Angelcrow Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2017 αν ειναι μια AMD να βασιζεται στον Jim Keller για ενα athlon 64 και ενα ZEN για να μπορεσει να σταθει απεναντι στην Intel κατι δεν κανει καλα. ενας ανθρωπος δεν φερνει την ανοιξη μια φορα στα 15 χρονια, δηλαδη ημαρτον. σαν να λεμε ενας steve jobs για μια apple Μην κοιτάς την AMD σαν εταιρεία παραγωγής cpu μόνο στο desktop κομμάτι της αγοράς! 1)Έχει πλέον τις κονσόλες και πραγματικά αν το Xbox One Scorpio έχει Ryzen+Vega βλέπω τη Sony να βγάζει PS4 pro 2 σύντομα! Απλά η Sony αποφάσισε να πάει προς το VR πιο γρήγορα από την Microsoft 2)Θα βγάλει καινούργιους Server με τρελές ενσωματωμένες κάρτες γραφικών οι οποίες σε συνδιασμό με το Vega θα έχουν εφαρμογή σε πολλούς τομείς και όχι μόνο στα data center, file servers, database servers 3)Έχει μπει στο ARM server κομμάτι της αγοράς και παίζει να την δούμε κάποια στιγμή στο Mobile-κινητά τηλέφωνα με soc 4)Ετοιμάζει VR headset 5)Έχει τις κάρτες γραφικών 6)Θα μας τρελάνει κάποια στιγμή με τα APU σε υψηλό κόστος αλλά με μικρό αποτύπωμα ενέργειας! Η αγορά είναι στάσιμη εδώ και πολλά χρόνια γιατί οι επιδόσεις απλά επαρκούν και αυτό δείχνει η στάση της intel η οποία απλά μειώνει το αποτύπωμα ενέργειας αλλά η αγορά θα γίνει και έχει γίνει και θα γίνει πιο gpu intensive τα επόμενα χρόνια σε όλα τα επίπεδα! Η Intel είναι ένας κολοσσός και αυτό δεν μπορεί να το αρνηθεί κανένας αλλά στο gpu κομμάτι της αγοράς πραγματικά είναι πίσω όχι μόνο στο επίπεδο των desktop αλλά και των server! Για πιο λόγω νομίζεις ότι ακούστηκαν φήμες συνεργασίας με την AMD σε αυτό το κομμάτι με ενοικίαση τεχνολογίας! Είναι πολλά αυτά που παίζουν και η AMD έχει μεγαλύτερο flexibility όσον αφορά τα προϊόντα της αυτό είναι σίγουρο για εμένα απλά μέχρι τώρα αργούσε και προσπαθούσε να σχεδιάσει καλύτερα το μέλλον της σε όλα τα επίπεδα x86 cpu, GPU, ARM, APU, HSA το οποίο είναι το μέλλον, Consoles και ίσως και κάποια στιγμή mobile-κινητά! Πιστεύω ότι θα δούμε τρελά πράγματα και στα laptop με ryzen apu στα 1080p με freesync monitors σε πολύ χαμηλό αναλογικά κόστος αναλογικά! Άνθρωποι σαν τον Jim Keller δεν κάθονται σε μία εταιρία για πολύ καιρό και δεν τους συμφέρει! Πάνε από εταιρία σε εταιρία ανά πενταετία και ασχολούνται με το next best thing! Πιο πιθανό είναι πάντως να ασχολήθηκε με το infinity fabric συνολικά παρά με τους ryzen cpu μονομερώς! 1
cabdik Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2017 Όποιος είχε έστω και την ελάχιστη εμπειρία από Xeon 2011-3 ξέρει ακριβώς τι θα πάρει από έναν Ryzen. Αυτό που δεν ξέρει είναι πως και πόσο θα οβερκλοκαρει,και πολλά ακόμα,που περιμένουν τα review για να τα μάθουμε όλοι. Γι'αυτο και οι σοβαροί η αν θέλετε γνώστες κοιτάζουν και περιμένουν τους 6πυρηνους που θα είναι ? η χρυσή τομή για τους ενθουσιώδεις. Τώρα αν διαβάζουμε 6900 για Gaming,συγνώμη είναι για γέλια.. Η σύγκριση έγινε και το ξαναλέω απλά για να δικαιολογήσει η AMD την τιμή σχεδόν των 600 ευρώ για τον 1800x. Δύσκολα κάποιος μπορεί να διαθέσει και δεν ξέρω ακόμα αν είναι δόκιμο 850 ευρώ για επεξεργαστή - μητρική με αυτό το future proof αν πραγματικά δεν είναι ένας ΤΕΛΕΙΟΣ επεξεργαστής σε όλα τ'αλλα. και σας το λέω ειλικρινά γιατί έφαγα το μισό πρωινό μου να δω αν θα πάρω εγώ ένα set "για να παίξω" και αν θέλετε να έχω ιδίαν άποψη όπως συνηθίζω και μ'αρεσει, σας λέω λοιπόν ειλικρινά ότι φοβάμαι να πάρω το ρίσκο,και προς το παρόν δεν με βλέπω να το κάνω. συμφωνω οτι πρεπει να περιμενουμε να ληξει το NDA πρωτα, να δουμε πραγματικα τι εχουν να δωσουν οι RYZEN. το τι περιμενει ο καθενας και το τι θα κανει, ειναι προσωπικες προτιμησεις-επιλογες-γουστα. αλλα το να λες οτι δεν ειναι δοκιμο να δωσει (ΜΟΝΟ) 850€ για TOP πακετο AM4 Mobo- 8/16 CPU, ενω ειναι πιο δοκιμο να δινει €1.500-2.000 για ΤOP 2011-3 mobo+cpu.....που κι αυτοι δεν ειναι τελειοι αφου δεν κανουν για Gaming.........., τοτε...............!!! ΥΓ δεν υπαρχει τιποτα τελειο.....!!!! 4
radeon9700 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2017 https://uploads.disquscdn.com/images/acf1a37cb66b109b0fbc133d636aee134b0ffbc17e58a72c143fe302e2f67411.jpg Ναι το χω δει αγορίνα μου για αυτό λέω περιμένω να δω ελπίζω να τους κόψει και να το κάνουν. Ο 1800Χ λογικά φτάνει τόσο με όλους τους πυρήνες ενεργούς, οποτε αν πέσεις μέσα και ο 1600Χ είναι ένας 1800Χ με τους 2 πυρήνες απενεργοποιημένους λογικά θα φτάνει και 4,5ghz, θα δείξει... Θεωρητικά ναι θα πρέπει να πηγαίνει λίγο παραπάνω Νομίζω οι περισσότεροι συμφωνούμε ότι ο 1600x θα είναι VFM για εργασία για gaming για τα πάντα 300 euro ο 1600x μια Β350 μητρικη των 100 euro εάν δεν θες να σκάσεις πολλά κανεις ένα overkill μηχανηματάκι
Angelcrow Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2017 Σε 1080p τουλαχιστον οι ryzen περνουν ενα τσουτσουνακι απο 7700κ.Παντως οσοι προπαραγγειλουν τους ryzen θα κανουν πατατα καθως απο amd εχουν διαρευσει μονο αυτα που την συμφερουν. Δεν μπορώ να καταλάβω τη λογική σου από τι στιγμή που δηλώθηκε ξεκάθαρα ότι οι Ryzen βγήκαν για 4k gamers, Streamers, Content Creators? 1080p gaming κάνεις και με τους FX και τους Phenom γιατί να αναβαθμίσεις σε Ryzen! Εγώ πάντως δεν θα αναβάθμιζα για αυτό το λόγο! Αν σε 4K gaming είναι καλύτερος ο 7700K σήμερα σίγουρα δεν θα είναι του χρόνου ή σε δύο χρόνια! Όποιος δίνει 500 δολλάρια για επεξεργαστή ή είναι επαγγελματίας ή αγοράζει για 5 χρόνια επεξεργαστή ή είναι καθαρά enthousiast και θέλει να έχει το καλύτερο! Σε πληροφορώ ότι οι enthousiast ασχολούνται πλεόν με 4κ! 4
MoviemakerGr Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2017 συμφωνω οτι πρεπει να περιμενουμε να ληξει το NDA πρωτα, να δουμε πραγματικα τι εχουν να δωσουν οι RYZEN. το τι περιμενει ο καθενας και το τι θα κανει, ειναι προσωπικες προτιμησεις-επιλογες-γουστα. αλλα το να λες οτι δεν ειναι δοκιμο να δωσει (ΜΟΝΟ) 850€ για TOP πακετο AM4 Mobo- 8/16 CPU, ενω ειναι πιο δοκιμο να δινει €1.500-2.000 για ΤOP 2011-3 mobo+cpu.....που κι αυτοι δεν ειναι τελειοι αφου δεν κανουν για Gaming.........., τοτε...............!!! ΥΓ δεν υπαρχει τιποτα τελειο.....!!!! Δύσκολα κάποιος μπορεί να διαθέσει και δεν ξέρω ακόμα αν είναι δόκιμο 850 ευρώ για επεξεργαστή - μητρική με αυτό το future proof αν πραγματικά δεν είναι ένας ΤΕΛΕΙΟΣ επεξεργαστής σε όλα τ'αλλα. Άλλο έγραψα άλλο κατάλαβες. Εγώ επίσης δεν ξέρω κανέναν να έδωσε αυτά τα χρήματα για έναν επεξεργαστή.. για Dual Xeon ξέρω. Βλέπεις το θέμα δεν είναι μόνο τι ζητάει η Ιντελ,είναι και ποιος είναι διατεθειμένος και γιατί να το πληρώσει.
MisterRobot Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2017 Για καποιον που δεν ασχολειται με 4k καθως οι οθονες και οι gpu για 4κ ειναι ακομα πανακριβες γιατι να παρει ryzen.Γιατι να μην περιμενει zen plus η τους mainstream εξαπυρηνους intel που θα βγουν αργοτερα.
MoviemakerGr Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2017 Όλοι ασχολούνται για να ασχοληθούν με το 4Κ μετά το ρίχνουν στα 1080 στο BF 1 για να έχουν καλύτερο "στόχο".. κανείς δεν παίζει 4Κ απλά τους αρέσει να λένε στον φίλο τους "ότι ξέρεις .. μπορώ και 4Κ.. " 5
The__Blade Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2017 Για καποιον που δεν ασχολειται με 4k καθως οι οθονες και οι gpu για 4κ ειναι ακομα πανακριβες γιατι να παρει ryzen.Γιατι να μην περιμενει zen plus η τους mainstream εξαπυρηνους intel που θα βγουν αργοτερα. Γιατί να περιμένει κάποιος 6-core intel από τη στιγμή που ο 1700 σφαλιαρίζει τους 8-core intel και παίζει στα 350 Ε.... Από κει και πέρα όποιον τον καλύπτει το cpu του δεν αναβαθμίζει γενικά. Εμένα παρότι ο 2600K @ 4.6 με καλύπτει προς το παρόν, μέσα στο καλοκαίρι θα πάω σε 1700 γιατί: 1) δεν παίζω μόνο games με το pc 2) ξέρω ότι με τον 1700 θα ξεμπερδέψω για μια 7ετία στα σίγουρα. 3) μου αρέσει να πειραματίζομαι με την τεχνολογία. 5
p_under Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2017 Αν και δεν ενδιαφέρομαι για ryzen διαβάζω το θέμα και απορώ πως η αγορά ενός 1700/1800 μπορεί να εξασφαλίσει κάποιον για 5-7 χρόνια. 1
The__Blade Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2017 Αν και δεν ενδιαφέρομαι για ryzen διαβάζω το θέμα και απορώ πως η αγορά ενός 1700/1800 μπορεί να εξασφαλίσει κάποιον για 5-7 χρόνια. Με τον ίδιο τρόπο που ο sandy bridge μας κάλυψε μέχρι σήμερα και για τουλάχιστον 2 χρόνια ακόμα. + τα process shrink έχουν επιβραδύνει μια και πλησιάζουμε τα όρια του πυριτίου 3
dimoskoutr Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2017 Διαβάζω ότι ο 7700k είναι βασιλιάς στα 1080p gaming...κοντός ψαλμός αληλούηλα κύριοι, έρχονται με φόρα dx12, vulcan, mantle και async computing...σε αυτές τις τεχνολογίες όσο περισσότεροι πυρήνες τόσο καλύτερα...έχει να γίνει της κακομοίρας με τους i7 4c/8t...θα είναι οι αντίστοιχοι i3-i5 της εποχής...και όχι ρε παιδιά, δεν λέει 300+ ευρώ για 4 πυρήνες...αλλιώς και σε 5 χρόνια στα ίδια θα είμαστε να συζητάμε πάλι τα ίδια πράγματα...μακάρι η amd να κόψει κ@λους, μετά μακάρι να κόψει κ@λους η intel και ούτω καθ' εξής...έτσι θα είμαστε όλοι μας κερδισμένοι...το signle thread performance πεθαίνει και μάλιστα πολύ γρήγορα τελευταία. 1
Πέτρος Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2017 Moviemaker αν δεν βγουν επίσημα benches μόνο κορόιδα θα πιαστούν όσοι τους πάρουν νωρίτερα . Πάντως σαν μια αρχική εικόνα φαίνεται να αξίζουν χωρίς να σημαίνει πως πρέπει να το πάρουμε τοις μετρητοίς, όλα θα φανούν σε εκτενέστερες δοκιμές. Σωστός, σωστότατος. Αλλά κάτι μου λέει πως αρκετά από τα επίσημα reviews θα εστιάζουν σε 1080 gaming, σε ΜΟΒΑ κλπ και γενικά σε οτιδήποτε άλλο εκτός από ότι εκμεταλλεύεται 8+8. Α, θα αναλυθεί εκτενέστατα το πόσο σημαντικό είναι το quad vs dual channel, πόσο γονατίζει το σύστημα το max3200 ή ακόμα χειρότερα 3000/2666 στις μνήμες κλπ. Επίσης, δεδομένο είναι ότι θα γίνουν αναφορές σε TLB, thermal throttling, επεξεργαστές που καίγονται χωρίς ψύξη για να μην τα ξεχνάμε όλα αυτά...υπάρχει παρελθόν. 5
ssd93 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2017 Παιδιά γνωρίζουμε η τεχνολογία Zen πως θα αντικαταστήσει τους υπάρχοντες APU?
Mult1C0r3Cpu Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2017 Να είχα περισσότερα από 1 likes να σου δώσω Πέτρο πραγματικά ! Δυστυχώς πάλι σε μέτρα και σταθμά intel θα κυμανθούν οι δοκιμές για να φανεί η ανωτερότητα των intel πάλι, παρόλο που οι ryzen μπήκαν δυναμικά. Στο τέλος θα ακουστεί και ότι το cinebench είναι amd optimized να μου το θυμηθείς, ότι η amd τα έσκασε χοντρά και μπλα μπλα επειδή δεν θα υπάρχουν επιχειρήματα. Αλλά είπαμε όποιος πάει να υποστηρίξει την τσέπη του είναι amd fanboy, προκατειλημμένος, κλπ. 4
Psaris Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2017 Με τον ίδιο τρόπο που ο sandy bridge μας κάλυψε μέχρι σήμερα και για τουλάχιστον 2 χρόνια ακόμα. + τα process shrink έχουν επιβραδύνει μια και πλησιάζουμε τα όρια του πυριτίου η διαφορά είναι οτι απο sandy-bridge μέχρι τώρα δεν υπήρχε ανταγωνισμός δεν περιμένω τον 1700Χ να μου βγάλει 4ετια,ήδη ανταγωνίζεται περσινή τεχνολογία.
Προτεινόμενες αναρτήσεις