Προς το περιεχόμενο

AMD Zen, AM4 socket

tmjuju

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Παντως θα στραβωσω πολυ, αν υποχρεωθω να ξανακανω κατι τετοιο :P
http://www.insomnia.gr/topic/610848-οδηγός-επιλογής-κατάλληλης-ψύκτραςκατάλληλου/?p=54997145
Οχι το 2017, σε αγορα καινουργιου επεξεργαστη -ασχετως εταιρειας :shifty:

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 6,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Αλλά το καλύτερο είναι οι cooler της AMD έχουν LED  :P

AMD-Ryzen-Cooler-Raja-Koduri.jpg

Ο Ράτζα Κοντούρι της Radeon Technologies Group με το καινούργιο του παιχνίδι, παίζει να έχει και μια Vega εκεί μέσα.

http://www.forbes.com/sites/jasonevangelho/2015/09/09/amd-forms-radeon-technologies-group-taps-raja-koduri-to-lead-team-dedicated-to-graphics-growth/#10ee25d74926

• Like 1

Αν τελικα δεν μπορεσω να παρω ryzen, σας παρακαλω οποιος εχει after market και την χρησιμοποιησει στο καινουργιο του build, να μου  χαρισει την μαμισια να την βαλω στον χ3 445 rana μου για να νομιζω οτι αναβαθμισα σε ryzen! Pleaseeeeeeeeeeeeeeee.... :( Κι αν δεν μπαινει ευκολα, με σφυρακι θα μπει σιγουρα... :P 

• Like 4

First AMD Ryzen 7 1700X benchmarks are here @videocardz

Αν είναι αληθινά, μια χαρά επιδόσεις έχουν. Ένα 10% πίσω σε ipc και 25-30% πίσω σε single thread performance (σε αυτό το σενάριο). Στα περισσότερα είναι μεν πίσω απο τον αντίστοιχο 8core της intel αλλά αν έρθει στο 1/3 της τιμής θα γίνει ανάρπαστος.

Μια χαρά βρίσκεται ο 1700Χ στα charts (αν αληθεύουν πάντα)....η απόδοση του 1700X ryzen (όχι του μεγάλου) πέφτει ανάμεσα στον 6c/12t (6800K) & 8c/16t (6900K) .....μας τα χαλάει λίγο στη single thread απόδοση αλλά γενικά είναι αρκετά καλά (και μην ξεχνάμε θα παίξει ρόλο και το overclockability των ryzen).

• Like 3

ρε παιδιά μην μπερδεύετε το IPC με το single core performance,το δεύτερο μετράει και τα mhz που εχεις.. γιαυτό ο 7700κ ειναι τοσο μπροστά.

Για αυτό αναφέρθηκα στο overclockability των ryzen.....όσον αφορά το ipc φαίνεται να έχει κάτσει ανάμεσα σε επίπεδα haswell με broadwell που είναι πάρα πολύ καλά......τιμούλες και επίσημα scores αναμένουμε!!!

• Like 5

να τα "σωστά" benchmarks παιδιά αυτα που ειδατε ηταν overclocked.

http://prntscr.com/e7jv9j

'

o 6900κ που βρήκα ηταν με το boost sto 3500ghz πολυ κοντά σε 1-1 εκτίμηση δυστυχώς κανένας  δεν ειχε τον 7700κ underclocked.

Το ερώτημα είναι, εφόσον έχει κάποιος τα ευρά, αγορά τώρα ή να περιμένει να βγούν οι Ryzen+ (πχ 1750X);

Εγω αν ειχα κατι αξιολογο απο ivy και πανω, μαλλον θα περιμενα για ryzen+ η΄ ο,τι αλλους παππαδες βγαλει και η intel αργοτερα(και σε καλυτερες τιμες ισως..) Εγω ομως ειμαι και συντηρητικουρα γενικα ενω καποιος αλλος που θελει να βγαλει δουλεια δυνατη και γουστα δυνατα , εφοσον εχει τα φραγκα βουρ στο ψητο!!! :-D

να τα σωστά benchmarks παιδιά αυτα που ειδατε ηταν overclocked.

http://prntscr.com/e7jv9j

'

o 6900κ που βρήκα ηταν με το boost sto 3500ghz πολυ κοντά σε 1-1 εκτίμηση δυστυχώς κανένας  δεν ειχε τον 7700κ underclocked.

Συμφωνα  με αυτο πιανει ο fx 8320(λογικα στοκ) τα 3/4 της αποδοσης του ryzen! Αρα ειμαι ετοιμος για.......fx!!!Το μονο που απομενει βεβαια μετα ειναι να πεισω τους πουστ@ρ@δες τους devs να γραφουν για ολους τους πυρηνες και ειμαι ετοιμος!Κυριος με τα ολα μου! :-D

Ένα passmark cpu από μένα που όυτε τον πλησιάζω απλά πουθενά τον ryzen (μέρα με την νύχτα μιλάμε σε απόδοση....εξού και το άτυπο συγκριτικο 4c vs 8c) ακόμα και στα 4,7ghz που είναι ο 4790Κ.....

Όπως ξαναείπα ένα καλό overclockability να έχουν ώστε να μην μεγαλώνει η ψαλίδα και άλλο από τους αντίσοιχους intel 8c/16t και μια χαρά τέρατα σε απόδοση είναι οι ryzen όπως φαίνονται!

post-303984-0-99565500-1486854249_thumb.png

post-303984-0-24531400-1486854255_thumb.png

• Like 3

Ελα παιδακια μην ξεχνιομαστε! Αλλαξε η μερα!

Και μετα απο απαιτηση του κοινου....εχουμε αναβαθμιση logo! :-D

JAMBA(πραμα!)

19 ημερες για τα RYZENΟΥΓΕΝΝΑ...

• Like 13

Ενημερωτικά το bench που δεν τα πήγε καλά ο Ryzen είναι ουσιαστικά το bullet physics και είναι open source.

Δείτε και αυτό. Να δω μόνο ποιά σάιτ θα έχουν τα αρχ.... να δείξουν τέτοια bench.

5820K stock vs 6700K @4,6Ghz

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...