ultraex2003 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2017 Διαφορες μεταξυ 4αρων ASUS AMD AM4 Ryzen μητρικων Asus ROG Crosshair VI Hero ATX Asus PRIME X370-PRO ATX Asus Prime B350-Plus ATX Asus Prime B350M-A MicroATX http://www.guru3d.com/news-story/details-on-four-asus-amd-am4-ryzen-motherboards.html 1
vdeseris Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2017 Με τις μητρικές τι θα γίνει? Περιμένουν κάτι συγκεκριμένο τα Ελληνικά eshops για να τις αναρτήσουν? Άστο καλύτερα γιατί θα έχουμε εγκεφαλικά με τις τιμές από Πλαίσιο κτλ... http://geizhals.eu/?fs=x370&in= Και μια γρήγορη σύγκριση των τιμών σε Asrock Taichi: Asrock Z270 Taichi: Ελλάδα από 251€ Ευρώπη από 229€ Asrock X99 Taichi: Ελλάδα από 283€ Ευρώπη από 244€ ASRock X370 Taichi: Ελλάδα από ??? Ευρώπη από 267€ 1
hitman69 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2017 To έχω βάλει και πιο πίσω. 5.22 με dry ice. https://hwbot.org/submission/3352024_paralyzer2005_cpu_frequency_core_i7_6900k_5220_mhz Στα 5,2ghz εβγαλε Cinebench o Rysen! Τι μου δινεις εδω περα να δω ενα boot απο 6900K ? O 6900Κ εχει βγαλει το cinebench στα 5.1Ghz. https://hwbot.org/benchmark/cinebench_-_r11.5/rankings?hardwareTypeId=processor_4894&cores=8#start=0#interval=20 https://hwbot.org/benchmark/cinebench_-_r11.5/rankings?hardwareTypeId=processor_4894&cores=8#start=0#interval=20 O 6900K πηγε για τσαγακι στην κυρα Λουσι Λου.... 2
tmjuju Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2017 .... Σε μερικές μητρικές που είδα υποστηρίζεται ECC μνήμη. ... Υπήρχε ένα leak από την asus με ECC, αλλά τελικά επίσημα στο website τους δεν γράφουν τίποτα για ECC, κρίμα… Η σύγκριση είναι πλήρως ατυχής,κανείς δεν θα έπαιρνε 6900κ για να παίξει BF1 o 5820K τους έσκισε όλους και είναι υπεραρκετός. εξάλλου και ο προηγούμενος AMD είχε περισσότερους πυρήνες και παρ'ολα αυτά δεν μπόρεσε να αντεπεξέλθει. Η σύγκριση γίνεται εκ του πονηρού και για δικαιολογηθεί το κόστος που αν δεν κάνω λάθος είναι ότι ακριβότερο σε mainstream cpu έχει κυκλοφορήσει η AMD. Τώρα ο @Τακης προσπαθεί να μας πείσει για κάτι,οι μητρικές που έχουν σκάσει διάβασα ότι ήδη κρατάνε εκτός 2Sata όταν χρησιμοποιείται nvme M.2 μπορεί να είναι και μπαρούφα,αλλά εδώ θα είμαστε να δούμε,και να αναλύσουμε. Επίσης δεν χρειάζεται να στήσει κανείς Server όταν είναι φωτογράφος και θέλει 2 USB 3 Card reader +2 x4 nvme μια κάρτα γραφικών και ένα thunderbolt .. Ίδωμεν κύριοι.. Δεν είπε κανείς να στήσεις server, το naples θα μπαίνει και σε workstations. Και όπως είπαμε για κάποιον που η προτεραιότητα του είναι τα lanes, τα 128 νομίζω θα είναι αρκετά. 32 lanes έχει κάθε xeon των $7-8Κ για multi socket. Αυτό που αναφέρεις ότι μοιράζονται τα lanes/m2/sata εννοείται παίζει και σε Intel μητρικές. Μη ξεχνάς ότι υπάρχουν και PLX switch etc. Γενικά πάντως σε διάφορα τεστ to PCIe v2 vs v3, δεν κάνει και μεγάλες διαφορές για GPU. Και τελικά για λιγους καταναλωτές είναι πρόβλημα τα lanes. Για αυτό λέω, εάν το πρόβλημα σου είναι τα lanes, μπορείς να πας σε επαγγελματικές πλατφόρμες, σήμερα δεν έχει ακόμα παρουσιαστεί η σειρά naples, έχει παρουσιαστεί η καταναλωτική. Και εδώ που τα λέμε για media, σε αυτά τα λεφτά είναι λουκούμι. Στην τελική με τα λεφτά που ζητά η intel για αντίστοιχο workstation, μπορείς σήμερα να φτιάξεις δυο-τρία commodity zen και να ξεκινήσεις μια μικρή φάρμα. 1
james rod Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2017 Το openCL της AMD ειναι άπιαστο,το έχω γράψει πολλάκις εδώ και χρόνια,αλλά μιλάμε για διαφορετική λειτουργία εντελώς, Τώρα για το ποιος το εκμεταλλεύεται επαρκώς ειναι μια αλλη μεγάλη συζήτηση.. Τα 24 Lanes φτάνουν επαρκώς για παιχνιδομηχανη,είμαι σαφής σε αυτά που γράφω,και είμαι σαφής γιατί μπορώ να είμαι αντικειμενικός,και όχι να υποστηρίζω τα 5-6 παραπάνω fps όταν πρόκειται για AMD GPU,και όταν μιλάω για Intel CPU να λέω "δεν βαριέσαι.. εγω δεν εγραψα πουθενα για παιχνιδια. τωρα για hpc πας ετσι κι αλλιως πας σε αλλες λυσεις. χεον/οπτερον δηλαδη, κυριως χεον λογο καλυτερης αποδοσης προς καταναλωση. αν τρεχεις αεροδυναμικα μοντελα κι αλλα παρομοιες εργασιες. επισης το 4 channel της ιντελ δεν μπορει να σηκωσει 8 ντιμ σε ιδια ταχυτητα, κανει downgrade. Αν δεν βγάλουν Mini-iTX δεν παίρνω τίποτα θα παρεις οκταπυρηνο και θα τον βαλεις πανω στην μινι?
Dante80 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2017 Δεν υπάρχει κάποιος λόγος που να σε εμποδίσει να βάλεις οχταπύρηνο σε mini, ειδικά αν τον κρατήσεις κοντά στο ονομαστικό TDP του. Smaller does not mean worse. Επίσης, μπορεί ο φίλος απλά να θέλει 6c ή 4c (R5/3).
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2017 Moderators Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2017 Διαφορες μεταξυ 4αρων ASUS AMD AM4 Ryzen μητρικων Asus ROG Crosshair VI Hero ATX Asus PRIME X370-PRO ATX Asus Prime B350-Plus ATX Asus Prime B350M-A MicroATX http://www.guru3d.com/news-story/details-on-four-asus-amd-am4-ryzen-motherboards.html What about POWAH??? Δε λέει κάτι για power phases κλπ.
Psaris Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2017 What about POWAH??? Δε λέει κάτι για power phases κλπ. εύκολο να μετρήσεις : ROG Crosshair VI Hero: 12 Prime X370-Pro 10 Prime B350-Plus 6 Prime B350M-A 6 εκτός αμα λες για ποιότητα αλα οι τυποι στο overclockers forum λενε για thn asus crosshair και την asrock taichi καλές για overclock.. σπάστηκα που δεν πάνε ψιλά οι ram σε mhz ευκολα αλά σιγα τι 3200 τι 2666....
james rod Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2017 Δεν υπάρχει κάποιος λόγος που να σε εμποδίσει να βάλεις οχταπύρηνο σε mini, ειδικά αν τον κρατήσεις κοντά στο ονομαστικό TDP του. Smaller does not mean worse. Επίσης, μπορεί ο φίλος απλά να θέλει 6c ή 4c (R5/3). οτιδηποτε και να παρεις σε περιοριζουν οι διαστασεις. για κανενα apu ή για να βαλεις καμια φτηνη gpu καλες ειναι. μετα υπαρχει προβλημα με μεγαλες καρτες γραφικων.
tmjuju Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2017 Πάμε πάλι για τα lanes Η καταναλωτική σειρά της intel έχει 16 lanes PCIe v3, συν DMI 3.0 για το chipset (αντίστοιχο με PCIe v3 x4) Οι ryzen έχουν 16 lanes PCIe v3, συν NVMe (αντίστοιχο με PCIe v3 x4), σύν PCIe v3 x4 για το chipset. Έχουν δηλαδή έχτρα τέσσερεις PCIe v3 από τη γνωστή καταναλωτική πλατφόρμα της intel. Από εκεί και πέρα το chipset , σε intel ή amd, βγάζει κάποιες switched PCIe ή και άλλα περιφερικά. Συν το ότι μπορούμε να βάλουμε switch -> Θα παρατηρήσετε στις gamer mobos για παράδειγμα να ενσωματώνουν συχνά PLX. Άρα εάν δεν σου κάνει ο ryzen σίγουρα καταρχάς δε σου έκανε καμία καταναλωτική intel.
james rod Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2017 Πολύ φοβάμαι ότι τα boost clocks είναι ενδεικτικά του πόσο χρέπι είναι το cpu. Και ναι τα μέτρια κομμάτια/μοντέλα δεν θα πάνε πάνω από 4ghz. Το καταλαβαίνεις και από τα 5,2Ghz με υγρό άζωτο και 1,83 τάση. Γι'αυτό και ψιλοχάρηκα όταν είδα ανεβασμένα τα boost clocks του 1600Χ. το cpu ειναι πολυ καλο. 8 πυρηνες σε 195mm2 die και 4.8b tr. ειναι αυτα. φαντασου οτι ο 6950χ εχει 3.4 σε 256mm2. ποσο θελεις να κλοκαρουν? εξαλου δε φανταζομαι οτι αυτοι που θα το παρουν για παραγωγη να ασχοληθουν με το κλοκαρισμα. μειοψηφια ειναι οι κλοκερς.
DOR1K1N Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2017 Ρε παιδες να ρωτησω και εγω με την σειρα μου κατι..Λενε οτι τα 1000χ μοντελα εχουν το XFR που αναλογα την ψυξη που εχει σου δινει 100-200mhz ακομα.. Ωραια εως εδω..Και αναρωτιεμαι εγω.. Αφου εχεις καλη ψυξη,γιατι να μην παρεις πακετο τον 1700+χ370+ενα καλο ΑΙΟ να εχεις stable 4Ghz σε ολους τους πυρηνες,με λιγα περισσοτερα απο τον 1800χ και ψυξη..Στα ματια μου απολυτο VFM ειναι το 1700(σκετο).. Εχετε αντιρρησεις πανω σε αυτο?
Federacion Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2017 Και μια noob ερώτηση. Το νέο socket θα απαιτεί μητρική με ddr4; Υπάρχει καμία περίπτωση στο δισεκατομμύριο να μπαίνουν αυτοί οι επεξεργαστές σε socket ΑΜ3.
DOR1K1N Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2017 Και μια noob ερώτηση. Το νέο socket θα απαιτεί μητρική με ddr4; Υπάρχει καμία περίπτωση στο δισεκατομμύριο να μπαίνουν αυτοί οι επεξεργαστές σε socket ΑΜ3. οχι φιλε μου 1
panoc Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2017 Υπάρχει καμία περίπτωση στο δισεκατομμύριο να μπαίνουν αυτοί οι επεξεργαστές σε socket ΑΜ3. Ουτε στα πιο τρελα σου ονειρα 8
Προτεινόμενες αναρτήσεις