Προς το περιεχόμενο

AMD Zen, AM4 socket

tmjuju

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Το είχα απορία σχετικά με το Linux. Τρέχουν καλύτερα σε ποιους τομείς;

Στα πάντα όταν μιλάμε καθαρά για το λειτουργικό. Το linux είναι multi-threaded σε επίπεδο kernel, όπως και τo 99% των processes του. Αν δει πόρους... "απλώνει" (εννοώ τους χρησιμοποιεί).

Καταστροφή σκέτη!

Καταλάβατε τι εννοούσα πιο πριν; Η τάση που έλεγα; Ε, να το.

Αυτό το πράγμα που λες, το βλέπω κι εγώ σε κάτι "λαδιάρικα" sites και εκνευρίζομαι.

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 6,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Το είχα απορία σχετικά με το Linux. Τρέχουν καλύτερα σε ποιους τομείς;

Σε όλους τους τομείς. Έξ αρχής ο πυρήνας του αναπτυσσόταν για multitasking / multithreading περιβάλλον / εφαρμογές.

Η Microsoft παει χέρι χέρι με την Ιντελ, απο το 3.11 μόνο πύρηνο/ single thread μέχρι τα σημερινά τετραπύρηνα. Με τον κλειστό πυρήνα της βέβαια δεν μπορείς να επιβεβαιώσεις. Παρα μόνο με ανοικτό λογισμικό να συγκρίνεις επιδοσεις.

Παράδειγμα ο fx στο handbreak σε win10 συμπιέζω bluray σε x265 με 27-35fps. Σε διάφορες διανομές λινουξ κυμαίνεται απο 37-50 fps. Υπόψην ότι αυτά τα νούμερα έρχονται χωρίς να ακουμπάς ούτε το mouse. Αν κάνεις διαφορά χαμηλώνουν όχι κάτω απο 33 fps στο λινουξ, και κάπου στα 17-20 στα παράθυρα.

Ο δε ι5 πέφτει κάτω απο 10fps κάνοντας τα καθημερινά. Και τρώγω και ένα είδος καθυστέρησης στα κλικ του mouse. Αλλα δεν ειναι αυτός ο σκοπός του οποτε δεν σχολιάζω.

Ποτέ καμία καθυστέρηση στον fx είτε compile είτε handbreak πάντα το ίδιο εκρηκτικά ανταποκρισιμος, ο ι5 λυπάμαι όχι.

Τα καλά του πολλά αλλά όχι εδώ. Προσωπικά ζηλεύω ένα htpc με ένα ι5 6400 και μια τηλεόραση 55" 4K

• Like 3

Ομολογώ ότι δεν φανταζόμουν τέτοιες διαφορές.
Δηλαδή αν θέλω να δουλεύω ακόμα πιο γρήγορα εφαρμογές σαν το Handbrake να προτιμήσω να τις κάνω σε περιβάλλον Linux;

Δηλαδή αν θέλω να δουλεύω ακόμα πιο γρήγορα εφαρμογές σαν το Handbrake να προτιμήσω να τις κάνω σε περιβάλλον Linux;

μονοδρομος

Επιβεβαιώνω και εγώ, σε Linux με αρχαίο kernel 2.6.9.22.0.4, σε προσομοίωση

Στοκ 8320---> 3days 7 hours

Στοκ 3770--->4days 13 hours

Σε win 5 μέρες και βάλε εκατέρωθεν...

Προσωπικά ζηλεύω ένα htpc με ένα ι5 6400 και μια τηλεόραση 55" 4K

Εγώ πάλι δεν ζηλεύω σε τίποτα ένα σύστημα με i5. :P

Όσο για HTPC, δεν ξέρω... i5 για htpc? Overkill δεν είναι;

• Like 3

Σε όλους τους τομείς. Έξ αρχής ο πυρήνας του αναπτυσσόταν για multitasking / multithreading περιβάλλον / εφαρμογές.

Η Microsoft παει χέρι χέρι με την Ιντελ, απο το 3.11 μόνο πύρηνο/ single thread μέχρι τα σημερινά τετραπύρηνα. Με τον κλειστό πυρήνα της βέβαια δεν μπορείς να επιβεβαιώσεις. Παρα μόνο με ανοικτό λογισμικό να συγκρίνεις επιδοσεις.

Παράδειγμα ο fx στο handbreak σε win10 συμπιέζω bluray σε x265 με 27-35fps. Σε διάφορες διανομές λινουξ κυμαίνεται απο 37-50 fps. Υπόψην ότι αυτά τα νούμερα έρχονται χωρίς να ακουμπάς ούτε το mouse. Αν κάνεις διαφορά χαμηλώνουν όχι κάτω απο 33 fps στο λινουξ, και κάπου στα 17-20 στα παράθυρα.

Ο δε ι5 πέφτει κάτω απο 10fps κάνοντας τα καθημερινά. Και τρώγω και ένα είδος καθυστέρησης στα κλικ του mouse. Αλλα δεν ειναι αυτός ο σκοπός του οποτε δεν σχολιάζω.

Ποτέ καμία καθυστέρηση στον fx είτε compile είτε handbreak πάντα το ίδιο εκρηκτικά ανταποκρισιμος, ο ι5 λυπάμαι όχι.

Τα καλά του πολλά αλλά όχι εδώ. Προσωπικά ζηλεύω ένα htpc με ένα ι5 6400 και μια τηλεόραση 55" 4K

Aυτή η "ιστορία" κρατάει από τους πρώτους 64bit επεξεργαστές που έβγαλε η AMD στο καταναλωτικό κοινό.

Τότε ακόμα που η MS έκανε την τρελή και δεν κυκλοφορούσε αντίστοιχο λειτουργικό.

Day1 σκάσανε συγκριτικά από τους penguin-lovers που δείχνανε τα οφέλη που προσέφερε η "νέα" τεχνολογία όταν το λειτουργικό την εκμεταλλευόταν σωστά.

Η ιστορία συνεχίστηκε με DualCore vs Athlon64x2 κλπ...

Επιστροφή στα βασικά, όμως...Οι AMD καίγονται.

• Like 7

Εγώ πάλι δεν ζηλεύω σε τίποτα ένα σύστημα με i5. :P

Όσο για HTPC, δεν ξέρω... i5 για htpc? Overkill δεν είναι;

δεν είναι και τιποτα το σπουδαίο ο 6400, ισως ενας ζεν apu αν έχει λιγότερα ρεύματα, καλύτερα

Ρε μάγκες τώρα σοβαρά αν και έχει ειπωθει σίγουρα, αλλά ξέρετε πότε βγαίνουν οι ρημαδο-Ζen;; Κοντά στα χριστούγεννα;

τα τελευταια δημοσιευματα - ρεπορταζ λενε οτι μαλλον θα πανε για αρχες 17.  ομως κρατανε και μια "πισινη για μεσα στο Q4 του 16...!! 

• Like 1

Για ποιο λόγο χρησιμοποιεις το Handbrake; κάνεις blue ray και 4k conversions κάθε μέρα;

Πλέον δεν το χρησιμοποιώ τόσο συχνά.
Παλιότερα τις ταινίες που κατέβαζα, τις έκανα 4.3GB για να χωράνε σε DVD και να τις έχω αποθηκευμένες σε κασετίνα. Πλέον τις σβήνω και κρατάω μόνο τις πολύ καλές σε δίσκο.
Πολλά τα λεφτά δεν  έλεγε. :)

• Like 1

Πλέον δεν το χρησιμοποιώ τόσο συχνά.

Παλιότερα τις ταινίες που κατέβαζα, τις έκανα 4.3GB για να χωράνε σε DVD και να τις έχω αποθηκευμένες σε κασετίνα. Πλέον τις σβήνω και κρατάω μόνο τις πολύ καλές σε δίσκο.

Πολλά τα λεφτά δεν  έλεγε. :)

Το καταλαβα, απλα σχολιασα περι Handbrake μιας και το θεωρω αχρηστο συγκριτικο πλεον για επεξεργαστες, οι περισσοτεροι θελουν ενα γρηγορο conversion και αυτο το καλυπτουν οι καρτες γραφικων.

http://bluesky23.yukishigure.com/en/AsVideoConv.html

• Like 1

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...