Προς το περιεχόμενο

AMD Zen, AM4 socket

tmjuju

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δεν νομίζω να ενδιαφέρει το IPC και τόσο. 

Επίσης το CINEBENCH έχει μια δόση αγάπης στα intel έως πάθους !!!

Το τρελό είναι πως ο RYZEN καταφέρνει να έχει καλύτερο SMT  ή HTing από τον ιντελ ..... 

Το θέμα για εμένα είναι το συνολικό performance/watt ! Εκεί θα φανεί αν μπορεί η AMD να πατήσει γκάζι απέναντι στους I7 δίνοντας έως και +4CORE στο ίδιο TDP .

Ο κόσμος θα συγκρίνει σε Gaming τον Core i7 7700K (4.5GHz turbo) στα $350 με τον R7 1700 (3.7GHz turbo) στα $329 και θα φάει πίκρα.

• Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 6,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Εγώ ρωτάω τώρα, θα υπάρξει άραγε κόσμος που θα αναρωτηθεί αν πρέπει να επιλέξει ryzen x1700 ή 7700k ; Το value των ryzen είναι τρελό και η απόδοση απίστευτη στα λεφτά αυτά, με το αντίστοιχο 8 core intel να φλερτάρει το χιλιάρικο σε τιμή δεν νομίζω να χρειάζεται δεύτερη σκέψη. Το όλο concept προβλέπει δυναμικό comeback και την amd για άλλη μια φορά να είναι βασιλιάς σε επιδόσεις με το χαμηλότερο δυνατό κόστος :).

• Like 7

Αναμενονται τιμες ''φαρμακειου''στην Ελλαδα τις πρωτες μερες λογω διαθεσιμοτητας :P

Επισης οπως εγραψα και σε αλλο θεμα εχουν παρει την ανηφορα και οι τιμες στις ddr4 ram για οσους δεν  εχουν κοιταξει. Ειδικα για οποιον ψαχνει και μνημες για oc https://www.skroutz.gr/c/56/mnhmes-pc-ram/f/46403_46405_499830_583121/Desktop-2-modules-DDR4-16GB.html?keyphrase=ram

Πήραμε πήραμε !!! μονάδες βέβαια και πρόβατα αλλά πήραμε !!!

• Like 3

Ο λογος?

Οι επεξεργαστες πλεον εχουν φτασει σε σημειο (τουλαχιστον οι απο mid range και πανω) που μπορουν ανετα να διαχειριστουν οποιοδηποτε προγραμμα με τον καταλληλο συνδιασμο RAM και GPU. Εχουμε ξεφυγει απο τις Core2Duo εποχες που σερνοντουσαν τα παντα :P

Θεωρω πως το να κανεις OC γενικα ειναι σα να δημιουργεις μια πληγη η οποια νομιζεις πως σε κανει πιο σκληροτραχυλο και να λες "ενταξει σιγα εχω καλο hansaplast". Η πληγη ομως παραμενει. Not worth it. (μιλαω παντα για "σοβαρο" OC και οχι για λιγα Mhz)

Ζηλεύεις τον Core2Duo E6600 μου που σας ρίχνει όλους στα αυτιά και που πολύ θα ήθελες να τον είχες, αλλά δεν τον δίνω δεν τον δίνω!!!  :-)  :-D  :P :P :P :P

• Like 2

:ph34r:  :ph34r:  :ph34r:  :ph34r:  το παρήγγειλα απο πλαισιο 1700X μην με φατεεεεεεεεεεεεεεεε

Τραβα screenshot την παραγγελια λέμε για να ξέρω εάν όντως ομόρφυνες απότομα η όχι :P

• Like 3

Ο κόσμος θα συγκρίνει σε Gaming τον Core i7 7700K (4.5GHz turbo) στα $350 με τον R7 1700 (3.7GHz turbo) στα $329 και θα φάει πίκρα.

Και τι να κάνουμε τώρα?

Να αρχίσουμε όλοι να παίζουμε LoL για να δίνουμε αξία στον 7700 ?

Λογικά πιστεύω μέσα στο επόμενο τρίμηνο θα δούμε και RYZEN πάνω από 4Ghz bae clock. 

Δεν θα το αφήσει η AMD το πράγμα έτσι. Και λογικά για τον ίδιο λόγο δεν φέρνει άμεσα τους μικρούς της μέχρι να ανεβάσει χρονισμούς.

• Like 6

Ζηλεύεις τον Core2Duo E6600 μου που σας ρίχνει όλους στα αυτιά και που πολύ θα ήθελες να τον είχες, αλλά δεν τον δίνω δεν τον δίνω!!!  :-)  :-D  :P :P :P :P

Α γι αυτο εμφανιζεσαι ανα 10 σελιδες κι αν......Περιμενεις να σου εμφανισει ολοκληρη την σελιδα μεχρι κατω και ηδη ο υπολοιποι ειναι 2 μερες μπροστα!!! :P

• Like 7

Και τι να κάνουμε τώρα?

Να αρχίσουμε όλοι να παίζουμε LoL για να δίνουμε αξία στον 7700 ?

Λογικά πιστεύω μέσα στο επόμενο τρίμηνο θα δούμε και RYZEN πάνω από 4Ghz bae clock. 

Δεν θα το αφήσει η AMD το πράγμα έτσι. Και λογικά για τον ίδιο λόγο δεν φέρνει άμεσα τους μικρούς της μέχρι να ανεβάσει χρονισμούς.

Εγώ απλά σου λέω πως θα φάνουν τα Reviews, να δεις πως αμέσως μερικοί θα αρχίσουν να μιλούν για Big Fail, Bulldozer 2.0 κλπ κλπ. Άσε που το Single Thread performance θα γίνει το σουξέ του 2017 για μια ακόμα φορά από συγκεκριμένα άτομα. :P

• Like 1

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...