Προς το περιεχόμενο

AMD Zen, AM4 socket

tmjuju

Προτεινόμενες αναρτήσεις

να γράψω και εγώ κατι κλασσικό για insomnia,άμα ερθει 450ε-max500 ο 1700χ Ελλάδα το τσίμπησα.

Αν έρθει πανω απο 450 και πανω απο 250 οι μητρικές Hero/Gaming7/Titanium,θα μείνω με το πουλάκι...

Δυστυχώς πέρα απο ολα αυτά το budget χάνετε και απο τις Ραμ.

900-1000 ευρώ για τρόπο στα Cpu-Mb-Ram είναι μεγάλο ποσό για εμένα.

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 6,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Αν έρθει πανω απο 450 και πανω απο 250 οι μητρικές Hero/Gaming7/Titanium,θα μείνω με το πουλάκι...

Δυστυχώς πέρα απο ολα αυτά το budget χάνετε και απο τις Ραμ.

900-1000 ευρώ για τρόπο στα Cpu-Mb-Ram είναι μεγάλο ποσό για εμένα.

γενικά αφού ειναι 400 ευρω US πάντα υπολογίζεις στην καλύτερη +50 ευρώ με 1-1 το νόμισμα δυστυχώς,ο 1600Χ ομως θα ειναι τρομερό VFM για Ελλάδα.

Μητρικές δεν χρειάζεται να πάρεις Χ370 εκτός αμα το παίξουν τσατσικα και δεν έχεις XFR σε B350

Ram οτι και να πάρεις intel/amd τα ίδια είναι.

• Like 1

Αν ισχυουν τα leaks, ποιο θα ηταν ενα πολυ καλο upgrade απο τον 2600K?

σίγουρα,θα ειναι ποιο γρήγοροι απο ivy/sandy bridge και δεν θα χρειάζεσαι overclock (λιγότερη κατανάλωση/θερμοκρασίες)

θα έχεις ολα τα "καλούδια" μιας νεας πλατφόρμας (m.2/u.2,pcie-3) ,

θές όμως νέες ram (ddr4) που κοντέυουν να ειναι το ακριβώτερο part του υπολογιστή!!!(16gb) αμα πας σε 4core (ryzen) χαχαχ

p.s. και ο 4core/8t θα ειναι ποιο γρήγορος απο τον 2600Κ stock....

σίγουρα,θα ειναι ποιο γρήγοροι απο ivy/sandy bridge και δεν θα χρειάζεσαι overclock (λιγότερη κατανάλωση/θερμοκρασίες)

θα έχεις ολα τα "καλούδια" μιας νεας πλατφόρμας (m.2/u.2,pcie-3) ,

θές όμως νέες ram (ddr4) που κοντέυουν να ειναι το ακριβώτερο part του υπολογιστή!!!(16gb) αμα πας σε 4core (ryzen) χαχαχ

p.s. και ο 4core/8t θα ειναι ποιο γρήγορος απο τον 2600Κ stock....

Ελεγα να παω σε 6 πυρήνες για να μου κρατησει παραπανω χρονια. Ψαχνω την πιο VFM λυση.  Να σημειωσω πως ασχολουμαι με video editing

• Like 1

Μωρέ cpu θα πάρουμε motherboard θα επιλέξουμε ram θα μας τον πιάσουν σφιχτά αλλα θα πάρουμε, τιμημένη υδρόψυξη 240 για να τον σπρώξουμε τον ρίζεν να δω που θα βρούμε με συμβατότητα χωρίς να σκάσουμε 120 euro και εκεί :fear:

Ρε παιδια επειδη διαβαζω πολλους που λενε για OC, υδροψυξη κλπ.. Ηθελα να ρωτησω, για πιο λογο σας καιει τοσο το overclock? :P

Δεν νομιζω πως θα ζοριζονται ιδιαιτερα σε rendering πχ οι συγκεκριμενοι ακομα και σε stock χρονισμους. Μην μου πειτε για gaming γιατι θα πηδηξω απο κανενα παραθυρι :P 

• Like 1

Ρε παιδια επειδη διαβαζω πολλους που λενε για OC, υδροψυξη κλπ.. Ηθελα να ρωτησω, για πιο λογο σας καιει τοσο το overclock? :P

Δεν νομιζω πως θα ζοριζονται ιδιαιτερα σε rendering πχ οι συγκεκριμενοι ακομα και σε stock χρονισμους. Μην μου πειτε για gaming γιατι θα πηδηξω απο κανενα παραθυρι :P

Τις περισσότερες φορές το overclock είναι "αναγκαίο" μόνο για να μας βάλει στο τρυπάκι να ασχοληθούμε για κάποιο διάστημα και για να πάρουμε τη χαρά μόλις το σταθεροποιήσουμε σε κάποιο σημείο για 24/7. 

• Like 1

Γιατί είναι μικρόβιο, είναι η χαρά του να σκαλίζεις για να πάρεις αυτό το κάτι παραπάνω.

Because, OC at first boot!

• Like 1

Έλεγα να πάω σε 6 πυρήνες για να μου κρατήσει παραπάνω χρόνια. Ψάχνω την πιο VFM λύση.  Να σημειώσω πως ασχολούμαι με video editing

Δεν είναι πιο λογικό , ο φτηνότερος X8 ; π.χ. 1700σκέτο;

Χαχαχα ημουν σιγουρος  :-D Δεν θα το ρισκαρα παντως προσωπικα να πειραξω τον CPU μου (ποσο μαλλον καινουργιο) με ρισκο να μειωσω την διαρκεια ζωης του μονο και μονο για bragging :P Αυτο θα το εκανα ισως σε καποιο παλιο CPU που εχω, για να τεσταρω τις μαξιμουμ αντοχες του χωρις να με νοιαζουν μελλοντικες επιπτωσεις. 

Δεν είναι πιο λογικό , ο φτηνότερος X8 ; π.χ. 1700σκέτο;

αυτο θα αποφασιστει αναλογως τις τιμες που θα βγουν. Αλλα ναι, εννοειται 8 πυρηνες πολυ καλυτερα. Αν ομως ειναι πολλα ευρω παραπανω, θα παω σε καποια πιο vfm λυση

Ο ναι πηδα και από υπόγειο :P όπως φαίνεται μέχρι να το δούμε σε λίγες μέρες αλλα οι εκτιμήσεις είναι ότι θα τον πίνει 10-15% στα games. Και ναι δεν θα πάρουμε όλοι τον 1800x ούτε καν τον 1700x ούτε καν το 1700 ο κοσμάκης βλέπω κοιτάει τον 1600x κατά πρώτο λόγο.

Εκτος αυτού αφού μπορώ να τον πάω τουλάχιστον στα 4ghz ευκολα γιατί να μην το κάνω? Πλέον τα καινούργια UEFI motherboard το κάνουν εν πόλις μονα τους και άσχετος να είσαι με λίγο διάβασμα και 3 κλικ το έκανες, άσε που φαίνεται και η AMD θα δώσει tool για overclocking εύκολο από windows.

Εγώ μαμά ψύκτρα χω κόψει εδώ και πολλά πολλά χρονια να βάζω για τους γνωστούς λόγους που το κάνουν οι περισσότεροι :P Με 60 euro παίρνεις μια υδρόψυξη που είναι και πιο αθόρυβη και δεν πιάνει όλο το εσωτερικό μέρος του υπολογιστή μου ούτε ανησυχώ εάν χωράει και θα βρει στις μνήμες :P και κάνει καλύτερη δουλειά από την μαμά ψύκτρα που μας πασάρουν. Επίσης να θυμίσω οι X (xfr) εκδόσεις θα έχουν έκδοση με και χωρίς ψύκτρα δηλαδή πιο φτηνά :P

Γιατί είναι μικρόβιο, είναι η χαρά του να σκαλίζεις για να πάρεις αυτό το κάτι παραπάνω.

Because, OC at first boot!

ο υπερχρονισμος σε παλιους επεξεργαστες ειναι μονοδρομος.

Το μικροβιο του υπερχρονισμου σε ολοκαινουργιο επεξεργαστη και εγω δεν μπορω να τον καταλαβω... 

• Like 3

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...