Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

^ αυτο ακριβως κ ηθελα να το γραψω αλλα δεν ταιριαζε στο θρεντ

εχω μπατζετ πχ 100€ για επεξεργαστη ,ποιος ειναι ο γρηγοροτερος στα λεφτα μου? αυτον θα παρω κ στα @@ μου ποια εταιρεια τον βγαζει

• Like 4
  • Απαντ. 6,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Μακάρι να βγούν το μισό καλοί από οσο φαίνονται...

Αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω είναι τι κόλημα έχει πέσει με τις αποδόσεις διαφορετικών οικονομικών κατηγοριών επεξεργαστών.

Εξηγούμαι:

Προσωπικά τους επεξεργαστές (και τις κάρτες γραφικών) δεν τις κατηγοριοποιώ με βάση την παρουσίαση των εταιριών. Είναι άστοχο.

Ο μόνος διαχωρισμός είναι τα λεφτά.

Πόσα λεφτά έχω; - 300€?

Τι επιδόσεις έχουν οι CPU που κοστίζουν ~300,00€? Κοιτάτω Bench και αγοράζω.

Τώρα, να συγκρίνεις ίντελ 1200€ με αμδ (πιθανώς) 500€/700€ είναι εξωγήινο στο μυαλό μου...

Σε δεύτερο επίπεδο κοιτάω κατανάλωση και θερμοκρασίες, αλλά τις πραγματικές, όχι "ξέρει ο θείος μου ότι η τάδε σειρά επεξεργαστών είναι θερμάστρες και σάπια"

Όσο και αν σου φαίνεται εγωγήινο,η δική σου λογική σε πολλούς θα ακούγεται άστοχη-άτοπη.Με απλά λόγια κάποιος σκέφτεται με το εξής δεδομένο : Τι επιδόσεις χρειάζομαι? Πόσο θα μου στοιχίσουν? 

Σε αντίθεση με εσένα που διαθέτεις στανταρ Χ ποσό ,άλλος θέλει οπωσδήποτε Χ επιδόσεις είτε γιατί γουστάρει είτε γιατι το απαιτεί κάποια δουλειά ή ακόμα και gaming.

• Like 6
Δημοσ.

Αλλο ενα απο τα πολλα..

http://wccftech.com/amd-ryzen-1600x-cinebench-r15-performance-confirmed/

Τι να πω ρε παιδια... Τοσο μεγαλα ψεματα τελος παντων... Ε καπου πρεπει κατι να στεκει απο ολα αυτα γιατι αλλιως η amd μας χαιρεταει  κι ο g4560 παει 100 ευρω κατευθειαν...Δεν μιλαω για τους πιο μεγαλους που θα θες δανειο μετα...

Δημοσ.

Ο χρηστης που ανεβασε το καινουργιο leak στο Cinebench, ειναι και ο πρωτος που ειχε δωσει τα ονοματα των επεξεργαστων και τις εκδοσεις τους, οπου τοτε κανενας δεν τον ειχε πιστεψει

• Like 1
Δημοσ.

η ιστορια θυμιζει τους athlon xp που κερασαν απλετο πονο την ιντελα

Μακαρι αδελφε... Και για να σου πω την αληθεια αυτο που για εμενα ειναι ελπιδοφορο ειναι το οτι η ιντελ κανει πολυ περιεργες για τα δεδομενα της κινησεις.... Τυπου g4560, i5 με ht που λενε οτι ετοιμαζει... κτλ. 

Δεν πιστευω εμεις ολοι αλλα και αυτοι που βγαζουν διαφορα ισως αμφιβολα benchs να ξερουν περισσοτερα απο ο,τι ηδη ξερει η intel...Λογικα οι ανταγωνιστες μεταξυ τους γνωριζουν πολλα που εμεις μαθαινουμε αρκετα αργοτερα ,ισως και ποτε! Αρα για να κανει τετοια τσαλιμακια η intel, σημαινει οτι κατι αξιζουν τα καινουργια της amd...

• Like 5
Δημοσ.

ΑΜ4, πέραν των Ryzen, είναι και μητρικές. :)

Γι' αυτό δείτε την σελίδα της Asus ROG Crosshair Vi Hero στο webcache Google. Ανέβηκε για λίγο, αλλά η Google πρόλαβε να την αποθηκεύσει.

Και ένα unboxing από κάποιον τυχερό που ήδη την έχει.

Υπάρχουν πληροφορίες για τιμές για μητρικές AM4 της MSI, αλλά και εκτιμήσεις τιμών των AM4 των Asus και Gigabyte.

Ωραία, βρηκαμε και μητρική. :-) 

• Like 2
Δημοσ.

Μακαρι αδελφε... Και για να σου πω την αληθεια αυτο που για εμενα ειναι ελπιδοφορο ειναι το οτι η ιντελ κανει πολυ περιεργες για τα δεδομενα της κινησεις.... Τυπου g4560, i5 με ht που λενε οτι ετοιμαζει... κτλ. 

Δεν πιστευω εμεις ολοι αλλα και αυτοι που βγαζουν διαφορα ισως αμφιβολα benchs να ξερουν περισσοτερα απο ο,τι ηδη ξερει η intel...Λογικα οι ανταγωνιστες μεταξυ τους γνωριζουν πολλα που εμεις μαθαινουμε αρκετα αργοτερα ,ισως και ποτε! Αρα για να κανει τετοια τσαλιμακια η intel, σημαινει οτι κατι αξιζουν τα καινουργια της amd...

κατ αρχας τα βιομηχανικα μυστικα λεγονται ετσι για καποιο λογο ,η intel δεν ηξερε σε τι βαθμο ειναι καλοι οι ryzen κ η amd πονταρει την επιβιωση της οποτε καταλαβαινεις δεν την παιρνει να κανει χαζομαρες

επισης η intel δεν ειναι παντοδυναμη οπως φανταζονται οι περισσοτεροι ,εχει πιαστει στον υπνο τουλαχιστον 3 φορες στο παρελθον

οπως ειπες κ εσυ οι κινησεις της ειναι κινησεις πανικου 

προφανως κ θα απαντησει με χαμηλωμα τιμων αλλα δεν νομιζω οτι εχει στα συρταρια της ετοιμη πλατφορμα ως  απαντηση διαφορετικα θα ειχε κοψει τον βηχα της amd με ανακοινωσεις ,ολο αυτο το hype της κοβει πωλησεις μηνες τωρα απο τον κοσμο που δεν αγοραζει για να δει τι θα κανει η amd

οπως ειχα πει παλιοτερα η amd μαλλον ηταν συντηρητικη στα οσα ελεγε μαθαινοντας απο τις υπερβολες του παρελθοντος

εγω λεω the hype is real

• Like 3
Δημοσ.

Ωραία, βρηκαμε και μητρική. :-)

Χαλια μαυρα! Η asus που κανει unboxing o κυριουλης, παιρνει και 8πινο αλλα και 4πινο για τον επεξεργαστη εαν ειδα καλα! Ε ρε ρευματα ατελειωτα!!! :P

κατ αρχας τα βιομηχανικα μυστικα λεγονται ετσι για καποιο λογο ,η intel δεν ηξερε σε τι βαθμο ειναι καλοι οι ryzen κ η amd πονταρει την επιβιωση της οποτε καταλαβαινεις δεν την παιρνει να κανει χαζομαρες

επισης η intel δεν ειναι παντοδυναμη οπως φανταζονται οι περισσοτεροι ,εχει πιαστει στον υπνο τουλαχιστον 3 φορες στο παρελθον

οπως ειπες κ εσυ οι κινησεις της ειναι κινησεις πανικου 

προφανως κ θα απαντησει με χαμηλωμα τιμων αλλα δεν νομιζω οτι εχει στα συρταρια της ετοιμη απαντηση διαφορετικα θα ειχε κοψει τον βηχα της amd με ανακοινωσεις ,ολο αυτο το hype της κοβει πωλησεις μηνες τωρα απο τον κοσμο που δεν αγοραζει για να δει τι θα κανει η amd

επισης οπως ειχα πει παλιοτερα η amd μαλλον ηταν συντηρητικη στα οσα ελεγε μαθαινοντας απο τις υπερβολες του παρελθοντος

εγω λεω the hype is real

Κι εγω αυτα λεω ρε αδελφε τοσον καιρο! Η intel εχει στιψει την συγκεκριμενη αρχιτεκτονικη και αυτο που μπορει πλεον ειναι να δινει ht και πυρηνες παρα πανω! Και καποια στιγμη αμα δεν παει κατω απο 5 nm θα πρεπει να φτιαξει κατι απο το μηδεν οπως εκανε και η amd και θα μεινει στασιμη στο διαστημα αυτο...

Η amd λογικα θα εχει περιθωριο για βελτιωσεις απο δω και περα  για 3-5 χρονια...Τωρα το αν εχει ξεκινησει ηδη αυτο το κατι η ιντελ  και πριν ποσο καιρο, μονο η ιδια το ξερει...

• Like 2
Δημοσ.

εκτιμω οτι η amd κινηθηκε αριστοτεχνικα σε ολους τους τομεις

απο τον σχεδιασμο των am4

μεχρι τις εφεδριες που φαινεται να κρατα

μεχρι το timing k τις διαρροες 

προσωπικα περιμενα χρονια με τον thuban που με καλυπτει ακομα κ περιμενω πως κ πως να την στηριξω στα apu της ,οχι απο οπαδισμο αλλα για ξεκαβαλησει το καλαμι η ιντελα

• Like 2
Δημοσ.

Τα αποτελέσματα αν είναι αληθινά, είναι επανάσταση και ας λένε τα δικά τους μερικοί(Επειδή τα έχουν σκάσει χοντρά σε 6700/6800K και δεν τους συμφέρει να ισχύουν).

Απλα τραγικος.....

Μαθε πριν πετας τετοιες κουβεντες οτι δεν ειμαστε παιδακια στο δημοτικο να δουμε ποιος εχει καλυτερο παιχνιδακι και απαγορευεται κι ολας να πουμε την γνωμη μας σωστη η λαθος μην τυχον και θιχτει η αγαπημενη καποιου....πολυ χαμηλο επιπεδο παντως αν νομιζεις πως καποιος τα τελευταια του λ7 τα εσκασε σε ενα επεξεργαστη και κλαιγεται γιατι θα βγει καποιος αλλος, αν τοσο πολυ παθει καποιος ψυχολογικο ξερεις μπορει να παει να τον αγορασει δεν απαγορευεται επισης

Μου θυμιζει το thread του pascal που οποιος τολμουσε να κανει κριτικη απο κατω γινοταν της ποπης για το οτι κλαιγομαστε οσοι δεν πηγαμε day one σε 10series και λοιπες χαζομαρες, φανταζομαι με την 1080 μπορω να γραφω πλεον τη γνωμη μου εκει;;

Α και για να μην ξεχνιομαστε και δεχομενοι οτι τα leaks για το  performance του ryzen ειναι ακριβη και ειδικα για το σκορ στο cinebench  της maxxon τι θα πουν τωρα ολα εκεινα τα παιδακια που εγραφαν τοσο καιρο βλακειες οτι πληρωνει η ιντελ για να θαβει τις πραγματικες δυνατοτητες του 8 πυρηνου FX, τωρα που φαινεται η amd να βγαζει ενα σωστο συγχρονο cpu με ικανοποιητικα σκορ στο cinebench σε σχεση με τον αναπηρο FΧ τι εγινε ξαφνικα σταματησε η intel να πληρωνει μηπως την maxxon????

Φυσικα και δεν περιμενω απαντηση αφου απο αυτο και μονο φαινεται η ανοησια και ο οπαδισμος πολλων εξ ημων

• Like 1
Δημοσ.

Κούραση...

Πάντως 2 βδομάδες (?) πριν την κυκλοφορία και δεν έχουμε δει το lineup των μητρικών από τις εταιρίες, απλά μεμονωμένα κομμάτια, ή μου φαίνεται;

• Like 2
Δημοσ.

Βλεπω να εχουν την ιδια cache o 8 core με τον 6core. Λετε να ειναι κλειδωμενοι οι 2 extra οπως σε κατι phenom και να μπορεσουμε να κανουμε καμια μοντα πιο μετα??? :X

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...