Προς το περιεχόμενο

AMD Zen, AM4 socket

tmjuju

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 6,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Πως εξηγείται στο single thread να είναι μπροστά ο 1600Χ από τον 1700Χ;

Ο 1600χ εχει base clock 3.6ghz με turbo 4.0ghz

Ο 1700χ εχει base clock 3.4ghz με turbo 3.8ghz

Οποτε σε sigle core είναι πιο γρήγορος έχει τις ίδιες συχνότητες με τον 1800x οποτε single core είναι ίδιος ακριβώς

Γενικά ότι παιχνίδι πρόγραμμα βλέπει μέχρι 6 core ο 1600x θα είναι πιο γρήγορς από τον 1700 και 1700x :P

Η καλύτερη επιλογή στα 300 euro όταν βγει o 1600x θα είναι μακράν.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Διαφωνώ όσο δεν πάει.

δεν εχώ ακούσει ποτέ για στραβωμένο pin σε μητρική. Είναι πολύ δύσκολο ενώ στο cpu μια μαλακία να κάνεις να μη το πιάσεις καλά αν έχει pin κινδυνεύει.

Πέρνα μια στιγμή απο το θρέντ για Ιντελ και μέτρα πόσοι κλαινε για στραβωμένα pins μητρικής.. Ειδικά σε 1366 αν σου τύχει, πάς για ολική...

• Like 1

9 μητρικες AM4 απο asrock

http://www.guru3d.com/news-story/asrock-introduces-nine-am4-motherboards.html

X370 Professional Gaming

X370 Taichi

X370 Gaming K4

X370 Killer SLI

AB350 Gaming K4

AB350 Pro4

AB350M Pro4

AB350M

AB350M-HDV

• Like 2

Διαφωνώ όσο δεν πάει.

πολύ δύσκολα θα χάλασει μητρική που έχει τα pins πανω της. 

Προσωπικά amd cpu μου είχε μείνει στα χέρια γιατί είχαν στραβώσει 2 pins άσχημα και το ένα κόπηκε όταν προσπαθούσα να το επαναφέρω.

δεν εχώ ακούσει ποτέ για στραβωμένο pin σε μητρική. Είναι πολύ δύσκολο ενώ στο cpu μια μαλακία να κάνεις να μη το πιάσεις καλά αν έχει pin κινδυνεύει.

Επίσης έχει τύχει σε φίλο να ανοίγει κουτάτο cpu σφραγισμένο και να έχει στραβωμένα pins.

Οσο για τις τιμές ναι οι μητρικές κρατάνε τιμή και γι αυτό το καλύτερο που έχεις να κάνεις όταν αγοράζεις νέα πλατφόρμα αγοράζεις και μια φθηνή δεύτερη μητρική για backup για να μη τη χρυσοπληρώσεις μετά από μια 5αετία.

Και με τη σειρα μου διαφωνω επισης οσο δε παει.

Μου εχουν στραβωσει πολλες φορε Pin σε cpu και παντα ισιωναν ευκολα.

Αν δε ,το καταφερνες να το βαλεις στο socket και να το κλειδωσεις,τοτε ισιωναν μονα τους.

Αντιθετως,στη μητρικη μου,μια που την εβγαλα απο το κουτι,εβαλα πανω επεξεργαστη και δε ξαναμπηκε χερι.

Σε dual channel οι μνημες να μη παιζουν και η καρτα γραφικων σε Χ4.

Ρε τι εγινε ,τι εγινε,βγαζω τη μητρικη να τη παω για αλλαγη και βλεπω στραβα πιν.

Να σπαω το κεφαλι μου,πως στο καλο στραβωσαν,αφου βγηκε απο το κουτι και κατευθειαν μπηκε επεξεργαστης πανω(και εχω εμπειρια ποσων χρονων σε τετοια,δεν ειναι οτι πρωτη φορα βαζω cpu πανω).

Ε τι να κανω καθομαι να τα ισιωσω.Εκτος οτι δεν ισιωναν ευκολα,εσπασε και το ενα ΠΑΝΕΥΚΟΛΑ.Ειναι τοσο λεπτα σε σχεση με τα πιν στον επεξεργαστη που πραγματικα ειναι μεγαλυτερη η πιθανοτητα να σπασει παρα να ισιωσει.

Παλι καλα απο το διαγραμμα ειδα οτι ειναι γειωση οποτε μπηκε ο επεξργαστης και δουλεψαν ολα μια χαρα και λυθηκαν και τα προβληματα που ειχα.

Αρα επετρεψε μου να διαφωνησω και να πω οτι προτιμω τα πιν στο cpu.Παιζει να εχω βαλει 5 φορες περισσοτερα cpu με pin και δεν μου εχει σπασει ποτε 1.

Τωρα αν ειναι κανεις ατσουμπαλος τερμα η αφηνει στο χαλι τον επεξεργαστη και τον παταει με τη παντοφλα,ε δε σου φταιει η amd.

• Like 5

Διαφωνώ όσο δεν πάει.

πολύ δύσκολα θα χάλασει μητρική που έχει τα pins πανω της.

Προσωπικά amd cpu μου είχε μείνει στα χέρια γιατί είχαν στραβώσει 2 pins άσχημα και το ένα κόπηκε όταν προσπαθούσα να το επαναφέρω.

Επίσης έχει τύχει σε φίλο να ανοίγει κουτάτο cpu σφραγισμένο και να έχει στραβωμένα pins.

Οσο για τις τιμές ναι οι μητρικές κρατάνε τιμή και γι αυτό το καλύτερο που έχεις να κάνεις όταν αγοράζεις νέα πλατφόρμα αγοράζεις και μια φθηνή δεύτερη μητρική για backup για να μη τη χρυσοπληρώσεις μετά από μια 5αετία.

Ο επεξεργαστής ισιωνει με μηχανικό μολύβι ή τηλεκαρτα.

Αν πάλι κοπεί pin μπορείς να κουμπώσεις στο σοκετ μεταλλικό πίνακι ίδιας διαμέτρου και λίγο μεγαλυτερου μήκους και το cpu να παίξει. Κάνεις δηλαδή την επαφή αντίστοιχη του lga.

Πήγαινε να επισκευάσεις μητρική, να δεις τι καλά που είναι ....

Άσε που cpu με στραβωμενα πιν από το εργοστάσιο δεν έχω δει, αλλά μητρικές καινούριες νεκρές λόγω προβλήματος στα πιν έχω δει και άντε βρες μετά το δίκιο σου.

Πως εξηγείται στο single thread να είναι μπροστά ο 1600Χ από τον 1700Χ;

Κάπου διάβασα ότι ο r5 1600x  θα χει τελικά Base clock 3.6 GHz και turbo 4.0 GHz οπότε λογικό είναι μιας και ο 1700x έχει Turbo στα 3.8, άμα το βρώ θα το ανεβάσω.

• Like 1

Σε single core performance είναι κοντά στον haswell, το παιχνίδι θα παιχτεί και στο oc potential, o haswell-e που είναι στο κύκνειο άσμα του Χ99  για παράδειγμα κάνει αυτό σε single core

52_zpszqlawopq.png

ενώ σε multi αυτό

1435289.jpg

Σίγουρα το jump σε σχέση με τους FX είναι τεράστιο αλλά το πρόβλημα κατά την γνώμη μου είναι ότι αυτό το τεράστιο άλμα μπορεί να μην της είναι αρκετό για να διευρύνει τους καταναλωτές της και να κλέψει ένα μεγάλο ποσοστό πωλήσεων από την intel, δεν συζητώ για τους fans της εταιρίας που έτσι και αλλιώς αγοράζουν πολύ δε περισσότερο όταν έχουμε να κάνουμε με ένα καθόλα αξιόλογο προιόν αλλά για χρήστες που αγοράζουν βάση του τί είναι καλύτερο στην ώρα που βγαίνει, κρίνοντας λοιπόν οτι το single core performance του skylake είναι ξεκάθαρα μπροστά είναι ενδεικτικό των επιδόσεων του επερχόμενου skylake -X, και αν φέρει η intel hexacore στο mainstream socket έστω και με dual channel imc τότε βλέπω δύσκολο το μεγάλωμα της πίτας της amd, στην τελική αυτό που μένει στον καταναλωτή (την μάζα ας πούμε που δε το ψαχνει τόσο) είναι οι εντυπώσεις, όπως ο 6950X ελαχιστες οι πωλήσεις του όμως η ύπαρξη του δίνει την κατάλληλη διαφήμιση για να προωθούνται τα μικρότερα μοντέλα, κάτι σαν την titan x, προς το παρόν το άλμα είναι τεράστιο αλλά σίγουρα δεν ζούμε εποχές ούτε athlon xp, k8, ή conroe

• Like 1

Μη ξεχναμε οτι (εκτος απο τις ηδη πολυ καλες τιμες των ryzen), καποιος που θελει να κανει αναβαθμιση, θα γλυτωσει τουλαχιστον 100ευρω και απο motherboard,εφοσον δεν υπαρχει socket 2011-3 κατω απο 200ευρω

Ο 1600χ εχει base clock 3.6ghz με turbo 4.0ghz

Ο 1700χ εχει base clock 3.4ghz με turbo 3.8ghz

Οποτε σε sigle core είναι πιο γρήγορος έχει τις ίδιες συχνότητες με τον 1800x οποτε single core είναι ίδιος ακριβώς

Γενικά ότι παιχνίδι πρόγραμμα βλέπει μέχρι 6 core ο 1600x θα είναι πιο γρήγορς από τον 1700 και 1700x :P

Η καλύτερη επιλογή στα 300 euro όταν βγει o 1600x θα είναι μακράν.

Δεν το θυμομουν καθολου οτι ηταν παραπανω σε ρολογια, ευχαριστω!

To 2011-3 έχει τελειώσει ουσιαστικά οχι λόγω επιδόσεων αλλά με την έννοια ότι λόγω αντικατάστασης του τους επόμενους μήνες καιέκει θα πρέπει να γίνεται και η όποια σύγκριση σε σχέση με τους ryzen κατά την γνώμη μου

Σε single core performance είναι κοντά στον haswell, το παιχνίδι θα παιχτεί και στο oc potential, o haswell-e που είναι στο κύκνειο άσμα του Χ99 για παράδειγμα κάνει αυτό σε single core

52_zpszqlawopq.png

ενώ σε multi αυτό

1435289.jpg

Σίγουρα το jump σε σχέση με τους FX είναι τεράστιο αλλά το πρόβλημα κατά την γνώμη μου είναι ότι αυτό το τεράστιο άλμα μπορεί να μην της είναι αρκετό για να διευρύνει τους καταναλωτές της και να κλέψει ένα μεγάλο ποσοστό πωλήσεων από την intel, δεν συζητώ για τους fans της εταιρίας που έτσι και αλλιώς αγοράζουν πολύ δε περισσότερο όταν έχουμε να κάνουμε με ένα καθόλα αξιόλογο προιόν αλλά για χρήστες που αγοράζουν βάση του τί είναι καλύτερο στην ώρα που βγαίνει, κρίνοντας λοιπόν οτι το single core performance του skylake είναι ξεκάθαρα μπροστά είναι ενδεικτικό των επιδόσεων του επερχόμενου skylake -X, και αν φέρει η intel hexacore στο mainstream socket έστω και με dual channel imc τότε βλέπω δύσκολο το μεγάλωμα της πίτας της amd, στην τελική αυτό που μένει στον καταναλωτή (την μάζα ας πούμε που δε το ψαχνει τόσο) είναι οι εντυπώσεις, όπως ο 6950X ελαχιστες οι πωλήσεις του όμως η ύπαρξη του δίνει την κατάλληλη διαφήμιση για να προωθούνται τα μικρότερα μοντέλα, κάτι σαν την titan x, προς το παρόν το άλμα είναι τεράστιο αλλά σίγουρα δεν ζούμε εποχές ούτε athlon xp, k8, ή conroe

Δεν νοιάζεται κανείς για τον Hasswell η τον broadwell.

Αυτό που θα μετρήσει στην τελική είναι το performance /watt και το αν μπορεί ανά πάσα στιγμή να απαντήσει η amd σε έναν 10c/20t broad-e της intel 6950, με έναν 12c/24t στα 125-140watt TDP.

To IPC είναι όπως φαίνεται επιπέδου broadwell με το SMT να είναι καλύτερο.

Από εκεί και πέρα, ο Ryzen φέρνει την AMD κοντά στο κοινό και καταργεί τα 4c/8t από την αγορά.

Τα 300-400€ είναι το ταβάνι που θα πληρώσει ο πολύς κόσμος για ένα καλό cpu, όπως και τα 120-130€ για μητρική.

Εκεί θα πάρει όλο το μερίδιο αγοράς.

• Like 1

Οσοι εχουμε intel i7 δεν υπαρχει λογος για αναβαθμιση.Οσοι δεν εχουν χαψει το ψεμα των future proof fx ας κανουν αναβαθμιση σε ryzen.

Λογικά όχι απαραίτητα. Εξαρτάται ποιον I7 έχεις.

Πάντως όσοι είμαστε με κάτι i7 2600K/3770K/4770K μια χαρά θαρρώ θα είναι μια αναβάθμιση σε R5 1600X και μητρική Χ370 κοντά στα 170 ευρώ.

• Like 1

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...