Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εγώ νομίζω το Β350 κάνει μια χαρά και για X1800 και με NVME ssd παίρνει (υπόψιν οι διαφορες από sata3 είναι μηδαμινές σε load windows στα load εφαρμογών και παιχνιδιών  δεν αξίζει καν τον κόπο, ρίξτε ένα google να δείτε μην πετάξετε τσάμπα χρήμα γιατί με τα λεφτά ενός 256 nvme ssd παίρνεις έναν 480 sata3 ssd) τώρα να μην παίρνει SLI/CROSSFIRE προσωπικά δεν με απασχολεί η διαφορα σε επιδόσεις από την x370 θα είναι πολύ μικρές σε default συχνότητες.

Εκεί που θα κάνει την διαφορα και πρέπει να το δούμε όταν βγούν είναι τα phases στο ρεύμα για την σταθερότητα του overclocking. Τα x370 ανάλογα τον κατασκευαστή δίνουν από 7 έως 16 phases έχω δει μέχρι τώρα με τα περισσότερα να είναι στα 10-12 ενώ στα Β350 είναι από 6 έως 9 με τα περισσότερα στα 6-7 phases. Εν ολίγοις τα x370 θα κλοκαροντε stable πιο ψιλά από τα Β350 οποτε πρέπει να το δούμε μέχρι ποσο πάνε ανάλογα το μοντέλο.

• Like 2
  • Απαντ. 6,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ρε μάγκες για κάποιον που δεν τον ενδιαφέρει το OC αλλά κυρίως η επεκτασιμότητα ποιο chipset να επιλέξει με αυτά που ξέρουμε μέχρι τώρα;

• Like 1
Δημοσ.

Ρε μάγκες για κάποιον που δεν τον ενδιαφέρει το OC αλλά κυρίως η επεκτασιμότητα ποιο chipset να επιλέξει με αυτά που ξέρουμε μέχρι τώρα;

B350 πολυ καλη περιπτωση οχι στο Α320 για εμενα

Πιστεύω θα δούμε Β350 στα 100 euro και λίγο προς τα κάτω.

• Like 1
Δημοσ.

άμα το πας έτσι τότε τον ξεπερνάει τον hasswell άμα τα leak είναι πραγματικά,βγάζει 146 σε 3.3-3.7ghz(δεν ξέρω για xfr) αν και εγω το πιστεύω οτι θα είναι σα haswel-broadwell-e δηλαδή 10% κάτω από skylake στην χειρότερη clock-clock

anyway-σορρυ για το spam.

Άκυρο, ξανάτρεξα το cb15 στο pc μετά από restart χωρίς να τρέχει τίποτα άλλο και έδειξε 156.

Οπότε στο ~94% του single thread ενός αντίστοιχου haswell.

Δημοσ.

Μια παρατήρηση για τα δύο σκορ(single και multi). Διαιρείς το multi με το single και βγάζεις 1136/146=7,78. Αυτό αν το διαιρέσεις με 1,3 που δίνει το ΗΤ(του ζεν θεωρητικά) τότε πρέπει να πάρεις το νούμερο των φυσικών πυρήνων. Πράγματι περίπου τόσο βγαίνει. Όποιος έχει cpu με HT μπορεί να το επιβεβαιώσει, αρκεί να τρέξει multi cinebench με όσο το δυνατόν περισσότερα προγράμματα κλειστά.

Βέβαια αυτά τα δύο σκορ μπορεί να είναι από το ίδιο άτομο. Αυτό θέλει ψάξιμο.

Άκυρο, ξανάτρεξα το cb15 στο pc μετά από restart χωρίς να τρέχει τίποτα άλλο και έδειξε 156.

Οπότε στο ~94% του single thread ενός αντίστοιχου haswell.

Μα αν δεις τη βάση του cinebench, το σκορ του 146 το πλησιάζουν ακόμα και στοκ 3930Κ.

Δημοσ.

$129+ για το χ300 ??? δεν μας Γ…….ματε κιόλας για την πορδή που θέλετε και $130.

Πάντα πλήρωνες premium για τις mini-itx σε όλες τις πλατφόρμες. Είναι το τίμημα του λιλιπούτειου pc με επιδόσεις...μάλιστα αν σκεφτείς ότι για z170 πλήρωνες πριν λίγο καιρό σε minit-itx κοντά στα 160 ευρώ...

Δημοσ.

για μνήμες ddr4 τί προτείνετε? 16gb πιστεύω είναι καλά για ένα budget 1400x με b350 έτσι? Γνωρίζουμε οι συγκεκριμένες motherboards x370 και b350 τί ταχύτητες υποστηρίζουν?

Δημοσ.

Δύο σκορ για cinebench r15 για σύγκριση.

Σημαντικό. Το cinebench δεν αναγνωρίζει τούρμπο ρολόγια, αλλά αναφέρει σωστά μέγιστα(χεράτα) ρολόγια κάτω από τα τούρμπο.

Όπως και να'χει είναι αδύνατο να ξέρουμε τη συχνότητα του υποτιθέμενου ΖΕΝ. Μην ξεχνάτε τις φοβερές επιδόσεις του kaby lake από leak, που αποδείχθηκε ότι ήταν τελικά oced κάτι που δεν έδειχνε το geekbench.

single_cinebench.png 

multi_cinebench.png

εδιτ: Τώρα που βλέπω τον 3930Κ με σκορ 148(έστω και αν είναι oc που δεν απεικονίζεται σωστά) μου πέρασε η εξής σκέψη. Πώς θα τα κατάφερνε άραγε ένας 3930Κ τέρμα oc απέναντι σε έναν zen τέρμα oc;

Δημοσ.

Την προηγουμενη Κυριακή πείρα ddr4 16gb 3200mhz στα 125 ευρώπουλα μετά μια week έχουν πάει 131 euro !!!. Μιλάμε οι μνήμες τσιμπάνε 5-6 euro την βδομάδα δεν υπάρχει αυτό που γίνετε.

• Like 1
Δημοσ.

Από επιδόσεις φαίνεται να έχουν οι ryzen ....άντε να πέσουν και τα επίσημα reviews να βλέπουμε overclockability (σημαντικό για μένα) γιατί γλυκοκοιτάω τον 1600Χ setaki με 16ddr4 + asus mobo x370.....οι οχταπύρηνοι καλοί αλλά φαίνεται να πέφτουν έξω από το budjet μου!

• Like 2
Δημοσ.

Την προηγουμενη Κυριακή πείρα ddr4 16gb 3200mhz στα 125 ευρώπουλα μετά μια week έχουν πάει 131 euro !!!. Μιλάμε οι μνήμες τσιμπάνε 5-6 euro την βδομάδα δεν υπάρχει αυτό που γίνετε.

Και να δεις πως θα ξανα πεσουν μολις κατακατσει η σκονη απο την κυκλοφορια των ryzen.... Εντελως τυχαια δηλαδη... νομιζω... :P

• Like 4
Δημοσ.

Και να δεις πως θα ξανα πεσουν μολις κατακατσει η σκονη απο την κυκλοφορια των ryzen.... Εντελως τυχαια δηλαδη... νομιζω... :P

Aσε φιλε όσο σκέφτομαι πως οι ίδιες μνήμες το καλοκαίρι είχαν 90 euro και γω έσκασα 125 euro τις ίδιες τιμημένες γιατί οι εταιρίες αγάπησαν τα οπίσθια μου  ....

• Like 4
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...