Προς το περιεχόμενο

AMD Zen, AM4 socket

tmjuju

Προτεινόμενες αναρτήσεις

http://www.asrock.com/mb/AMD/AB350%20Pro4/index.asp      αυτη η μητρικη μπορεις να βάλεις 4 μνημες ή πρεπει να κατεβάσεις την συχνοτητα?

2667 γράφει χωρίς να αναφέρει κάτι παραπάνω. Οπότε?

Λογικά με bios update θα στρώσουν όλα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 6,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Ryzen Series CPUs:

UDIMM Memory Slot Frequency(MHZ) A1 A2 B1 B2 - SR - - 2667 - DR - - 2667 - SR - SR 2667 - DR - DR 2400-2667 SR SR SR SR 2133-2400 SR/DR DR SR/DR DR 1866-2133

**Due to the operating system limitation, the actual memory size may be less than 4GB for the reservation for system usage under Windows® 32-bit OS. For Windows® 64-bit OS with 64-bit CPU, there is no such limitation.

δεν το εβαλε καλα πηγενε εκει που λει spetification τι λες με bios update θα μπορεις σνα βαλεις 4 μνημες

ΙΜΗΟ καλά έκανες και το είχες αγοράσει, και ευελπιστώ ότι σε έχει ικανοποιήσει.

Το θέμα είναι ότι και σήμερα να θες να πάρεις το ίδιο από Intel τα ίδια θα πρέπει να πληρώσεις. Η επένδυση σου αν θες κράτησε την αξία της μέχρι σήμερα.

Από εδώ και πέρα θα μπορούμε και αρκετοί από εμάς να έχουμε αντίστοιχες επιδώσεις με πολύ μικρότερες τιμές.

Δεν είναι απαραίτητη η ακριβή μητρική αυτή τη φορά. Σε λίγους μηνες (2-3) θα υπάρχουν και φθηνές μητρικές στα 120 ευρώ με χ370 αν πούμε ότι αυτό σου χρειάζεται. Αλλά και σήμερα εάν το μόνο που χρειάζεσαι είναι CPU power, μπορείς να το έχεις ακόμα και με την πιο φθηνή μητρική τους.

Μπόλικοι φθηνοί 8cores σε φθηνές mobos, φτιάχνεις μια φάρμα τρέλα για media/rendering λ.χ. Να μη σου πω κρατας αυτό που έχεις για workstation και βάζεις κάτω από το τραπέζι το πιο φθηνό 8core ryzen cpu+board για να κάνεις offload τα render σου από σήμερα.

Σαν να διαβασες το μυαλο μου ενα πραμα... ακριβως εκει κυμαινονται οι σκεψεις μου .. Το συστημα μου εχει βγαλει τα λεφτα του και ακομα εχει να βγαλει αρκετα... μιας και η κυρια χρηση ειναι το video rendering αλλα και

gaming (2-3 παιχνιδια τον χρονο).  Αλλα με τα νεα δεδομενα και ξεροντας οτι μπορω να σπασω το sli μου και να δημιουργησω αβιαστα ενα δευτερο render machine με εχει βαλει σε σκεψεις ... ποσο μαλιστα και σε itx μεγεθος κατω απο την τηλεοραση σου ... Εαν γινει μειωση στις μητρικες τοτε προβλεπεται μεγαλη ψυχρολουσια στην intel προς οφελος μας... μηπως κανει κανα μπαμ και αυτη και μας δωσει τους 10cores στα 700 ευρω. 

Καλημέρα θέλω τα "φοτασας" είμαι σε δίλημα με τι θα πάρο για πείτε Γνώμες

1700 h 1700x και γιατι

X370 h B350 Και γιατι

Ευχ....

Και δεν είσαι ο μονος....Κι εγώ το ίδιο δίλημα έχω,θελουμε και oc,που δεν ξέρουμε ακόμα που μπορούν να φτάσουν οι τρεις τους,αν και βλέπω πως μιλάμε για μία επανάσταση-μεταρυθμιση,όπου τον λόγο έχουν οι πυρήνες....

μα τόσο δύσκολο ειναι να δοκιμάσουν ολες τις ddr4 στην αγορά και να τις εχουν στο site οι vendors μητρικών  αμα κανουν και σε τι mhz ή όχι...? μυρίζει λαμογια :P

Αυτο για την asrock ab350 pro4AB350 Pro4                                                                                        Ryzen CPUs:

SR: Single rank DIMM, 1Rx4 or 1Rx8 on DIMM module label

DR: Dual rank DIMM, 2Rx4 or 2Rx8 on DIMM module label

1.

For dual channel configuration, you always need to install identical (the same

brand, speed, size and chip-type) DDR4 DIMM pairs.

2.

It is unable to activate Dual Channel Memory Technology with only one or three

memory module installed.

3.

It is not allowed to install a DDR, DDR2 or DDR3 memory module into a DDR4

slot; otherwise, this motherboard and DIMM may be damaged.

UDIMM Memory Slot

Frequency

(Mhz)   

A1  A2 B1    B2   frequency(mhz)

-      sr    -         -         2667

-      dr   -          -          2667

-      sr    -          sr          2667

-       dr   -         dr          2400-2667

sr      sr   sr        sr          2133-2400

sr/dr  dr   sr/dr   dr         1866-2133

Αστους να τραβανε τα βυζια τους και να περνουν σοβαρα κατι "στουκα" σαν τον Mark Hibben, οποιος επενδυσε στην AMD περυσι απλα κονομησε. Η εταιρεια ΔΕΝ προκειται να κλεισει για οικονομικους λογους για τα επομενα τουλαχιστον 20 χρονια.

20 χρόνια είναι μια αιωνιότητα στον τομέα της τεχνολογίας...

Μια ανοητη ερωτηση .... βλεποντας το σοκετ στις μητρικες.... οι επεξεργαστες της amd εξακολουθουν να εχουν απο κατω απο το τσιπ τις βελονες που με μια βλακεια στραβωνουν  ? 

Μια ανοητη ερωτηση .... βλεποντας το σοκετ στις μητρικες.... οι επεξεργαστες της amd εξακολουθουν να εχουν απο κατω απο το τσιπ τις βελονες που με μια βλακεια στραβωνουν  ? 

Ναι είναι PGA. 

Αλλά δες το και από την ανάποδη. 

Ο επεξεργαστής σε PGA socket έχει πινάκια που μπορεί να στραβώσουν αλλά τα ισιώνεις σχετικά εύκολα. Οι μητρικές του pga δεν παθαίνουν τίποτα.

Σε LGA socket ο επεξεργαστής δεν παθαίνει τίποτα αλλά οι μητρικές στραβώνουν πανεύκολα και ΔΕΝ φτιάχνονται κιόλας .

Με μια ματιά στην εμπειρία των μεταχειρισμένων, ο επεξεργαστής χάνει γρηγορότερα την αξία του στα μεταχειρισμένα, ενώ η μητρική όχι, ενώ συνήθως οι επεξεργαστές πωλούνται με το τσουβάλι στα μεταχειρισμένα ενώ τις μητρικές παλαιών socket τις ψάχνεις με το κιάλι .

Οπότε στην τελική είναι προτιμότερο να χαλάσει ένας επεξεργαστής από μια μητρική.

• Like 2

ναι με πιν  ειναι και ειναι καλυτερα και ποιο στηβαρα απο το lga που εχει η ιντελ για εμενα.

• Like 1

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...