Προς το περιεχόμενο

AMD Zen, AM4 socket

tmjuju

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Αααν ηθελε η Amd, θα μπορουσε να κανει ομορφο παιχνιδι πακετο με μνημες..

https://www.amazon.com/AMD-Radeon-Memory-DDR4-R748G2400U2S/dp/B013WAJ528

Ομως αυτο δεν το εκανε, οταν ειχε την καταλληλη ευκαιρια με/για τις APU,
και τις απαραιτητες για εμας 2133-2400 ddr3, θα το πραξει τωρα? Μπα! :-(
https://www.amazon.com/AMD-Radeon-Memory-19200-R9316G2401U2K/dp/B00IVLZX98

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

E ναι αφού τα μοιράζει δεξιά και αριστερά (cpu gpu),έχει και SSD's να κάνει ένα All in One τύπου iMac και να τα πάρει όλα.

Απλά φοβάμαι μήπως τελικά έχανε το προφίλ του "AMDben του φτωχού" έτσι.. :P

Όπως σωστά ειπώθηκε 2 φορές ήδη είναι παράτολμο να αγοράζετε μνήμες πριν την QVL για να γλυτώσετε το 10ρικο..

Οκ αυτός που τις βρήκε μεταχειρο και σε καλύτερη τιμή,οι υποδελoιποι NOT μετριάστε την χαρμανα των ετών..

Δεν λέω ότι θα είναι εντελώς ασύμβατες αυτό δεν παίζει,λέω ότι μπορεί να κυκλοφορήσουν "καλύτερες για την περίπτωση".

Καλά άμα σου κάτσει ασυμβατότητα θα είναι λόγο κακής τύχης και να μην κάθονται καλά στο συγκεκριμένο motherboard σε άλλο AM4 motherboard μπορεί να δουλέουν μια χαρά. Το DDR4 πρότυπο είναι ένα, εν πόλις οι ασυμβατότητες οφείλονται στις εταιρίες κατασκευής motherboard μπορεί μετά 1 μηνα με ένα βίος update να παίζουν μια χαρά.

Για αυτο παίρνουμε γνωστες μάρκες και μοντέλα που κυκλοφορούν μήνες στην αγορά ώστε να αναγνωριστούν εύκολα από το bios και να μην έχουμε προβλήματα

Το να περιμένω να κυκλοφορήσουν ... καλύτερες? !!! σε τι? να χουν πάνω LEDακια και καλύτερες συχνότητες? :P το πρότυπο ddr4 dual channel που μας αφορά είναι ένα όπως είπα ότι τσιπάκι μνήμης και να φοράει i ram.

• Like 2

Ε το στανταρ 2400 θα΄ναι.. Απο κει και περα αφου δεν εχουμε δει μητρικες ομως...απλα αναμενουμε..

Οσο για τις μνημες, αυτα ειναι ολα παπαριες.Απλα βολευει η μεγαλη ζητηση τωρα με νεες πλατφορμες και αν τυχον ηταν να υπαρξει ελλειψη που να καλυπτεται σε 3-4 μηνες, αυτοι θα το καλυψουν στον 1 με 1μιση χρονο μεχρι να ξανα φθηνηνουν ωστε να βγαλουν τα αντερα  τους μεχρι να καταλαγιασουν οι λογικα αυξημενες πωλησεις λογο νεων build  ειτε ryzen ειτε intel(πιο συμφερουσες αγορες λογο ανταγωνισμου).

Εχει ξανα γινει πριν 3-4 χρονια  και τοτε δεν εφτιαχναν σαν τρελοι ssd και πρασινα αλογα οπως επισης εγινε και με τους σκληρους το 11΄ η΄  το 12΄ αν θυμαμαι καλα και εκανε σχεδον 2 χρονια να ξανα κατσει 500αρης στα 45 ευρω απο τα 100...Οκ με τους δισκους αντε πες οτι εγιναν ζημιες με πλημμυρες κτλ, με τις μνημες δεν ξεραν απο καιρο που παει το πραγμα? Αυτοι εχουν πλανα και ξερουν τι θα γινεται στην αγορα τουλαχιστον για τα επομενα 5 χρονια και δεν προεβλεψαν αυτο?Μμμμμμμμμμμμμ...... 

Απλα αν αληθεια ισχυει οτι δεν προλαβαινουν να φτιαξουν τοοοσα πολλα, προτιμησαν να υπαρχει λιγοτερο εμπορευμα στην αγορα αρα ακριβοτερο παρα να στησουν κι αλλο εργοστασιο παραγωγης και να μπουν σε εξοδα...Αφου ξερανε οτι με τον ερχομο τον ryzen θα υπαρξει μεγαλη αναθερμανση στην αγορα του σταθερου, τους βολεψε λιγο καιρο πιο πριν  να τουφεκισουν στον γαμο του καραγκιοζη...Αφου σου λεει, ο αλλος θα στησει καινουργιο μηχανημα απο την αρχη με ryzen και θα τα χωσει,στο 50ρικο της ram θα κολλησει?Δεν υπαρχει και ddr4 2gb ρε φουστη μου...! :-D

Σιγουρα αυτό συμβαίνει απλά δεν μπορούν όλη την ώρα να λένε για πλυμήρες....Ποσες φορές να πλυμηρίσει πια αυτό το εργοστάσιο

• Like 1

Αμεσα οχι.....Εμμεσα ομως....Δεν ξερω........ :ph34r:

Μοναδες ειμαστε απο την στιγμη που γεννιομαστε μεχρι που πεθαινουμε...Το θεμα ειναι να γινομαστε ομαδες...Που ποτε πλεον δεν θα γινουμε γιατι αυτο τον δρομο διαλεξαμε....   Ο,τι φαμε ο,τι πιουμε κι ο,τι αρπαξει οοοο...πατος μας... Γι αυτο ο,τι συμβαινει τριγυρω μας κοιταμε αλλου και αν δεν ερθει μεσα στο ιδιο μας το σπιτι,δεν μας νοιαζει καθολου..

Και που λες φιλε μου στην αρχη ειπα να κανω αυτο που λες! Δηλαδη να μην παρω μνημες! Δεν ξεκιναγε ομως το γ@μημενο! Ολο μπιπ μπιπ μου εκανε! :confused:  Ε για να μην στα πολυλογω του πηρα μνημες για να σταματησει!!! :-D

Καλά ρε zelomoth πήγες και εσύ πήρες μνήμες σαν το πρόβατο αντί να περιμένεις να ευθυγραμμιστεί  η σελήνη η γη και ο ήλιος για να πέσουν τιμές και να μην χαλάς την πιάτσα??? τσ τσ τσ Μονάδα ε Μονάδα...

• Like 3

Καλησπέρα σκεφτόμουν να αναβαθμίσω τον i5 3570K που με την GTX 1070 g1 που έβαλα πρόσφατα έχει αρχίσει να δείχνει τα χρόνια του. Όχι οτι δεν παίζω πολύ καλά αλλά σίγουρα δεν  μπορεί να  οδηγήσει την κάρτα μέχρι εκεί που μπορεί να φτάσει, σύν ότι με έχει πιάσει και το μικρόβιο της αναβάθμισης. :-)  Η κύρια χρήση το μηχανήματος είναι gaming machine, σκεφτόμουν να πάω στον i7 7700K, ανέκαθεν ήμουν προς intel μεριά μιας και στο gaming τα πάει καλύτερα και εκτός αυτού φοβόμουν και τυχόν ασυμβατότητες σε παιχνίδια. Διάβασα πρόσφατα για τους ZEN και μου τράβηξαν το ενδιαφέρον, κάτι μου λέει ότι έχουν κάνει καλή δουλειά αυτή την φορά. Λέτε να περιμένω μήπως πάω σε κανέναν R 1700X; Ποιά οι αποψή σας γενικότερα για επιλογή επεξεργαστή με γνώμονα το gaming και ανεξάρτητα από χρηματική διαφορά ανάμεσα στους συγκεκριμένους 2 επεξεργαστές.

Καλησπέρα σκεφτόμουν να αναβαθμίσω τον i5 3570K που με την GTX 1070 g1 που έβαλα πρόσφατα έχει αρχίσει να δείχνει τα χρόνια του. Όχι οτι δεν παίζω πολύ καλά αλλά σίγουρα δεν  μπορεί να  οδηγήσει την κάρτα μέχρι εκεί που μπορεί να φτάσει, σύν ότι με έχει πιάσει και το μικρόβιο της αναβάθμισης. :-)  Η κύρια χρήση το μηχανήματος είναι gaming machine, σκεφτόμουν να πάω στον i7 7700K, ανέκαθεν ήμουν προς intel μεριά μιας και στο gaming τα πάει καλύτερα και εκτός αυτού φοβόμουν και τυχόν ασυμβατότητες σε παιχνίδια. Διάβασα πρόσφατα για τους ZEN και μου τράβηξαν το ενδιαφέρον, κάτι μου λέει ότι έχουν κάνει καλή δουλειά αυτή την φορά. Λέτε να περιμένω μήπως πάω σε κανέναν R 1700X; Ποιά οι αποψή σας γενικότερα για επιλογή επεξεργαστή με γνώμονα το gaming και ανεξάρτητα από χρηματική διαφορά ανάμεσα στους συγκεκριμένους 2 επεξεργαστές.

Το΄πες και μονος σου, περιμενε οπως και ολοι μας να δουμε ποσο αξιζουν..

• Like 1

Ποιά οι αποψή σας γενικότερα για επιλογή επεξεργαστή με γνώμονα το gaming και ανεξάρτητα από χρηματική διαφορά ανάμεσα στους συγκεκριμένους 2 επεξεργαστές.

Ο καταλληλότερος Ryzen για gamers είναι ο 1600Χ. Εννοείται ότι για να έχεις το καλύτερο δυνατό oc θα πας σε Χ και όχι στα πιο κάτω. Βασικά αυτό περιμένουμε, γιατί το ipc το ξέρουμε.

Μόνο στα rts τύπου total war θα έχει αξιόλογο προβάδισμα ο 7700 τέρμα oc, σε σχέση με τον 1600Χ oc. Ο 1600Χ θα είναι πιο futureproof όμως. Τιμή περίπου τα ίδια, εδώ Ελλάδα.

• Like 2

Ο καταλληλότερος Ryzen για gamers είναι ο 1600Χ. Εννοείται ότι για να έχεις το καλύτερο δυνατό oc θα πας σε Χ και όχι στα πιο κάτω. Βασικά αυτό περιμένουμε, γιατί το ipc το ξέρουμε.

Μόνο στα rts τύπου total war θα έχει αξιόλογο προβάδισμα ο 7700 τέρμα oc, σε σχέση με τον 1600Χ oc. Ο 1600Χ θα είναι πιο futureproof όμως. Τιμή περίπου τα ίδια, εδώ Ελλάδα.

Ευχαριστώ για τις απόψεις σας. Ναι λογικά ο 1600Χ είναι αλλά με τραβάνε οι παραπάνω πυρήνες του 1700Χ! :-D  Θα περιμένω αν και με δυσκολία γιατί αν μου μπεί κάτι στο μυαλό το θέλω τώρα! Λέτε να βγούν και να υπάρχουν διαθέσιμοι τον Μάρτη;

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...