Προς το περιεχόμενο

AMD Zen, AM4 socket

tmjuju

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Στις τιμές που προσφέρει τους R7 και να μην έχουν oc potential πιστεύω είναι τίμια συμπεριφορά από πλευράς AMD! Δεν αποτελεί ουσιαστικό μειονέκτημα το OC σε αυτή τη τιμολόγηση απλά έχει αφήσει ανοιχτά πράγματα για τους enthousiasts και δίνει και εργαλεία out of the box για να παίξουν τα παιδιά!
Το ότι υπάρχουν περισσότερα lanes στα χ370 σε σύγκριση με το B350 πόσο επηρεάζει το κόστος των μητρικών τελικά και τη τελική τιμή διάθεσης τους! Αυτό είναι το ερώτημα? Τι αυξάνει το κόστος παραγωγής μιας μητρικής τα lanes που έρχονται από τον επεξεργαστή ή τα παραπάνω lanes που προσφέρει το chipset! Σίγουρα τα power phases και η καλύτερη συμπεριφορά της μητρικής στο OC είναι κάτι που πληρώνεται πάντα!
Πρέπει να σκεφτούμε και κάτι ακόμα στη τελική...Η πλατφόρμα AM4 στο επίπεδο των επεξεργαστών της σειράς R7 φέρνει συνολικά και περισσότερα lanes στο αγοραστικό κοινό - lanes επεξεργαστή και μητρικής ανάλογα το chipset - σε σύγκριση με τη σειρά Ζ της Intel. Είναι γεγονός αυτό και πρέπει να χαρούμε συνολικά σαν καταναλωτικό κοινό! Πολλοί λένε ότι δεν θα υπάρχει bottleneck από το chipset-dmi για κάρτα γραφικών και σκληρούς δίσκους και θα μειωθούν πάρα πολύ τα frame drops! Ο Raja σε συνέντευξη του έδωσε μεγάλη έμφαση στη ποιότητα των average frames και όχι στο μέσο όρο όπως των παρουσιάζουν πάρα πολλοί youtubers και αυτό είναι κάτι που θα συζητηθεί πάρα πολύ στις επιδόσεις Vega+Zen και στη ποιότητα των frames που προσφέρει ο συνδιασμός των δύο μέσω του infinity fabric το οποίο προσφέρει καλύτερη επικοινωνία μεταξύ κάρτας γραφικών και επεξεργαστή! Αυτά είναι μαθήματα που έχουν πάρει από τις κονσόλες και το σχεδιασμό τους!
Αυτά να σκεφτούμε σαν καταναλωτικό κοινό και μόνο πρέπει απλά να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ σε αυτή την εταιρία!
Επίσης φανταστείτε τους Naples επεξεργαστές με 16 cores και 32 threads και το τεράστιο αριθμό lanes που θα προσφέρει η πλατφόρμα στα 1000-1500 δολλάρια πόσο value for money θα είναι για σοβαρά Workstations και αυτή τη φορά κύριοι σίγουρα θα υπάρχει και υποστήριξη από μητρικές στο πιο ευρύ καταναλωτικό κοινό! Είναι κάτι που σηματοδοτεί η εμφάνιση του AM4 μαζί με το πλήθος των μητρικών που έρχονται!
Διάβαζα σε αρκετά forum για το infinity fabric και τις δυνατότητες σχεδιασμού που δίνει στην AMD τόσο στους επεξεργαστές αλλά και στις κάρτες γραφικών! Αν καταλάβει κάποιος τι παίζει από πίσω και πάει κάποια χρόνια πίσω στη συνέντευξη που ήταν παρών και ο Jim Keller όπου ακούσει τη λέξει tools και ecosystem καταλαβαίνει ότι η σοβαρή επένδυση είναι το infinity fabric για το σύνολο των προϊόντων της AMD x86, arm, vega, consoles, servers chips, APUS... και γιατί όχι και mobile κτλ κτλ κτλ ...
Έχουν τη δυνατότητα με το infinity fabric να σχεδιάσουν τα πάντα πάρα πολύ γρήγορα και να τα βάλουν σε άμεση παραγωγή! Αυτή η επένδυση έχει δώσει στην AMD τη δυνατότητα να έχει πιο άμεση ανταπόκριση στις αλλαγές που φέρνει η αγορά και στις ανάγκες που υπάρχουν σε όλα τα επίπεδα πελατών! Φυσικά η AM4 πλατφόρμα είναι μέρος των νέων προϊόντων που θα προσφέρει η AMD στο μέλλον!

Συνεπώς για το infinity fabric υπάρχουν κάποια συμπεράσματα για τις δυνατότητες του:

1) Καλύτερη επικοινωνία μεταξύ προϊόντων της εταιρίας Discrete GPU+ Discrete

2) Καλύτερη και πάνω από όλα πιο σταθερή απόδοση APU κάτι το οποίο μπορεί να δούμε πιο έντονα στο XBOX ONE Scorpio αν έχει ZEN+VEGA...Για 400 δολλάρια ZEN+Vega πιστεύω ότι θα είναι καλή αγορά η συγκρικριμένη κονσόλα

3)Καλύτερη ανταπόκριση της AMD στο άμεσο μέλλον όσον αφορά το σχεδιασμό και τη παραγωγή προϊόντων σε όλα τα market segments, Desktop, Servers, Nas , Mobile

Μην απορείτε που μετοχή της AMD έχει φτάσει από 1 στα 10+ δολλάρια το τελευταίο χρόνο μερικοί και η εταιρία δεν θα κλείσει

Αυτά έχω να πω και όπως η είπε η Lisa SU... Τα καλύτερα έρχονται για την AMD απλά τώρα αρχίζουμε με τους Ryzen το οποίο είναι και τελικά η απαρχή της ανόδου της εταιρίας σε έναν άκρα ανταγωνιστικό περιβάλλον το οποίο συνεχώς μεταλλάσσεται!

Υπάρχει σχεδιασμός, όραμα και πάνω από όλα ένα μεράκι σε αυτή την εταιρία η οποία πάντα μας εκπλήσσει με τις αλλαγές που φέρνει στην αγορά...Ίσως είναι το χαρακτηριστικό των μικρών εταιριών αλλά είναι ένα χαρακτηριστικό που έχουν οι ποιοτικές εταιρίες!

Έγραψα πολλά, αναφέρθηκα σε πάρα πολλά πράγματα που μερικοί ίσως να μην έχετε διαβάσει ή δεν σας αφορούν αλλά αυτή είναι η δική μου ερμηνεία των όσον γράφονται και ανακοινώνονται!

• Like 5
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ποιος μιλησε για επιδοσεις? τα τσιπσετ πανω-κατω ιδια θα ειναι, οπως και στην ιντελ. δες μερικες h61 που εχουν τοποθετησει τα σατα και μετα βαλε καρτα 30 εκ. πλας. τιποτα δεν χωραει εκει πανω, αναλογα τον σχεδιασμο των εταιρειων. ειπαμε για ενα απλο συστηματακι καλες ειναι. σε γενικες γραμμες αν θες να φτιαχεις καλο συστημα παιρνεις μεγαλες μητρικες.

Δες z170 και h170 που έχουν τα sata και μετά πες μου αν δεν μπορείς να βάλεις μεγάλες κάρτες γι αυτό το λόγο...εξάλλου δεν μπορώ να φανταστώ κάποιον να επιλέγει mini-itx και να έχει πχ 4-5 δίσκους...λάθος επιλογή σίγουρα...για άλλο λόγο είναι το mini-itx...όσο για το απλό συστηματάκι αν εσύ λες απλό συστηματάκι ένα με i5 6500, z170, 16gb ram, gtx 1070 και 1 m.2 nvme και 1ssd σε core v1 τότε οκ...ούτε καν πλησιάζεις στην πραγματικότητα των mini-itx όμως. Ψάξτο καλύτερα...θα έρθει φωτογραφία με zen 8πύρηνο σε κουτάκι mini-itx σε λίγο καιρό από την μεριά μου ελπίζω...για να δούμε τι ψάρια θα πιάσει ο ryzen σε μικρό κουτάκι με mini-itx...δες και ένα παράδειγμα από "απλό συστηματάκι"...

https://pcpartpicker.com/b/qHxG3C

για να δεις ότι δεν είναι όπως πιστεύεις...μια χαρά θα μπαίνει 8πύρηνος με 65tdp εκεί μέσα...

στα πρωτα, γενικα... συμφωνω, αν και εχω αντιρρησεις, οσον αφορα το ποσο πραγματικα "καιει" τους περισσοτερους, το ποσο καλο OC μπορει να δεχεται.  ειναι τα πρωτα steppings του επεξεργαστη, μην περιμενετε πολλα....!! 

οσο για τα benchmarks σε 4Κ, τι ουσια θα εχει, οταν δεν εχεις καρτες γραφικων, που να μπορουν να "μπουκαλιασουν" τετοιους επεξεργαστες?

ειναι γνωστο..., οτι οσο ανεβαινουν οι αναλυσεις, το μεγαλο ζορι το τραβαει η καρτα γραφικων...!!  αν θες να δεις τι τραβαει ο επεξεργαστης, κανεις το ακριβως αντιθετο.

ξαλαφρωνεις την καρτα απο το ζορι -χαμηλωνοντας τις αναλυσεις και τα φιλτρα, και τοτε κανεις τα Bench που γουσταρεις. ετσι εισαι 100% σιγουρος, οτι το Bottleneck δεν θα προερχεται απο την καρτα! 

To OC έχει νόημα πάνω από για αυτούς που πωλούν επεξεργαστές στο 1000άρικο και το βάζουν σαν extra feature, τους Watercooler sellers, τους CPU Cooler Sellers, OC Mobo Sellers

Για τον επαγγελματία καταναλωτή έχει σημασία όταν μπορεί ανώδυνα και φτηνά να πάρει επιπλέον επιδόσεις όταν το κόστος του επεξεργαστή είναι τεράστιο και δεν επαρκεί στις απαιτήσεις τους και δεν έχει επιπλέον χρήματα για να επενδύσει ή δεν τον φτάνει παραγωγικά ο χρόνος!

Για τον απλό καταναλωτή έχει σημασία όταν ανώδυνα και φτηνά μπορεί να πάρει επιπλέον επιδόσεις

Τους επαγγελματίες youtubers του αφορά το OC για να διαφημίζουν τις γνώσεις τους και να παίρνουν sponsorships από εταιρίες hardware

Οι R7 αναφέρονται σε 4k gamers και 1080p Content Creators, Streamers κτλ

O JayTwoCents θέλει να μεταβεί σε 4Κ content συνεπώς θα πάει σε Ryzen R7 ή Napples ή intel Xeon!

O Barnacules γιατί έχει dual intel CPU αερόψυκτο μηχάνημα και έκανε και ολόκληρο Vlog για την εταιρία που του το έφτιαξε΄!

Πρέπει να καταλάβουμε ότι οι youtubers ασχολούνται με προϊόντα που τους φέρνουν λεφτά! Δεν ασχολούνται με τις δικές σου πραγματικές ανάγκες!

Εσύ για 1080p gaming πας όπου σε φτάνει η τσέπη σου ή όπου σε κατευθύνουν άλλοι! Δεν μπορώ εγώ να σου πω που θα πας! Σίγουρα αν δεν έχεις τα λεφτά δεν πας σε R7 1700! Ίσως πας σε 4c/8th ή 6c/12th το οποίο θεωρώ και υπερβολή για gamer 1080p

Δώστε προσοχή στο θέμα της μνήμης γιατί για αρχή θα έχουμε θεματάκια.

" A comment from Asus:

"I’ve decided to provide some recommendations on DDR4 limitations concerning AM4 currently.

As it stands the AMD code has restricted RAM tuning options which means many RAM kits at launch
will not be compatible
.
This is the same for our competitors also
.

What we recommend is the following: If fully populating a system with 4 DIMMs (2DPC), use memory up to a max of 2400MHz. If using 1DPC (2 DIMMs) ensure they are installed in A2/B2 and use memory up to max of 3200MHz.

The indication I have received from HQ is that AMD has focused all their efforts on CPU performance so far and
will release updated code in 1~2 months when we expect improved DDR4 compatibility and performance.
"

In short if filling all 4 DIMM's set your speed to 2400MHz and work up from there. If using 2 DIMM's put them in the A2/B2 slots and a max of 3200MHz should be possible.

In our testing only the Crosshair board achieved 3000-3200MHz, the others were in the 2400-2666MHz range.

BIOS updates will come!
"

Όπως έγραψα και σε προηγούμενο μήνυμα μου φαίνεται ότι υπάρχει θέμα με τις μνήμες... εκτος 2 μητρικών οι άλλες που δοκιμάζονται αυτές τις μέρες για τα review που θα δούμε πήγαν μέχρι στα 2666mhz

Εντέλει η καλύτερη περίοδος αγοράς είναι όταν βγούν οι Ryzen 5 για να έχουν λυθεί τα περισσότερα προβλήματα με BIOS updates στις μητρικές καρτούλες.

Δώστε προσοχή στο θέμα της μνήμης γιατί για αρχή θα έχουμε θεματάκια.

" A comment from Asus:

"I’ve decided to provide some recommendations on DDR4 limitations concerning AM4 currently.

As it stands the AMD code has restricted RAM tuning options which means many RAM kits at launch
will not be compatible
.
This is the same for our competitors also
.

What we recommend is the following: If fully populating a system with 4 DIMMs (2DPC), use memory up to a max of 2400MHz. If using 1DPC (2 DIMMs) ensure they are installed in A2/B2 and use memory up to max of 3200MHz.

The indication I have received from HQ is that AMD has focused all their efforts on CPU performance so far and
will release updated code in 1~2 months when we expect improved DDR4 compatibility and performance.
"

In short if filling all 4 DIMM's set your speed to 2400MHz and work up from there. If using 2 DIMM's put them in the A2/B2 slots and a max of 3200MHz should be possible.

In our testing only the Crosshair board achieved 3000-3200MHz, the others were in the 2400-2666MHz range.

BIOS updates will come!
"

Όπως έγραψα και σε προηγούμενο μήνυμα μου φαίνεται ότι υπάρχει θέμα με τις μνήμες... εκτος 2 μητρικών οι άλλες που δοκιμάζονται αυτές τις μέρες για τα review που θα δούμε πήγαν μέχρι στα 2666mhz

Εντέλει η καλύτερη περίοδος αγοράς είναι όταν βγούν οι Ryzen 5 για να έχουν λυθεί τα περισσότερα προβλήματα με BIOS updates στις μητρικές καρτούλες.

Αυτό ίσχυε και ισχύει πάντοτε αγαπητέ. Δεν ακουμπας νεα πλατφορμα για σοβαρη χρηση και με ακριβο hardware διχως να περασουν τουλαχιστον 6 μηνες απο την παρουσιαση της, τωρα για stock καταστασεις πας παντα στα ποιο compatible απλα μοντελα και ξεμπερδευεις με σκοτουρες, διοτι το oc μονον σκοτουρα ειναι στις μερες μας.

• Like 1

..εξάλλου δεν μπορώ να φανταστώ κάποιον να επιλέγει mini-itx και να έχει πχ 4-5 δίσκους...λάθος επιλογή σίγουρα...για άλλο λόγο είναι το mini-itx...

Κι όμως υπάρχει σοβαρό use-case για Mini-itx + πολλά sata

Home Servers / NAS

Λ.χ. node 304 http://www.fractal-design.com/home/product/cases/node-series/node-304-black

silverstone 380 https://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16811163255

• Like 1

Μην απορείτε που μετοχή της AMD έχει φτάσει από 1 στα 10+ δολλάρια το τελευταίο χρόνο μερικοί και η εταιρία δεν θα κλείσει

Αστους να τραβανε τα βυζια τους και να περνουν σοβαρα κατι "στουκα" σαν τον Mark Hibben, οποιος επενδυσε στην AMD περυσι απλα κονομησε. Η εταιρεια ΔΕΝ προκειται να κλεισει για οικονομικους λογους για τα επομενα τουλαχιστον 20 χρονια.

• Like 3

Κι όμως υπάρχει σοβαρό use-case για Mini-itx + πολλά sata

Home Servers / NAS

Λ.χ. node 304 http://www.fractal-design.com/home/product/cases/node-series/node-304-black

silverstone 380 https://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16811163255

Μαζί σου όμως και τα δύο είναι αναγκαστικά λιγάκι μεγαλύτερα από τα κλασσικά mini-itx κουτιά. Ακόμη και αυτό το link που έβαλες αποδεικνύει ότι φυσικά και μπαίνει "πολύ σοβαρότερο" από ένα "απλό συστηματάκι" σε mini-itx μητρικές και κουτιά. Σε ευχαριστώ και για την διόρθωση φίλτατε. Αν και στο node 304 από review που έχω δει οι δίσκοι ένα κάτι πιο ζεστοί ήταν από το αναμενόμενο. Εγώ πάντως τον ryzen σε mini-itx θα τον βάλω, και ελπίζω μαζί  και μια vega. :-) Αν κάποια από τις vega βγει με φυσιολογικό tdp τότε ο r7 1700 θα κάνει καλή παρέα μαζί της.

Το 304 τα σπάει από ομορφιά...αλλά λίγο μεγαλύτερο στο βάθος από όσο θα το ήθελα...

Παρακολουθω το θεμα τoy ryzen οσο μπορω αλλα με μια απλη προσθεση βλεπω οτι ενταξει δεν εχει να κερδισει και πολλα κανεις... Τι εννοω... οχι για το θεμα της cpu αυτο ειναι δεδομενο ... το 2015 ολοκληρωσα το pc build μου σχεδον και μου κοστισε ram/cpu/mobo = 1060 euro ( 5930k/32gb ram hyperx 2400mhz/mobo 304 e)   ας πουμε  οτι παμε στον ryzen τωρα ...με δεδομενο οτι η ραμ εχει παει στον θεο ... συγκεκριμενα οι μνημες που ειχα παρει 207 ευρω  κοστιζουν τωρα 290 ευρω ....επισης απο τι φαινεται οι μητρικες ακολουθουν πολιτικη x99 πλατφορμας ....αρα θελεις ενα 300ρι και για μητρικη .... συνολο μαζι με το 1700x στα 470 εχουμε 470+290+300 = 1060 ευρω ... δηλ μια η αλλη ... στο ενα παιρνεις 40pci lanes και quad channel και στον amd παιρνεις περισσοτερο cpu performance. ... βεβαια δε το αφησα εκει εκανα και εγω το cinebench και στα 4.3ghz  παιρνω σκορ  1275cb με 2 πυρηνες λιγοτερο και 2 thread.  θελω να καταλειξω οτι οποιος εχει intel χ99 δεν υπαρχει λογος για καμια αναβαθμιση τουλαχιστον για τωρα.    Καθε αντιπροταση δεκτη ... μηπως δε τα κοιταζω και εγω σωστα... 

ΙΜΗΟ καλά έκανες και το είχες αγοράσει, και ευελπιστώ ότι σε έχει ικανοποιήσει.

Το θέμα είναι ότι και σήμερα να θες να πάρεις το ίδιο από Intel τα ίδια θα πρέπει να πληρώσεις. Η επένδυση σου αν θες κράτησε την αξία της μέχρι σήμερα.

Από εδώ και πέρα θα μπορούμε και αρκετοί από εμάς να έχουμε αντίστοιχες επιδώσεις με πολύ μικρότερες τιμές.

Δεν είναι απαραίτητη η ακριβή μητρική αυτή τη φορά. Σε λίγους μηνες (2-3) θα υπάρχουν και φθηνές μητρικές στα 120 ευρώ με χ370 αν πούμε ότι αυτό σου χρειάζεται. Αλλά και σήμερα εάν το μόνο που χρειάζεσαι είναι CPU power, μπορείς να το έχεις ακόμα και με την πιο φθηνή μητρική τους.

Μπόλικοι φθηνοί 8cores σε φθηνές mobos, φτιάχνεις μια φάρμα τρέλα για media/rendering λ.χ. Να μη σου πω κρατας αυτό που έχεις για workstation και βάζεις κάτω από το τραπέζι το πιο φθηνό 8core ryzen cpu+board για να κάνεις offload τα render σου από σήμερα.

Μαζί σου όμως και τα δύο είναι αναγκαστικά λιγάκι μεγαλύτερα από τα κλασσικά mini-itx κουτιά. Ακόμη και αυτό το link που έβαλες αποδεικνύει ότι φυσικά και μπαίνει "πολύ σοβαρότερο" από ένα "απλό συστηματάκι" σε mini-itx μητρικές και κουτιά. Σε ευχαριστώ και για την διόρθωση φίλτατε. Αν και στο node 304 από review που έχω δει οι δίσκοι ένα κάτι πιο ζεστοί ήταν από το αναμενόμενο. Εγώ πάντως τον ryzen σε mini-itx θα τον βάλω, και ελπίζω μαζί  και μια vega. :-)

εξαρτάται τι ζητάς, αν θες να ρίξεις τη θερμοκρασία γίνεται με φασαρία από ανεμιστήρες. από την άλλη είναι το πιο ήσυχο κουτί από πλευράς θορύβου hdd. Λογο της στήριξής που έχουν. Και σε ένα silent σύστημα, τελικά θες να μην ακούγονται τα spins.

• Like 3

Παρακολουθω το θεμα τoy ryzen οσο μπορω αλλα με μια απλη προσθεση βλεπω οτι ενταξει δεν εχει να κερδισει και πολλα κανεις... Τι εννοω... οχι για το θεμα της cpu αυτο ειναι δεδομενο ... το 2015 ολοκληρωσα το pc build μου σχεδον και μου κοστισε ram/cpu/mobo = 1060 euro ( 5930k/32gb ram hyperx 2400mhz/mobo 304 e)   ας πουμε  οτι παμε στον ryzen τωρα ...με δεδομενο οτι η ραμ εχει παει στον θεο ... συγκεκριμενα οι μνημες που ειχα παρει 207 ευρω  κοστιζουν τωρα 290 ευρω ....επισης απο τι φαινεται οι μητρικες ακολουθουν πολιτικη x99 πλατφορμας ....αρα θελεις ενα 300ρι και για μητρικη .... συνολο μαζι με το 1700x στα 470 εχουμε 470+290+300 = 1060 ευρω ... δηλ μια η αλλη ... στο ενα παιρνεις 40pci lanes και quad channel και στον amd παιρνεις περισσοτερο cpu performance. ... βεβαια δε το αφησα εκει εκανα και εγω το cinebench και στα 4.3ghz  παιρνω σκορ  1275cb με 2 πυρηνες λιγοτερο και 2 thread.  θελω να καταλειξω οτι οποιος εχει intel χ99 δεν υπαρχει λογος για καμια αναβαθμιση τουλαχιστον για τωρα.    Καθε αντιπροταση δεκτη ... μηπως δε τα κοιταζω και εγω σωστα... 

Δεν ξέρω αν είσαι επαγγελματίας ή χομπίστας αλλά εφόσον κάνεις τι δουλειά σου και δουλεύει σωστά το μηχάνημα (φτου φτου να μη σε ματιάσω) δεν έχεις πραγματικά λόγω να ασχοληθείς με αναβάθμιση! Όταν θα έρθει ο καιρός τότε το κοιτάς αυτό το θέμα!

Η κάθε νέα σειρά cpu, mobo, ram πάντα αφορά σε πρώτη φάση αυτούς που χρειάζονται άμεσα την αναβάθμιση λόγω βλάβης ή αναγκών σε επιδόσεις!

Εγώ πχ με τον phenom II x6 1090t όσο δουλεύει (φτου φτου να μην με ματιάσω και εμένα)  δεν θεωρώ ότι έχω ανάγκη την αναβάθμιση μιας και είμαι casual gamer και χρήστης και συνήθως αγοράζω παιχνίδια όταν έχουν βγει όλα τα dlc και τα αγοράζω σε προσφορά από το steam μεταξύ 5-15 ευρώ! Συνεπώς δεν με αφορά άμεσα το θέμα άμεσα!

Αν αύριο αποφάσιζα να αγοράσω cpu-mobo-ram-gpu τότε ο ryzen+vega θα ήταν σοβαροί υποψήφιοι για τη τσέπη μου! Όλα τα άλλα υπάρχουν αν δεις το setup μου!

Από εκεί και περα όλοι μας παρακολουθούμε τις τεχνολογικές εξελίξεις και ενημερωνόμαστε για τις επιλογές μας!

Μπόλικοι φθηνοί 8cores σε φθηνές mobos, φτιάχνεις μια φάρμα τρέλα για media/rendering λ.χ. Να μη σου πω κρατας αυτό που έχεις για workstation και βάζεις κάτω από το τραπέζι το πιο φθηνό 8core ryzen cpu+board για να κάνεις offload τα render σου από σήμερα.

5 τέτοια μηχανήματα με r7 1700 και  μία συρταριέρα IKEA για να μην πιάνει χώρο και να μπορείς να το πηγαίνεις βόλτα! Είναι σενάριο που σε intel έχει παίξει τρελά!

• Like 4

-Mε 9 φάσεις τροφοδοσίας

-Με ultra M2 θύρα

-Με  PCI-E V3.0 X16

-αλλά και με PCI-E V2.0 X16 θύρα

-και με M2 SATA 

-και με 7 X USB III  με TypeC

-και με ψύξη στα moss .

-και Micro ATX

-και 4x slot μνημών.

νομίζω πως η παρακάτω είναι φοβερό VFM στα 90€ περίπου.

AB350M%20Pro4(L2).png

• Like 6

Για τον R7 1700 μια χαρά είναι μιας και έχει μόνο 65 watt! Εδώ ο ταπεινός μου phenom II x6 1090t δουλεύει τόσα χρόνια σε 4+1 phase χωρίς οc και ψύκτρες στα vrm! Τούμπανο B350 θα αργήσουμε να δούμε και υπολογίζω με την κυκλοφορία των 4c/8th ή 6c/12th

• Like 1

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...