Dante80 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2017 https://www.youtube.com/watch?v=UhKmeCdB914 Overclock is no problem at all. Though we can not say a certain frequency due to NDA, I can say that it is impressive. Overclockers will be happy. I have friends from AMD Engineering department due to my experience in the hardware industry. Zen 2 or Zen B will be even more competitive. So we can say that Intel shall brood on the future With our overclocked 1800x sample,under Noctua cooler given by AMD, we have passed beyond the stock single thread performance of 7700k, in a specific bench, and the temps were great. We had no concern about temps during our run which passes the ST performance of 7700k. In some benchmarks AMD(!). It seems ironical yes but AMD is presenting a CPU performance that Intel can not keep up with even with their 10 core 6950x! Breaking NDA won't be a problem since the scores are beyond fantastic. But we will stick with the tradition. With one click I can reach great OC's. So I won't really bother with the manual OC no more. Single thread score will be so great. According to this performance we can say that 7700K will be history, even for gaming, from now on Intel shall shake themself. Because Ryzen will be a great choice for Overclock enthusiast. 8
Psaris Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2017 Φοβάμαι οτι θα τα ξαναπούμε σύντομα και για αυτό.. μένει το 140Mhz bus speed αναπάντητο ακόμα.. διάβασα αυτο νομίζω καλύπτει την ερωτηση σου αν δεν κανω λαθος : Back to bus clock stretching... I've seen this with the x4 845 and couldn't explain it because AMD has been pretty quiet about it... the multiplier stayed at 38x, the core always showed about 3.8Ghz, but the FSB would bounce around. The bus clock 'stretch' is done to save power, so at lower frequencies you will have more stalls to save power, but at higher frequencies those stalls go away increasingly more as you fill the queues faster from the caches. With bus-based clocking this would result in the relative speed against the L3 changing, which would make it more likely that the CPU would clear out the L3 data queue faster at higher clock speeds when it is used - a positive feedback with higher core frequencies is the only result to expect from that.
The__Blade Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2017 Είναι ΤΕΡΑΤΑ, Τ-Ε-Ρ-Α-Τ-Α, έχω ενθουσιαστεί. 8-core Ryzen τώρα και επόμενη αναβάθμιση CPU το 2025 (με το καλό και με Δραχμές!) Φαντάζομαι την κατάθλιψη μέσα στην Intel αφού ότι και να γίνει το άρμεγμα τελείωσε. Ελπίζω να τα βγάλουν πέρα τώρα που δεν θα κερδίζουν 300-700 Ε το κομμάτι. Είπα ότι έχω ενθουσιαστεί; 8
DOR1K1N Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2017 Είναι ΤΕΡΑΤΑ, Τ-Ε-Ρ-Α-Τ-Α, έχω ενθουσιαστεί. 8-core Ryzen τώρα και επόμενη αναβάθμιση CPU το 2025 (με το καλό και με Δραχμές!) Φαντάζομαι την κατάθλιψη μέσα στην Intel αφού ότι και να γίνει το άρμεγμα τελείωσε. Ελπίζω να τα βγάλουν πέρα τώρα που δεν θα κερδίζουν 300-700 Ε το κομμάτι. Είπα ότι έχω ενθουσιαστεί; Τι κάρτα γραφικών??
Psaris Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2017 Τι κάρτα γραφικών?? titan x pascal λογικά.... 1
mkp Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2017 Ο 1800X έχει ελπίδες με κάλο mobo και κάλο cooler να φτάσει 4,5-4,8GHz stable για καθημερινή χρήση?
The__Blade Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2017 Ο 1800X έχει ελπίδες με κάλο mobo και κάλο cooler να φτάσει 4,5-4,8GHz stable για καθημερινή χρήση? 1) κανείς δεν ξέρει ακόμα κάτι ακούγεται για 4.3-4.4 2)για ποιο λόγο; Η επεξεργαστική του ισχύς είναι υψηλότερη από την κορυφαία cpu του ανταγωνισμού και δεν μας φτάνει; η συχνότητα δεν λέει κάτι από μόνη της, εγώ τον 2600Κ @ 4.6 θα τον στείλω στο δεύτερο μηχάνημα. 1700 στα 4ghz (τα πιάνει άνετα από ότι ακούγεται) και τέλος για 6-7 χρόνια 1
mkp Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2017 1) κανείς δεν ξέρει ακόμα κάτι ακούγεται για 4.3-4.4 2)για ποιο λόγο; Η επεξεργαστική του ισχύς είναι υψηλότερη από την κορυφαία cpu του ανταγωνισμού και δεν μας φτάνει; η συχνότητα δεν λέει κάτι από μόνη της, εγώ τον 2600Κ @ 4.6 θα τον στείλω στο δεύτερο μηχάνημα. 1700 στα 4ghz (τα πιάνει άνετα από ότι ακούγεται) και τέλος για 6-7 χρόνια πάντα θέλουμε περισσότερες επίδοσης κακό είναι? είδα κάτι benchmarks με τον 1800x με LN2 στα 5,2GHz με όλα τα cores active, και άπλα αναρωτιόμουν σε κανονικές συνθήκες να θα μπόρεση να πιάσει 4,5-4,8GHz
teo20net Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2017 Φαντάζομαι την κατάθλιψη μέσα στην Intel αφού ότι και να γίνει το άρμεγμα τελείωσε. Ελπίζω να τα βγάλουν πέρα τώρα που δεν θα κερδίζουν 300-700 Ε το κομμάτι. Είπα ότι έχω ενθουσιαστεί; Απλά απο τη μία είναι μια εταιρία που κόντεψε να το κλείσει το μαγαζί κι απο την άλλη μια εταιρία που για χρόνια, πολλά χρόνια άρμεγε. Κι όσο να'ναι έχει τους πόρους για να απαντήσει και να "σκοτώσει" τον ανταγωνισμό, σε εισαγωγικά και χωρίς αυτά. Θέμα χρόνου είναι να δούμε την αντίδραση. Και δεν νομίζω ότι θα είναι απλά μια ανταγωνιστική απλά αντίδραση. Overall, καλό για μας είναι. Απλά μην αρχίσουν εκεί στην Amd τα έξοδα και αρχίζουν να αγοράζουν σκάφη και μεζονέτες. είδα κάτι benchmarks με τον 1800x με LN2 στα 5,2GHz με όλα τα cores active, και άπλα αναρωτιόμουν σε κανονικές συνθήκες να θα μπόρεση να πιάσει 4,5-4,8GHz Δυστυχώς δεν έχω συγκρατήσει συγκεκριμένα Links αλλα διάσπαρτα έχω διαβάσει για μέτριο oc potential. Δεν με λες και fan του oc αλλα αυτήν η γεύση μου έχει μείνει (για τα χαμηλότερα chip απο τον 1800x)
NT1G Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2017 Ο 1800X έχει ελπίδες με κάλο mobo και κάλο cooler να φτάσει 4,5-4,8GHz stable για καθημερινή χρήση? Μάλλον όχι. 1
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2017 Moderators Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2017 Απλά απο τη μία είναι μια εταιρία που κόντεψε να το κλείσει το μαγαζί κι απο την άλλη μια εταιρία που για χρόνια, πολλά χρόνια άρμεγε. Κι όσο να'ναι έχει τους πόρους για να απαντήσει και να "σκοτώσει" τον ανταγωνισμό, σε εισαγωγικά και χωρίς αυτά. Θέμα χρόνου είναι να δούμε την αντίδραση. Και δεν νομίζω ότι θα είναι απλά μια ανταγωνιστική απλά αντίδραση. Overall, καλό για μας είναι. Απλά μην αρχίσουν εκεί στην Amd τα έξοδα και αρχίζουν να αγοράζουν σκάφη και μεζονέτες. Δυστυχώς δεν έχω συγκρατήσει συγκεκριμένα Links αλλα διάσπαρτα έχω διαβάσει για μέτριο oc potential. Δεν με λες και fan του oc αλλα αυτήν η γεύση μου έχει μείνει (για τα χαμηλότερα chip απο τον 1800x) Ναι καλά! Για περίμενε να βγει μπροστά χωρίς απάντηση και σε 2 χρόνια θα σου πουλάει το τοπ μοντέλο για κάνα χιλιάρικο και λίγα λέω. Έχει ξανασυμβεί αυτό... Απλά τότε πάλευε για χρόνια, δεν είχε την εικόνα της "παραγκωνισμένης μετριότητας" που έχει τώρα, γι' αυτό και δεν μπορεί να το κάνει άμεσα. Single thread performance σε παιχνίδια που θα βγαίνουν από εδώ και πέρα νομίζω πως θα το ξεχάσουμε. Ήδη σε πολλά, γίνεται της πόπης με τα threads, και όσο μπαίνουμε σε DX12/Vulcan θα γίνεται όλο και περισσότερο. Με δεδομένο φυσικά το τι παίζει σε cores στις κονσόλες που οδηγούν την αγορά.. Ένα ενδιαφέρον άρθρο σχετικά. Μένει να δούμε φυσικά που θα κάτσει η μπάλα.. In Theory: How AMD's Ryzen will disrupt the gaming CPU market Α μπράβο, πες τα! Φτάνουμε σε ένα σημείο όπου το single thread perf. θα είναι τέτοιο που να μην σε απασχολεί καν στις περιπτώσεις που ως τώρα υφίσταντο θέμα (π.χ. απλοί devs χωρίς πόρους για παραλληλισμό, προχειρογραμμένα games, αρχαίες engines που χαροπαλεύουν κλπ), ενώ ταυτόχρονα έχουμε εντυπωσιακές multithreaded επιδόσεις. Αυτό, σε συνδυασμό με το "σκότωμα" των Windows 7 (Win 10, DX12 ftw) και της ήδη υπάρχουσας εγκατεστημένης βάσης 8core miniCPU και GCN στις κονσόλες, έχει φέρει πλέον την AMD σε σημείο που να μην μπορούν να την "αποκλείσουν". Έχει παίξει πολύ έξυπνα και της βγάζω το καπέλο. Προσωπικά την παλεύω ακόμα με το i5 μιας και δεν είμαι στα gaming ντουζένια μου, αλλά κάποια στιγμή θα φύγει το χιλιαρικάκι από τον λογαριασμό κατ' ευθείαν προς AMD μπάντα, με τον έναν (Ryzen) ή τον άλλον (VEGA) τρόπο. 3
ZELOMOTH Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2017 JAMBA(πραμα!) 05 ημερες για τα RYZENΟΥΓΕΝΝΑ... 5
Millennium Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2017 Είναι ΤΕΡΑΤΑ, Τ-Ε-Ρ-Α-Τ-Α, έχω ενθουσιαστεί. 8-core Ryzen τώρα και επόμενη αναβάθμιση CPU το 2025 (με το καλό και με Δραχμές!) Φαντάζομαι την κατάθλιψη μέσα στην Intel αφού ότι και να γίνει το άρμεγμα τελείωσε. Ελπίζω να τα βγάλουν πέρα τώρα που δεν θα κερδίζουν 300-700 Ε το κομμάτι. Είπα ότι έχω ενθουσιαστεί; Να πέσει το NDA να δούμε τι ισχύει.
Psycho_Warhead Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2017 Σημασία έχει πως ένας 1700 θα βγάζει 5ετία στο χαλαρό. 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις