DexterWhite Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2017 Ο ναι πηδα και από υπόγειο όπως φαίνεται μέχρι να το δούμε σε λίγες μέρες αλλα οι εκτιμήσεις είναι ότι θα τον πίνει 10-15% στα games. Και ναι δεν θα πάρουμε όλοι τον 1800 ούτε καν τον 1700x ούτε καν το 1700 ο κοσμάκης βλέπω κοιτάει τον 1600x κατά πρώτο λόγο. Εκτος αυτού αφού μπορώ να τον πάω τουλάχιστον στα 4ghz ευκολα γιατί να μην το κάνω? Πλέον τα καινούργια UEFI motherboard το κάνουν εν πόλις μονα τους και άσχετος να είσαι με λίγο διάβασμα και 3 κλικ το έκανες, άσε που φαίνεται και η AMD θα δώσει tool για overclocking εύκολο από windows. Εγώ μαμά ψύκτρα χω κόψει εδώ και πολλά πολλά χρονια να βάζω για τους γνωστούς λόγους που το κάνουν οι περισσότεροι Με 60 euro παίρνεις μια υδρόψυξη που είναι και πιο αθόρυβη και δεν πιάνει όλο το εσωτερικό μέρος του υπολογιστή μου ούτε ανησυχώ εάν χωράει και θα βρει στις μνήμες και κάνει καλύτερη δουλειά από την μαμά ψύκτρα που μας πασάρουν. Επίσης να θυμίσω οι X (xfr) εκδόσεις θα έχουν έκδοση με και χωρίς ψύκτρα δηλαδή πιο φτηνά Δεν κερδιζεις τιποτα στα games κανοντας overclocking τον cpu. Πιο λογικο ειναι να κανεις την gpu σου. Το overclock σε CPU ΠΡΑΚΤΙΚΑ γινεται επειδη καποιος ασχολειται με πιο βαρια προγραμματα για αλλου ειδους δουλειες και θελει να τραβηξει λιγο παραπερα την ταχυτητα της επεξεργασιας. Βεβαια, για να εχεις αισθητες διαφορες, θα πρεπει να τον τσιτωσεις αρκετα. Πραγμα που πιστευω δεν αξιζει με βαση τα αρνητικα που θα εχεις. 1
Psaris Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2017 Δεν κερδιζεις τιποτα στα games κανοντας overclocking τον cpu. Πιο λογικο ειναι να κανεις την gpu σου. Το overclock σε CPU ΠΡΑΚΤΙΚΑ γινεται επειδη καποιος ασχολειται με πιο βαρια προγραμματα για αλλου ειδους δουλειες και θελει να τραβηξει λιγο παραπερα την ταχυτητα της επεξεργασιας. Βεβαια, για να εχεις αισθητες διαφορες, θα πρεπει να τον τσιτωσεις αρκετα. Πραγμα που πιστευω δεν αξιζει με βαση τα αρνητικα που θα εχεις. εκτός αν εχεις AMD επεξεργαστή (FX).... τοτε το OC day one είναι μονόδρομος. 4
radeon9700 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2017 Δεν κερδιζεις τιποτα στα games κανοντας overclocking τον cpu. Πιο λογικο ειναι να κανεις την gpu σου. Το overclock σε CPU ΠΡΑΚΤΙΚΑ γινεται επειδη καποιος ασχολειται με πιο βαρια προγραμματα για αλλου ειδους δουλειες και θελει να τραβηξει λιγο παραπερα την ταχυτητα της επεξεργασιας. Βεβαια, για να εχεις αισθητες διαφορες, θα πρεπει να τον τσιτωσεις αρκετα. Πραγμα που πιστευω δεν αξιζει με βαση τα αρνητικα που θα εχεις. Και με cpu και με gpu κερδίζεις FPS ανάλογα τι έχει αγοράσει κανεις Παιδιά δε μιλάμε για extreme overclock ούτε να ανεβάσουμε πολύ το ρεύμα. Και χωρίς αλλαγές στο vcore πάνε πάνω αρκετά οι cpus και stable μάλιστα. Ούτε χαλάνε εάν δεν τον ψήσεις ανεβάζοντας στο θεο το vcore Να σας το πω διαφορετικά ο 1800x με τον 1700x είναι ίδιοι ακριβώς αλλάζουν μονο οι συχνότητες λειτουργίας και θα κοστολογείται τουλάχιστον 100 euro πιο ψιλά. Προσωπικά το θεωρώ ηλίθιο να πάρω των 1800x όταν μπορώ να δώσω 100 euro λιγότερα στον 1700x να πιάσω τις συχνότητες του εύκολα με overclock και με την ψύκτρα που δίνει i AMD γιατί δεν είναι μεγάλες οι διαφορες. Το ίδιο πρέπει να ισχύει και για τον 1700 που θα χει ακόμα πιο φτηνά. 2
DexterWhite Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2017 εκτός αν εχεις AMD επεξεργαστή (FX,phenom κτλπ.).... τοτε το OC day one είναι μονόδρομος. Ο λογος? Οι επεξεργαστες πλεον εχουν φτασει σε σημειο (τουλαχιστον οι απο mid range και πανω) που μπορουν ανετα να διαχειριστουν οποιοδηποτε προγραμμα με τον καταλληλο συνδιασμο RAM και GPU. Εχουμε ξεφυγει απο τις Core2Duo εποχες που σερνοντουσαν τα παντα Θεωρω πως το να κανεις OC γενικα ειναι σα να δημιουργεις μια πληγη η οποια νομιζεις πως σε κανει πιο σκληροτραχυλο και να λες "ενταξει σιγα εχω καλο hansaplast". Η πληγη ομως παραμενει. Not worth it. (μιλαω παντα για "σοβαρο" OC και οχι για λιγα Mhz)
godslayerxp Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2017 Ο λογος? Οι επεξεργαστες πλεον εχουν φτασει σε σημειο (τουλαχιστον οι απο mid range και πανω) που μπορουν ανετα να διαχειριστουν οποιοδηποτε προγραμμα με τον καταλληλο συνδιασμο RAM και GPU. Εχουμε ξεφυγει απο τις Core2Duo εποχες που σερνοντουσαν τα παντα Θεωρω πως το να κανεις OC γενικα ειναι σα να δημιουργεις μια πληγη η οποια νομιζεις πως σε κανει πιο σκληροτραχυλο και να λες "ενταξει σιγα εχω καλο hansaplast". Η πληγη ομως παραμενει. Not worth it. (μιλαω παντα για "σοβαρο" OC και οχι για λιγα Mhz) Εξαρτάται τι εννοείς σοβαρό oc... για μένα υπάρχει σοβαρό oc για bench και υπάρχει και σοβαρό oc για 24/7. Εγώ ήμουν πάντα υπέρ του 24/7 για παράδειγμα. Σε έναν 2600k που είχα παλιότερα που έπαιζε στα 3.4ghz και 3.8ghz turbo τον είχα στα 4.4ghz για 24/7. 1ghz πάνω από τον default χρονισμό για καθημερινή χρήση δεν θεωρείται σοβαρό; Γιατί να μην το κάνει κάποιος άμα ξέρει.. και του δίνει την δυνατότητα η μητρική του αλλά και το ίδιο το τσιπ του επεξεργαστή (εφόσον είναι ξεκλείδωτος υποτίθεται είναι "σχεδιασμένος" για oc). Δίνεις μεγαλύτερη αξία στο σύστημά σου με αυτόν τον τρόπο.. ειδικά όταν βρίσκεις καλή ισορροπία σε vcore-θερμοκρασίες-ghz 2
radeon9700 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2017 Ο λογος? Οι επεξεργαστες πλεον εχουν φτασει σε σημειο (τουλαχιστον οι απο mid range και πανω) που μπορουν ανετα να διαχειριστουν οποιοδηποτε προγραμμα με τον καταλληλο συνδιασμο RAM και GPU. Εχουμε ξεφυγει απο τις Core2Duo εποχες που σερνοντουσαν τα παντα Θεωρω πως το να κανεις OC γενικα ειναι σα να δημιουργεις μια πληγη η οποια νομιζεις πως σε κανει πιο σκληροτραχυλο και να λες "ενταξει σιγα εχω καλο hansaplast". Η πληγη ομως παραμενει. Not worth it. (μιλαω παντα για "σοβαρο" OC και οχι για λιγα Mhz) Δες το παρακάτω review http://wccftech.com/kaby-lake-pentium-radeon-rx-series-gaming/ Εάν σου έδινε την δυνατότητα i intel να κανεις overclock τον pentium των 62 euro ώστε να μπορέσεις να μην έχεις bottleneck με την rx470 δεν θα το έκανες δηλαδή για να μην χάσει διάρκεια ζωής ο pentium ? 3
oneofthem Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2017 μα μιλάμε για mid range και άνω και έχει δίκιο, τα games παίζει να είναι και το τελευταίο που θα μας απασχολήσει με τους ryzen
SPANK Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2017 Συγκριτικά με τον 6700κ ποιος θα ειναι ο αντίστοιχος σε ryzen , ο 1700x ?
Angelcrow Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2017 Το μόνο που με στεναχωρεί είναι ότι η top down GeminiiS version 1 που έχω δεν υποστηρίζεται στο AM4 Socket! http://www.coolermaster.com/cooling/cpu-air-cooler/geminii-s/ Πολύ καλή αερόψυξη για τον phenom II x6 1090t και FX series σε default καταστάσεις και δεν μου έχει δημιουργήσει ποτέ throttling ακόμα και το καλοκαίρι σε μητρικής phase 4+1 μιας και ψύχει τα vrm και τις μνήμες! Άψογη ψύκτρα για low profile μνήμες και με σχετικά καλό oc headroom σε ΑΜ3+ μητρικές! Φυσικά στο AM4 δεν υπάρχει northbridge και οι tower ψύκτρες φαντάζουν πιο ιδανικές αν και δεν ψύχουν τόσο καλά τα vrm! Φυσικά συμβάλουν στην καλύτερη ροή αέρα στο κουτί! Πάντως αν έβαζα υδρόψυξη θα ήθελα σίγουρα ανεμιστήρα στα mofset και η μόνη που έχω δει να έχει σχετική πατέντα πάνω στην υδρόψυξη για να ψύχει τα vrm είναι η cryorig http://www.skroutz.gr/c/677/water-cooling.html?from=catspan&keyphrase=cryorig Δεν ξέρω κατά πόσο είναι καλύτερη από τις άλλες αλλά σίγουρα τη θεωρώ πιο ολοκληρωμένη σαν λύση. Από κάτι review που είδα πάντως του Wraith Cooler κάνει καλή δουλειά ψύξης τόσο στον επεξεργαστή όσο και στα vrm
ougxar Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2017 Το οβερκλοκ ειναι παντε free extra performance οποτε why not 1
Dante80 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2017 Συγκριτικά με τον 6700κ ποιος θα ειναι ο αντίστοιχος σε ryzen , ο 1700x ? Για ποια χρήση; Ο ένας είναι 4/8 και ο άλλος 8/16. 1
SPANK Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2017 Για ποια χρήση; Ο ένας είναι 4/8 και ο άλλος 8/16. Για χρήση gaming κυρίως και μετα για ολα τα υπόλοιπα
Dante80 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2017 https://www.reddit.com/r/Amd/comments/5vi00w/amd_we_beat_our_goal/ 3
radeon9700 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2017 Συγκριτικά με τον 6700κ ποιος θα ειναι ο αντίστοιχος σε ryzen , ο 1700x ? Εγώ με τον 1600x θα τον σύγκρινα για gaming στις 28 του μηνός θα μάθουμε εάν δεν βγει κανένα leak 1
DexterWhite Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2017 Δες το παρακάτω review http://wccftech.com/kaby-lake-pentium-radeon-rx-series-gaming/ Εάν σου έδινε την δυνατότητα i intel να κανεις overclock τον pentium των 62 euro ώστε να μπορέσεις να μην έχεις bottleneck με την rx470 δεν θα το έκανες δηλαδή για να μην χάσει διάρκεια ζωής ο pentium ? Αδερφε δεν αναφερομαι σε low budget επεξεργαστες. (Επισης τον συγκεκριμενο τον αγορασα προσφατα, τον εχω σε ενα βασικο συστημα χωρις OC και δουλευει αψογα σε διαφορα games/ προγραμματα, πολυ καλος). Αναφερομαι στα CPUs που απο μονα τους μπορουν να κανουν οποιαδηποτε διεργασια ευκολα χωρις την αναγκη overclock.
Προτεινόμενες αναρτήσεις