Προς το περιεχόμενο

AMD Zen, AM4 socket

tmjuju

Προτεινόμενες αναρτήσεις

σιγα τα αιματα ρε παιδια ,κανεις με σειρα i5/7@4800  απο sb μεχρι kl δεν εχει αναγκη αναβαθμισης ,οι επιδοσεις των επεξεργαστων εχουν κολλησει σε τεχνολογια 2011 και απλα πλεον θα εχουν μια ακομη επιλογη οι καταναλωτες

Δεν νομιζω οτι ειναι ετσι ακριβως τα πραγματα, η θεωρια μου λεει οτι η intel ειχε κολλησει στην ευκολη λυση των ghz που και αυτα ειχαν βρει τοιχο ομως, τους πολυπυρηνους επεξεργαστες τις τους κοστολογουσε πανακριβα, τουλαχιστον για τους περισσοτερους, οι game dev δουλευαν με βαση αυτο, λιγους πυρηνες. Τους βολευε πολυ αλλωστε, γενικα μεχρι εδω ηταν ομως, τον λογο τωρα θα εχουν οι πυρηνες. Δεν λεω οτι ετσι ειναι σιγουρα αλλα αυτες ειναι οι σκεψεις μου.

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 6,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Ένα έχω να πω.

Καλή τύχη σε αυτούς που ονειρεύονται i7 σε τιμές χώμα στα μτχ.

Προσωπικά καλύτερα να το κρατούσα σαν 2ο ή να το έδινα eBay παρά στα εξυπνοπουλια που γράφουν εδώ μέσα ;)

Ναι και πλάκα έχουν αυτοί που λένε "κλαίνε όσοι αγόρασαν πρόσφατα skylake και kaby i7" 

σιγά μην τα βάψουμε και μαύρα.

Φυσικά και δείχνουν δυνατοί οι ryzen και όλο αυτό είναι θετικό για την εξέλιξη της αγοράς,αλλά και αυτός που έδωσε 350-400 για ξεκλείδωτο kaby/skylake ,έχει επιδόσεις αρκετό καιρό πριν οποτε και τα λεφτά που θα χάσει σε περίπτωση πώλησης τα έχει βγάλει τον διάστημα που τον χρησιμοποίησε.

'Οποιος στήνει τώρα ή αναβαθμίζει σύστημα θα επωφεληθεί από τις εξελίξεις.

Χθες έδωσα 7700k 320 ευρώ,πολύ καλή τιμή για τον αγοραστή μιας και ήταν ενός μήνα cpu.

Ένας άλλος λόγος που δεν θα πέσουν τα μεταχείρισμένα intel ,τουλάχιστον κατά τη γνώμη μου,για κανα χρόνο,και ίσως και να πάει όπως πήγαινε πάντα το θέμα με τις τιμές μτχ Intel είναι ο εξής απλός:

Δυστυχώς πάντα θα υπάρχει μεγάλη μερίδα αγοραστών που για λόγους μή λογικούς,δεν θα ασχοληθεί ποτέ με το τι κάνει η amd και τι επεξεργαστες-κάρτες γραφικών έχει ,και απλά θα αγοράσει intel.Γιατί έτσι ξέρει,έτσι έμαθε,έτσι του είπαν,έτσι έχει συνηθίσει.\

Και μην μου πείτε πως δεν υπάρχει τέτοια μερίδα αγοραστών.

• Like 2

Άμα το πάμε έτσι και 'γω που παίζω παιχνίδια σε 1440P δεν είμαι CPU limited(Πλην του GTA V και του Watch Dogs 2) αλλά GPU limited και έχω CPU του 2012, άρα δεν υπάρχει ουσιαστικός λόγος να βιαστώ να αλλάξω CPU. Εδώ όμως μιλάμε για ένα upgrade που θα σε κάνει να ''αράξεις'' για τα επόμενα 5 χρόνια. Από 'κει και πέρα είναι και ψυχολογικό το θέμα, νισάφι πια με τα 4 cores :P

• Like 2

Άμα το πάμε έτσι και 'γω που παίζω παιχνίδια σε 1440P δεν είμαι CPU limited(Πλην του GTA V και του Watch Dogs 2) αλλά GPU limited και έχω CPU του 2012, άρα δεν υπάρχει ουσιαστικός λόγος να βιαστώ να αλλάξω CPU. Εδώ όμως μιλάμε για ένα upgrade που θα σε κάνει να ''αράξεις'' για τα επόμενα 5 χρόνια. Από 'κει και πέρα είναι και ψυχολογικό το θέμα, νισάφι πια με τα 4 cores :P

Εγω βλεπω επειδη τωρα παιζω και το mafia 3 εχω bottleneck απο cpu. Επισης και σε ολα τα παιχνιδια που τα παιζεις νερακι τα fps θα ανεβουν σιγουρα απλα δεν θα υπαρχει οπτικη διαφορα.

Οι i5 ειναι οι athlon της νεας εποχης που εφερε η AMD. Ενταξει,ειναι vfm ,δεν θα τους πεταξουμε,προσωπικα θα πουλησω μετα τα reviews σε μια λογικη τιμη.Δεν με πειραζει αν φυγει ο δικος μου σε αρκετα φτηνοτερη τιμη,γιατι εκτιμω το προιον που φερνει στην αγορα η AMD. Τωρα οι υπολοιπες φιλοσοφιες,που αρνουνται να δουν την πραγματικοτητα μου θυμιζουν το ''analyse that'' ,αρκετα κωμικες και διασκεδαστικες. :devil:

• Like 1

Εγω βλεπω επειδη τωρα παιζω και το mafia 3 εχω bottleneck απο cpu. Επισης και σε ολα τα παιχνιδια που τα παιζεις νερακι τα fps θα ανεβουν σιγουρα απλα δεν θα υπαρχει οπτικη διαφορα.

Καλά σοβαρό παιχνίδι, πιο unoptimized μπούρδα από το Mafia 3 δεν έχει κυκλοφορήσει ξανά..Προφανώς και θα είχα κάποια διαφορά και στο Battlefield με έναν πρόσφατο i7 αλλά δεν ψηνόμουν καθόλου να ξαναπάρω 4core CPU, οπότε και περίμενα. Τώρα με τους Ryzen είναι η ώρα να πατηθεί η σκανδάλη.

• Like 3

http://wccftech.com/amd-ryzen-7-1800x-1700x-1700-benchmarks-leaked/

O 1800X και ο 1700Χ είναι πάνω από τον 6900Κ(!) σε όλες τις Multithreaded και single thread καταστασεις στο Cinebench. 

Ο 7700Κ εξακολουθεί να έχει ενα προβάδισμα 10-15% σε single thread.

Μετά από τόσα χρόνια απραξίας μπορούμε άνετα να μιλάμε για επανάσταση της AMD. Ανατρέπει όλη τη αγορά των CPUs kai εκθέτει άσχημα την Intel για το σανο που μας ταίζε τοσα χρόνια. 

• Like 1

να συμπληρωσω στα ++  για τον φιλο @ storm  για τη 370 proffesional gaming !!! :-D

http://www.asrock.com/mb/AMD/Fatal1ty%20X370%20Professional%20Gaming/index.us.asp#Specification

Premium 60A Power Choke

- Dual-Stack MOSFET (DSM)

- Nichicon 12K Black Caps (100% Japan made high quality conductive polymer capacitors)

16 Power Phase design

- Supports 300W EX OC

AQUANTIA® 5G LAN

Θα την έχω υπόψην μου αυτή και την Taichi!

• Like 2

Θα την έχω υπόψην μου αυτή και την Taichi!

Ξέρω ότι δεν έχει καμιά σημασία αλλά σε X99 g@m@ei. ;)

Αν κρατήσουν την παράδοση του ονόματος θα είναι καλή επιλογή.

• Like 1

Ξέρω ότι δεν έχει καμιά σημασία αλλά σε X99 g@m@ei. ;)

Αν κρατήσουν την παράδοση του ονόματος θα είναι καλή επιλογή.

http://www.asrock.com/mb/AMD/X370%20Taichi/

• Like 1

Είμαι λίγο απογοητευμένος με τις τιμές των μητρικών, αλλά τι να κάνουμε για την ώρα. :-(

H πλακα ειναι οτι υποτιθεται θα ηταν πιο φθηνες απο αντιστοιχες intel γιατι "λεει" πολλα εξαρτηματα ειναι ενσωματωμενα στον επεξεργαστη και αρα δε χρειαζονται πανω στη μητρικη.

• Like 1

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...