καλυτερο αποτελεσμα στα παιχνιδια με το να παρεις ενα i5(προτειμοτερα κλειδωμενος)και την χρηματικη διαφορα να την δωσεις σε καρτα? Βαλτα κατω και δες εκει με ολα αυτα τα χρηματα που γλυτωνεις ποσα fps παραπανω εχεις στα παιχνιδια αν παρεις πχ μια gtx 1070. Τα ιδια βεβαια και αν ειχαμε τους νεους Zen σε τιμες Intel/επιδοσεις Intel. Αν παλι κοιταζες στο παραπανω λογω overclock τοτε δυστηχως φταιει το οτι εχεις βρει ακριβο hobby(οπως και αυτοι οι λιγοι που θελουν να παιξουν σε 4κ full δεν γινεται να σου λενε μετα οτι ειναι ακριβο.) Ότι είπα παραπάνω για το o.c. και την intel. Κοιτάει τον 6700 γιατί δεν έχει νόημα να πάει σε i5 από FX 8350! Ο heatspreader με την 1080 πάντως δεν είχε κανένα πρόβλημα!!!!!!! Τι να τον κάνει τον i5? Nα τον βλέπει να ψήνεται με αερόψυξη;;; 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ShooterX Δημοσ. 12 Αυγούστου 2016 Share Δημοσ. 12 Αυγούστου 2016 Αδικα κανετε τοση κουβεντα για μια φωτογραφια και μονο, οταν θα πλησιασουν οι Zen θα δουμε. Συμφωνω σε γενικες γραμμες με τον Formation, αλλα μην γινεσαι επιθετικος γιατι χανεις το δικιο σου (γραπτος λογος ειναι βεβαια, μπορει να μην εισα επιθετικος και απλα να το λαμβανω εγω ετσι). Εγω με τον 8350 ειμαι υπερευχαριστημενος. Πριν λιγο καιρο λογω hype ψαχνομουν για intel πλατφορμα (6700k) αλλα το κοστος για 15-20 fps (νομιζω) παραπανω ειναι χαζο. Δηλαδη θες 350 για τον επεξ. 200 για την μητρικη (σοβαρη για oc) και 100 για 16gb ddr4, συνολο περιπου 650. Οποτε οπως καθε σοφρων ανθρωπος περιμενω τους Zen να δουμε τι ψαρια πιανουν και σε τι τιμες, μετα να δουμε αν θα κανει καμια μειωση η intel και αν θα βγαλει κατι καινουριο και μετα αλλαζουμε. Μεσες ακρες σε 1μιση χρονο απο τωρα, δεν βιαζομαι αφου ο 8350 μια χαρα αντεχει για αυτο που θελω εγω, τωρα γι'αυτους που ηδονιζονται με τα 10.000 fps τα οποια δεν μπορουν καν να καταλαβουν/δουν μαλλον δεν ειναι καλος επεξεργαστης. Ας εχουν γερη τσεπη να παιρνουν οτι τους ''καλυπτει''. P.S. στο παραπανω κοστος θα βαλω και μια καλη αεροψυξη Noctua NH-D15 στο 100αρικο και αυτη,αρα συνολο 750. ''Αλμυρη'' η μεταβαση σε intel λοιπον... P.S.2 με το παραπανω σκεπτικο θα εχω βγαλει 5-6 χρονια με τον 8350 χωρις να εχει μασησει ιδιαιτερα πουθενα. Τον ειχα παρει 180 ευρω το 2013, αν αυτο δεν ειναι vfm τοτε δεν ξερω τι ειναι... Aπαντω σε σενα διοτι ο αλλος το χασε με τον τροπο του... Το κοστος για νεα πλατφορμα i7 ναι συμφωνω..ειναι μεγαλο(αν και δεν χρειαζεται 200ευρω mobo)...Το κερδος(fps) επισης μεγαλο(σε ορισμενα θα ειναι λες και αλλαξες gpu) η και μικρο-καθολου αναλογα τα games που παιζεις.. Aυτο για τα 10.000 fps δεν σε πιανω??Ειρωνια?144hz monitors σου λενε κατι?Μarketing και αυτο?Φυσικα αυτα δεν σου λενε κατι αν δεν ασχολεισαι με fps οnline games...Και το καταλαβαινω..Αλλα μην λες τετοια πραγματα..Ειπαμε ο καθενας με τις αναγκες του.. Στο βιντεο που μπηκε πριν κανα 2 σελιδες με fury και fx-4k ΤΟ ΘΕΩΡΕΙΣ playable?30 FPS?Γιατι πιστευω πολλοι δεν το θεωρουν playable...Θεωρεις επισης οτι αποδιδει σωστα και οπως πρεπει η fury σε αυτο το βιντεο?Ακομη και το comment αυτο λεει..Μαλλον οι αλλοι θα φταινε..Σωστα?Φυσικα στα ματια του uploader μπορει να ειναι απολάυση..(ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ) Διαβαζω εδω μεσα τα απαντα...καθε γενια λενε μας τα περνει η intela..σοβαρα?ειδατε κανενα να προτεινει αλλαγη απο 2600 σε 3770 κ απο 4770 σε 4790 κτλ?Ελεος..Αλλα εχει απαντηθει και αυτο..Τεσπα...Κουβεντα να γινεται.. Ακομη και εγω που πηγα απο 2600k σε 6700k το προτεινω μονο υπο προυποθεσεις(αναλογα τα games-144hz monitor?)..Ειδα διαφορα?Στα παιχνιδια που με ενδιαφερουν ναι,,μεγαλη κιολας..Σε αλλα καθολου...Οποτε λογικο σε αυτα και ενας fx να τα παει καλα.. Περι Zen τα εχω πει..Μακαρι να κανει το bam που ολοι (πρεπει να) θελουμε.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Formation Δημοσ. 12 Αυγούστου 2016 Share Δημοσ. 12 Αυγούστου 2016 Aπαντω σε σενα διοτι ο αλλος το χασε με τον τροπο του... Και έλεγα, γιατί έχω φαγούρα... Συμφωνω σε γενικες γραμμες με τον Formation, αλλα μην γινεσαι επιθετικος γιατι χανεις το δικιο σου (γραπτος λογος ειναι βεβαια, μπορει να μην εισα επιθετικος και απλα να το λαμβανω εγω ετσι). Couldn't care less mate. Couldn't care less.... Λες να περιμένω να μου δώσει κάποιος, και ειδικά από 'δω μέσα, το.. βραβείο δίκαιου; Έχω δώσει τέτοια εντύπωση, ότι με ενδιαφέρει; Ειλικρινά θέλω να μου πεις τι πιστεύεις. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
_Theo_ Δημοσ. 12 Αυγούστου 2016 Share Δημοσ. 12 Αυγούστου 2016 Εδώ ρε συ Fulgore ένα σωρό φορές έχω δει (κι εσύ, είμαι σίγουρος) άτομα να λένε "πάρε intel mb+i3 και μετά αναβαθμίζεσαι σε i5". Στην ΙΔΙΑ πλατφόρμα. Και μου λες οτι δεν αναβαθμίζονται σε κάθε γενιά; Εδώ αναβαθμίζονται 1-2-3 φορές στο ίδιο socket. Καλά τα άτομα εδώ στο φόρουμ δεν είναι αντιπροσωπευτικό δείγμα. Αυτό γιατί οι περισσότεροι (όχι όλοι) είναι "φραγκάτοι", έχουν το μικρόβιο της αναβάθμισης και θέλουν να αλλάζουν PC κάθε λίγο και λιγάκι για να κάνουν φιγούρα όπως θα έκανε και ο λεφτάς με τη Ferrari του. Σαν τώρα θυμάμαι κάτι που μου είχε πεί ένας απο εδώ μέσα, δεν θυμάμαι όνομα, ήταν πολύ παλιά: " ζηλεύεις γιατί δεν έχεις τα φράγκα να κάνεις αναβαθμίσεις και upgrades και έτσι μένεις πίσω σε σχέση με τους άλλους", κάπως έτσι το είχε πεί. Μιλάμε για γελοία άτομα. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
katerinapn85 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2016 Share Δημοσ. 12 Αυγούστου 2016 Να σου υπενθυμίσω ότι η amd δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να επενδύσει μεμιάς σε κάτι υπερβολικά καλό που θα φέρει τα πάνω κάτω, σταδιακά και αργά προσπαθεί να ανακάμψει και να αποκτήσει μια ενεργή και συνάμα ανταγωνιστική θέση στα desktop cpu's, οπότε τα περί comeback που λες καταλαβαίνεις ότι στην κατάσταση που είναι η amd δεν είναι κάτι το εύκολο. Είναι απλό, δεν έχει τον απαραίτητο προϋπολογισμό για να προβεί σε κάτι επαναστατικό που θα περάσει μονομιάς την intel, δεν είναι τόσο δύσκολο να γίνει αντιληπτό. Πως εισαι τοσο σιγουρος για τα οικονομικα της AMD?....Εαν δεν εχει η AMD που εχει το μονοπωλειο με την nvidia τοτε ok παω πασο Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ShooterX Δημοσ. 12 Αυγούστου 2016 Share Δημοσ. 12 Αυγούστου 2016 Τεστ του guru3d με FX 8370 και 5960 με ιδια settings-ιδια ρολογια http://www.guru3d.com/news-story/amd-zen-engineering-sample-aos-further-analysis.html ΠΑΝΤΑ ¨take the results with a grain of salt as there is little actual final with engineering sample processors Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
KNSM Δημοσ. 12 Αυγούστου 2016 Share Δημοσ. 12 Αυγούστου 2016 Aπαντω σε σενα διοτι ο αλλος το χασε με τον τροπο του... Το κοστος για νεα πλατφορμα i7 ναι συμφωνω..ειναι μεγαλο(αν και δεν χρειαζεται 200ευρω mobo)...Το κερδος(fps) επισης μεγαλο(σε ορισμενα θα ειναι λες και αλλαξες gpu) η και μικρο-καθολου αναλογα τα games που παιζεις.. Aυτο για τα 10.000 fps δεν σε πιανω??Ειρωνια?144hz monitors σου λενε κατι?Μarketing και αυτο?Φυσικα αυτα δεν σου λενε κατι αν δεν ασχολεισαι με fps οnline games...Και το καταλαβαινω..Αλλα μην λες τετοια πραγματα..Ειπαμε ο καθενας με τις αναγκες του.. Στο βιντεο που μπηκε πριν κανα 2 σελιδες με fury και fx-4k ΤΟ ΘΕΩΡΕΙΣ playable?30 FPS?Γιατι πιστευω πολλοι δεν το θεωρουν playable...Θεωρεις επισης οτι αποδιδει σωστα και οπως πρεπει η fury σε αυτο το βιντεο?Ακομη και το comment αυτο λεει..Μαλλον οι αλλοι θα φταινε..Σωστα?Φυσικα στα ματια του uploader μπορει να ειναι απολάυση..(ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ) Διαβαζω εδω μεσα τα απαντα...καθε γενια λενε μας τα περνει η intela..σοβαρα?ειδατε κανενα να προτεινει αλλαγη απο 2600 σε 3770 κ απο 4770 σε 4790 κτλ?Ελεος..Αλλα εχει απαντηθει και αυτο..Τεσπα...Κουβεντα να γινεται.. Ακομη και εγω που πηγα απο 2600k σε 6700k το προτεινω μονο υπο προυποθεσεις(αναλογα τα games-144hz monitor?)..Ειδα διαφορα?Στα παιχνιδια που με ενδιαφερουν ναι,,μεγαλη κιολας..Σε αλλα καθολου...Οποτε λογικο σε αυτα και ενας fx να τα παει καλα.. Περι Zen τα εχω πει..Μακαρι να κανει το bam που ολοι (πρεπει να) θελουμε.. Εχεις δικιο για τα 144 Hz γιατι ξεχασα να αναφερω οτι το ολο σκεπτικο μου ειναι για τους casual gamers και οχι για τους enthusiasts, στη συντριπτικη τους πλειοψηφια οι casual εχουν 1080p 60Hz αναλυση (οπως κι εγω) και δεν προτιθεντε να αναβαθμισουν σε 144 HZ (οπως κι εγω) γιατι το κοστος οθονης, gpu κτλ. ανεβαινει, Αρα σε 1080p 60Hz τα 150-200 fps μιας gtx 1070 και ενος i7 6700k δεν εχουν καμια ουσια. Η μονη ''παραχωρηση'' που θα εκανα θα ηταν κανενα g-sync η free-sync μονιτορ αν και παλι οι τιμες ειναι τσιμπημενες. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Fulgore Δημοσ. 12 Αυγούστου 2016 Share Δημοσ. 12 Αυγούστου 2016 Συμφωνώ. Όταν όμως βλέπεις κάποιους να ποστάρουν video απο youtube και να θέλουν να μας πείσουν ότι είναι καλύτερα ένας i3 από έναν 8320 για games, τι έχεις να πεις; Σου ειπα οτι ειμαι καθετος με 2πυρηνους(και ας εχουν hyperthreading)εν ετη 2016,αρα κοινως τον παραπανω απλα δεν του δινω σημασια(ή του λεω να μαζεψει χρηματα για i5 αν προτιμαει intel αλλιως να παρει κονσολα...) Στα περι κλειδωμενου multiplier δεν ειμαι καθετος γιατι ειναι κατι που εφαρμοζεται εδω και ποσα χρονια απο την εταιρια δεν ειναι κατι προσφατο που παει να επιβαλει με το ζορι.Σε αυτο που ειμαι καθετος με την intel ειναι που εχει βγαλει 800 διαφορετικα μοντελα κλειδωμενων i5 χωρις λογο υπαρξης. Ας ειχε ενα i5 κλειδωμενο μονο σαν πιο φθηνη επιλογη για οποιο δεν τον ενδιαφερει το oc και θελει κατι ποιο οικονομικο,και ενα ακριβοτερο με i5 ξεκλειδωτο για οσους ασχολουνται(που ουτως ή αλλως θα αγορασουν και αναλογη χρηματικα μητρικη και ψυκτρα). Γιαυτο αλλωστε ανεφερα ανεκαθεν οτι οι Amd ειναι κυριως για ατομα που ξερουν τι θελουν(κοινως αν τους ενδιαφερει το oc αλλα δεν θελουν να δωσουν μια περιουσια για i5).Ισα ισα που ειναι κατι θετικο για την Amd αυτο,απλα δυστηχως δεν ειναι για ολους(λογω ενδιαφεροντος για oc εννοω). οι casual εχουν 1080p 60Hz αναλυση (οπως κι εγω) και δεν προτιθεντε να αναβαθμισουν σε 144 HZ (οπως κι εγω) γιατι το κοστος οθονης, gpu κτλ. ανεβαινει Ο casual gamer με απλη 1080p οθονη παντως σιγουρα δεν εχει τοσο ακριβο συστημα οπως εσυ 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Mult1C0r3Cpu Δημοσ. 12 Αυγούστου 2016 Share Δημοσ. 12 Αυγούστου 2016 Πως εισαι τοσο σιγουρος για τα οικονομικα της AMD?....Εαν δεν εχει η AMD που εχει το μονοπωλειο με την nvidia τοτε ok παω πασο Εδώ και χρόνια είναι γνωστό αυτό, δεν είναι κάτι που το βγάζω από το μυαλό μου. Θαρρείς άλλωστε πως αν είχε τον απαραίτητο προϋπολογισμό η amd δεν θα χτύπαγε με ανταγωνιστικά cpu ; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
KNSM Δημοσ. 12 Αυγούστου 2016 Share Δημοσ. 12 Αυγούστου 2016 (επεξεργασμένο) Ο casual gamer με απλη 1080p οθονη παντως σιγουρα δεν εχει τοσο ακριβο συστημα οπως εσυ Εχις δικιο αλλα κι εγω δεν το πηρα ετσι το συστημα, αναβαθμισεις του τελευταιου 1μιση χρονου ειναι η gpu, η ραμ και o 850 SSD. Το 2013 ορκιστηκα οτι ποτε δεν θα ξαναδωσω πολλα χρηματα μια κι εξω για ολοκληρο συστημα παρα λιγα λιγα με αναβαθμισεις ετσι ωστε να βγαινει πιο οικονομικα/λογικα και να μην μενω πισω σε γενικες γραμμες. Επειδη τα χρηματα βγαινουν με δυσκολια σκεφτομαι πολυ πριν παρω κατι και γενικα το ψαχνω. Αρα και στο μετωπο Zen ολα θα κριθουν τελικα απο τις τιμες, τουλαχιστον για μενα. Εν τω μεταξω οταν αρχισα να σκεφτομαι μεταβαση σε i7 αρχισα να κραταω χρηματα στην ακρη, τελικα μαζεψα τα διπλασια απ'οτι χρειαζομουν αλλα δεν τους τα δινω για μια οχι και τοσο μεγαλη διαφορα σε fps, οχι τουλαχιστον την διαφορα που πιστευω εγω οτι θα επρεπε να εχω με 700 ευρω περιπου. Επεξ/σία 13 Αυγούστου 2016 από KNSM 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις