Dantε Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2017 Δύσκολα θα παίξει δεν λέω...αλλά αλλιώς δεν το βλέπω εύκολα να φεύγει...εκτός και ο άλλος έχει budget "χαμηλό" και δεν μπορεί να πάει παραπάνω σε καινούργιο κορυφή...άμα βγούν και οι 1600... και πιο κάτω...εκεί να δεις.... για αντίκες μετά Αυτο που λες θα ισχυε εαν οι ryzen ειχαν κανα ipc 10-15% παραπανω. Απο την στιγμη που δε παιζει κατι τετοιο τοτε δεν ισχυει για κανενα λογο.Θα πουλησει ο αλλος κατι ισαξιο -40%?Γιατι? Ισως να ξεκαβαλησουν οι πολυ ακριβοι ιντελ αλλα μεχρι εκει. 4
50EuroUser Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2017 Μόλις βγουν και ryzen 6C/12T & 4C/8T θα πέσουν οι τιμές στις αγγελίες ανεξαρτήτου IPC. Υπάρχει περίπτωση να αγόρασει απο αγγελία κάποιος i7-3770K ή 6600Κ π.χ στα 200€ και να αγνοήσει κουτάτο Ryzen 5 1300 (4C/8T) ~180€ ή τον 6C/12T με ~240€ ; Κάτι i5 κλειδωμένα 4C/4T i5-7400/7500 θα καταποντιστούν εφόσον δεν έχουν δυνατότητα OC με νορμάλ μέσα. *Μετά απο λίγη έρευνα φαίνεται όσα Χ370 εχουν 2 M2/NVMe slots το 1ο είναι PCIe gen3 X4 (4GB/sec) και το 2o PCIe gen2 X4 (Μέγιστο bandwidth 2GB/sec για το PCIe gen2 x4) 4
Psycho_Warhead Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2017 Αρκετά με τις 350άρες για 4c/8t, επιτέλους θα σπάσει το μονοπώλιο της Intel η οποία θα στρωθεί να δώσει real performance boost και μπόλικους πυρήνες από 'δω και πέρα. 1
Dantε Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2017 Μόλις βγουν και ryzen 6C/12T & 4C/8T θα πέσουν οι τιμές στις αγγελίες ανεξαρτήτου IPC. Υπάρχει περίπτωση να αγόρασει απο αγγελία κάποιος i7-3770K ή 6600Κ π.χ στα 200€ και να αγνοήσει κουτάτο Ryzen 5 1300 (4C/8T) ~180€ ή τον 6C/12T με ~240€ ; Κάτι i5 κλειδωμένα 4C/4T i5-7400/7500 θα καταποντιστούν εφόσον δεν έχουν δυνατότητα OC με νορμάλ μέσα. *Μετά απο λίγη έρευνα φαίνεται όσα Χ370 εχουν 2 M2/NVMe slots το 1ο είναι PCIe gen3 X4 (4GB/sec) και το 2o PCIe gen2 X4 (Μέγιστο bandwidth 2GB/sec για το PCIe gen2 x4) Ναι υπαρει περιπτωση να αγορασει,γιατι μπορει να θελει να κανει αναβαθμιση και οχι να παει σε καινουργιο τελειως συστημα. Για να βαλεις ryzen ξεκινας απο minimum 400E για cpu+mb. Αν δε ,δεν εχει και ddr4 βαλε και μνημες μεσα που ειναι και ακριβες αυτη τη περιοδο. 1
adtakhs Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2017 Δανείζομαι μια εικόνα από διπλανό φόρουμ μόνο και μόνο γιατί μια εικόνα = 1000 λέξεις !!! Και για να γίνει κατανοητό -AMD R7 1700 VS -INTEL I7 6900K -8GB DDR4 -NO ? -1TB HDD -NO ? -240GB SSD -NO ? -AMD RX 480 8GB DDR5 -NO ? -με κουτί της προκοπής -NO ? -και τροφοδοτικό - NO ? -και πληκτρολόγιο - NO ? -και ποντίκι - NO ? -και dvd-rw - NO ? -και ψύκτρα cpu - NO ? -------------------------------------------- -------------------------------------------- 1049€ 1049€ Τα λόγια είναι περιττά για το τι έχει κάνει η AMD από εχθές στην αγορά και σε εμάς τους πελάτες, ενδιαφερόμενους. 18
kostas_anes Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2017 Δανείζομαι μια εικόνα από διπλανό φόρουμ μόνο και μόνο γιατί μια εικόνα = 1000 λέξεις!!! Και ευρω.... Μην ξεχναμε τα ευρω... 1
MoviemakerGr Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2017 Δανείζομαι μια εικόνα από διπλανό φόρουμ μόνο και μόνο γιατί μια εικόνα = 1000 λέξεις !!! Και για να γίνει κατανοητό -AMD R7 1700 VS -INTEL I7 6900K -8GB DDR4 -NO ? -1TB HDD -NO ? -240GB SSD -NO ? -AMD RX 480 8GB DDR5 -NO ? -με κουτί της προκοπής -NO ? -και τροφοδοτικό - NO ? -και πληκτρολόγιο - NO ? -και ποντίκι - NO ? -και dvd-rw - NO ? -και ψύκτρα cpu - NO ? -------------------------------------------- -------------------------------------------- 1049€ 1049€ Τα λόγια είναι περιττά για το τι έχει κάνει η AMD από εχθές στην αγορά και σε εμάς τους πελάτες, ενδιαφερόμενους. Ανέβηκε η τιμή του Playstation ? και τόσο πολύ ? πότε ? Μην σπαμαρετε ανόμοια πράγματα για να δημιουργήσετε εντυπώσεις πολύ περισσότερο όταν είσαστε γνώστες της ανομοιομορφίας,θα κατηγορηθείτε για το "εκ του πονηρού".. 1
adtakhs Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2017 Ναι υπαρει περιπτωση να αγορασει,γιατι μπορει να θελει να κανει αναβαθμιση και οχι να παει σε καινουργιο τελειως συστημα. Για να βαλεις ryzen ξεκινας απο minimum 400E για cpu+mb. Αν δε ,δεν εχει και ddr4 βαλε και μνημες μεσα που ειναι και ακριβες αυτη τη περιοδο. Θα αγοράσει νέο , για να έχει την αναβαθμισιμότητα 4ετίας+ που υποσχέθηκε η AMD για το AM4 Socket, αντί να πετάξει τα λεφτά του σε τυχάρπαστες πλατφόρμες που είναι νεκρές πριν κυκλοφορήσουν! Ανέβηκε η τιμή του Playstation ? και τόσο πολύ ? πότε ? Μην σπαμαρετε ανόμοια πράγματα για να δημιουργήσετε εντυπώσεις πολύ περισσότερο όταν είσαστε γνώστες της ανομοιομορφίας,θα κατηγορηθείτε για το "εκ του πονηρού".. Μια χαρά όμοια είναι. .... Μην σου πω το ryzen καλύτερο λόγω performance/watt , αν ισχύουν όσα λένε. Απλά για να καταλάβεις. Το X370/B350/A320/X300 είναι απλά ένα εξτρά chip για να βγάλει εξτρά sata/usb/nvme m2/ pci-e. Ο πυρήνας των I/O βρίσκεται εντός του CPU . Οπότε ανάλογα την μητρική, θα μπορούσες να έχεις όλα τα lanes για οτιδήποτε άλλο θελήσεις. Το σχεδιάγραμμα δεν είναι το τελικό, είναι από αυτά που είχαν διαρρεύσει αρχικά, ένα με δυο χρόνια πριν. 2
ZELOMOTH Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2017 Ανέβηκε η τιμή του Playstation ? και τόσο πολύ ? πότε ? Μην σπαμαρετε ανόμοια πράγματα για να δημιουργήσετε εντυπώσεις πολύ περισσότερο όταν είσαστε γνώστες της ανομοιομορφίας,θα κατηγορηθείτε για το "εκ του πονηρού".. Βασικα αυτο που φαινεται σε αυτη την συγκριση ειναι οτι για να αξιζει ο 6900κ τα λεφτα του, θα επρεπε να ειχε στην χειροτερη την 2πλασια αποδοση απο τον 1700! (Εννοειται με βαση οσα εχουμε δει μεχρι τωρα..) 3
teo20net Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2017 Είμαι κι εγώ εντυπωσιασμένος απο το price/performance ratio. Απλά σκέφτομαι ότι η Intel δεν είναι χθεσινή, ούτε κανένα μαγαζάκι. Ελπίζω η Amd να πουλάει όντως σε τιμές που θα της εξασφαλίσουν κάποιο μελλοντικό fail σε κάποιο προϊόν. Αν βγάλει νέα γενιά η Intel και ρίξει τιμές (πράγμα που θα είναι γελοίο αφού αυτομάτως παραδέχεται το άρμεγμα) ελπίζω να συνεχίσει έτσι όπως τώρα η Amd. Την επόμενη φορά που θα κάνει πισωγύρισμα ή θα πέσει έξω...δεν ξέρω αν θα υπάρχει γυρισμός. Αν πουλάνε σε τιμές κόστους ("το αφεντικό τρελάθηκε") για να γυρίσει όλη την αγορά πάνω της, καλά κάνει αλλα δεν ξέρω πόσο fail safe είναι αυτή η τακτική για το άμεσο μέλλον της. Πολύ σιγουριά διακρίνω και ελπίζω να είναι έτσι. Σαφώς και κάτι παραπάνω θα ξέρουν απο εμένα, δεν αντιλέγω. Απλά ανησυχώ με την τόσο επιθετική τιμολόγηση.
ZELOMOTH Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2017 Είμαι κι εγώ εντυπωσιασμένος απο το price/performance ratio. Απλά σκέφτομαι ότι η Intel δεν είναι χθεσινή, ούτε κανένα μαγαζάκι. Ελπίζω η Amd να πουλάει όντως σε τιμές που θα της εξασφαλίσουν κάποιο μελλοντικό fail σε κάποιο προϊόν. Αν βγάλει νέα γενιά η Intel και ρίξει τιμές (πράγμα που θα είναι γελοίο αφού αυτομάτως παραδέχεται το άρμεγμα) ελπίζω να συνεχίσει έτσι όπως τώρα η Amd. Την επόμενη φορά που θα κάνει πισωγύρισμα ή θα πέσει έξω...δεν ξέρω αν θα υπάρχει γυρισμός. Αν πουλάνε σε τιμές κόστους ("το αφεντικό τρελάθηκε") για να γυρίσει όλη την αγορά πάνω της, καλά κάνει αλλα δεν ξέρω πόσο fail safe είναι αυτή η τακτική για το άμεσο μέλλον της. Πολύ σιγουριά διακρίνω και ελπίζω να είναι έτσι. Σαφώς και κάτι παραπάνω θα ξέρουν απο εμένα, δεν αντιλέγω. Απλά ανησυχώ με την τόσο επιθετική τιμολόγηση. Μα αυτη ειναι η μαγεια! Οτι στην πραγματικοτητα δεν ξερεις αν η τιμολογηση αυτη ειναι οντως επιθετικη και δινει στο κοστος για να μαζεψει πελατες η΄ αν ειναι φυσιολογικοτατη αλλα επειδη υπαρχει η τιμολογιση της ιντελ τοσα χρονια που ειναι τραγελαφικη, να μας φαινεται καπως το νορμαλ!!! 7
Angelcrow Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2017 Έχω μεγάλη απορία για τις επιδόσεις vega μαζί με ryzen και το πως επικοινωνούν μετά από σχετικό διάβασμα για το infinity fabric! Από μια μικρή ματιά στις μητρικές είδα ότι μερικές δεν υποστηρίζουν HDMΙ 2.0 και 4κ 60hz συνεπώς για APU θα δούμε και άλλα πράγματα σε μητρικές σίγουρα αλλά δεν ξέρω το κατά πόσο θα έχουν καινούργιο πυρήνα γραφικών Polaris ή Vega τα πρώτης γενιάς AM4 APU σε 14nm που θα κυκλοφορήσουν το Καλοκαίρι! Σίγουρα θα δούμε καλύτερες μητρικές για APU με HDMI2.0 και άνω. Σε μερικές μητρικές που είδα υποστηρίζεται ECC μνήμη. Είναι ακόμα θολά τα πράγματα αλλά από καλοκαιράκι θα έχουμε πιο σαφή εικόνα για πολλά πράγματα! Αναμένουμε πάντως ανανεωμένο Polaris με λιγότερα ρεύματα και υψηλότερους χρονισμούς. Αχ βρε αθάνατε phenom II x6 1090t μέχρι τα Χριστούγεννα ελπίζω να αντέξεις! Μα αυτη ειναι η μαγεια! Οτι στην πραγματικοτητα δεν ξερεις αν η τιμολογηση αυτη ειναι οντως επιθετικη και δινει στο κοστος για να μαζεψει πελατες η΄ αν ειναι φυσιολογικοτατη αλλα επειδη υπαρχει η τιμολογιση της ιντελ τοσα χρονια που ειναι τραγελαφικη, να μας φαινεται καπως το νορμαλ!!! Θα δούμε τα οικονομικά αποτελέσματα 6μήνου και θα καταλάβουμε!!! 1
MoviemakerGr Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2017 Βασικα αυτο που φαινεται σε αυτη την συγκριση ειναι οτι για να αξιζει ο 6900κ τα λεφτα του, θα επρεπε να ειχε στην χειροτερη την 2πλασια αποδοση απο τον 1700! (Εννοειται με βαση οσα εχουμε δει μεχρι τωρα..) Η σύγκριση είναι πλήρως ατυχής,κανείς δεν θα έπαιρνε 6900κ για να παίξει BF1 o 5820K τους έσκισε όλους και είναι υπεραρκετός. εξάλλου και ο προηγούμενος AMD είχε περισσότερους πυρήνες και παρ'ολα αυτά δεν μπόρεσε να αντεπεξέλθει. Η σύγκριση γίνεται εκ του πονηρού και για δικαιολογηθεί το κόστος που αν δεν κάνω λάθος είναι ότι ακριβότερο σε mainstream cpu έχει κυκλοφορήσει η AMD. Τώρα ο @Τακης προσπαθεί να μας πείσει για κάτι,οι μητρικές που έχουν σκάσει διάβασα ότι ήδη κρατάνε εκτός 2Sata όταν χρησιμοποιείται nvme M.2 μπορεί να είναι και μπαρούφα,αλλά εδώ θα είμαστε να δούμε,και να αναλύσουμε. Επίσης δεν χρειάζεται να στήσει κανείς Server όταν είναι φωτογράφος και θέλει 2 USB 3 Card reader +2 x4 nvme μια κάρτα γραφικών και ένα thunderbolt .. Ίδωμεν κύριοι..
Dantε Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2017 Θα αγοράσει νέο , για να έχει την αναβαθμισιμότητα 4ετίας+ που υποσχέθηκε η AMD για το AM4 Socket, αντί να πετάξει τα λεφτά του σε τυχάρπαστες πλατφόρμες που είναι νεκρές πριν κυκλοφορήσουν! Καλοι αγιοι οι ryzen,γουσταρω και εγω αλλα μη το ξεφτιλισουμε το πραγμα. Νεκρος ας πουμε ενας 7700Κ. Που με το ζορι φτανει το single του η amd με ολοκαινουργια πλατφορμα. Μη τα ισοπεδωνουμε ολα. Καποιος που εχει να διαθεσει λιγα και μπορει να αναβαθμισει μονο cpu,θα αναβαθμισει μονο αυτο. Μια χαρα αξιολογα ειναι cpu σα το δικο μου(4690) που ειναι 4 ετιας και ισα ισα περναει μπροστα η amd απο αυτα. Καλο αγιο το multi και το ht αλλα εναν gamer σε 1080ρ(η συντριπτικη πλειοψηφια δηλαδη) δεν του προσφερει τιποτα επαναστατατικο ο ryzen. Δεν ανακαλυψαμε το τροχο... Προφανως οποιος παει για φουλ αναβαθμιση,παει ryzen.Αλλα ετσι οπως τα παρουσιαζουν καποιοι(χωρις καν να εχουν βγει ακομα bench απο games.Ενα cinebench βλεπουμε και κατι λιγο bf1 που ειναι το μονο συγχρονο game που ζορισε τους 4πυρηνους) φαινεται λες και πανε τα ιντελ μηχανηματα σκουπιδια 3 μαρτιου. 6
Προτεινόμενες αναρτήσεις