Προς το περιεχόμενο

AMD Zen, AM4 socket

tmjuju

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Νομίζω ξεκαθάρισα πως όπου δουλεύουν και οι 8 πυρήνες του FX είναι μπροστά από τους i5. Τώρα επειδή εσύ εθελοτυφλείς είναι άλλο θέμα. Keep trolling. 

Πρώτον, το λινκ δεν μπήκε σε quote σου. Με ρώτησες και σου απάντησα. 

Πάμε στοίχημα οτι και στα games δεν έχουν διαφορές που να είναι άξιες αναφοράς;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μονο σε thread της amd διαβάζουμε ποστς του τύπου η ιντελ σπέρνει γιαυτό η πρωτη έκλεισε τα εργοστάσια της. Κάποια παιδιά δε θέλουν να καταλάβουν κι επικαλούνται συνέχεια την αρχιτεκτονικη σαν καραμέλα γιατί αυτό έμαθαν απτό ίντερνετ.

Επίσης, γτ οι περισσότερες πληροφορίες έρχονται απτό wcctech? εδώ δε λέγαμε οτι είναι επιφοβη πηγή πληροφοριων;

Κυρίως αυτοι προωθούν τα περί ημερομηνιών. Λέτε να πάμε για '18?? Είναι official to '17?

• Like 4

Επίσης, γτ οι περισσότερες πληροφορίες έρχονται απτό wcctech? εδώ δε λέγαμε οτι είναι επιφοβη πηγή πληροφοριων;

Είναι από εικόνες που ανέβηκαν στην επίσημη σελίδα της ashes σαν αποτελέσματα benchmark από τον χρήστη michaelyuan.feng (που της κατέβασαν ποια) η wcc απλά πήρε της διάφορες μετρήσεις και έφτιαξε τον πίνακα.

Δεν είναι μετρήσεις της wcc με λίγα λόγια. 

• Like 2

Οποτε βλεπω leaks απο amd,ενα τυχαιο πραγμα ρε παιδι μου αλλα ολο αυτο το παιχνιδι βλεπω....

Παντως τα νουμερα για μενα ειναι απογοητευτικά. Ή κανεις come back η δε κανεις...τοσο καιρο απουσα και απλα παλευει με τους παλιους i5 ακομα(και μεεεεχρι να βγουν οι zen ποιος ξερει ποσο θα ξεφυγει παλι η ιντελ)

Οποτε βλεπω leaks απο amd,ενα τυχαιο πραγμα ρε παιδι μου αλλα ολο αυτο το παιχνιδι βλεπω....

Παντως τα νουμερα για μενα ειναι απογοητευτικά. Ή κανεις come back η δε κανεις...τοσο καιρο απουσα και απλα παλευει με τους παλιους i5 ακομα(και μεεεεχρι να βγουν οι zen ποιος ξερει ποσο θα ξεφυγει παλι η ιντελ)

Να σου υπενθυμίσω ότι η amd δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να επενδύσει μεμιάς σε κάτι υπερβολικά καλό που θα φέρει τα πάνω κάτω, σταδιακά και αργά προσπαθεί να ανακάμψει και να αποκτήσει μια ενεργή και συνάμα ανταγωνιστική θέση στα desktop cpu's, οπότε τα περί comeback που λες καταλαβαίνεις ότι στην κατάσταση που είναι η amd δεν είναι κάτι το εύκολο. Είναι απλό, δεν έχει τον απαραίτητο προϋπολογισμό για να προβεί σε κάτι επαναστατικό που θα περάσει μονομιάς την intel, δεν είναι τόσο δύσκολο να γίνει αντιληπτό.

• Like 5

Μια χαρά απόδοση έχει με βάση το bench και τα χαμηλά ρολόγια που βρίσκεται για μένα....το θεωρώ σίγουρο ότι θα φτάσει σε ipc για μένα τον 4790Κ που έχω ήδη τώρα...Τώρα αν βρίσκεται διαφορές αντιληπτές (και όχι 1-3fps που είναι στο όριο του στατιστικού λάθους) στα games μεταξύ 6700Κ/6600Κ/4790Κ/4690Κ γιατί κάπου εκεί μέσα θα πέσουν για μένα οι zen...Επιτέλους η amd κάνει για μένα μία πολύ καλή αναβάθμιση με τους zen στον τομέα των cpu ύστερα από καιρό και εμείς ψιρύζουμε αν έχει ipc haswell ή skylake λες και υπάρχουν αντιληπτές διαφορές στα games (ή μήπως θα ρίχνει μπουκάλι στις gpu :devil:  ) μεταξύ αυτών των πλατφόρμων!!! B) :cool: B)

• Like 3

Να μας πει ο heatspreader περί.... "μπουκαλιών", που είχε την MSI GTX 1080 με τον 8320... να μας πει αν έκανε scaling η κάρτα στα 99-100% ή όχι.

Δεν υπάρχει bottleneck σε σύγχρονα συστήματα. 

Δυστυχώς ακόμα και στο θέμα της τεχνολογίας που υπάρχουν αντικειμενικά κριτήρια, δηλαδή νούμερα, το θέμα της αντίληψης έρχεται πάλι μπροστά από αυτά.

Έβλεπα έναν Youtuber προχθές που και μιλούσε για Bottleneck. Ήξερα εκ των προτέρων ότι θα λέει λάθος πράγματα καθώς ο όρος Bottleneck δεν ταιριάζει στις περιπτώσεις που μιλάμε συνήθως. Στο 1:17 ο άνθρωπος μετράει (σωστά) με το 3Dmark Firestrike αλλά παρουσιάζει το Total Score ως αποτέλεσμα και επειδή αυτό είναι όπως είναι λογικό μεγαλύτερο με έναν i7, θεωρεί ότι υπάρχει Bottleneck.

Το 3Dmark δεν μετράει μόνο την κάρτα γραφικών. Μετράει και τον επεξεργαστή με το Test στο Physics. Αν μετρούσε και τον σκληρό δίσκο σε κάποιο Test, στο τελικό Score θα μέτραγε και αυτό. Αν θες να μετρήσεις "Bottleneck" με το 3Dmark, μετράς το Graphics Score. Η διαφορά που θα έχει ανά πλατφόρμα θα ήταν αυτό που θέλει να πει Bottleneck.

Με άλλα λόγια θέλω να πω πως τόσο οι ειδήσεις στο Internet, όσο τα Reviews, κλπ, χρειάζονται αντίληψη, φιλτράρισμα, σκέψη και καθαρό μυαλό για να τα ερμηνεύσεις. Αυτός ο άνθρωπος τώρα άθελα του (πιστεύω), πληροφορεί λάθος τον κόσμο και μιλάει για Bottleneck. Δεν έχει ιδέα περί τίνος πρόκειται.

Το καλό με την λάθος πληροφόρηση είναι πως σε αναγκάζει να ψαχτείς. Μέχρι και εγώ που καταλαβαίνω το θέμα Bottleneck, πίστευα ότι με την GTX 1080 τα πράγματα μπορεί να μην είναι τόσο καλά. DDR3 πλατφόρμα, CPU που έχει τα χρόνια του, κλπ.

Στο Witcher αυτό που είδα με εξέπληξε.
Στο ίδιο Topic που μιλάω για την 1080 έχω μετρήσει το Dirt. Κάποιοι ανέφεραν παραπάνω νούμερα με τα δικά τους Setup. Έβλεπα πριν λίγες ημέρες σε Review Site, πως το Dirt ανά επεξεργαστή δεν έχει τόσο μεγάλες διαφορές όσο μου έλεγαν διάφορα μέλη στο Insomnia. Δεν θέλω να πω με σιγουριά πως μου έλεγαν ψέματα, αλλά θα πω αυτό που λέει ο JayztwoCents για το Bottleneck, πως κάθε σύστημα τρέχει διαφορετικά πράγματα από πίσω και κατ' επέκταση είναι μοναδικό. 

Στα Flame που ξέσπασαν μεταξύ AMD vs Intel, σε post που είχε κάνει funboy της Intel με μετρήσεις, είδα πως οι FX έχουν σε πολλές περιπτώσεις ίδιες επιδόσεις σε προγράμματα τύπου Photoshop με i7 4770.
Θα πρότεινα πιο εύκολα AMD επεξεργαστή σε έναν επαγγελματία που κάνει Editing, παρά σε έναν Gamer. Όχι ότι δεν θα πρότεινα καθόλου στον τελευταίο.

Δεν έχω μετοχές στην AMD και δεν είχα πάντα AMD, σκεφτόμουν με όλα αυτά που διαβάζω να πάω σε DDR4 και σε κάποιον 6600K. Προς Θεού, χειρότερη απόδοση δεν θα έχω, αλλά με αυτά που βλέπω δεν αξίζει τον κόπο. Αυτό που με αποθαρρύνει να κάνω μια τέτοια κίνηση, δεν είναι τόσο η απόδοση (που δεν είναι θεαματικά καλύτερη υπέρ του 6600K), είναι οι θερμοκρασίες. Με ενοχλεί να έχω ένα εξάρτημα το οποίο να έχει μικρότερη κατανάλωση και ταυτόχρονα υψηλότερες θερμοκρασίες. Μου δίνει την αίσθηση του χαλασμένου. Δεν πατάει σωστά το heatspreader; Γιατί να μην πατάει σωστά;

Αυτά όμως δεν αναφέρονται δυστυχώς. Κρατιούνται ως μυστικό για κάποιο λόγο.
Όταν έλεγα ότι τα DS4 του Playstation 4 (το οποίο έχω) είναι για κλοτσιές και χαλασμένα, έβγαιναν μερικοί και έλεγαν πως μερικά δεν έχουν πρόβλημα με το ξέφτισμα στα Thumbsticks. Ναι μπορεί μερικά να μην έχουν ή μερικά να έχουν. Δηλαδή θα αγοράζουμε κάτι και θα είναι λότο αν θα μας παρουσιαστεί το πρόβλημα ή όχι; 
Γιατί να μην παραδεχτούμε ότι το πρόβλημα υπάρχει, να γκρινιάξουμε και να πιέσουμε την εταιρία για καλύτερα προϊόντα;

• Like 11

Το βίντεο από το witcher 3 που λες στο άλλο θέμα το ανέβασες; (Novigrad θέλω να πιστεύω ότι θα δείχνει)

Εγώ πάλι αντίθετα δεν μπορώ να είμαι idle στα windows και να βλέπω ότι νάνε στης θερμοκρασίες μου δίνει την αίσθηση του χαλασμένου,βγήκε ο επεξεργαστής;Ξεκόλλησε το probe;

Το βίντεο από το witcher 3 που λες στο άλλο θέμα το ανέβασες; (Novigrad θέλω να πιστεύω ότι θα δείχνει)

Εγώ πάλι αντίθετα δεν μπορώ να είμαι idle στα windows και να βλέπω ότι νάνε στης θερμοκρασίες μου δίνει την αίσθηση του χαλασμένου,βγήκε ο επεξεργαστής;Ξεκόλλησε το probe;

Τουλάχιστον οι λάθος θερμοκρασίες στους amd διορθώνονται με το amd overdrive και το margin, το οποίο και σε idle να είσαι σου δείχνει πόσο απέχεις από το μέγιστο θερμικό όριο, με τις θερμοκρασίες των intel τι μπορεί να γίνει για να μειωθούν με έναν τρόπο τόσο απλό όσο απλό είναι να κατεβάζεις το amd overdrive για τις σωστές ενδείξεις των amd ; Θαρρείς πως είναι ωραίο ένα προϊόν με σαφώς πιο χαμηλή κατανάλωση από fx, πες πχ ένας i5 6600k μιας και τον δοκίμασε και ο heatspreader, που είναι και ακριβότερος, να έχει χειρότερες θερμοκρασίες από την λεγόμενη "θερμάστρα" όπως τον αποκαλούν τον fx ; 

Αλλά βέβαια, όταν ο intel είναι άψογος στα πάντα όλα τέλεια και ρόδινα, όταν ένας amd όμως υπερτερεί κάπου να σου το χαντάκωμα και το μένος στον amd για να υποστηρίξουμε τον intel, βέβαια, πρέπει ντε και καλά ο κόσμος να χαλάσει να βρεθεί ένα ψεγάδι για τον amd. Και τώρα το περιμένω, θα βγω πάλι amd fanboy επειδή λέω τι όντως ισχύει :P.

• Like 3

...κάθονται και κάνουν delidding τους επεξεργαστές.

Όντως πολύ απλή διαδικασία, αυτό είναι πιο απλό από το να κατεβάζεις το amd overdrive, έφυγα για intel λέμε :rolleyes:.

• Like 2

Δε ξέρουμε αν είναι χειρότερες ή όχι , ακριβώς για το λόγο του ότι οι ενδείξεις του fx είναι μη αξιόπιστες. Αφού το overdrive δείχνει σωστά την απόσταση από το ανώτατο όριο θερμοκρασίας ακόμα και σε χαμηλή χρήση , τότε και οι μετρήσεις που δείχνουν τα προγράμματα όπως το hwinfo θα έπρεπε να είναι σωστές ,αφού το μόνο που κάνουν είναι να αφαιρούν από τη μέγιστη θεωρητική θερμοκρασία , την απόσταση που δείχνει και το overdrive. Αν λοιπόν το πραγματικό όριο δεν είναι οι 70 αλλά οι 80 βαθμοί πχ. , τότε αλλάζοντας την μέγιστη τιμή στο hwinfo , θα μας δείξει 10 βαθμούς παραπάνω τόσο σε idle όσο και σε load. Αυτό σε συνδυασμό με το cpu temp sensor της μητρικής που είναι πάντα ψηλότερο κατά 10-15 βαθμους συν το γεγονός οτι η ίδια η AMD έβαλε στο overdrive το margin και όχι τη "θερμοκρασία" όπως είχε παλιά , με κάνει να αμφιβάλλω πολύ για το αν οι θερμοκρασίες των fx είναι τόσο χαμηλές.

Δε ξέρουμε αν είναι χειρότερες ή όχι , ακριβώς για το λόγο του ότι οι ενδείξεις του fx είναι μη αξιόπιστες. Αφού το overdrive δείχνει σωστά την απόσταση από το ανώτατο όριο θερμοκρασίας ακόμα και σε χαμηλή χρήση , τότε και οι μετρήσεις που δείχνουν τα προγράμματα όπως το hwinfo θα έπρεπε να είναι σωστές ,αφού το μόνο που κάνουν είναι να αφαιρούν από τη μέγιστη θεωρητική θερμοκρασία , την απόσταση που δείχνει και το overdrive. Αν λοιπόν το πραγματικό όριο δεν είναι οι 70 αλλά οι 80 βαθμοί πχ. , τότε αλλάζοντας την μέγιστη τιμή στο hwinfo , θα μας δείξει 10 βαθμούς παραπάνω τόσο σε idle όσο και σε load. Αυτό σε συνδυασμό με το cpu temp sensor της μητρικής που είναι πάντα ψηλότερο κατά 10-15 βαθμους συν το γεγονός οτι η ίδια η AMD έβαλε στο overdrive το margin και όχι τη "θερμοκρασία" όπως είχε παλιά , με κάνει να αμφιβάλλω πολύ για το αν οι θερμοκρασίες των fx είναι τόσο χαμηλές.

Oι θερμοκρασίες των FX έχουν απόκλιση όσο δεν έχουν load. Όσο ζεσταίνονται η απόκλιση εξαφανίζεται (σταδιακά). Από τους 44-45c και πάνω είναι ακριβής, και αυτό φαίνεται και αν συγκρίνεις την θερμοκρασία με τον σένσορα της μητρικής στο σόκετ Under load. Εμένα π.χ. όταν το core temp λέει 50c, η μητρική λέει 50-51c (max temp).

• Like 2

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...