Προς το περιεχόμενο

AMD Zen, AM4 socket

tmjuju

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Εμενα με ενδιαφερει γιατι εχω αρχισει να παιζω ξανα σκακι σοβαρα και οταν προετοιμαζομαι για αγωνες χρησιμοποιω σκακιστικες μηχανες αναλυσης μιας στρατηγικης θεσης,για εκπληξεις στον αντιπαλο στο ανοιγμα,κ.τ.λ. Σας πληροφορω,ειναι οτι πιο βαρυ υπαρχει για ενα cpu,(αν θελετε κατεβαστε απο περιεργεια την μηχανη που ειναι αυτη τη στιγμη παγκοσμιος πρωταθλητης και τρεξτε την σε μια θεση στο chessbase και θα δειτε ποσο αρπαζει ολους τους πυρηνες και πως τους χρησιμοποιει 100%. Αν δεν εχεις ισχυρο cpu ,κολλανε τα παντα.

https://stockfishchess.org/

Οσο περισσοτεροι πυρηνες ,τοσο σωστοτερες και βαθυτερες αναλυσεις,αρα και καλυτερη προετοιμασια. Νομιζω πολλοι σκακιστες παγκοσμια θα τους αρπαξουν σαν τρελλοι αυτους τους επεξεργαστες.Μονο απο αυτη τη κατηγορια καταναλωτων θα εχει σιγουρα κοντα στο εκατομμυριο πωλησεις γιατι με τις εξωφρενικες τιμες της intel πρωτυτερα,τετοια cpu ηταν απλησιαστα.

Παντως εμαθα οτι τα Ikea παγκοσμιως περιμενουν την κυκλοφορια των mini itx μητρικων και στοκαρουν συρταριερες σαν τρελοι

http://www.ikeahackers.net/2013/05/helmer-air-renderfarm.html

Καλα τοσος πολυς κοσμος ειναι που κανει streaming και τον ενδιαφερει?

Να σου πω κάτι αν είχα και εγώ έναν άξιο επεξεργαστή θα έκανα streaming για τη τρελα μου κα τη κορδελα μου που λενε! Ειναι της μοδας σαν τα selfie και τρελό target group στη κατηγορια των pc enthousiasts δηλαδη content creators + streamers...Ισως ειναι μεγαλυτρο ποσοστο απο τους 1080p gamers και πιο κερδοφορο

Intel Kaby Lake and Skylake Processors Get Massive Price Cuts By Retailers Prior To AMD Ryzen Launch – Core i7 7700K Up For $299, Core i5 7600K For $199, Core i5 6600K For $179

http://wccftech.com/intel-amd-price-war-ryzen-processors/

Με το που βγουν και οι 6core & 4core RYZEN να δείτε που θα πάνε οι τιμές ... από τσόπευση σε τσόπευση θα το πηγαίνει η intela.

Προσωπικά δεν θα πιαστώ κορόιδο από την intela και την πτώση τιμών της, θα παω σε RYZEN μόνο και μόνο για να έχω και αύριο ανταγωνισμό και προιόν σε σωστή τιμή.

Η intel καλά μάδησε ολάκερο τον κόσμο μια 10ετία ....

Αυτή τη φορά ισως  πρεπει σαν καταναλωτες να σκεφτουμε κατα αυτο το τροπο μονο και μονο για να εχουμε του χρονου ακομα καλυτρους ryzen αλλα και καλυτερους intel σε καλυτερες τιμες

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 6,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Μόλις βγει ο 1600(X) τελείωσαν οι i7 στα μεταχειρισμένα(Μιλάω για ''παλιάς'' γενιάς i7), είτε αρέσει σε κάποιους είτε όχι. Θα τους πουλήσετε χώμα ή θα μείνουν στο ''ράφι''. Εγώ τον 3570K θα τον βάλω σε ένα HTPC που θα φτιάξω για το σαλόνι.

• Like 2

Ένα έχω να πω.

Καλή τύχη σε αυτούς που ονειρεύονται i7 σε τιμές χώμα στα μτχ.

Προσωπικά καλύτερα να το κρατούσα σαν 2ο ή να το έδινα eBay παρά στα εξυπνοπουλια που γράφουν εδώ μέσα ;)

αυτό να μου πεις,όλο και κάποιο κορόιδο θα αγοράσει  με τιμες ακριβότερες απο eshop.

• Like 1

Το VEGA που κολλάει? Εφόσον ρίχνει τις τιμές η Intel σημαίνει ότι ξεκίνησε και επίσημα ο ανταγωνισμός.

Ουσιαστικά για αγορά next gen pc δεν υπάρχει ανταγωνισμός για αυτούς που περίμεναν και έχουν να τα σκάσουν.! Απλά η πολιτική του microcenter πάει να πιάσει αυτούς που έχουν κανα i3, i5...και τους αναγκάζει σε άμεση φτηνή αναβάθμιση...Υπάρχει πολύς κόσμος στο εξωτερικό που το content creation το βλέπει και σαν εμπειρία και η αλήθεια είναι ότι είναι καλή επικοινωνιακή εμπειρία!

Αυτός που χρειάζεται ryzen δεν θα κάνει εκπτώσεις και είναι πολλοί αυτοί στο εξωτερικό γιατί αγκομαχουν με τον 4c/8thκαι δεν πανε σε x99...Μιλάμε για 4κ content creation!

Υπαρχει και στο εξωτερικο δυσαρεσκεια με τη τιμολογιακή πολιτικής της intel πάντως και στο εξωτερικο δεν τα συγχωρούν και δεν τα ξεχνάνε αυτά τόσο εύκολα όσο εδω!

βεβαια η ιντελ σκιαχτηκε. Γι αυτο τωρα ετοιμαζει κοψιμο τιμων και HT i5

Δηλαδη θα παρει τον i7 και θα κοψει εντολες...και θα τον πουλαει 200 δολλαρια

Πωλειται 4790k [email protected] 150 ευρω

Πάντως είδα θυμηθαν τα amdBoys το perf/watt

Ωραία πραματα

Πάντα μα πάντα η amd ήταν βασιλιάς στα λεφτά που έδινες, έδινες τόσα και έπαιρνες απόδοση ισάξια και ελάχιστα καλύτερη με μόνο τίμημα την κατανάλωση που πάντα ήταν μεγαλύτερη δυστυχώς, αυτό είναι γνωστό. Απλά τώρα με τους ryzen το performance per watt έγινε πραγματικά εξαιρετικό και η κατανάλωση επιτέλους θα είναι σε λογικά επίπεδα, είναι μια πολύ καλή αρχή αν και άργησε η amd, τόσο κακό είναι να υπάρξει ανταγωνισμός ; Γενικά τώρα τελευταία βλέπω στο εν λόγω θέμα από ελάχιστους μια αρνητική στάση απέναντι στους ryzen, εντάξει και εγώ όπως και όλοι σχεδόν κρατάμε μικρό καλάθι αλλά πιστεύω πως δεν αξίζει και να απαξιώσουμε το ότι έβγαλε η amd μετά από χρόνια κάτι πραγματικά καλό και σε σούπερ τιμή.

Σαφώς και δεν εφευρέθηκε ο τροχός μιας και δεν υπάρχει όπως είπαμε λόγος να αναβαθμίσει κανείς αν έχει καλό μηχάνημα ή αν πήγε πχ σε kaby i7 πρόσφατα, αλλά ως οπαδοί της τσέπης μας πρέπει να είμαστε ευχαριστημένοι που μετά από τόσα χρόνια θα υπάρξει ανταγωνισμός και επιτέλους θα σταματήσει αυτό το πράγμα που ακολουθούσε η intel με τις τραγικά υψηλές τιμές στα cpu. Τόσο κακό είναι δηλαδή που έπεσε γερό development από amd μεριά και βγήκαν οι ryzen καλοί ; Θα ήταν καλύτερο δηλαδή να έβγαιναν μάπα και να βάραγε η intel αβέρτα τις τιμές των cpu στα ύψη ; Μένει να δούμε reviews για να δούμε αναλυτικά το ποιόν των ryzen, αλλά μέχρι στιγμής έχουμε μια μικρή αλλά θετικότατη εικόνα :).

• Like 4

9 μητρικες AM4 απο asrock

http://www.guru3d.com/news-story/asrock-introduces-nine-am4-motherboards.html

X370 Professional Gaming

X370 Taichi

X370 Gaming K4

X370 Killer SLI

AB350 Gaming K4

AB350 Pro4

AB350M Pro4

AB350M

AB350M-HDV

να συμπληρωσω στα ++  για τον φιλο @ storm  για τη 370 proffesional gaming !!! :-D

http://www.asrock.com/mb/AMD/Fatal1ty%20X370%20Professional%20Gaming/index.us.asp#Specification

Premium 60A Power Choke

- Dual-Stack MOSFET (DSM)

- Nichicon 12K Black Caps (100% Japan made high quality conductive polymer capacitors)

16 Power Phase design

- Supports 300W EX OC

AQUANTIA® 5G LAN

• Like 2

σιγα τα αιματα ρε παιδια ,κανεις με σειρα i5/7@4800  απο sb μεχρι kl δεν εχει αναγκη αναβαθμισης ,οι επιδοσεις των επεξεργαστων εχουν κολλησει σε τεχνολογια 2011 και απλα πλεον θα εχουν μια ακομη επιλογη οι καταναλωτες

Πάντα μα πάντα η amd ήταν βασιλιάς στα λεφτά που έδινες, έδινες τόσα και έπαιρνες απόδοση ισάξια και ελάχιστα καλύτερη με μόνο τίμημα την κατανάλωση που πάντα ήταν μεγαλύτερη δυστυχώς, αυτό είναι γνωστό. Απλά τώρα με τους ryzen το performance per watt έγινε πραγματικά εξαιρετικό και η κατανάλωση επιτέλους θα είναι σε λογικά επίπεδα, είναι μια πολύ καλή αρχή αν και άργησε η amd, τόσο κακό είναι να υπάρξει ανταγωνισμός ; Γενικά τώρα τελευταία βλέπω στο εν λόγω θέμα από ελάχιστους μια αρνητική στάση απέναντι στους ryzen, εντάξει και εγώ όπως και όλοι σχεδόν κρατάμε μικρό καλάθι αλλά πιστεύω πως δεν αξίζει και να απαξιώσουμε το ότι έβγαλε η amd μετά από χρόνια κάτι πραγματικά καλό και σε σούπερ τιμή.

Σαφώς και δεν εφευρέθηκε ο τροχός μιας και δεν υπάρχει όπως είπαμε λόγος να αναβαθμίσει κανείς αν έχει καλό μηχάνημα ή αν πήγε πχ σε kaby i7 πρόσφατα, αλλά ως οπαδοί της τσέπης μας πρέπει να είμαστε ευχαριστημένοι που μετά από τόσα χρόνια θα υπάρξει ανταγωνισμός και επιτέλους θα σταματήσει αυτό το πράγμα που ακολουθούσε η intel με τις τραγικά υψηλές τιμές στα cpu. Τόσο κακό είναι δηλαδή που έπεσε γερό development από amd μεριά και βγήκαν οι ryzen καλοί ; Θα ήταν καλύτερο δηλαδή να έβγαιναν μάπα και να βάραγε η intel αβέρτα τις τιμές των cpu στα ύψη ; Μένει να δούμε reviews για να δούμε αναλυτικά το ποιόν των ryzen, αλλά μέχρι στιγμής έχουμε μια μικρή αλλά θετικότατη εικόνα :).

Αυτος μιλησε για perf/watt,εσυ μιλας για vfm,αλλο πραγμα.Κατα τα αλλα συμφωνω με οσα λες.

Multi αν και έχω ιντελ και δε θα χρειαστώ αναβάθμιση για καιρό..το χειμώνα θα πάω για αλλά.

με συμφέρει και μας συμφέρει να είναι δυνατή η amd. Και οι ryzen αυτό δείχνουν από τα όσα έχουμε δει. Θα τους δούμε με λεπτομέρειες σε 3 μέρες ή 5

Αλλά τόσα χρόνια οπότε γινότανε κουβέντα για κατανάλωση tdp κτλ

Έλα μωρέ σιγα...πόσο ρεύμα να καψεις σιγά τη διαφορά κτλ κτλ..

Τώρα που μας συμφέρει όμως πετάμε το perf/watt στη συζήτηση.

• Like 1

Μη υποστήριξη SLI (υποστηρίζει όμως CF) στο Β350 και διευκρινήσεις από ASUS για τις μνήμες. Αν κάποιος θέλει 4 DIMM θα πρέπει να βάλει μνήμες μέχρι τα 2400MHz...

https://videocardz.com/66369/psa-amd-b350-motherboards-do-not-support-sli

Εγώ ΜΟΝΟ εσένα εμπιστεύομαι για review,

αλλά μου άρχισες μ@λ@κιες περί βασιλιά και κατεβατό χωρίς παραγράφους και θα αναθεωρήσω. :P :P Χαχαχα

Ρε ! μόνο το 1% είναι σαν εσένα,που θα κάτσεις μέρες και άπειρες ώρες να πάρεις το καλύτερο,αφού φυσικά το στελεχώσεις με αντίστοιχα καλά περιφερειακά,υδροψηξεις κλπ.. Εσύ είσαι ο καλός λοιπόν όχι η πρώτη ύλη της AMD,που ήταν φτηνή και ανύπαρκτη..

Αρχίσαμε να κάνουμε ευαγγέλιο τo cinebench και μερικοί δεν ήξεραν από που να το κατεβάσουν ακόμα,γιατί το είχαν εξορίσει .:P

Ίδωμεν κύριοι,η αλήθεια είναι ότι ο ανταγωνισμός χρειάζεται αυτό που δεν χρειάζεται είναι ο υπέρμετρος ενθουσιασμός, (και οι Δράκοι)

από μια εταιρία και σε μια εταιρία που Ιστορικά είναι αποδεδειγμένο ότι ο Harry Potter είναι η αγαπημένη της σειρά - ταινία.

• Like 3

Να το θέσουμε λίγο το θέμα στην σωστή του βάση;

1. Η ΑΜD με αυτή την σειρά έβαλε το εξής στοίχημα. Πιστεύει πως η τοποθέτηση του προϊόντος της (ως επιδόσεις πλατφόρμας) ανάμεσα στις δύο επιλογές της Intel (1151, HEDT) θα είναι αυτό που ζητούν οι περισσότεροι enthusiasts/performance users. Αυτό μένει να το δούμε.

2. Η αγορά επεξεργαστών (και με μεγάλη ευθύνη και των δύο) έχει παραμείνει σχετικά στάσιμη χρόνια τώρα. Αυτό σημαίνει πως ένα μεγάλο κομμάτι των καταναλωτών ήδη έχει επεξεργαστή που καλύπτει τις ανάγκες του, χρόνια τώρα.

3. Υπάρχουν τρεις κατηγορίες καταναλωτών που θα ενδιαφερθούν ή πρέπει να ενδιαφερθούν για αυτό το κομμάτι (μιλάμε πάντα για απλούς καταναλωτές με mixed φόρτο χρήσης, οι ειδικοί καταναλωτές ή οι επαγγελματίες λειτουργούν με άλλη βάση). (α) Οι tech enthusiasts που αλλάζουν υπολογιστή κάθε χρόνο ως χόμπυ, (β) αυτοί που θέλουν να αγοράσουν καινούριο σύστημα, και (γ) αυτοί που θέλουν να αναβαθμίσουν το υπάρχον τους, το οποίο και έφτιαξαν πριν πέντε χρόνια. Ανάλογα με το άτομο, αλλάζει η εξίσωση.

α. Λεφτά να έχουμε να χαλάμε, εσύ θα πάρεις Ryzen, μετά θα πάρεις Skylake-X, μετά θα...και πάει λέγοντας. Χόμπυ είναι, βουρ στον πατσά.

β. Αν καίγεσαι για νέο σύστημα και σε καλύπτει ο Ryzen καλά, περίμενε τα official reviews και μετά κουνήσου ανάλογα με το αποτέλεσμα. <--(εκεί πέφτω εγώ με το C2D χρέπι μου που θέλω να διώξω από τα Χριστούγεννα).

γ. Περίμενε να ισιώσουν τα bios, να βγουν οι 6c/4c, να αντιδράσουν οι μπλε και τράβα για αναβάθμιση από θέση γνώσης μετά το καλοκαίρι.

Αν κάποιος έχει i5 haswell+, ή i7 ivy_b+ (και ειδικά αν αυτοί είναι ξεκλείδωτοι), δεν έχει νόημα να κουνηθεί αυτή την στιγμή για αναβάθμιση κατά την γνώμη μου. Ο επεξεργαστής σου σε καλύπτει μια χαρά, και το μικρόβιο της αναβάθμισης ή η συμπάθεια σου προς την AMD σε κινητοποιεί. Δεν υπάρχει ορθολογική προσέγγιση που σε οδηγεί στην αλλαγή πλατφόρμας αυτή την στιγμή.

• Like 9

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...