Προς το περιεχόμενο

AMD Zen, AM4 socket

tmjuju

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 6,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Ρε παιδες να ρωτησω και εγω με την σειρα μου κατι..

Λενε οτι τα 1000χ μοντελα εχουν το XFR που αναλογα την ψυξη που εχει σου δινει 100-200mhz ακομα.. Ωραια εως εδω..

Και αναρωτιεμαι εγω.. Αφου εχεις καλη ψυξη,γιατι να μην παρεις πακετο τον 1700+χ370+ενα καλο ΑΙΟ να εχεις stable 4Ghz σε ολους τους πυρηνες,με λιγα περισσοτερα απο τον 1800χ και ψυξη..

Στα ματια μου απολυτο VFM ειναι το 1700(σκετο).. 

Εχετε αντιρρησεις πανω σε αυτο?

Δεν σου εγγυάται κανείς ότι θα είναι stable ο 1700 στα 4GHz.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν σου εγγυάται κανείς ότι θα είναι stable ο 1700 στα 4GHz.

http://www.tweaktown.com/news/56422/amd-ryzen-7-1700-4ghz-1800x-performance-329/index.html

δεν ξερω αμα ισχυει,αλλα αναφορες υπαρχουν.. 

Αν ειναι stable δεν ειναι VFM?

What about POWAH??? Δε λέει κάτι για power phases κλπ.

ασε να τα βαλω εγω αφου δε τα  δειξανε !!!

ASUS DIGI+ VRM: 10 Phase digital power design  για την  x370 pro και 12 Phase για τη rog

• Like 2

οτιδηποτε και να παρεις σε περιοριζουν οι διαστασεις. για κανενα apu ή για να βαλεις καμια φτηνη gpu καλες ειναι. μετα υπαρχει προβλημα με μεγαλες καρτες γραφικων.

Μπορείς να πάρεις και GTX1080 πάνω σε mini φίλτατε και χωρίς κανένα πρόβλημα θερμοκρασιών και επιδόσεων. Νομίζεις ότι σε περιορίζουν οι διαστάσεις. Και ATX psu και από όλα. Μια χαρά ψύχεται 8πύρηνος με 65tdp πάνω σε mini itx mobo με τις ψύκτρες που υπάρχουν στην αγορά και με τα κουτιά που υπάρχουν για mini συστήματα. Μέχρι gtx1070 έχω δει και έχω παίξει σε core v1 κουτάκι (με την ανεμιστηράκλα τον 200άρη που έχει μπροστά δεν καταλαβαίνει και πολλά πολλά σε stock συχνότητες ούτε ο επεξεργαστής ούτε η κάρτα)...αν θες καταστάσεις OC εκεί πας καλύτερα σε full tower κουτιά και atx μητρικές. Υπάρχουν κουτιά mini-itx που παίρνουν όλες τις κάρτες γραφικών εκτός από αυτές με τους τριπλούς ανεμιστήρες. Λογικό κάποιες παραχωρήσεις να τις κάνεις όταν πας σε mini-itx, αλλά δεν είναι όσες πιστεύεις και τις περισσότερες φορές δεν είναι σε απόδοση. Μάλιστα κατά τη γνώμη μου αξίζουν 100% για αυτά που κερδίζεις σε φορητότητα και όγκο.

Και το γνωστό πρίξιμο: Πότε επιτέλους x300 μητρικές;;;; Έλεος!!!  :-D

• Like 1

Ρε παιδες να ρωτησω και εγω με την σειρα μου κατι..

Λενε οτι τα 1000χ μοντελα εχουν το XFR που αναλογα την ψυξη που εχει σου δινει 100-200mhz ακομα.. Ωραια εως εδω..

Και αναρωτιεμαι εγω.. Αφου εχεις καλη ψυξη,γιατι να μην παρεις πακετο τον 1700+χ370+ενα καλο ΑΙΟ να εχεις stable 4Ghz σε ολους τους πυρηνες,με λιγα περισσοτερα απο τον 1800χ και ψυξη..

Στα ματια μου απολυτο VFM ειναι το 1700(σκετο).. 

Εχετε αντιρρησεις πανω σε αυτο?

Ορθώς, αλλά η λογική λέει πως η κατανάλωση ενέργειας και οι θερμοκρασίες θα είναι πολύ χειρότερες σε αυτή την περίπτωση. Μην περιμένεις τον 1700 στην μέγιστη επιτεύξιμη σε νερό συχνότητα να κάψει τα ίδια με τον 1800X για παράδειγμα στα ίδια κλόκια. Φυσικά, η λοτταρία που παίζει σε αυτές τις περιπτώσεις (τι κομμάτι θα σου πέσει) μπορεί και να αντιστρέψει τα δεδομένα, αλλά μιλάω σε γενικές γραμμές.

Ο λόγος που πολλοί δεν καταλαβαίνουν τις διαφορές τιμής ανάμεσα στους 1800Χ, 1700Χ και 1700 έχει νομίζω να κάνει με την δυσκολία διαχείρισης της έννοιας binning σε σειρές επεξεργαστών. Δλδ, ο κόσμος σκέφτεται.."και οι τρείς είναι ξεκλείδωτοι, και οι τρεις έχουν XFR, και οι τρεις είναι καρμπόν το ίδιο τσιπ, γιατί να πάρω το ακριβό ωρέ;"

Η απάντηση είναι πως εξαρτάται από το τι θέλεις να κάνεις. Και ειδικά το κατά πόσο σε ενδιαφέρει ο υπερσυγχρονισμός του επεξεργαστή σου.

Να το πω αλλιώς. Η AMD φαίνεται από τα δεδομένα που έχουμε να κάνει aggressive binning στην σειρά της. Σε συνδυασμό με το γεγονός πως μιλάμε για την πρώτη προσπάθεια σε νέα αρχιτεκτονική και μέγεθος, ο αριθμός των TDP και άλλων defects αναμένεται μεγάλος. Εκεί που ο πυρήνας δεν σώνεται, η AMD κλείνει κυκλώματα και βγάζει τον επεξεργαστή στην αγορά σαν εξαπύρηνο. Εκεί που σώνεται αλλά σε χαμηλότερη συχνότητα, τον κρατάει οχταπύρηνο και την κατεβάζει ώστε να μείνει μέσα στις προδιαγραφές που έχει θέσει. Με αυτόν τον τρόπο, ένας τύπος επεξεργαστή μπορεί να βγει στην αγορά με πολλά διαφορετικά μοντέλα, σε διαφορετικές τιμές και συχνότητες.

Αυτό είναι δίκοπο μαχαίρι μερικές φορές. Καθώς περνάει ο καιρός και η εταιρία αυξάνει την παραγωγικότητα και μειώνει τον αριθμό των defects πάνω στην σιλικόνη της, αναγκάζεται να πουλήσει επεξεργαστές που θα ταίριαζαν στο κορυφαίο της προϊόν (όσον αφορά τις προδιαγραφές και δυνατότητες τους) σε χαμηλότερη τιμή, μόνο και μόνο γιατί η αγορά θέλει το φθηνότερο προϊόν. Τότε είναι που έχουμε τις εκπλήξεις, με επεξεργαστές "χειρότερου/φθηνότερου" μοντέλου να πιάνουν ή και να ξεπερνούν τους κορυφαίους. Όχι τώρα, στην αρχή της παραγωγής.

Τέλος, φαίνεται πως η AMD έχει επιλέξει να τρέξει την σειρά της πολύ κοντά στο μέγιστο που επιτρέπουν οι προδιαγραφές της. Όπερ μεθερμηνευόμενον, αν ο 1700 δουλεύει στην Α συχνότητα στα 65w και ο 1800Χ στην Β (μεγαλύτερη) συχνότητα στα 95w, θα είναι δύσκολο να πιάσει ο 1700 την ίδια Β συχνότητα αν τον πάμε επίσης στα 95w. Ενδέχεται να μην την πιάσει ποτέ, ή να το καταφέρει αλλά με πολύ μεγαλύτερη κατανάλωση ή θερμοκρασίες (λόγω των defects που έχει).

Το ζήτημα του ξεκλειδώματος πυρήνων επίσης ανήκει στην συζήτηση περί binning, αλλά είναι άλλου παπά ευαγγέλιο.

• Like 18

• Moderators

ασε να τα βαλω εγω αφου δε τα  δειξανε !!!

ASUS DIGI+ VRM: 10 Phase digital power design  για την  x370 pro και 12 Phase για τη rog

Και οι "καλές" B350, 6 phases ε?

Καλά κρασιά!

Επειδη εχω καει απο throttling στην Gigabyte λογω ψυξης στα vrm εχω μια απορια, οι b350 θα αντεχουν το oc η θα μας ριχνουν τα ρολογια επειδη,ετσι? Η πρεπει ντε και καλα να παμε σε πανακριβες μητρικες με χαρακτηριστικα τα οποια εμενα, και πολλους, δεν με ενδιαφερουν οπως π.χ. usb-c?

Το φοβόμουν αυτό, ίδιο σκηνικό με τους Athlon, 200-300MHz OverClock και παπαλα.

Εχεις καμια πληροφορια για per core overclock μεσω του νεου Wattman; με ενδιαφερει να κλοκαρω τουλαχιστον 2 cores στα 4.1-4.2ghz συνολο 4 συνολικα threads με το SMT για desktop/web/office χρηση και να αφηνω τα κανονικα ρολογια και volts σε multithreaded workloads. Απο οτι βλεπω το Wattman υποστηριζει κατι τετοιο, εχουμε καμια πληροφορια;

sSN64U7.jpg

Τι νοημα εχει το Oc σε εναν 8c/16th με καλο ipc και 4ghz max clock οταν απευθυνεται σε 4k gamers παιχνιδιων τελευταιας γενιας με dx 12 και vulcan api...Όλα αυτα στα 500 δολλαρια

Ας κλεισουν 4cores/8threads και ας κανουν oc να δουμε τι πραγματικα παιζει αντιστοιχα με με τον 7700k....

Μπορουν αντίστοιχα να κλείσουν 2c/4th και να ξαναδουμε τι παιζει

Για τους Αγγλους σχολιαζω!

O r7 1700 ειναι υπεροχος για τουμπανο mini itx σύστημα με μια vega και 120 υδροψυξη η το wraith cooler!

Μην ψαρωνεις μας νοιαζει το oc στους 6c και 4core...στα 16 threads δεν τα πανε ουτε οι ιντελ καλα στο oc

Θελω να δω benchmarks σε 4k για τη σειρα r7 και οχι 1080p με sli και crossfire...Το,1080p σε αυτη τη κατηγορια επεξεργαστων ειναι ανουσιο κατα την ταπεινη μου αποψη!

στα πρωτα, γενικα... συμφωνω, αν και εχω αντιρρησεις, οσον αφορα το ποσο πραγματικα "καιει" τους περισσοτερους, το ποσο καλο OC μπορει να δεχεται.  ειναι τα πρωτα steppings του επεξεργαστη, μην περιμενετε πολλα....!! 

οσο για τα benchmarks σε 4Κ, τι ουσια θα εχει, οταν δεν εχεις καρτες γραφικων, που να μπορουν να "μπουκαλιασουν" τετοιους επεξεργαστες?

ειναι γνωστο..., οτι οσο ανεβαινουν οι αναλυσεις, το μεγαλο ζορι το τραβαει η καρτα γραφικων...!!  αν θες να δεις τι τραβαει ο επεξεργαστης, κανεις το ακριβως αντιθετο.

ξαλαφρωνεις την καρτα απο το ζορι -χαμηλωνοντας τις αναλυσεις και τα φιλτρα, και τοτε κανεις τα Bench που γουσταρεις. ετσι εισαι 100% σιγουρος, οτι το Bottleneck δεν θα προερχεται απο την καρτα! 

• Like 1

CPU Type:  QuadCore AMD Phenom II X4 945 3.00 ghz

Motherboard Name:    MSI 760gm p23 fx PSU: Thermaltake Smart 730 W

System Memory:   8 GB  ( 1033 DDR3 SDRAM)

Video Adapter: Gigabyte GTX 780 3GB 

Εχεις Phenom 945 με GTX 780!??!?!?!??!?!?!?! Εδω εγω οταν εκανα upgrade το pc και ειχα την ιδια καρτα και μου εμενε το cpu, ο 965 στα 4.2 εριχνε τρελο bottleneck στην καρτα!

• Like 1

Μπορείς να πάρεις και GTX1080 πάνω σε mini φίλτατε και χωρίς κανένα πρόβλημα θερμοκρασιών και επιδόσεων. Νομίζεις ότι σε περιορίζουν οι διαστάσεις. Και ATX psu και από όλα. Μια χαρά ψύχεται 8πύρηνος με 65tdp πάνω σε mini itx mobo με τις ψύκτρες που υπάρχουν στην αγορά και με τα κουτιά που υπάρχουν για mini συστήματα. Μέχρι gtx1070 έχω δει και έχω παίξει σε core v1 κουτάκι (με την ανεμιστηράκλα τον 200άρη που έχει μπροστά δεν καταλαβαίνει και πολλά πολλά σε stock συχνότητες ούτε ο επεξεργαστής ούτε η κάρτα)...αν θες καταστάσεις OC εκεί πας καλύτερα σε full tower κουτιά και atx μητρικές. Υπάρχουν κουτιά mini-itx που παίρνουν όλες τις κάρτες γραφικών εκτός από αυτές με τους τριπλούς ανεμιστήρες. Λογικό κάποιες παραχωρήσεις να τις κάνεις όταν πας σε mini-itx, αλλά δεν είναι όσες πιστεύεις και τις περισσότερες φορές δεν είναι σε απόδοση. Μάλιστα κατά τη γνώμη μου αξίζουν 100% για αυτά που κερδίζεις σε φορητότητα και όγκο.

Και το γνωστό πρίξιμο: Πότε επιτέλους x300 μητρικές;;;; Έλεος!!!  :-D

ποιος μιλησε για επιδοσεις? τα τσιπσετ πανω-κατω ιδια θα ειναι, οπως και στην ιντελ. δες μερικες h61 που εχουν τοποθετησει τα σατα και μετα βαλε καρτα 30 εκ. πλας. τιποτα δεν χωραει εκει πανω, αναλογα τον σχεδιασμο των εταιρειων. ειπαμε για ενα απλο συστηματακι καλες ειναι. σε γενικες γραμμες αν θες να φτιαχεις καλο συστημα παιρνεις μεγαλες μητρικες.

Παρακολουθω το θεμα τoy ryzen οσο μπορω αλλα με μια απλη προσθεση βλεπω οτι ενταξει δεν εχει να κερδισει και πολλα κανεις... Τι εννοω... οχι για το θεμα της cpu αυτο ειναι δεδομενο ... το 2015 ολοκληρωσα το pc build μου σχεδον και μου κοστισε ram/cpu/mobo = 1060 euro ( 5930k/32gb ram hyperx 2400mhz/mobo 304 e)   ας πουμε  οτι παμε στον ryzen τωρα ...με δεδομενο οτι η ραμ εχει παει στον θεο ... συγκεκριμενα οι μνημες που ειχα παρει 207 ευρω  κοστιζουν τωρα 290 ευρω ....επισης απο τι φαινεται οι μητρικες ακολουθουν πολιτικη x99 πλατφορμας ....αρα θελεις ενα 300ρι και για μητρικη .... συνολο μαζι με το 1700x στα 470 εχουμε 470+290+300 = 1060 ευρω ... δηλ μια η αλλη ... στο ενα παιρνεις 40pci lanes και quad channel και στον amd παιρνεις περισσοτερο cpu performance. ... βεβαια δε το αφησα εκει εκανα και εγω το cinebench και στα 4.3ghz  παιρνω σκορ  1275cb με 2 πυρηνες λιγοτερο και 2 thread.  θελω να καταλειξω οτι οποιος εχει intel χ99 δεν υπαρχει λογος για καμια αναβαθμιση τουλαχιστον για τωρα.    Καθε αντιπροταση δεκτη ... μηπως δε τα κοιταζω και εγω σωστα... 

• Like 1

Παρακολουθω το θεμα τoy ryzen οσο μπορω αλλα με μια απλη προσθεση βλεπω οτι ενταξει δεν εχει να κερδισει και πολλα κανεις... Τι εννοω... οχι για το θεμα της cpu αυτο ειναι δεδομενο ... το 2015 ολοκληρωσα το pc build μου σχεδον και μου κοστισε ram/cpu/mobo = 1060 euro ( 5930k/32gb ram hyperx 2400mhz/mobo 304 e)   ας πουμε  οτι παμε στον ryzen τωρα ...με δεδομενο οτι η ραμ εχει παει στον θεο ... συγκεκριμενα οι μνημες που ειχα παρει 207 ευρω  κοστιζουν τωρα 290 ευρω ....

έχει και μητρικές με 100 ευρώ απλά δεν κάνεις overclock.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...