Dante80 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2017 Share Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2017 Για χρήση gaming κυρίως και μετα για ολα τα υπόλοιπα Αν παίζεις σε VR, κάνεις streaming ή ανεβάζεις τα βίντεο σου στο YT, τότε θα έχει κάποιο νόημα αν φτιάχνεις νέο PC να ρίξεις και μια ματιά στους Ryzen. Αν όχι, ενδέχεται ένας ξεκλείδωτος i5 να είναι η καλύτερη VfM επιλογή αυτή την στιγμή. Η αλήθεια είναι πως σήμερα οι σύγχρονοι επεξεργαστές δεν προκαλούν προβλήματα σε παιχνίδια, μιας και αυτά είναι GPU bound/limited. Για την ακρίβεια, όταν θα φτάσει η στιγμή κάποιο παιχνίδι που παίζεις να είναι CPU bound (δλδ για παράδειγμα να μην σου δίνει την δυνατότητα να έχεις 60fps minimum στην ανάλυσή σου), τότε θα έχουμε φτάσει στην εποχή που τα threads που σου δίνει ένας σημερινός i5 ή i7 δεν θα σου φτάνουν έτσι και αλλιώς. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SPANK Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2017 Share Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2017 Μακάρι να ειναι δυνατοί οι ryzen γιατι θα ειναι καλό για όλους μας αυτο , αν πάντως ειναι καλύτεροι απο εναν 6700 k και με λογικές τιμές αρκετοί πιστεύω θα κάνουν την μετάβαση προς τα εκει συμπεριλαμβανομένου και εμου , απλα με την amd πρέπει να κρατάς πισινή γιατι κάθε φορά ακούμε διάφορα και τελικά ειναι μαπα το καρπούζι 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
KNSM Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2017 Share Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2017 Συγκριτικά με τον 6700κ ποιος θα ειναι ο αντίστοιχος σε ryzen , ο 1700x ? Η απαντηση ειναι δυσκολη ακομα. Συγκριση τιμης η συγκριση επιδοσεων? Σε επιδοσεις ο 1700x φαινεται να ειναι πιο πανω, περισσοτερο με τον 1600x θα τον συγκρινα εγω. Με επιφυλαξη παντα, χωρις επισημα review/benches πιθανοτατα βαραμε στο γαμο του καραγκιοζη. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dante80 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2017 Share Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2017 Μακάρι να ειναι δυνατοί οι ryzen γιατι θα ειναι καλό για όλους μας αυτο , αν πάντως ειναι καλύτεροι απο εναν 6700 k και με λογικές τιμές αρκετοί πιστεύω θα κάνουν την μετάβαση προς τα εκει συμπεριλαμβανομένου και εμου , απλα με την amd πρέπει να κρατάς πισινή γιατι κάθε φορά ακούμε διάφορα και τελικά ειναι μαπα το καρπούζι Αν έχεις ήδη έναν 6700, δεν υπάρχει κανένα νόημα να πας σε ryzen (δλδ να αλλάξεις πλατφόρμα πληρώνοντας από την αρχή), ειδικά αν η κύρια (πιο βαριά ή/και συχνή) σου ασχολία με το PC είναι να το χρησιμοποιείς σαν παιχνιδομηχανή. Από αυτά που ξέρουμε μέχρι τώρα, το IPC των ryzen βρίσκεται χαμηλότερα από τους SL/KL. Και επίσης, δεν μπορούν να φτάσουν εύκολα τις συχνότητες που πιάνουν αυτά τα chip. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Super Moderators Thresh Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2017 Super Moderators Share Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2017 Παίζει ούτε από Haswell/Haswell Refresh να μην αξίζει να κάνει αναβάθμιση. Λίγο γρηγορότεροι να είναι, αξίζει να δώσεις τόσα λεφτά για τόσο μικρό upgrade? 4 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gaspazet Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2017 Share Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2017 Γενικά οτιδήποτε Ι5/Ι7 Κ έχεις των τελευταίων γενεών....Δεν χρειάζεται καμία αναβάθμιση εαν είσαι μόνο gamer. 6 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
adtakhs Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2017 Share Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2017 Αν έχεις ήδη έναν 6700, δεν υπάρχει κανένα νόημα να πας σε ryzen (δλδ να αλλάξεις πλατφόρμα πληρώνοντας από την αρχή), ειδικά αν η κύρια (πιο βαριά ή/και συχνή) σου ασχολία με το PC είναι να το χρησιμοποιείς σαν παιχνιδομηχανή. Από αυτά που ξέρουμε μέχρι τώρα, το IPC των ryzen βρίσκεται χαμηλότερα από τους SL/KL. Και επίσης, δεν μπορούν να φτάσουν εύκολα τις συχνότητες που πιάνουν αυτά τα chip. Εγώ λέω πως όπως δεν είναι το ίδιο να έχεις pentium 2c/4t σε σχέση με έναν i7 4c/8t όπου το ipc είναι περίπου το ίδιο, έτσι δεν είναι το ίδιο να έχεις έναν 4c/8t σε σχέση με το να έχεις έναν i7 8c/16t ή έναν ryzen 8c/16t. Το ότι μπορείς να ζήσεις και με ένα 4c/8t είναι δεδομένο. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Spartan117 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2017 Share Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2017 pleasebetrue.jpg Ο 1700x θα παίζει να είναι τρελό VFM για όσους ασχολούνται με rendering, streaming κτλ. ΑΝ ισχύουν αυτά τα νούμερα, και ΑΝ κάνει scale και σε αλλα app όπως στο cinebench. 5 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2017 Moderators Share Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2017 Ζαχαρώνω από τώρα 1700 (ή τον Χ αν ο απλός δεν κλοκάρει καλά ή το XFR κάνει παπάδες). Όμως έρχεται και το Vega. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
aekoriginal21 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2017 Share Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2017 Κοιτάω το single core performance, θέλω το pc μόνο για gaming και photo editing κι όπως ειπώθηκε και παραπάνω δεν ξέρω αν είναι λόγος αναβάθμισης το να έχω 5-10% καλύτερο performance και 2 παραπάνω πυρήνες (και πολλά παραπάνω threads βέβαια). Για όσους έχουν hasswell και πάνω και δεν τον θέλουν για κάτι που να εκμεταλεύεται τους πιο πολλούς πυρήνες για μένα είναι no brainer πως κάθονται στα αυγά τους εκτός αν τους καίει το μικρόβιο. Εδώ έχω 6 χρόνια με τον τιμημένο και ακόμα κι έτσι δεν ξέρω αν θα είναι justified η αναβάθμιση για την χρήση που το κάνω. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Spartan117 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2017 Share Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2017 Κοιτάω το single core performance, θέλω το pc μόνο για gaming και photo editing κι όπως ειπώθηκε και παραπάνω δεν ξέρω αν είναι λόγος αναβάθμισης το να έχω 5-10% καλύτερο performance και 2 παραπάνω πυρήνες (και πολλά παραπάνω threads βέβαια). Για όσους έχουν hasswell και πάνω και δεν τον θέλουν για κάτι που να εκμεταλεύεται τους πιο πολλούς πυρήνες για μένα είναι no brainer πως κάθονται στα αυγά τους εκτός αν τους καίει το μικρόβιο. Εδώ έχω 6 χρόνια με τον τιμημένο και ακόμα κι έτσι δεν ξέρω αν θα είναι justified η αναβάθμιση για την χρήση που το κάνω. Single core perf είναι παρομοιο με τον 6900K στις ίδιες συχνότητες. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
adtakhs Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2017 Share Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2017 pleasebetrue.jpg Ο 1700x θα παίζει να είναι τρελό VFM για όσους ασχολούνται με rendering, streaming κτλ. ΑΝ ισχύουν αυτά τα νούμερα, και ΑΝ κάνει scale και σε αλλα app όπως στο cinebench. Αν στο cinebench όπου είναι κομμένο και ραμμένο για intel φτάνουν τα I7 σε τέτοιο βαθμό, θα είναι πολύ δυνατά chup. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Psycho_Warhead Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2017 Share Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2017 Gaming ρε..IPC :P 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Mult1C0r3Cpu Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2017 Share Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2017 Gaming ρε..IPC :P Troll mode on, όταν με το καλό βγουν οι zen το ipc θα σημαίνει για την intel "Intel Pairneis Cavli", σε άλλο ipc επέμενε τόσα χρόνια η intel άλλο θα πάρει τώρα αν οι zen συνδυάζουν τέτοια απόδοση με τις τιμές που είδαμε πιο πάνω . 9 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Psycho_Warhead Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2017 Share Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2017 Θα δούμε πως θα τα πάνε στα παιχνίδια με τους 7700K που βαράνε 5Ghz+, θα πρέπει και οι Ryzen να κλοκάρουν αντίστοιχα καλά, αλλιώς στα unoptimized παιχνίδια πάλι middle finger θα παίρνουν οι AMD. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις