Psaris Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2017 PS εάν νομίζεις ότι κάνω full επίθεση θα σε ρωτήσω κάτι. Βγαίνει ο 4770Κ διαβάζω εξαψαλμους (καλά εδώ δεν λέω τι έγραφαν) πάω τον χτυπάω. Μπαίνει κάτω από custom loop και καταφέρνει το εντυπωσιακό 4300-4400 μετά της κακομοιρας από θερμοκρασία τα 90αρια βροχή, λέω οκ μπανάνα. Τον δίνω στις 10 μέρες 250€ και παίρνω τον δεύτερο!!! Φυσάει λέμε και πιάνει τα 4500, εγώ πως δεν έβγαλα καπνούς δεν ξέρω... Κάνω υπομονή και πάω στον 4790 που μάντεψε.. άντε 2 κομμάτια και από εκεί Κατέληξα σε 4690Κ που οκ έπαιζε 4700 για 24/7, έλα όμως που σπάει ο διάολος ο πόδι του και λόγο ζημιάς μεταφέρω το game σύστημα στο αρχαίο 1366 βάζοντας πάνω Xeon. Εκεί ήρθε το εγκεφαλικό, έπαιζα BnS directX 9 και έπαιζα στα ίδια FPS όπως και σε άλλα ενώ στα MT έτρωγε απλά σκόνη. Και ρωτάω εγώ τώρα εσένα εσύ εάν έχεις ουσιαστικά πετάξει καμία 1000αδα γιατί ο κάθε πικραμένος έλεγε το κοντό και το μακρύ του και τα σούπερ ντουπερ ήταν φύκια τι θα έλεγες; Θα μου πεις δεν ήξερες δεν ρωταγες; Ε οκ ρώτησα τι κατάλαβα; Ένας χρηστιανος βουδιστής μωαμεθανός δεν βρέθηκε να μου πει "αδερφέ δεν αξίζει από εκεί που είσαι να πας εκεί" όλοι διθυράμβους έγραφαν και τα κασκόλ στον αέρα. Τέλος πάντων, δεν με ενδιαφέρει τόσο το χρηματικό επαθα και έμαθα έτσι είναι αυτά αλλά με εκνευρίζει αφάνταστα ότι δεν μπορούν να καταλάβουν πολλοί ότι το δικό τους δεν είναι πάντα το καλύτερο και να κάνουν με προσοχή τις υποδείξεις. ακόμα δεν έχουν βγει και έτσι πρέπει να το έχεις δεδομένο το ότι ακούς είναι φήμες ακομα και απο την AMD ακούσεις κάτι επίσημα νούμερα και τεχνολογίες δεν σημαίνει οτι θα αντικατοπτρίζει τις συνθήκες και το workload που εσύ δουλεύεις στο PC (περίπτωση FX).... τι θες δηλαδή forum είναι ο καθένας θα λέει την γνώμη του για τα πράγματα,μόλις βγουν θα δεις τα κανονικά reviews και benchmarks τότε αποφασίζεις οποίος αποφασίζει τι να αγοράσει χωρίς να εχει κάνει μια σωστή ερευνα αγοράς μετα την κυκλοφορία ενός προϊόντος είναι άξιος της μοίρας του. 1
fallen4ngel Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2017 Διάβασες τι έγραψα; Έτσι απλά ρωτάω... Ποια μοίρα μου; Μία χαρά σύστημα είχα και πριν, διάβαζα τι και πως και πόσο καλύτερα είναι τα Χ. Ναι ευχαριστώ ξέρω δεν είπα θα κάνω προ παραγγελία Ryzen. Υπό προϋποθέσεις και αν αξίζει και πάντα μέχρι 6/12 ή 8/8.
Psaris Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2017 σορρυ το έλεγα για όλους και για μένα μαζί ότι λέμε εδώ είναι απλά υποθέσεις και συζητάμε φήμες που κυκλοφορούν,και αυτές τις λίγες ανακοινώσεις που κυκλοφορούν... μου αρέσει που κάνανε επίσημη ανακοίνωση για τα windows 7 αλλά για τα υπόλοιπα σιγή ιχθύος....
fallen4ngel Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2017 Δεν άκουσα καμία νέα τεχνολογία. Άκουσα υπαρκτές τεχνολογίες με άλλο όνομα!! Δεν ψαρωσα από αυτά, neural prediction κτλπ.... Το prediction με την σημερινή του μορφή έχει πάνω από 90% επιτυχία τώρα ΕΑΝ κατάφεραν να το κάνουν 95% θα πω μπράβο αλλά δε θα πω ανακάλυψαν τον τροχό!!!
ZELOMOTH Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2017 Δεν συμφωνώ, το IPC με την έννοια του IPC είναι per clock για αυτό το είπα. Και το έχεις δει και εσύ με τα μάτια σου εδώ μέσα κιόλας μην πάμε μακρυά. 6600Κ vs 7700K 0+0=0 Δεν είναι δικά μου λόγια άλλωστε δεν έχω κανένα από τους δύο, είναι λόγια/μετρήσεις που είχαν όλη την καλή διάθεση και έκαναν παιδιά από το φόρουμ. Από την άλλη βέβαια και στα συγκριτικά παρουσιάσεις κτλπ στο εξωτερικό το ίδιο βλέπουμε. Και το λέω πάλι, στα ίδια ρολόγια. Εκεί φαίνεται εάν έχει αλλάξει κάτι σε αρχιτεκτονική ή σετ εντολών, optimize κτλπ. Τώρα που το θυμήθηκα... ποιός ήταν αυτός που μου έκανε φροντιστήριο για την πάστα της Intel και ότι οι επιστήμονες εκεί ξέρουν καλύτερα. Τόσο καλά που πάλι διάβασα θα βάλουν νέα βελτιωμένη, άσχετο βέβαια που πάλι ο απλός χρήστης θα καταφέρει καλύτερα αποτελέσματα!!! Επιστήμη παιδί μου. Hint εάν δει κανείς τα οικονομικά της Intel θα καταλάβει πολλά εάν και πόσο καλά είναι. Ναι ρε εννοειται οπως τα λες ειναι και λογικα καταλαβες οτι εγω μιλουσα για στοκ καταστασεις γιατι αλλιως δεν θα ειχαν καν νοημα αυτα που ειπα... 1
pirmen56 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2017 Κι εμενα που γυρνανε τα ματια αλλα πηγαινε με το ολο κονσεπτ αφου απο αυτους ξεκινησε η αντιστροφη...Καταλαβαινεις... Θα το φτιαξουμε κι αυτο ομως μην αγχωνεσαι! Ο,τι θελει ο λαος! Κράτα τα ίδια χρώματα και κάνε το JUMBO--> JAMBA. Φίλε έχω μια έμφυτη απέχθεια στις θεωρίες συνομωσίας αλλά αυτό που περιγράφεις είμαι στο τσακ να το πιστέψω. Πριν μερικές μέρες κάναμε μια βραδυά delid με ένα παλικάρι από το forum και η σάλτσα στο εσωτερικό (αν και δεν μπορούμε να εξάγουμε ασφαλές συμπέρασμα για την ποιότητα της πάστας από την υφή μόνο) είχε πλαστική και καθόλου ρευστή υφή. Σαν στόκος που δεν στέγνωσε ένα πράμα. Εννοείται ότι το απότελεσμα του delid ήταν η μείωση της θερμοκρασίας με παράλληλη αύξηση των επιδόσεων. Ο Linus είδε βελτίωση 3-4 βαθμούς περίπου με αλλαγή στους skylake. Ο derbauer είδε 10-13 βαθμούς. Το hardocp είδε από 6(με noctua) έως 13(με "μεταλλική" πάστα) στους kaby. Και κάποιες δοκιμές ήταν αποτυχία γιατί το καπάκι με την καινούργια κόλλα δεν κάθισε σωστά. Και θα πει κάποιος π.χ. ότι ο Linus, ο "Χ" και ο "Υ" ήταν άσχετοι. Δηλαδή οι υπόλοιποι έχουν πάρει πιστοποίηση delidder; Αυτό με τα χαρακτηριστικα της πάστας σκέφτηκες μήπως έχει σχέση και με τη μακροχρόνια αξιοπιστία; Μιας και ο δημόσιος υπάλληλος ούτε oc θα κάνει, ούτε θα αλλάξει πάστα στα 6 χρόνια π.χ. Το oc το ανέχεται η ίντελ, δεν το ενθαρρύνει κιόλας. Ούτε εγγυάται ρολόγια σε oc. Αν μου έρθει άνθρωπος με 4770Κ που χάλασε σε στοκ συνθήκες τότε ναι υπάρχει πρόβλημα. Για την ιστορία οι skylake π.χ. που έχω και γω μετά τα 4,5Ghz ζητάνε τόσο υψηλές τάσεις που βελτίωση ακόμα και 10 βαθμών δεν προσφέρει πάνω από άλλα 100Μhz στην καλύτερη. Όσο για την ανώτερη πάστα των 8ΧΧΧ και των νέων 7ΧΧΧ θα τη δούμε στην πράξη τι προσφέρει. [Πέρα απ'το ότι οι 8ΧΧΧ σύμφωνα με τα slide της ίντελ θα κερδίσουν περισσότερη συχνότητα, χάρη σε βελτιωμένα τραζίστορ.]
ZELOMOTH Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2017 http://wccftech.com/amd-ryzen-7-1700x-389-8-core-cpu-benchmarks-leaked/ 2
DestinyGR Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2017 Κράτα τα ίδια χρώματα και κάνε το JUMBO--> JAMBA. Ο Linus είδε βελτίωση 3-4 βαθμούς περίπου με αλλαγή στους skylake. Ο derbauer είδε 10-13 βαθμούς. Το hardocp είδε από 6(με noctua) έως 13(με "μεταλλική" πάστα) στους kaby. Και κάποιες δοκιμές ήταν αποτυχία γιατί το καπάκι με την καινούργια κόλλα δεν κάθισε σωστά. Και θα πει κάποιος π.χ. ότι ο Linus, ο "Χ" και ο "Υ" ήταν άσχετοι. Δηλαδή οι υπόλοιποι έχουν πάρει πιστοποίηση delidder; Αυτό με τα χαρακτηριστικα της πάστας σκέφτηκες μήπως έχει σχέση και με τη μακροχρόνια αξιοπιστία; Μιας και ο δημόσιος υπάλληλος ούτε oc θα κάνει, ούτε θα αλλάξει πάστα στα 6 χρόνια π.χ. Το oc το ανέχεται η ίντελ, δεν το ενθαρρύνει κιόλας. Ούτε εγγυάται ρολόγια σε oc. Αν μου έρθει άνθρωπος με 4770Κ που χάλασε σε στοκ συνθήκες τότε ναι υπάρχει πρόβλημα. Για την ιστορία οι skylake π.χ. που έχω και γω μετά τα 4,5Ghz ζητάνε τόσο υψηλές τάσεις που βελτίωση ακόμα και 10 βαθμών δεν προσφέρει πάνω από άλλα 100Μhz στην καλύτερη. Όσο για την ανώτερη πάστα των 8ΧΧΧ και των νέων 7ΧΧΧ θα τη δούμε στην πράξη τι προσφέρει. [Πέρα απ'το ότι οι 8ΧΧΧ σύμφωνα με τα slide της ίντελ θα κερδίσουν περισσότερη συχνότητα, χάρη σε βελτιωμένα τραζίστορ.] Κάτσε, κάτσε λιγο ρε γιατί δεν βγάζεις νόημα. Υπάρχει άνθρωπος που θα αγοράσει έναν K επεξεργαστή για να τον κρατήσει στην stock συχνότητα? Αφου η Intelara τους τσιμπάει την τιμή και καλα επειδή είναι overclockable και αηδίες. (Μην ανοίξουμε συζήτηση για το OC που το έκανε feature όπου και καλα πρέπει να πληρώσεις κάτι το παραπάνω... Έχω έναν ι7 920 και μπορώ να του κάνω OC σε οποιαδήποτε μητρική γουστάρω. Τότε πως ήταν όλοι ξεκλείδωτη μου λες?). Επίσης δεν έτυχε μόνο στον χ και στον y.. Έχω να σου παρουσιάσω άλλα τρία βίντεο απο reviewers που έκαναν delid τον ι7 7700κ και όλοι είχαν απίστευτες μειώσης στην θερμοκρασία. Πες το και θα κάνω τον κόπο να τα βρω. Το έχει παραξυλώσει η Intel τα τελευταία χρόνια. 1
ZELOMOTH Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2017 Κάτσε, κάτσε λιγο ρε γιατί δεν βγάζεις νόημα. Υπάρχει άνθρωπος που θα αγοράσει έναν K επεξεργαστή για να τον κρατήσει στην stock συχνότητα? Αφου η Intelara τους τσιμπάει την τιμή και καλα επειδή είναι overclockable και αηδίες. (Μην ανοίξουμε συζήτηση για το OC που το έκανε future όπου και καλα πρέπει να πληρώσεις κάτι το παραπάνω... Έχω έναν ι7 920 και μπορώ να του κάνω OC σε οποιαδήποτε μητρική γουστάρω. Τότε πως ήταν όλοι ξεκλείδωτη μου λες?). Επίσης δεν έτυχε μόνο στον χ και στον y.. Έχω να σου παρουσιάσω άλλα τρία βίντεο απο reviewers που έκαναν delid τον ι7 7700κ και όλοι είχαν απίστευτες μειώσης στην θερμοκρασία. Πες το και θα κάνω τον κόπο να τα βρω. Το έχει παραξυλώσει η Intel τα τελευταία χρόνια. Γι'αυτο θα πανε οι παροχες της(ιντελ) απο δω και περα στο "για περαστε!για περαστε!" γιατι η AMD απ'ο,τι φαινεται της εβαλε νεφτι στον ποπουδακο της!!
Psaris Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2017 http://wccftech.com/amd-ryzen-7-1700x-389-8-core-cpu-benchmarks-leaked/ δεν μπορώ να καταλάβω αυτο : 1
pirmen56 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2017 Μια απορία. Γιατί ακόμα βλέπουμε αποτελέσματα από ES; Δεν θα μπορούσε κάποιος χονδρέμπορας να ανοίξει έναν ολοκληρωμένο ζεν και να τον τεστάρει πάνω σε μια αντίστοιχη μητρική. Υπάρχει τρόπος η AMD να το μάθει, αν το κάνεις;
Psaris Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2017 Μια απορία. Γιατί ακόμα βλέπουμε αποτελέσματα από ES. Δεν θα μπορούσε κάποιος χονδρέμπορας να ανοίξει έναν ολοκληρωμένο ζεν και να τον τεστάρει πάνω σε μια αντίστοιχη μητρική. Υπάρχει τρόπος η AMD να το μάθει, αν το κάνεις; υπαρχει NDA που υπογραφουν ολοι οι εμποροι και early reviewers/beta testers οπως τα παιχνιδια,αυτοι το κάνουν λογικά αλλα τα αποτελέσματα πρεπει να περάσουν απο την amd και να παρεις αδεια για να τα δημοσιεύσεις
DOR1K1N Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2017 Μια απορία. Γιατί ακόμα βλέπουμε αποτελέσματα από ES. Δεν θα μπορούσε κάποιος χονδρέμπορας να ανοίξει έναν ολοκληρωμένο ζεν και να τον τεστάρει πάνω σε μια αντίστοιχη μητρική. Υπάρχει τρόπος η AMD να το μάθει, αν το κάνεις; γιατι λογικα μπορει σαν την rx480,να μην υπαρχει πολυ δειγμα,οπως και απαγορευονται πριν το Release,αποτελεσματα..
pirmen56 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2017 υπαρχει NDA που υπογραφουν ολοι οι εμποροι και early reviewers/beta testers οπως τα παιχνιδια. Δηλαδή αν εγώ σαν έμπορος, παρέα με έναν του wccftech, τρέξουμε δοκιμές και βγάλουμε σκορ θα μας ανακαλύψει κάποιος; εδιτ: Και κάτι άλλο που παρατήρησα. Σε single thread και με συχνότητα 3,4-3,8 ο ΖΕΝ είναι μόλις 4% ταχύτερος από τον 5960Χ(δηλαδή haswell) στα 3Ghz. Δεν ξέρω αν αυτό σημαίνει κάτι για τα games. Βέβαια από τα παρακάτω δεν βγάζεις ξεκάθαρο συμπέρασμα για τα turbo, αν ήταν ανοικτά σε όλους.
Psaris Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2017 Δηλαδή αν εγώ σαν έμπορος, παρέα με έναν του wccftech, τρέξουμε δοκιμές και βγάλουμε σκορ θα μας ανακαλύψει κάποιος; εδιτ: Και κάτι άλλο που παρατήρησα. Σε single thread και με συχνότητα 3,4-3,8 ο ΖΕΝ είναι μόλις 4% ταχύτερος από τον 5960Χ(δηλαδή haswell) στα 3Ghz. Δεν ξέρω αν αυτό σημαίνει κάτι για τα games. o 5960Χ έχει και 3.5ghz turbo clock και ο 6800κ πρεπει να ειναι μονο 1% ταχυτερος,βεβαια και ο 5960χ εχει και 140 W tdp ^^
Προτεινόμενες αναρτήσεις